Isolatiebedrijf Maastricht

Isolatie Maastricht

Het isoleren van uw woning in Maastricht kan u veel geld besparen. Wist u dat u met gevelisolatie 35% warmteverlies kan tegengaan? Dit houdt in dat u ook 35% op uw jaarlijkse energiekosten bespaard. Wanneer uw pand uit Maastricht voor 1980 gebouwd is, is de kans groot dat er weinig gevelisolatie is gedaan en heeft het dus zin om te kijken of spouwmuurisolatie de moeite waard is. Na gevelisolatie kunt u met dakisolatie het meest besparen op uw stookkosten. Vloerisolatie kan erg nuttig zijn wanneer u van plan bent om ook vloerverwarming te nemen. De isolatie specialisten die bij ons isolatiebedrijf zijn aangesloten bieden scherpe prijzen tegen jarenlang vakmanschap.

Direct offertes aanvragen

Contact

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Isolatie experts bij u in de regio

Wij hebben in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd waardoor wij u een landelijke dekking kunnen bieden. Door ons netwerk zijn er verschillende isolatie experts bij u in de buurt waarvan u een prijsofferte kunt krijgen. Op deze manier kunt u meerdere prijzen vergelijken en de meest gunstige voorwaarden voor uw situatie uitkiezen. Afhankelijk van welke isolatie vorm u kiest in uw woning in Maastricht kunt u tussen de 5 en 11 m3 gas besparen. Eén van onze medewerkers kan u vertellen hoeveel u kunt besparen in Maastricht en wat de terugverdientijd is. Wij garanderen dat u met de meeste vormen van woningisolatie op termijn zelfs geld zult verdienen dankzij de hoge besparing.

Hoeveel kan ik besparen met isolatie?

Hoe minder gasverbruik u heeft hoe beter dit voor milieu en de portemonnee is. Eerder hebben we al aangegeven dat met de spouwmuurisolatie het meest warmteverlies kan worden tegengegaan. Omdat spouwmuurisolatie een vorm van isolatie is die niet erg veel geld kost kan dit binnen ongeveer 4 jaar worden terugverdient. Gevelisolatie kan binnen een kleine 5 jaar worden terugverdient en vloerisolatie binnen 8 jaar. In onderstaande tabel kunt u zien hoeveel de gemiddelde besparing per jaar is en wat u gemiddeld voor isolatie in uw woning in Maastricht betaalt. Bedenk welke vorm van isolatie het meest geschikt is in uw situatie en vraag bij ons meerdere prijsoffertes op. Zo bepaalt u welk isolatiebedrijf bij u in Maastricht komt isoleren.

Isolatievorm Gemiddelde prijs Gemiddelde besparing (p.j.)
Gevelisolatie € 3500,- € 750,-
Spouwmuurisolatie € 2200,- € 550,-
Vloerisolatie € 1750,- € 200,-
Dakisolatie € 4000,- € 650,-
Isoleren Kruipruimte € 750,- € 125,-
Vloerverwarming Maastricht

Vloerisolatie

Heeft u vloerverwarming in huis maar nog geen vloerisolatie dan verliest u een heleboel warmte. Ook als u geen vloerverwarming heeft is het isoleren van de vloer een uitstekende oplossing om optrekkende kou uit de grond tegen te gaan. Vloerisolatie kan op de onderkant en op de bovenkant van de vloer bevestigt worden. Als uw woonhuis in Maastricht over een kruipruimte met een toegangsluik beschikt kan een isolatiebedrijf vloerisolatie aan de onderkant van de vloer plaatsen.

Spouwmuur isoleren Maastricht

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een isolatie vorm die niet erg veel kost en het snelst terugverdient is. Daarentegen is de isolatiewaarde van spouwmuurisolatie niet erg hoog als je deze vergelijkt met de andere isolatie vormen. Naast de lage investering die u hoeft te doen voor spouwmuurisolatie zit er nog een ander groot voordeel aan vast. Het is geen tijdrovend proces om een spouwmuur te vullen met isolatiemateriaal. Het hele proces duurt hooguit een dag en doordat men kleine vulgaten boort in de buitenmuur heeft u er weinig last van.

Isolatiematerialen

Er zijn verschillende isolatiematerialen die gebruikt worden voor vloerisolatie. De meest voorkomende zijn: glaswol, steenwol, isolatieplaten en thermoskussens. Als u een kruipruimte heeft met minder dan 50 centimeter ruimte dan is het erg lastig om isolatie toe te passen. Ook als er geen toegangsluik is wordt er vaak een andere manier van vloerisolatie toegepast. In deze gevallen wordt er vaak gekozen om de kruipruimte te vullen met isolatiekorrels. Deze hebben een mindere isolatiewaarde dan andere vloerisolatie materialen. Een goed geïsoleerde vloer kan 5 graden warmer zijn dan een niet geïsoleerde vloer. Het is belangrijk dat dan alle naden en kieren gedicht worden zodat er een optimaal resultaat gerealiseerd word en dat vocht en kou geen kans krijgen om uw woning aan te tasten.

Verschillende bouwjaren

Of uw woning in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie is afhankelijk van het bouwjaar. Veel mensen zijn niet bouwtechnisch onderlegd en herkennen een spouwmuur niet. Vraag daarom altijd een isolatiebedrijf uit Maastricht als u niet zeker weet wat voor muren u heeft. Voor 1920: deze panden hebben geen isolatie, maar vaak ook geen spouwmuur. Kies eventueel voor gevelisolatie aan buiten- of binnenwand. 1920 tot 1975: woningen die in deze periode zijn neergezet hebben vaak wel een tussenmuur, als is deze nog niet van isolatie voorzien. Spouwmuurisolatie is vaak een rendabele optie. 1975 tot 1989: de huizen zijn wel vaak van een gevelisolatie voorzien. Het materiaal is echter vaak van lagere kwaliteit. Na 1989: in de meeste gevallen hoeft het pand niet van nieuwe isolatie worden voorzien.

Houten vloer isoleren

Wie een houten vloer heeft kan deze isoleren door de ruimte tussen de balken op te vullen met isolatiemateriaal. Hierbij hoeft er geen materiaal over de balken te worden geplaatst, omdat deze al van zichzelf een isolerende werking hebben. Eén van de voorwaarden voor het kunnen toepassen van een isolatie van de houten vloer is goed droog hout. De houtvochtigheid meet u met behulp van een houtvochtmeter. Wanneer de vochtigheid van het hout hoger is dan 20 procent, dan is het noodzakelijk eerst een dampremmend folie te plaatsen. Deze zal het hout drogen, waarna er wel isolatiemateriaal kan worden aangebracht. Een andere optie is om aan de bovenkant te isoleren.

Na isoleren spouwmuur

Veel van de vormen van woningisolatie worden toegepast in de nieuwbouw omdat dit lagere kosten met zich meebrengt. Het is echter ook op diverse plekken in huis mogelijk om te kiezen voor na-isolatie. Eén van de meest goedkope oplossingen in dit geval is de na-isolatie van de spouwmuur. Bij het na-isoleren van de spouw wordt er via kleine boorgaatjes in de voegen van de gevel een vloeibaar isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Deze klus kan binnen een dag worden uitgevoerd, en binnen drie jaar zult u de investering hebben terugverdiend. Mogelijke isolatiematerialen voor een spouwmuurisolatie zijn PUR en een mengsel van isolatieparels en lijm.

Dak isolatieplaten Maastricht

Dakisolatie

Het is algemeen bekend dat warmte naar boven gaat. Een niet geïsoleerd dak kan u dus jaarlijks veel geld kosten. Een dak kan aan de binnenkant en aan buitenkant worden geïsoleerd. Het plaatsen van isolatieplaten op een schuin dak is een relatief eenvoudige klus. Toch wordt er vaak voor gekozen om aan de binnenkant te isoleren, dit omdat er al dakbedekking op de buitenkant van het dak zit. Als men aan de binnenkant dakisolatie gaat plaatsen kunnen er verschillende isolatie materialen gebruikt worden. Doorgaans gebruikt men isolatieplaten, glaswol, steenwol en PUR. Bij een dakisolatie kunt u ervoor kiezen om isolatie te gebruiken met een geluidswerende of brandwerende eigenschap.

Gevelrenovatie Maastricht

Gevelisolatie

Spouwmuurisolatie is de bekendste vorm van gevelisolatie en ook de goedkoopste. Met gevelisolatie kunt u het meeste warmteverlies verminderen en dus ook het meeste geld besparen. Uit voorgaande tabel kunt u lezen dat u per jaar maar liefst €750,- kan verminderen op uw gasrekening. Heeft u last van optrekkend vocht in uw gevel? Spouwmuurisolatie kan ervoor zorgen dat dit probleem verdwijnt. Naast het isoleren van de spouw zijn er nog twee manieren om de gevel te isoleren. Eén daarvan is gevelisolatie aan de binnenkant van de muur en de andere is aan de buitenkant van de muur. Een gevelisolatie aan de buitenmuur is hierbij de meest dure variant, maar zorgt ervoor dat de prijswaarde van het huis zal stijgen.

Schuin of hellend dak?

De vorm van het dak is erg bepalend bij dakisolatie en de keus voor het materiaal. Bij een plat dak wordt ervoor gekozen om met harde isolatiematerialen te werken. Hardschuim en steenwol platen zijn erg populair. Heeft u een plat dak waarop zich een dakterras bevind? Dan is het verstandig om aan de buitenkant van het dak isolatie te plaatsen zodat men niet op de dakbedekking loopt. Bij het isoleren van een schuin dak zijn glaswol of isolatieplaten ideaal. Glaswol heeft een brandwerende eigenschap met een hoge isolatiewaarde. De prijzen van dakisolatie variëren en zijn afhankelijk van het soort isolatie, de oppervlakte die geïsoleerd moet worden en de dikte ervan.

Isoleren van binnen- of buitenwand?

Bij een gevelisolatie aan de binnen- of buitenkant van de buitenmuur gaat bijna hetzelfde proces aan vooraf. In beide situaties worden er platen tegen de muur aangezet waartussen de isolatie komt. Er kleven echter wel enkele nadelen aan deze vorm van isolatie. Door het plaatsen van de extra wand aan de binnenkant van de muur heeft u minder vloeroppervlakte over in het huis. Een nadeel van isoleren aan de buitenkant is dat het erg prijzig is en het vooraanzicht van uw woning veranderd. Gevelisolatie levert echter wel de meeste warmtewinst op waardoor het isoleren wel iets oplevert. Het is verstandig om te kijken of u een subsidie kunt krijgen in Maastricht zodat de kosten meevallen.

Zolderisolatie

Een vorm van woningisolatie waar wij op deze pagina nog geen aandacht aan hebben besteed is de zolderisolatie. Met de term zolderisolatie kunnen twee verschillende dingen worden bedoeld. De eerste is de isolatie van het dak en de binnenmuren om zo ook op de zolder een aangenaam leefklimaat te creëren. Dankzij een zolderisolatie kunt u bijvoorbeeld meerdere slaapkamers in de ruimte maken. Een tweede soort zolderisolatie is de isolatie van de zoldervloer. Dit kan enkel als u de zolder als opslagruimte gebruikt. Dankzij de isolatie van de zoldervloer wordt opstijgende warme lucht eerder geremd, en profiteert u dan ook van lagere stookkosten.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Het isoleren van de gevel brengt hoge kosten met zich mee. Hebt u maar een beperkt budget? Dan kunt u er ook voor kiezen om een nieuwe laag stucwerk aan te brengen over de stenen. Doordat u een extra laag aanbrengt zal ook de isolatiewaarde van het pand verbeteren. Bovendien zal het stucwerk tevens de aanblik van het pand beter maken. Hebt u een vliesgevel ter bescherming van de stenen tegen de invloeden van weer en wind? Dan is het tevens een optie om deze van isolatie te voorzien. Een glasvezelisolatie zorgt voor zowel een geluid- als warmte-isolatie. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Vraag advies aan onze specialist!

Prijzen voor het isoleren

Investeren in isolatie voor uw woonhuis in Maastricht is een goede keus als u er veel energie mee kunt besparen. Of u er nu voor kiest om uw kruipruimte te laten isoleren of een dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie bij ons bent u aan het juiste adres voor de scherpste prijzen. Vergelijk meerdere prijsoffertes van isolatiebedrijven uit Maastricht zodat u een goede keuze kan maken. Vul uw gegevens in het contactformulier en vermeld specifiek uw wensen. Binnen enkele dagen ontvangt u de offertes.

Isolatie offerte aanvragen

Besparen

Isolatie subsidie

Als u in een huis woont waar nog isolatie mogelijkheden zijn kunt u geld besparen. Veel mensen weten niet dat met het isoleren van de kruipruimte ze ook andere problemen in huis kunnen oplossen. Wilt u ook graag minder betalen voor de jaarlijkse energierekening? Kijk dan ook naar de mogelijkheden voor subsidie op diverse vormen van woningisolatie.

Prijzen

Isolatie kosten

De prijzen voor het isoleren van uw woning lopen erg uiteen. Voor een dakisolatie bent u met €4000,- het meeste kwijt, maar ook het isoleren van de buitenkant van de gevel duur zijn. Echter uw kruipruimte in Maastricht bekleden met isolatie kost slechts €750,-. Als u aan de prijzen van isolatie denkt moet u ook met de terugverdientijd rekening houden.

Waardevermeerdering

woning isolatie Maastricht

Door uw huis energiezuiniger te maken vermeerdert u de waarde van uw woning. Het isoleren van uw huis is niet alleen goed voor uw portemonnee, het milieu wordt ook ontlast omdat er minder fossiele brandstoffen worden verbruikt. Niet alle isolatievormen verhogen de waarde van uw woning. Vraag een isolatiespecialist in welke gevallen dit wel zo is.

We wilden ons huis graag energiezuiniger maken maar wisten niet wat de mogelijkheden waren. Dankzij Isolatie Expres weten we nu dat spouwmuurisolatie voor ons de beste oplossing is. Snel geholpen en een uitstekende prijs! Fam. de Boer – Maastricht

PIR isolatie

polyisocyanuraat isolatie

Vanuit de Europese overheid wordt sterk gehamerd op een hoge duurzaamheid en beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat er ook steeds nieuwe isolatiematerialen worden ontwikkeld met hogere isolatiewaarden. Eén van deze materialen is PIR, een kunststof gemaakt van polyisocyanuraat. Dankzij de hoge isolatiewaarde kan PIR in zeer dunne isolatieplaten worden geplaatst. Deze platen zijn geschikt voor zowel dak- als vloerisolatie.

Isolatieplaten

Goedkope Isolatieplaten

Wanneer u ervoor kiest om het isoleren van uw woning in Maastricht niet uit te laten voeren door een isolatiebedrijf, maar de klus zelf aanpakt, dan is het gebruik van isolatieplaten aan te raden. Isolatieplaten zijn gemakkelijk verwerkbaar en vereisen bovendien geen verdere afwerking. Platen van onder andere hardschuim zijn beschikbaar voor zowel vloerisolatie als dakisolatie en gevelisolatie, in verschillende diktes en afmetingen. Onze specialisten geven u graag meer informatie.

EPS isolatie

EPS isolatiewaarden

Wanneer u een ruim budget hebt, en zoveel mogelijk wilt besparen op de stookkosten, dan is EPS een goede keuze. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat beter bekend staat als piepschuim. Het voordeel van piepschuim is dat dit een hoge dichtheid heeft, terwijl het gewicht zeer laag is. Daarnaast heeft EPS een zeer goede vochtwering. Dit betekent dat u niet meer bang hoeft te zijn voor schimmel of houtrot. Een nadeel is het een hoge aanschafwaarde heeft.

Steenwol

Steenwol geluidsisolatie

Voor een dak- of gevelisolatie zijn er verschillende isolatiematerialen op de markt. Een vaak toegepast materiaal is steenwol, ook wel rotswol genoemd. Steenwol wordt gemaakt door basalt op ongeveer 1400 graden te smelten, en daarna tot dunne draden te spinnen. Deze draden worden vervolgens verbonden meteen bindmiddel, om zo de bekende isolatierollen te maken. Steenwol levert naast warmte-isolerende kwaliteiten, ook een goede geluidsisolatie.

Glaswol

Glaswolrollen Maastricht

Eén van de meest populaire grondstoffen voor het isoleren van daken en vloeren is glaswol. Glaswol heeft vele positieve eigenschappen, waaronder een hoge mate van brandwering en een goede warmtewering. Daarnaast zijn glaswolrollen gemakkelijk zelf te plaatsen, bijvoorbeeld bij een dakisolatie. Hierbij is het wel van belang dat u zich goed beschermt tegen de vrijkomende glasvezels. Wij raden aan om minimaal gebruik te maken van een mondkapje en een stofbril.

PUR isolatie

isolatie Maastricht

Een standaard materiaal op het gebied van isolatie is PUR. Tot een aantal jaar terug werd PUR zeer veel toegepast bij een gevelisolatie of vloerisolatie. Nadat het negatief in het nieuws kwam vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s is de toepassing gedaald. Uit onderzoek is echter gebleken dat PUR geen schadelijke gevolgen met zich meebrengt, en het product is relatief goedkoop. Zeker voor een spouwmuurisolatie is het dan ook een uitstekende keuze.

Schelpen isolatie

Parels isolatie Maastricht

Hebt u veel last van vocht in huis, tocht over de vloer, of een wisselende luchtvochtigheid? Een oplossing hiervoor kan zijn om de kruipruimte te vullen met isolatiemateriaal. Hoewel hiervoor verschillende kunstmatige materialen leverbaar zijn, zijn ook schelpen een optie. Het voordeel van schelpen is dat deze niet aangetast worden door vocht, en honderd procent duurzaam zijn. Dankzij schelpen geniet u binnen korte tijd van een optimaal leefklimaat binnenshuis.

Schapenwol isolatie

Wol isolatie

Bent u van plan om uw huis zo ecologisch mogelijk te isoleren? Kies dan voor schapenwol als het basismateriaal voor uw gevel- of dakisolatie. Schapenwol als isolatie heeft diverse voordelen naast de standaard warmte-isolatie. Zo is de wol ook nog geurneutraliserend, vochtwerend en zelfdovend. Daarbij komt dat schapenwol nog steeds isoleert als het vochtig wordt. Een isolatiebedrijf uit Maastricht kan u meer vertellen over de mogelijkheden.

Hennep isolatie

Natuurlijke isolatie Maastricht

Eén van de meest duurzame producten voor de isolatie van uw woning in Maastricht is hennep. Dit komt doordat hennep niet alleen na de plaatsing zorgt voor een vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen, maar ook tijdens de groei grote hoeveelheden CO² in de lucht zuivert. Hennepisolatie is bovendien handig in de zomer en winter, omdat het tijdens de zomermaanden zorgt voor een warmtewering, wat leidt tot prettige temperaturen binnenshuis.

isolatiebedrijven Maastricht

De voordelen:

  • Snel meerdere aanbiedingen ontvangen
  • Erkende isolatiebedrijven uit Maastricht
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie
  • Vloerisolatie zowel met als zonder kruipruimte
  • Transparant en deskundig advies
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

1. Vraag offertes aan

Doordat we een groot netwerk van isolatiebedrijven om ons heen verzameld hebben kunnen we u een landelijke dekking bieden. Er zijn dus altijd enkele bedrijven bij u in de buurt die u van dienst kunnen zijn. Vergelijk bij ons meerdere offertes zodat u een isolatiebedrijf kan uitkiezen voor de scherpste prijs, beste voorwaarden of allebei!

2. Vergelijk

U heeft bij ons het contactformulier ingevuld en binnen enkele dagen de offertes binnengekregen. Nu is het een kwestie van prijzen vergelijken. Welk isolatiebedrijf spreekt u het meeste aan. De aan ons gelieerde bedrijven hebben veel ervaring in het vak zodat ze u kwaliteit leveren.

3. En bespaar!

Door het vergelijken van prijzen kunt u wel tot 35% besparen. Deze prijsoffertes zijn vrijblijvend en verplichten u tot niets. Wij schotelen u de keuzes voor u hoeft alleen maar te kiezen. Als u kiest voor een isolatiebedrijf bij u in Maastricht bent u gegarandeerd van kwaliteit en een scherpe prijs!

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland  isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg  isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatie Limburg – Expert in isoleren! > Isolatie Maastricht – Wij isoleren uw huis!