Isolatie Amsterdam

Isolatie Amsterdam

Overweegt u isolatie aan te brengen in uw woning of bedrijfspand in Amsterdam, maar houden de kosten u tegen? Bedenk dan dat het isoleren van uw spouwmuur, dak of vloer u jaarlijks veel kan opleveren, door een besparing op de energiekosten. Met een goed uitgevoerde dakisolatie bespaart u bijvoorbeeld jaarlijks tot wel 650 euro. Het investeren in een goede isolatie voor uw pand is bovendien goed voor het milieu door de besparing op fossiele brandstoffen. Wanneer u het contactformulier op de website invult, zullen wij uw hulpvraag doorzenden naar verschillende specialisten uit de regio Amsterdam. Zij zullen u geheel gratis en vrijblijvend een offerte toesturen. U kiest dan zelf voor een isolatiebedrijf dat bij u past.

Direct offertes aanvragen

Contact

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Specialisten bij u uit de regio

Door het toepassen van gevelisolatie, of de isolatie van de kruipruimte kunt u in Amsterdam per jaar tussen de 5 en 11 m3 gas per vierkante meter besparen. Dit betekent dat u binnen 5 jaar de investering kunt hebben terugverdiend. Door het aanvragen van een subsidie bij de gemeente Amsterdam is het bovendien mogelijk extra te besparen op een vloer- of dakisolatie. Bij Isolatie Expres zijn isolatiebedrijven van over heel Nederland aangesloten. Dit betekent dat wij overal directe hulp kunnen bieden op het gebied van isolatie, ook bij u in de regio. Door ons landelijk netwerk kunnen onze specialisten bovendien profiteren van de kennis en ervaring van hun collega’s door het hele land.

Hoeveel kan ik besparen met isolatie?

Het is afhankelijk van de isolatie vorm en de afmetingen van het oppervlak hoeveel u de jaarlijkse kosten voor het gasverbruik kunt verminderen. Zo variëren de besparingen met gevelisolatie tussen de 600 en 850 euro per jaar. In onderstaande tabel vindt u per isolatievorm de gemiddelde prijzen van de investering en de gemiddelde besparingskosten. Hiermee heeft u enig overzicht in de mogelijkheden. Wanneer we op basis van deze gemiddelde uitgaven de terugverdientijd berekenen, dan blijkt dat u met een spouwmuurisolatie de investering het snelst heeft terugverdiend (binnen 4 jaar), gevolgd door gevelisolatie (4.6 jaar). De kosten voor vloerisolatie verdient u het minst snel weer terug, pas na 8 jaar heeft u de kosten eruit.

Isolatievorm Gemiddelde prijs Gemiddelde besparing (p.j.)
Gevelisolatie € 3500,- € 750,-
Spouwmuurisolatie € 2200,- € 550,-
Vloerisolatie € 1750,- € 200,-
Dakisolatie € 4000,- € 650,-
Isoleren Kruipruimte € 750,- € 125,-
Vloerisolatie

Vloerisolatie, goed voor uw portemonnee

Het aanbrengen van een nieuwe vloerisolatie brengt vele voordelen met zich mee. Zo draagt een goede vloerisolatie bij aan het verhogen van de warmte binnenshuis en een vermindering van vocht en optrekkend kou. Daarnaast verbetert een goede vloerisolatie het leefklimaat. Denk hierbij aan een vermindering van schommelingen in de luchtvochtigheid, waardoor astma- en reumapatiënten minder klachten krijgen, en een vermindering van het aantal huisstofmijten. Het isoleren van uw vloer is bovendien een juiste beslissing voor uw portemonnee. Dankzij verminderde stookkosten, alsmede door minder hoge onderhoudsuitgaven kunt u flink besparen.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur is naar verhouding de voordeligste methode voor de isolatie van uw woning. Dit moet u echter wel in perspectief stellen met de isolatiewaarde, doordat een spouwmuurisolatie naar verhouding een minder hoge isolatiewaarde heeft, zal bijvoorbeeld de verkoopwaarde van uw woning niet echt stijgen. Een ander groot voordeel van spouwmuurisolatie is dat dit een weinig intrusieve methode kent, in tegenstelling tot gevelisolatie. Door het boren van enkele kleine vulgaten in de buitenwand, kan het isolatiemateriaal (in vloeibare vorm) naar binnen worden gespoten. Mettertijd zet dit uit, waardoor de muur wordt geïsoleerd.

Verschillende materialen

Dankzij nieuwe technieken is het tegenwoordig mogelijk om de vloer te isoleren via de kruipruimte. Dit betekent dat er geen ingrijpende hak- of breekwerkzaamheden hoeven worden uitgevoerd. U zit dus niet met een half opengebroken vloer. Voor de vloerisolatie kan gebruik worden gemaakt van verschillende materialen. Het bekendst is Polyurethaan (PUR), dit materiaal wordt van oudsher gebruikt, en is, ondanks recente negatieve nieuwsberichten, niet nadelig voor de gezondheid. Andere materialen zoals isolatieplaten van glaswol of steenwol, of thermokussens worden tegenwoordig ook vaak ingezet. Voordelen hiervan zijn onder andere een hoge vochtwerendheid en een beperking van de tocht over de vloer.

Verschillende bouwjaren

Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning is het aan te raden te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Vraag voor de zekerheid altijd een professioneel isolatiebedrijf uit de regio Amsterdam om advies. Voor 1920: deze panden hebben geen isolatie, maar vaak ook geen spouwmuur. Kies eventueel voor gevelisolatie aan buiten- of binnenwand. 1920 tot 1975: woningen die in deze periode zijn neergezet hebben vaak wel een tussenmuur, als is deze nog niet van isolatie voorzien. Spouwmuurisolatie is vaak een rendabele optie. 1975 tot 1989: de huizen zijn wel vaak van een gevelisolatie voorzien. Het materiaal is echter vaak van lagere kwaliteit. Na 1989: in de meeste gevallen hoeft het pand niet van nieuwe isolatie worden voorzien.

Houten vloer isoleren

Het isoleren van houten vloeren kan met behulp van diverse materialen. De meest gebruikte en handige techniek is de plaatsing van thermoskussens (ook wel aangeduid met de term thermokussens). Een thermoskussen heeft een laag gewicht en word in opgevouwen vorm aangebracht, waardoor u geen last ondervindt van een lagere kruipruimte. Naast thermoskussens zijn ook isolatieplaten geschikt voor de isolatie van de houten vloer. De prijzen voor het plaatsen van de isolatie variëren tussen de €10,- en €16,- per vierkante meter, exclusief de arbeidskosten. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om het isolatiemateriaal niet direct tegen de onderzijde van de planken te plaatsen.

Na-isoleren spouwmuur

Eén van de vele mogelijkheden op het gebied van isolatie is het na-isoleren van de spouwmuur. Een dergelijke vorm van isolering is alleen mogelijk wanneer er een spouw in de muur zit, en als deze nog niet is geïsoleerd. Of er een spouw aanwezig is kunt u controleren bij een buitendeur. Meet bij de deur de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer deze minimaal 24 centimeter bedraagt dan is er in ieder geval een spouw aanwezig. Het voordeel van een na-isolatie van de spouwmuur is dat u zorgt voor een verbetering van de isolatiewaarde van het pand, terwijl hier geen extreem hoge kosten aan verbonden zitten.

Dakisolatie

Dakisolatie

Door uw dak te isoleren bespaart u jaarlijks tot wel 25% op uw energiekosten. Dit is niet alleen verruimend voor uw budget, maar levert tevens een grote bijdrage aan een beter milieu. Een dergelijke vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen is uitstekend voor het milieu. Een ander voordeel van dakisolatie is dat dit relatief eenvoudig zelf uit te voeren is. Met name het isoleren door middel van isolatieplaten, geplaatst op een hellend dak is niet moeilijk. Vraag eventueel een medewerker van een locaal isolatiebedrijf om hulp bij de start van het project. Let daarnaast op bijkomende elementen, zoals het aanbrengen van een waterafstotende dekkingslaag.

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Naast spouwmuurisolatie kunt u, zoals hierboven al aangegeven, tevens kiezen voor gevelisolatie. Door uw gevel te isoleren verhoogt u in sterke mate de isolatiewaarde van uw huis, en is het mogelijk jaarlijks de gasrekening met €750,- te verminderen. Voordelen van gevelisolatie zijn onder andere het verkleinen van de hoeveelheid warmteverlies, en het bewaren van de koelte in huis tijdens de zomermaanden. Daarnaast verkleint u de kans op vochtproblemen met 55%. Is een standaard gevelisolatie aan de buitenzijde van uw woning niet mogelijk? In sommige gevallen kan de isolatie ook aan de binnenzijde worden uitgevoerd. Hiermee zult u wel enige ruimte in huis verliezen.

Schuin of hellend dak?

Voor het kiezen van het juiste materiaal voor dakisolatie bent u enigszins afhankelijk van het dak dat u wilt isoleren. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een plat dak met zachte materialen als glaswol te isoleren. Voor de isolatie van platte daken kiest u daarom het beste voor isolatieplaten van hardschuim of steenwol. Dit laatste product kent een zeer hoge duurzaamheid, en werkt daarbovenop geluidswerend. Bent u bezig met de dakisolatie van een hellend vlak, dan is glaswol ideaal. Dit brandwerende en zeer flexibele materiaal is uitermate geschikt als isolatie van uw schuine dak. Heeft u behoefte aan extra informatie of een prijsopgave op maat? Of een persoonlijk gesprek met een isolatiespecialist bij u uit Amsterdam? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan. U hoort spoedig van ons!

Isoleren van binnen- of buitenwand?

Het is mogelijk om de isolering van de gevel zowel aan de buiten- als binnenzijde te laten uitvoeren. In beide gevallen plaatst een professioneel isolatiebedrijf een extra wand tegen de bestaande muur. In de ruimte die tussen de voorzetwand en de bestaande gevel ontstaat, wordt isolatiemateriaal gespoten. Dit gebeurt op vergelijkbare wijze, zoals uitgelegd voor spouwmuurisolatie. Door het monteren van de extra wand, heeft u bij gevelisolatie echter wel iets meer last van de verbouwing. Dit weegt desondanks in veel gevallen wel op tegen de kostenbesparing. Bovendien levert het isoleren van de gevel aan de buitenzijde een veranderd vooraanzicht op. Dit kan de verkoopwaarde van uw huis in Amsterdam verhogen, in samenwerking met de verbeterde isolering.

Zolderisolatie

Wanneer wij spreken over woningisolatie, dan zullen veel van onze klanten uit Amsterdam niet denken aan het isoleren van de zolder. Een zolderisolatie kan echter zorgen voor een grote besparing op de stookkosten, doordat hierdoor de warmte niet langer verloren gaat. Een zolderisolatie wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen als alternatief voor de dakisolatie. Door de zoldervloer te isoleren wordt de warmte namelijk al eerder tegengehouden, en komt deze niet terecht op een zolder waar toch geen gebruik van wordt gemaakt. Laat u diverse kamers op zolder bouwen? Dan is juist een dakisolatie van groot belang, eventueel gecombineerd met een vloerisolatie voor geluidsdemping.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Naast dragende gevels bestaan er ook zogeheten vliesgevels. Een vliesgevel is een niet dragende gevel die enkel dient als verfraaiing van de muur of het beschermen van de onderliggende structuur tegen de weersinvloeden. Wanneer u ervoor kiest om de vliesgevel te isoleren dan zult u de duurzaamheid van het gebouw verbeteren en kunt u aanzienlijk besparen op de stookkosten. Kiest u voor de isolatie van een dragende of niet-dragende gevel? Dan adviseren wij om deze af te werken met een laag stucwerk. Het stucwerk biedt een extra isolerende laag en zal bovendien de aanblik van het pand verbeteren. Wij helpen u desgewenst graag.

Prijzen voor het isoleren

Een goede isolatie levert grote besparingen op en is ook nog eens de juiste keuze met betrekking tot het milieu. Via Isolatie Expres Amsterdam kan u bij menig isolatiebedrijf op een eenvoudige manier meerdere offertes voor uw isolatiewerkzaamheden aanvragen. Wij bieden oplossingen aan op het gebied van kruipruimte- tot dakisolatie! Welke vorm van isolatie het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van verschillende bedrijven. Zo zal het ene bedrijf meer rekenen voor het leveren van bepaalde materialen, terwijl een ander hogere uurtarieven heeft. Zoek dit altijd goed uit voordat u een offerte aanneemt.

Isolatie offerte aanvragen

Besparen

Kosten en prijzen isolatie

Door te kiezen voor een betere isolatie van onder meer de kruipruimte of spouwmuur kunt u aanzienlijk op de energiekosten besparen. Deze besparing wordt nog eens te meer verhoogd, door bij Isolatie Expres Amsterdam verschillende offertes aanvragen. Dit kan tot wel 40% besparing van de investering opleveren. Vraag daarom vandaag nog informatie aan voor een isolatiebedrijf uit uw regio.

Prijzen

Prijzen isoleren

De prijzen voor het isoleren zijn tegenwoordig prima te overzien. De kosten variëren van een kleine €750,- voor het isoleren van de kruipruimte, tot zo’n €4.000,- voor de dakisolatie. Hiertussen vallen de prijzen voor vloerisolatie en, spouwmuur- en gevelisolatie. Dankzij de energiebesparing duurt het 4 tot 8 jaar voordat u de kosten heeft terugverdiend. Na deze periode kunt u zelfs geld verdienen met de woonisolatie.

Waardevermeerdering

waardevermeerdering isoleren

Dankzij de isolatie van uw kruipruimte, vloer of spouwmuur wordt de waarde van uw pand in Amsterdam verhoogd. Naast een verbeterde isolering wordt de waarde daarnaast verhoogd door een verbeterd aanzicht, of modernisering. Deze waardevermeerdering komt van pas wanneer u uw huis door wilt verkopen. In sommige gevallen is de verhoging van de verkoopwaarde gelijk aan de investering.

We waren op zoek naar een isolatiebedrijf in Amsterdam voor het isoleren van ons dak en spouwmuurisolatie. Na de aanvraag ontvingen we snel vier prijsoverzichten. De prijs viel ons erg mee, vriendelijke medewerkers met kennis van zaken. We zijn uitstekend geholpen! Fam. Martens – Amsterdam.

PIR isolatie

PIR isolatie Amsterdam

Het isoleren van woningen kan met behulp van verschillende materialen. Bij diverse producten van isolatiemateriaal is men bovendien voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe isolatiematerialen. Eén van deze producten is PIR. PIR staat voor polyisocyanuraat, en is technisch gezien de verbeterde versie van PUR. Het materiaal heeft hoge isolerende eigenschappen, waardoor het ook in dunne isolatieplaten zorgt voor een hoge isolatiewaarde.

Isolatieplaten

Isolatieplaten Amsterdam

Isolatieplaten zijn een zeer populaire vorm van isolatiemateriaal. Dit komt doordat isolatieplaten over het algemeen goed te verwerken zijn door doe-het-zelvers. Zeker op het gebied van de dakisolatie zijn isolatieplaten een goede keus. De platen worden meestal gemaakt van hardschuim, maar zijn tevens uit andere grondstoffen te produceren. Bent u benieuwd naar de kosten van isolatieplaten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons isolatiebedrijf in Amsterdam.

EPS isolatie

EPS isolatie Amsterdam

Wanneer u kiest voor EPS (geëxpandeerd polystyreen) als basis voor uw isolatie, dan profiteert u onder andere van de volgende voordelen. Het product is ten eerste sterk isolerend, en daarbij zo licht als lucht. Daarbij komt dat EPS ongevoelig is voor vocht. Dit betekent dat het goed toegepast kan worden bij een vloerisolatie of gevelisolatie. Een ander voordeel van EPS (dat wij ook wel kennen als piepschuim) is de duurzaamheid.

Steenwol

Steenwol isolatie

Steenwol staat ook wel bekend als rotswol. Het product wordt gemaakt door basaltstenen op een hoge temperatuur samen te smelten, en daarna via een spinner tot draden te verwerken. De losse draden worden vervolgens met een bindmiddel verweven, om zo een soort lap van het materiaal te verkrijgen. Het voordeel van steenwol is dat het naast warmte-isolatie ook zorgt voor een geluidsisolatie. Andere voordelen zijn een hoge duurzaamheid en lange levensduur.

Glaswol

Glaswol isolatie

Wanneer u contact opneemt met een erkend isolatiebedrijf uit Amsterdam voor het isoleren van uw dak, dan zal men in de meeste gevallen wijzen op de mogelijkheden van glaswol. Glaswol is een product dat zeer veel positieve eigenschappen heeft, terwijl het relatief goedkoop verkrijgbaar is. Glaswolrollen zijn bijvoorbeeld niet alleen brandwerend, maar bieden tevens een goede laag tegen geluid. Het nadeel is dat het geen vochtwerende werking kent.

PUR isolatie

PUR isolatie

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Amsterdam de vraag of het nog wel veilig is om met PUR te werken. PUR is namelijk een tijd negatief in het nieuws geweest vanwege vermoedelijke gezondheidsrisico’s. Uit onderzoek is echter gebleken dat u hiervoor niet bang hoeft te zijn. PUR vormt nog steeds een ideale basis voor isolatieplaten, of voor een spouwmuurisolatie. Wilt u graag meer weten? Wij informeren u met alle plezier.

Schelpen isolatie

Schelpenisolatie Amsterdam

Naast kunstmatige isolatiemiddelen zijn er ook natuurlijke grondstoffen beschikbaar. Zo kunt u bij de isolatie van de kruipruimte kiezen uit onder andere thermokussens en bodemfolie, maar ook uit zand of schelpen. Schelpen zijn een ideale vorm van isolering, doordat zij lage prijzen kennen, en daarbij een goede laag vormen tegen optrekkend vocht. De isolatiewaarde ervan is minder hoog.

Schapenwol isolatie

Schapenwol isolatie Amsterdam

Voor een dakisolatie is een natuurlijk isolatiemiddel schapenwol. Schapenwol heeft vele positieve eigenschappen zoals een hoge vochtwering, brandwering en een geurneutralisering. Het heeft daarentegen geen geluidsisolerende werking. Het grote voordeel van schapenwol is dat het een volledig duurzaam middel is. Dit betekent dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor het milieu wanneer het gebruikt wordt als isolatiemateriaal.

Hennep isolatie

Hennep isolatie Amsterdam

Hennep isolatie is tevens een vorm van isoleren waarbij gebruik wordt gemaakt van een natuurlijk product. Het heeft een hoge vochtregulerende werking, wat voornamelijk betekent dat de luchtvochtigheid binnenshuis gelijkmatig blijft. Hebt u snel last van astma, of reumatische klachten? Overweeg dan de mogelijkheden van hennep isolatie. Desgewenst kunnen wij u meer informatie geven over de voor- en nadelen van diverse natuurlijke isolatiematerialen.

isolatiebedrijf Amsterdam

De voordelen:

  • Gemakkelijk meerdere aanbiedingen ontvangen
  • Louter gerenommeerde isolatiebedrijven uit Amsterdam
  • Scherpe prijzen
  • Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie
  • Vloerisolatie zowel met als zonder kruipruimte
  • Helder en deskundig advies
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

1. Vraag offertes aan

Door ons contactformulier in te vullen vraagt u geheel kosteloos en vrijblijvend verschillende prijsoverzichten aan bij isolatiebedrijven uit heel Amsterdam. Of het nu gaat om het isoleren van de kruipruimte of spouwmuurisolatie. De aan ons gelieerde specialisten kunnen u hierbij van dienst zijn, en de producten leveren en plaatsen tegen scherpe prijzen.

2. Vergelijk

Wanneer u de offertes ontvangt, is het aan u om deze in alle rust te vergelijk op basis van prijzen, aanbod en beschikbaarheid. Op deze manier kiest u zelf voor een isolatiebedrijf uit Amsterdam dat aan al uw wensen voldoet.

3. En bespaar!

Door de aanbiedingen op een rijtje te leggen en deze goed te vergelijken bespaart u tot maarliefst 35% op uw investering. Het aanbod gevonden waarnaar u zocht? Dan kan het besparen op uw energiekosten beginnen! Heeft u bij de offertes geen juiste aanbieding gevonden? Geen nood. Bij Isolatie Expres zit u nergens aan vast, u zoekt gewoon rustig verder.

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland  isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg  isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatie Noord-Holland – Expert in isoleren! > Isolatie Amsterdam – Wij isoleren uw huis!