Isolatiebedrijf Almere

Isolatie Almere

Bent u op zoek naar een isolatiebedrijf in Almere, die u assisteert bij gevelisolatie of dakisolatie? Bij Isolatie Expres helpen we u door u in contact te brengen met verschillende isolatiebedrijven uit de regio Almere. Bij elk isolatiebedrijf kunt u terecht voor het isoleren van kruipruimte tot dak, of het vervangen van enkel door dubbel glas. Door het contactformulier in te vullen, vraagt u gratis en vrijblijvend offertes aan van diverse professionals in Almere. Door de prijsopgaven voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie met elkaar te vergelijken, kan u tot wel 35% besparen op het totaalbedrag!

Direct offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)


Navigeer direct naar:

Landelijk opererend netwerk

In de afgelopen jaren is Isolatie Expres uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Dit betekent dat we niet alleen in Almere actief zijn, maar door heel Nederland. U kunt dan ook in elke gemeente in Nederland bij ons terecht voor een erkend isolatiebedrijf. Dankzij het landelijk netwerk profiteert u tevens van de kennis en expertise van professionals over het gehele land. Wanneer u op het contactformulier uw gegevens invult, zorgen wij voor (max. 5) vrijblijvende en gratis offertes van bedrijven uit uw regio. Wij helpen u graag de isolatie van uw woning te verbeteren.

Voordelen van isoleren

Het isoleren van een woning brengt verschillende voordelen met zich mee, afhankelijke van de isolatie vorm en de mate van isolering. Het grootste voordeel is natuurlijk de vermindering van de stookkosten en de positieve bijdrage aan het milieu. De beperking van warmteverlies wordt voornamelijk bereikt door vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Een tweede voordeel van isoleren is de beperking van geluidsoverlast. Met name door dakisolatie en gevelisolatie kan u de binnenkomst van buitengeluiden in hoge mate verlagen. Tot slot verhelpt een goede dakisolatie lekkages. Kortom: goed isoleren verhoogt uw woonplezier in Almere.

Zoekt u een isolatiebedrijf uit Almere voor het isoleren van uw huis? Vraag via het contactformulier tot maximaal 5 offertes aan van bedrijven uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en bespaar tot 35% op de klus.

 

Spouwmuurisolatie Almere

Spouwmuurisolatie

Wanneer u wel uw muren van een betere isolatie wilt voorzien, maar gevelisolatie in Almere te duur vindt, dan kan u kiezen voor de isolering van uw spouwmuur. Spouwmuur isolatie is met name geschikt voor woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn. Deze panden hebben namelijk vaak wel al een tussenruimte in de muren, maar deze is nog niet van isolatiemateriaal voorzien. Het isoleren van deze ruimte hoeft niet hoog in de prijzen op te lopen, waardoor u tegen relatief weinig geld al de isolatiewaarde van het pand verhoogt. De isolatiewaarde van een spouwmuurisolatie is echter niet zo hoog, als wanneer u had gekozen voor gevelisolatie. U bespaart dan ook jaarlijks minder op de stookkosten.

spouwmuur na-isoleren Almere

Na-isoleren spouwmuur

Een spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie die niet alleen bij nieuwbouw kan worden toegepast, ook het na-isoleren van de spouwmuur is mogelijk. Er moet bij uw woning of bedrijfspand in Almere dan natuurlijk wel een spouwmuur zitten. U controleert de aanwezigheid van een spouw door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Dit kan bijvoorbeeld bij een deur of raam. Er zit pas een spouw tussen de muren wanneer de afstand meer dan 24 centimeter bedraagt. Wanneer u het beste kunt kiezen voor een spouwmuurisolatie is afhankelijk van uw budget en wensen voor de isolatiewaarde. Na 3 tot 4 jaar verdiend u de spouwmuurisolatie investering terug.

Voordelen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Het grootste voordeel zijn de lage prijzen. Daarnaast heeft u tijdens het isoleringsproces geen last van overmatige rommel of lawaai. Doordat er in uw voegen kleine gaten worden geboord, waardoor het isolatiemateriaal gespoten kan worden, hoeft er geen ingrijpend hak- en breekwerk te worden uitgevoerd. De spouwmuurisolatie klus wordt bovendien binnen een dag volledig afgerond. Het laatste voordeel van spouwmuurisolatie is de goede vochtbestrijding. Ook wanneer de muur al eens is geïsoleerd kan met nieuwe materialen de vochtbestrijding nog met 50% verbeterd worden.

Van welk bouwjaar is uw woning?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning is het aan te raden te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Vraag voor de zekerheid altijd een professioneel isolatiebedrijf uit de regio Almere om advies. Voor 1920: deze panden hebben geen isolatie, maar vaak ook geen spouwmuur. Kies eventueel voor gevelisolatie aan buiten- of binnenwand. 1920 tot 1975: woningen die in deze periode zijn neergezet hebben vaak wel een tussenmuur, als is deze nog niet van isolatie voorzien. Spouwmuurisolatie is vaak een rendabele optie. 1975 tot 1989: de huizen zijn wel vaak van een gevelisolatie voorzien. Het materiaal is echter vaak van lagere kwaliteit. Na 1989: in de meeste gevallen hoeft het pand niet van nieuwe isolatie worden voorzien.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Voordat u spouwmuurisolatie laat aanbrengen is het wellicht verstandig om een isolatiebedrijf uit Almere in te huren voor het uitvoeren van een inspectie. Door middel van een camera kan een vakman de staat van uw spouw bekijken. Het is namelijk mogelijk dat hier nog oud isolatiemateriaal in zit. Eind jaren ’70 was spouwmuurisolatie namelijk erg populair, het werd daarom veel toegepast. De kwaliteit van het materiaal was toentertijd echter een stuk minder dan nu. Het is bovendien mogelijk dat het materiaal is verpulverd of naar beneden is gezakt wat ten koste gaat van de isolatiewaarde. Een isolatiebedrijf zal voor u kijken of u de oude materialen eerst moet verwijderen. Dit doen ze door een aantal stenen te verwijderen waardoor de spouw bereikbaar is. Dit is echter geen goedkope klus. Gelukkig is het in de meeste gevallen mogelijk het oude materiaal aan te vullen.

Spouwmuurvervuiling

Het is daarnaast mogelijk dat er nog resten puin, cement of andere bouwmaterialen in de spouw zitten. Als dit het geval is dan spreken we van spouwmuurvervuiling. Ook dit is erg nadelig voor de isolatiewaarde. Door de vervuiling kan het isolatiemateriaal zich namelijk niet gelijkmatig verdelen. De vervuiling kan meestal worden verwijderd door een isolatiebedrijf. Het is echter denkbaar dat er door slordig metselwerk nog resten cement in de spouw zitten. Als er veel van deze cementbaarden in de spouw zitten dan kan het isolatiebedrijf Almere deze helaas niet weghalen. Er zijn dan nog wel andere mogelijkheden om uw woning te isoleren.

Wilt u graag contact met één van de isolatiebedrijven uit ons netwerk? Vul kosteloos en vrijblijvend het contactformulier in.

Spouwmuurisolatie prijzen

Wist u dat isolatie van de spouwmuur één van de meest populaire isolatievormen is? De populariteit heeft deze vorm te danken aan het feit dan spouwmuurisolatie erg betaalbaar is. In onderstaande prijstabel vindt u de kosten per woningtype. Dit zijn uiteraard gemiddelde kostprijzen, afhankelijk van bijvoorbeeld het gekozen isolatiemateriaal en de bereikbaarheid van de locatie. Er is nog een andere reden waarom deze isolatievorm zo populair is. De terugverdientijd is in vergelijking met andere methoden namelijk erg kort. U bespaart ieder jaar gemiddeld €200,- wanneer u isolatie in de spouw laat aanbrengen. U zult uw investering binnen circa 2 tot 4 jaar terug verdienen.

Prijstabel

Type-woning Buitenmuur EPS Parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €690,- €540,- €840,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.380,- €1.080,- €1.680,-
Hoekwoning 90 m² €2.070,- €1.620,- €2.520,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.300,- €1.800,- €2.800,-
Vrijstaand 160 m² €3.680,- €2.880,- €4.480,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen
Vloerisolatie Almere

Vloerisolatie

Naast gevelisolatie helpen wij u graag met het uitvoeren van een vakkundige vloerisolatie in Almere. De isolatie van de vloer en kruipruimte door een professioneel isolatiebedrijf kan vele voordelen opleveren. Het belangrijkste is dat u door een goede vloerisolering geen last meer heeft van optrekkende kou, of van vocht onder de vloer. Een tweede, zeer belangrijk, voordeel is het verbeterde leefklimaat die een vloerisolering met zich meebrengt. Astma- en reumapatiënten zullen dankzij een vermindering in de luchtvochtigheid schommelingen beter met hun klachten om kunnen gaan. Daarnaast is de isolatie van vloer en kruipruimte tevens aan te raden voor mensen met een huisstofmijt allergie. Door uw vloeren van goede isolering te voorzien zorgt u voor een behoorlijke kostenbesparing in uw portemonnee.

Verschillende isolatiematerialen

Bij het plaatsen van vloerisolatie hebt u de keuze uit verschillende materialen. Welk materiaal het meest geschikt is hangt onder andere af van de vochtigheid in uw woning, de warmteweerstand, het oppervlak en de manier van leggen. Als u vloerisolatie op de bovenkant van de vloer legt dan is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat deze drukvast is. Denk hierbij aan harde PUR- of XPS-isolatieplaten. Bij het isoleren van de kruipruimte valt de keuze echter vaak op PUR-schuim. Dit is een erg effectief materiaal omdat het elke naad een kier dicht. Daarnaast hebt u bij vloerisolatie de keuze uit isolatiedekens van glaswol of steenwol. Glaswol heeft een hogere isolatiewaarde dan steenwol. Het is daarnaast brandveilig en het lost niet op in water. Steenwol is geluidsisolerend, het is niet vatbaar voor schimmels en verouderd ook niet.

kruipruimte isoleren Almere

Kruipruimte isoleren

Hebt u genoeg van de koude vloer? Of hebt u last van vocht en schimmel in uw huis in Almere? Dan is het wellicht een goed idee om isolatie in de kruipruimte aan te brengen. Dit is een manier van vloerisolatie. Vele huizen in Almere hebben een kruipruimte. Deze ruimte bevindt zich over de gehele begane grond van het huis. De kruipruimte wordt vooral gebruikt voor elektra en waterleidingen, maar het is verstandig om hierin ook isolatie aan te brengen. De ruimte trekt namelijk vocht aan omdat deze onverwarmd is. Het vocht kan vervolgens resulteren in schimmel. Als de leidingen niet goed gedicht zijn dan is het zelfs denkbaar dat vochtige en koude lucht het hele huis doorgaat en de woning aantast. Als u isolatie in de kruipruimte gaat aanbrengen dan kunt u dit tegen de grond of de vloer doen. Een combinatie van beide is ook een mogelijkheid.

 • Toegankelijke kruipruimte.
  Als de ruimte goed toegankelijk is dan kunt u vloerisolatie plaatsen. In dit geval brengt u of een isolatiebedrijf uit Almere isolatiemateriaal aan tegen het plafond, oftewel, tegen de vloer van uw woning. Men kiest vaak PUR-isolatieschuim maar ook isolatiedekens- of platen zijn een optie. Het is in dat geval wel belangrijk een dampscherm toe te voegen, indien dit nog niet aan het materiaal bevestigd is.
 • Niet-toegankelijke kruipruimte
  Als er nauwelijks ruimte is dan is grond isolatie de betere keuze. In dit geval wordt de kruipruimte gedeeltelijk gevuld met een licht isolatiemateriaal zoals isolatieschelpen van piepschuim of isolatiechips.

Houten vloer isoleren

Wie ervoor kiest een houten vloer op de begane grond te isoleren, kan het isolatiemateriaal direct tegen de planken aanbrengen, maar heeft als alternatief het overhouden van enige tussenruimte. De stilstaande lucht tussen de planken en het isolatiemateriaal heeft een extra isolerende functie. Kiest u voor deze methode? Dan moet u er goed aandenken dat het isolatiemateriaal aan de zijkanten wel goed tegen de balken wordt geplaatst. Zo voorkomt u dat er koudebruggen ontstaan. Plaatst u het materiaal wel direct tegen de planken? Kies dan het liefst niet voor lijm: dit beschadigt de ondervloer als u het later wilt verwijderen en er komen bovendien schadelijke stoffen uit de lijm vrij. Schakelt u liever een isolatiebedrijf in? Vraag vrijblijvend offertes aan via het contactformulier!

vloer isoleren

Vloerisolatie prijzen

U hebt geen last meer van koude voeten of vochtproblemen indien u ervoor kiest om uw huis in Almere van vloerisolatie te voorzien. In onderstaande tabel vindt u per woningtype de gemiddelde kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie. U kunt uitgaan van een gemiddelde kostprijs van zo’n €20,- per m². De kosten worden beïnvloed door een aantal factoren zoals het oppervlak, de gekozen materiaalsoort en de moeilijkheidsgraad. Uiteraard bent u ook benieuwd wat vloerisolatie u uiteindelijk zal opbrengen. U kunt ervan uitgaan dat u gemiddeld zo’n €200,- per jaar zult besparen. Binnen 7 tot 8 jaar hebt u de investering terugverdiend.

Vloerisolatie informatie aanvragen

Prijstabel

Soort woning Vloeropp. Bovenzijde Onderzijde Kruipruimte
Appartement 60 m² €1.200,- €1.380,- n.v.t
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.610,- €1.050,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.725,- €1.125,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.300,- €1.500,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.220,- €2.100,-

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m2. Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m2. De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m2 is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

gevel isoleren Almere

Gevelisolatie

Eén van de duurste vormen van isolatie is gevelisolatie. Desondanks levert een gedegen gevelisolatie grote besparing op, waardoor u relatief gezien de investering het snelst hebt terug verdiend. Binnen vier jaar kunt u de kosten voor een gevelisolatie al bespaard hebben op de normale uitgaven voor energieverbruik. Naast een beperking van het warmteverlies is een ander groot voordeel van gevelisolatie de vermindering van het geluidsoverlast. Doordat bij gevelisolatie aan de binnen- of buitenzijde van de muur een extra voorzetwand wordt geplaatst, waartussen isolatiemateriaal wordt geblazen, komt er tevens een dubbele laag tegen geluid van buitenaf. Wanneer u overgaat tot het isoleren van de gevel in Almere, moet u er rekening mee houden dat u alleen een vergunning krijgt voor een isolering met een isolatiewaarde (Rc-waarde) van minimaal 1.3.

Binnen- of buitengevelisolatie?

Als u gevelisolatie wilt laten aanbrengen dan hebt u de keuze uit verschillende opties. Isolatie in de spouw is het meest populair. Niet elk huis in Almere heeft echter een spouw. Als dit voor u geen mogelijkheid is dan kunt u kiezen voor binnen- of buitengevelisolatie.

Buitengevelisolatie.
Isolatie tegen de buitenmuur is het meest effectief. Er ontstaat namelijk een soort van isolatieschil. De vakmannen brengen allereerst het isolatiemateriaal tegen de buitenmuur aan. Hier tegenaan komt vervolgens nieuwe gevelbekleding, zoals hout, steenstrips of stucwerk. Een voordeel is dus dat de buitenkant van uw huis in Almere er direct weer als nieuw uitziet. Een ander voordeel van buitengevelisolatie is dat u de laag van het isolatiemateriaal zo dik kunt maken als u zelf wilt. Het is dus mogelijk om uw woonhuis energieneutraal te maken. Buitengevelisolatie is echter aardig prijzig. Men kiest daarom alleen deze optie als de buitenmuur onderhoud nodig heeft, als u geen spouw hebt of als u uw woning energieneutraal wilt maken. Daarnaast hebt u voor de plaatsing van buitengevelisolatie altijd een vergunning nodig. Meer weten? Kom vrijblijvend in contact met een isolatiespecialist!

Isolatie van de binnenmuur.
Krijgt u geen vergunning voor het aanpassen van de gevel van uw woonhuis? Dan is het mogelijk om isolatie tegen de binnenmuur te plaatsen. Hiervoor maakt u of de vakman eerst een raamwerk van metalen profielen of houten latten. Achter het raamwerk komt de isolatie en hier tegenaan gipsplaten. De gipsplaten werkt u vervolgens af met bijvoorbeeld verf, stucwerk of behang. Een voordeel van deze isolatievorm is dat een doe-het-zelver dit eventueel zelf kan uitvoeren. Het is echter erg belangrijk dat u dit op de juiste manier doet omdat er anders vochtproblemen kunnen ontstaan. Een nadeel van isolatie via de binnenmuur is dat u altijd tot maximaal 10cm aan ruimte zult verliezen.

kosten Gevel isoleren

Geluidsisolatie

Hoe u geluidsoverlast moet aanpakken hangt af van het soort geluid. Het is namelijk denkbaar dat u te maken hebt met luchtgeluid of contactgeluid. Luchtgeluid ontstaat, zoals de naam al zegt, in de lucht. Door trillingen verspreidt het geluid zich verder. Denk hierbij aan een toeterende auto of het tv toestel van de buren. U voorkomt luchtgeluid eenvoudig door de aanpalende vloer, wand of plafond te isoleren. Bij contactgeluid staat de bron in direct contact met een plafond, muur of vloer. Door trillingen in één van deze onderdelen verspreidt het geluid zich eenvoudig. Contactgeluid is lastiger aan te pakken. Om het geluid helemaal te dempen moet u een complete isolatieschil in uw woonhuis creëren. Dit is meestal niet mogelijk waardoor men er veelal voor kiest om alleen tegen het meest aanpalende onderdeel isolatie aan te brengen.

Massa-veer-massaprincipe

Hoe dikker een wand, hoe beter deze geluidsoverlast tegengaat. Het is echter niet altijd mogelijk om een hele dikke wand te plaatsen. Bij geluidsisolatie maakt men daarom veelal gebruik van het massa-veer-massaprincipe. Hierbij wordt een ‘veer’ tussen de buiten- en binnenmuur (de 2 massa’s) geplaatst. In sommige gevallen is dit gewoon lucht maar het is beter om isolatiemateriaal te gebruiken. Bij geluidsisolatie valt de keuze veelal op een zachte veer, dit voorkomt geluidsoverdracht het beste. Het is daarom beter om een minerale wol te gebruiken in plaats van platen. De wol absorbeert het geluid namelijk beter.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Wist u dat er een onderscheid bestaat tussen een vliesgevel en een standaard gevel? Een vliesgevel is een gevel die geen dragende functie heeft, maar dient om de aanblik van het gebouw te verbeteren. Daarnaast kan een vliesgevel ook de onderliggende muur tegen de weersinvloeden beschermen. Wilt u de isolatiewaarde van uw pand verbeteren? Dan is het een optie om de vliesgevel te isoleren. Dit kan met verschillende materialen, maar over het algemeen worden glaswol en rotswol hiervoor het meest ingezet. Een andere manier om de isolatiewaarde en aanblik van een gebouw beter te maken is het aanbrengen van stucwerk.
gevelisolatie Almere

Gevelisolatie prijzen

Als u isolatie tegen de gevel wilt laten plaatsen dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kostprijs. Deze hangt af van een aantal factoren waaronder het gewenste materiaal en uiteraard de isolatievorm. Zoals aangegeven is buitenmuurisolatie een stuk prijziger. U moet bij deze methode immers ook nieuwe gevelbekleding plaatsen. Gemiddeld kost het aanbrengen van isolatie tegen de gevel zo’n €120,- per m². Gaat uw voorkeur uit naar isolatie tegen de binnenmuur? Dan bent u zo’n €50,- per m² kwijt. Als u isolatie tegen de gevel plaatst dan zult u echter ook meer besparen, zo’n €700,- per jaar tegenover €550,- bij binnenmuurisolatie. De terugverdientijd van binnenmuurisolatie is circa 8 jaar en van buitengevelisolatie zo’n 15 jaar.

Prijstabel

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.500,- €3.600,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.000,- €7.200,-
Hoekwoning 90 m² €4.500,- €10.800,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.000,- €12.000,-
Vrijstaand 160 m² €9.000,- €19.200,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €50, per m2 en de buitenmuurisolatie: €120,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen
Dakisolatie Almere

Dakisolatie

Zeer belangrijk voor de beperking van warmteverlies is de isolatie van uw dak. Warme lucht, zoals u waarschijnlijk wel zult weten, stijgt op, waardoor een slechte dakisolatie grote invloed kan hebben op uw energieverbruik. Wilt u weten of uw dak van een goede isolering is voorzien? Vraag dan een isolatiebedrijf uit Almere om een (gratis) check te doen op de kwaliteit van de isolering. Zij helpen u graag. Naast een besparing op de stookkosten, helpt een goede dakisolatie ook tegen geluidsoverlast, en worden lekkages verholpen of voorkomen. Bovendien kunt u – afhankelijk van het gekozen materiaal – tot wel 1500m³ gas per jaar besparen. U draagt dan ook bij aan het verminderen van de CO² uitstoot. Door te isoleren draagt u bij aan een beter milieu, daarnaast is het nog voordelig ook. Samen leidt dit tot een sterk verbeterd wooncomfort.

hellend dak isoleren Almere

Zelf het dak isoleren

Om de uitgaven voor een dakisolering enigszins te drukken, kunt u overwegen om de klus zelf uit te voeren. Omdat u natuurlijk wel wilt dat de isolatie goed wordt aangezet, geven wij u hier enkele tips om de klus te vergemakkelijken.

 • Zorg ervoor dat u een professioneel isolatiebedrijf uit Almere om advies vraagt, voordat u start.
 • U kunt het beste kiezen voor isolatieplaten van hardschuim als isolatiemateriaal, deze zijn het makkelijkst te plaatsen.
 • Vergeet niet een waterwerende laag aan te brengen, voordat u de isolatieplaten installeert.
 • Zorg voor een goede afwerking, om latere lekkages te voorkomen.

Platdakisolatie

Is uw huis in Almere voorzien van een plat dak? En wilt u een isolatiebedrijf inschakelen om hierop isolatie aan te brengen? Dan hebt u de keuze uit drie verschillende plaatsingsmethoden. Bij het maken van een keuze moet u rekening houden met de dakopbouw en de vrije ruimte.

Warm-dakconstructie

Bij deze constructie plaatst het isolatiebedrijf uit Almere de isolatiematerialen aan de buitenkant van het platte dak. Het dak neemt de binnentemperatuur aan. De keuze valt hierbij veelal op XPS- of PIR-platen. Door de platen komt het dak iets hoger te liggen. Het is cruciaal dat het isolatiebedrijf rekening houdt met de afwatering zodat er geen water blijft liggen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het isolatiemateriaal het water opneemt en daardoor niet goed meer isoleert.

Koud-dakconstructie

Bij een koud plat dak bevindt de isolatie zich aan de binnenzijde. De dragende constructie zit onder het dak. Tussen de dragende constructie en het dak zit de isolatie. Het dak neemt dus de buitentemperatuur aan, vandaar de naam: koud-dakconstructie. Een nadeel van deze methode is dat vocht van binnenuit geen kant op kan waardoor het mogelijk is dat dit in de dakconstructie gaat zitten. Hebt u een houten dakconstructie? Dan loopt u het risico dat dit gaat rotten. U verkleint dit risico door een dampremmende folie aan de binnenkant van het isolatiemateriaal te plaatsen. Bij deze methode valt de keuze veelal op rotswol, glaswol of isolatieplaten. Deze isolatiemethode is de minst populaire optie in verband met het risico op vochtproblemen.

Omgekeerde-dakconstructie

Een omgekeerd plat dak gaat nog iets verder dan de warme dakconstructie. Deze methode wordt veelal toegepast bij balkons, dakterrassen en platte daken waarop veel wordt gelopen. Bij deze methode legt het isolatiebedrijf de isolatie op de waterkerende laag. Hierdoor is deze ook beschermd. Ballast zoals tegels, hout of grind beschermt de isolatie. Het is daarom belangrijk dat het isolatiemateriaal weerbestendig en ook drukvast is. Harde XPS- of PUR-platen worden het meest gebruikt.
platdakisolatie Almere

Zolderisolatie

Het isoleren van de zolder is een mogelijke vorm van woningisolatie die door veel van onze klanten uit Almere wordt vergeten. Het uitvoeren van een zolderisolatie brengt echter verschillende voordelen met zich mee. Zo zal bij de isolatie van de zoldervloer de warmte van beneden niet naar een loze ruimte stijgen. Een zolderisolatie wordt daarom regelmatig als alternatief voor de dakisolatie toegepast. Een tweede voordeel is dat dankzij de zolderisolatie de klus ook in de winter kan worden uitgevoerd. U hoeft niet tot in het voorjaar te wachten voordat de isolatiespecialisten hun gang kunnen gaan. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Dakisolatie prijzen

Wilt u uw huis in Almere voorzien van dakisolatie? Dan bent u natuurlijk benieuwd wat dit kost. Verschillende factoren beïnvloeden de kosten. Denk hierbij aan het totale oppervlak, de moeilijkheidsgraad van de klus, het gewenste materiaal en de dikte van de isolatie. U kunt al dakisolatie laten plaatsen vanaf €30,- per m². Zo’n 30% van alle warmte gaat via het dak verloren. Dankzij dakisolatie gaat u dit grote warmteverlies tegen. Ieder jaar bespaart u rond de €500,- als u dakisolatie hebt laten plaatsen. Gemiddeld duurt het 3 tot 7 jaar voordat u uw investering hebt terugverdiend. U vindt meer informatie over de kostprijs in onderstaande tabel.

Dakisolatie informatie aanvragen

Prijstabel

Soort dak + m² Plaatsing isolatie Gemid. prijs per m² Totaalprijs
Hellend (60m²) Binnenlangs €35,- €2.100,-
Hellend (60m²) Buitenlangs €50,- €3.000,-
Plat (15m²) Binnenlangs €35,- €495,-
Plat (15m²) Buitenlangs €95,- €1.425,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2. De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m2.

We hadden via vrienden gehoord dat ze door het aanbrengen van isolatie op het dak, en met vloerisolatie behoorlijk besparen. Daarom maar eens een offerte aangevraagd. Direct diverse overzichten ontvangen. De prijzen zijn scherp. Ik ben goed geholpen. P. Braaksma – Almere.

Offertes aanvragen

Wilt u uw woning laten isoleren? Of heeft u een vraag over ons werk aangaande de spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie? Vraag dan gratis offertes aan via het contactformulier. U ontvangt per isolatiebedrijf in Almere een offertevoorstel, zodat u door te vergelijken bespaart op de totale kosten, en kunt kiezen voor een isolatiebedrijf dat aan uw wensen voldoet. Wij garanderen een hoge kwaliteit en klantvriendelijkheid. Zit er geen offerte tussen die u aanspreekt? Geen nood, bij ons zit u nergens aan vast. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Isolatie prijs

 

Isolatie subsidie: waar heeft u recht op?

De overheid wil duurzaamheid zoveel mogelijk stimuleren. U komt daarom in 2017 of 2018 wellicht in aanmerking voor een aantal subsidieregelingen. U hebt misschien wel eens gehoord van de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Deze regeling is ontzettend populair. De pot voor particulieren is dan ook al op sinds april 2017. Alleen als VvE’er komt u nog in aanmerking voor deze subsidie. U komt gelukkig nog wel in aanmerking voor het verlaagde BTW-tarief. Laat u isolatie plaatsen door een isolatiebedrijf? Dan betaalt u over de loonkosten maar 6% BTW in plaats van 21%. Deze regeling geldt alleen als uw woonhuis ouder is dan 2 jaar. Het is daarnaast altijd mogelijk dat er in uw provincie of gemeente bepaalde subsidies gelden. Informeer hierover bij uw gemeente voordat u isolatiewerken gaat uitvoeren. U kunt tot slot gebruik maken van de groene lening. Speciaal voor groene werkzaamheden is het mogelijk om een lening af te sluiten tegen een lager rentetarief van circa 2,5%.

Hoe werkt spouwisolatie?

 

Isolatiematerialen

PIR isolatie

pir isolatie

Wanneer u op zoek bent naar een isolatiemateriaal van hoge kwaliteit dan is PIR isolatie wellicht wat voor u. PIR staat voor polyisocyanuraat, een kunststof die de opvolger is van PUR. Zo heeft het materiaal een hogere brandveiligheid en isolatiewaarde. Dit leidt ertoe dat u minder van het product nodig heeft om dezelfde mate van warmteweerstand te realiseren. Het is zeer geschikt voor zowel dak- als gevelisolatie.

Isolatieplaten

dunne Isolatieplaten

Wilt u graag zelf uw pand in Almere isoleren, zonder hulp van een erkend isolatiebedrijf? Dan raden wij aan gebruik te maken van isolatieplaten. Dergelijke platen zijn geschikt voor vloerisolatie, dakisolatie en in een aantal gevallen ook voor een gevelisolatie. Isolatieplaten worden meestal gemaakt van hardschuim, tegenwoordig meestal van een materiaal genaamd PIR. Dit heeft een hoge dichtheid waardoor zelfs dunne isolatieplaten al een hoge isolatiewaarde bieden.

EPS isolatie

Plat dak isoleren met EPS

Als er bij een isolatiebedrijf isolatie van EPS aan wordt geboden, dan spreekt men over geëxpandeerd polystyreen, wat wij beter kennen als piepschuim. Het grote voordeel van piepschuim is dat het zeer goed isoleert, terwijl het product ontzettend licht is. Hierdoor wordt EPS veel toegepast bij het isoleren van platte daken, maar ook bij het afdekken van de kruipruimte. Het nadeel van EPS is dat dit vrij hoge kosten heeft in de aanschaf.

Steenwol

Steenwol isolatie Almere

Op het moment dat u een dak- of gevelisolatie wilt toepassen, dan hebt u de keuze uit een groot assortiment aan isolatiematerialen. Eén van deze materialen is steenwol, dat ook wel bekend staat als rotswol. Hoewel het product vaak vergeleken wordt met glaswol, is steenwol een natuurlijk product, dat tevens een hoge duurzaamheid kent. Het heeft een uitstekende levensduur en is brandveilig. Een goede keuze voor elke vorm van isolatie.

Glaswol

Glaswol dakisolatie

Eén van de meest voordelige producten op de markt is glaswol, zeker wanneer alle extra eigenschappen van dit product in acht worden genomen. Glaswol is toepasbaar bij het isoleren van daken, gevels en vloeren, en is relatief gemakkelijk zelf te installeren. Het is wel belangrijk om bij de installatie van glaswol uzelf goed te beschermen tegen vezels die in de lucht komen te hangen. In ieder geval een mondkapje en een stofbril zijn noodzakelijk als bescherming.

PUR isolatie

PUR isolatieplaten

Wie denkt aan isolatie denkt vaak direct aan PUR, het hardschuim dat vaak de basis vormt voor isolatieplaten. PUR wordt echter niet alleen in vaste vorm toegepast als isolatiemateriaal, ook in vloeibare variant is het zeer geschikt, bijvoorbeeld bij een spouwmuurisolatie. In dat geval wordt de PUR door kleine gaten in de voegen gespoten, waarna het in de spouw uithardt. De spouwmuurisolatie kan binnen een dag worden uitgevoerd, zodat u hiervan weinig overlast ondervindt, en snel geniet van een optimaal wooncomfort!

Schelpen isolatie

Schelpenisolatie Almere

Voor het isoleren van de kruipruimte hebt u de keuze uit zowel kunstmatige als natuurlijke materialen. Eén van deze natuurlijk producten zijn schelpen. Schelpen zijn een zeer voordelige keuze, en kunnen bovendien in een halve dag in uw kruipruimte gestort worden, wat een goede isolatie tot gevolg heeft. Het nadeel van schelpen is dat deze na verloop van tijd enigszins kunnen verzakken, of indikken. Dit zal de isolatiewaarde een stuk verlagen. Desnoods kunnen er nieuwe schelpen bij worden geplaatst.

Schapenwol isolatie

kruipruimte isoleren met schapenwol

Voor een dakisolatie zijn niet alleen steenwol- of glaswolrollen een goede keuze, ook gewone schapenwol heeft een hoge isolerende waarde. Daarnaast heeft wol vele andere handige eigenschappen. Zo werkt het geur neutraliserend en vochtremmend. Schapenwol is bovendien relatief goedkoop verkrijgbaar bij verschillende professionals. Vraag via het contactformulier eventueel naar een offerte van een isolatiebedrijf uit Almere, en vergelijk de kosten voor schapenwol met die van andere producten.

Hennep isolatie

hennep isolatiemateriaal Almere

Bent u op zoek naar een natuurlijk product voor een vloerisolatie? Overweeg dan om hennep te gebruiken. Hennep is geschikt voor het isoleren van vloeren en muren, en bevat geen schadelijke stoffen. Het product is bovendien niet alleen warmte-isolerend, maar ook warmtewerend. Dit betekent dat u in de zomer geniet van een heerlijke koelte in huis. Dankzij de stabiliserend invloed van hennep op de luchtvochtigheid profiteert u bovendien van een uitstekend leefklimaat.

huis isoleren Almere

Waarom Isolatie Expres?

 • In een paar klikken meerdere prijsopgaven aangevraagd
 • Snel scherpe offertes ontvangen
 • Altijd een erkend isolatiebedrijf uit Almere
 • Van kruipruimte tot dakisolatie
 • Deskundig advies over het verschil tussen gevelisolatie en spouwmuurisolatie
 • Ook voor het isoleren van de kruipruimte
 • Vrijblijvend en geheel kosteloos!

1. Offertes aanvragen

Door het contactformulier in te vullen, kunt u vandaag nog verschillende vrijblijvende en gratis offertes aanvragen. Vul het formulier zo nauwkeurig mogelijk in, opdat het advies zo goed mogelijk op maat kan worden gemaakt. Wij brengen u in contact met menig isolatiebedrijf uit Almere. Zij zullen u voorzien van enkele offertes tegen scherpe prijzen.

2. Vergelijken

Wanneer u de offertes heeft ontvangen kunt u deze zelf vergelijken op basis van prijzen, het beschikbare aanbod qua isolatiematerialen en de geboden diensten. Welk isolatiebedrijf uit Almere u ook kiest, wij garanderen dat deze de isolatie klus snel uitvoert, met gebruik van innovatieve technieken. Door een hoge kwaliteit materiaal en deskundige toepassing bent u bovendien verzekerd van een langdurig plezier van de isolering.

3. En besparen!

Door de verschillende prijsopgaven met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 35% besparen op de investering van het isoleren. Dit betekent dat u de aanschafprijs tot wel twee jaar sneller hebt terugverdiend. Naast het besparen op de aanschafprijs, bespaart u tevens op het gasverbruik. Kiezen voor professioneel isoleren is daarom op de lange termijn altijd goed voor uw portemonnee.

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

Plaatsen in Flevoland

Vind een isolatie specialist in uw regio

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatiebedrijf Almere – Besparen op woning isolatie!