Huis isoleren met goedkope lening dankzij de overheid

Goed nieuws voor iedereen die zijn huis wil laten isoleren. Minister Blok van Wonen zal binnenkort 300 miljoen euro beschikbaar stellen voor goedkope leningen voor huizenbezitters die hun huis willen isoleren. Samen met de Rabobank en de ASN Bank heeft hij hiervoor een fonds opgericht.

Nationaal Energiebespaarfonds

Dit fonds heeft als naam het Nationaal Energiebespaarfonds en hier kunnen particuliere huizenbezitters in de nabije toekomst leningen aanvragen voor zowel dakisolatie, zonneboilers, hoogrendementsbeglazing als energiezuinige kozijnen. Als particulier kunt tussen de 2.500 en 25.000 euro lenen met daarbij een looptijd van zeven tot tien jaar.

Goedkope lening afsluiten

Erg handig voor huiseigenaren, omdat ze hierdoor een goedkope lening kunnen afsluiten om hun woning te isoleren. Isoleert u uw woning, dan bespaart u hiermee flink op energiekosten. Een goed geïsoleerde woning betekent dat er minder veel warmte verloren gaat, zodat u minder veel hoeft te stoken. Voor de overheid is het bovendien een win-winsituatie. In het fonds zit 300 miljoen euro, wat de overheid uiteindelijk weer terugverdiend met winst door rente. Bovendien denkt minister Blok dat het goed kan werken voor de bouwsector en installatiebranche, omdat er binnen die branche flink wat werk verricht kan worden.

Wilt u gebruik maken van het Nationaal Energiebespaarfonds? Deze moet begin december in gebruik genomen worden. Hiervoor moeten de Europese Commissie en de Autoriteit Financiële Markten nog wel toestemming geven, maar het ligt binnen de verwachting dat ze dit doen.

Vrijblijvend contact opnemen

Op zoek naar een geschikte installateur voor uw huisisolatie? Neem vrijblijvend contact op met één van de aangesloten specialisten. Wij werken enkel met ervaren vakmannen, die voor u een gratis inspectie in uw woning kunnen doen, om u te vertellen waar er het beste geïsoleerd kan worden. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!