Vloer isoleren?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%!

Vloerisolatie

Uw vloer laten isoleren is een zeer effectieve manier om afscheid te nemen van koude voeten. Afhankelijk van uw woningoppervlak kan een expert uw vloerisolatie al in één tot twee dagen aanbrengen. Wist u dat met vloerisolatie de temperatuurstijging van uw vloer kan oplopen tot 4 graden Celsius? Benieuwd naar de prijzen en wat mogelijk is voor uw woning?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt tot vijf gratis offertes wanneer u deze aanvraagt via ons offerteformulier. Bovendien kunt u tot wel 40% besparen door offertes aan te vragen!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Vloerisolatie geschikt voor woning

Welke vloerisolatie is geschikt voor mijn woning?

Wanneer u van plan bent vloerisolatie aan te brengen moet u eerst weten of u een (bereikbare) kruipruimte hebt. De aanwezigheid van een kruipruimte is de beste manier om vloerisolatie aan te kunnen brengen. Dit zou u ook kunnen controleren op uw bouwtekening.

Op verbeterjehuis.nl kunt u ook makkelijk zelf bekijken hoe goed uw woning geïsoleerd is.

Wanneer kan in mijn woning vloerisolatie worden aangebracht?

Vloerisolatie kan aangebracht worden wanneer uw kruipruimte minimaal 35 cm hoog is en u toegang heeft tot deze ruimte. Wanneer u niet beschikt over een kruipruimte is het nog steeds mogelijk om uw vloer te laten isoleren. Dit kan door de vloer van bovenaf te laten isoleren onder de vloerbedekking.

Nederlandse standaard voor woningisolatie

Om Nederland te kunnen voorbereiden op aardgasvrije woningen is een ‘standaard voor woningisolatie’ opgezet. Uw huis is goed geïsoleerd wanneer u aan deze voorschriften voldoet. Maar er is altijd meer te doen aan de isolatie van uw huis! Deze voorschriften kunt u rustig nalezen op rijksoverheid.nl.

Kosten voor vloerisolatie vergelijken? Vraag offertes aan!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Soorten vloerisolatie

Naast de aanwezigheid van een kruipruimte is het soort vloerisolatie dat geschikt is voor uw vloer ook afhankelijk van andere factoren.

De R-isolatiewaarden

Er zijn 2 R-waarden die belangrijk zijn bij vloerisolatie, de Rc-waarde en de Rd-waarde. Deze beide waarden worden uitgedrukt in m²K/W.

De Rc-waarde staat voor de warmteweerstand van de gehele vloeroppervlak. Een Rc-waarde die tussen de 3.5 en 5.0 ligt geeft het beste resultaat.
De Rd-waarde geeft aan wat de warmteweerstand is van het materiaal. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Met deze gegevens van de R-waarden kan het beste materiaal voor uw vloer worden geselecteerd. Er zijn verschillende materialen beschikbaar om uw vloer te laten isoleren.

Een paar voorbeelden zijn:
PIR schuim
Thermoskussens
Wol

Welke vloerisolatiemateriaal het meest geschikt is ligt ook aan andere factoren. Vergelijk gratis offertes en kom in contact met een vakman!

Soort materiaal Gebruik Bijzonderheden
PIR schuim PIR is verkrijgbaar in de vorm van isolatieplaten. Verbeterde versie van PUR schuim. PIR schuim biedt een betere stabiliteit en een verhoogde drukvastheid.
Thermoskussens Luchtzakken die tegen de onderkant van de vloer bevestigd worden. Thermoskussens zijn waterafstotend en zijn bestendig tegen schimmelvorming en rot.
Wol Wol wordt ingeklemd tussen twee balken. Verkrijgbaar in minerale – en natuurlijke wolsoorten.

Wat voor vloerisolatie u moet nemen hangt er mede van af of u een houten of betonnen vloer heeft.

Houten vloer isoleren

Hoe wordt een houten vloer geïsoleerd?

Bij een houten vloer wordt de vloerisolatie onder de vloer aangebracht. Hierbij is het alleen niet de bedoeling dat de vloer volledig wordt afgesloten met isolatiemateriaal. De vloer moet kunnen blijven ademen. Wordt een houten vloer wel volledig bedekt is het de mogelijkheid dat problemen als houtrot, optrekkend vocht en schimmelvorming kunnen ontstaan.

Hoe isoleer je een betonnen vloer?

Een betonvloer heeft weer zijn eigen aspecten waar u om moet denken. Als u uw vloer mede wilt isoleren voor de warme voeten moet u boven de betonvloer gaan isoleren. Gaat het u alleen om energiebesparing dan is de onderzijde voldoende. Natuurlijk is een combinatie van beide ook mogelijk om zo een compleet resultaat te krijgen.
Kosten voor vloerisolatie vergelijken? Gratis offertes vergelijken!

Wat kost vloerisolatie?

Wat u voor het isoleren van uw vloer moet betalen is afhankelijk van verschillende factoren. De kosten hangen af van uw soort vloer, de vloerafmeting en de soort woning. Meestal wordt door een bedrijf een vierkante meter prijs gerekend voor vloerisolatie. Deze prijs ligt tussen de €5 en €35 per vierkante meter, compleet afhankelijk van het soort materiaal dat wordt gebruikt.

Kosten vloerisolatie 2024

Soort woning

Vloeroppervlak

Gemiddelde prijs in 2021*

Vrijstaande woning

70 m²

€2.800,- tot €3.200,-

2-onder-1-kap

55 m²

€2.000,- tot €2.300,-

Tussenwoning

50 m²

€1.400,- tot €1.600,-

Appartement

45 m²

€1.200,- tot €1.400,-

*Let op: dit zijn voorbeelden van prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Wist u dat u bij woningen ouder dan 2 jaar een btw-tarief van 9% betaald in plaats van 21%?

Vloerisolatie subsidie

Wist u dat u voor vloerisolatie mogelijk een energiebespaarlening kan aanvragen?

Voor eigenaren van een koopwoning is het mogelijk om een energiebespaarlening aan te vragen. Op deze manier kunt u boetevrij en tegen een lage rente geld lenen voor energiebesparende investeringen. De besparing op energiekosten door uw vloer te laten isoleren kan genoeg zijn om uw energiebespaarlening te dekken.

Subsidie voor vloerisolatie

Voor het laten isoleren van uw vloer kan u in aanmerking komen voor een subsidie. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kan u hiervoor in aanmerking komen. De voorwaarde hiervan is dat u moet investeren in twee of meer energiebesparende maatregelen.

Als voorbeeld: naast vloerisolatie kiest u ook voor spouwmuurisolatie of u kiest naast vloerisolatie voor een investering in een warmtepomp.

Naast deze investering moet de minimale isolatiewaarde ook aan bepaalde eisen voldoen. De Rd-waarde moet minimaal 3,5 m²K/W zijn. Meer over de ISDE en deze voorwaarden kunt u vinden op rvo.nl.

Geld besparen met vloerisolatie

Met vloerisolatie kunt u €190,- tot €380,- jaarlijks op uw energierekening besparen. Een snel rekensommetje laat al zien dat u met een bedrag van €2400,- aan vloerisolatie dit bedrag na 6 jaar al terug hebt verdiend.

Vloerisolatie geld besparen

Vloerisolatie bij vloerverwarming

Vloerisolatie bij vloerverwarming is een goede combinatie. Alhoewel vloerisolatie al zorgt voor een warmere vloer kunt u met vloerverwarming de vloer echt warm maken. Bij vloerverwarming is de maximale temperatuur 40 graden. Maar uit de praktijk blijkt dat bij een temperatuur van 30°C al mooie resultaten worden behaald. Test vooral uit wat voor uw voeten de meest ideale temperatuur is! Kom erachter wat uw mogelijkheden zijn voor vloerverwarming en vraag gratis offertes aan.

Geluidsisolatie in de vloer

Ervaart u vervelende omgevingsgeluiden die uw woning binnenkomen? Of ervaart u een krakende vloer? Met geluidsisolatie in uw vloer kunt u dit probleem dempen of opvangen. Geluidsoverlast verdelen wij in 2 soorten: luchtgeluid of contactgeluid.

Luchtgeluid

Luchtgeluid veroorzaakt trillingen in de lucht die wanden en/of vloeren laten trillen. Door deze trilling dringt geluid door tot de andere ruimtes in uw woning. U kunt bij luchtgeluid denken aan geluid van een muziekinstrument, de televisie of pratende mensen.

Contactgeluid

Contactgeluid verplaatst zich via objecten waarmee het geluid in aanraking komt. Bij contactgeluid kunt u denken aan iemand die over de vloer of trap loopt of meubels die over de vloer geschoven worden.

.

En nu komt het:

Met geluidsisolatie kunt u deze problemen oplossen! Voor geluidsisolatie worden minerale wollen zoals glaswol en steenwol gebruikt. Deze wollen hebben een open structuur wat erin resulteert dat geluid gemakkelijk opgenomen kan worden.
Wilt u weten wat de kosten zijn voor het plaatsen van geluidsisolatie bij u? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van specialisten in uw buurt.

Voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie heeft vele voordelen voor uw woning. De allerbelangrijkste voordelen op een rij:

Temperatuur: Uw vloer kan tot 4 graden warmer worden!
Milieu: Vloerisolatie is beter voor het milieu doordat warmte binnenshuis blijft.
Snel: Door een expert is uw vloerisolatie al geplaatst in één tot twee dagen.
Gezondheid: Uw vloer laten isoleren is goed voor uw gezondheid: geen verkoudheid meer door koude voeten,
     huisstofmijten krijgen het moeilijk zich te vermeerderen en vocht is niet langer meer een probleem.
Verbetering: Door vloerisolatie in uw woning aan te brengen zorgt u voor woningverbetering! Daarnaast wordt u
     huis meer waard.

Besparen op vloerisolatie? Vergelijk gratis offertes!

Uw vloer laten isoleren heeft een positief effect op het milieu, is beter voor uw gezondheid en is op den duur ook financieel een betere keuze. Er zijn genoeg mogelijkheden om uw vloer te laten isoleren door een vakman uit uw regio. Voor het vinden van de beste match voor u vergelijkt u verschillende specialisten uit uw regio. Voor vloerverwarming of geluidsisolatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. Hierover geven onze professionals graag advies!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Nadat u het offerteformulier afrond ontvangt u maximaal 5 offertes van vakmannen uit uw regio. Ook voor andere vragen kunt u terecht bij onze experts. Zij helpen u graag!