Spouwmuurisolatie in uw woning?

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is voor veel huishoudens de meest effectieve en voordelige manier van isoleren. Toch is spouwmuurisolatie niet voor iedereen een vanzelfsprekend begrip. Spouwmuurisolatie is simpel gezegd het opvullen van de ruimte tussen de binnen en buitenmuur om uw gevel beter te isoleren. Deze ruimte wordt de spouw genoemd. De spouw is vaak rond de zes centimeter breed en helpt bij het voorkomen van vochtdoorslag van buiten naar binnen. Spouwisolatie kan helpen met het warmtecomfort van uw woning te vergroten! Interesse in het isoleren van uw woning door spouwmuurisolatie? Vraag dan offertes aan en vind een expert bij u in de buurt!

Start gratis offerteaanvraag!

Wanneer u offertes aanvraagt via ons offerteformulier, ontvangt u tot vijf gratis offertes om te vergelijken. Door offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% van de kosten van isolatie besparen!

Voordelen van onze service

 • U krijgt inzicht in de gemiddelde kosten van isolatie.
 • Vergelijk de verschillende isolatiebedrijven en kies het isolatiebedrijf uit de regio met de beste prijzen.
 • Bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!
 • De offerteservice is gratis en vrijblijvend.

Huis isoleren?

Overweegt u woningisolatie? Slim, u bespaart direct op de energiekosten.

Gratis offertes

Besparen? Vergelijk gratis offertes. Zonder verplichtingen.

Vergelijk & bespaar!

Vergelijk de binnengekomen offertes (max. 5), en bespaar tot wel 40%!

Navigeer op deze pagina direct naar:

spouwmuurisolatie Amsterdam

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Bijna 25% van de warmte in huis verlaat direct uw woning wanneer u niet isoleert. Door spouwmuurisolatie aan te brengen blijft de warmte in huis, wat u jaarlijks tot gemiddeld €346,- kan besparen op de stookkosten. Hierdoor heeft u uw investering tussen de 5 en 6 jaar terug verdiend!

Last van vochtproblemen in huis? Door goed te isoleren kunt u ook vochtproblemen voorkomen. Naast deze directe positieve invloeden op uw wooncomfort stijgt ook de waarde van uw woning wanneer achter uw spouwmuren is geïsoleerd. Het isoleren van de spouw verminderd ook het geluidsoverlast van buiten uw woning.

Direct profiteren van de voordelen van spouwmuurisolatie, of benieuwd naar de kosten? Voor de exacte kosten vraagt u gratis en vrijblijvend offertes aan met behulp van ons offerteformulier.

Wat zijn aandachtspunten bij spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kent grote voordelen, maar ook een paar nadelen.

Spouwmuurisolatie is een investering die u veel op kan leveren, maar naast de kosten van het isoleren van uw spouw, is er een grote mogelijkheid dat u daarnaast nog andere kosten zult moeten maken.

Vóór het opvullen van de spouw, kan nodig zijn de ruimte grondig schoon te maken. Om vast te stellen of dat nodig is, doet u er goed aan een expert in uw spouw te laten kijken. Dit brengt natuurlijk kosten met zich mee.

Een expert kan u daarnaast ook helpen bij het kiezen van het meest geschikte isolatiemateriaal voor uw spouw.

Naast het inschakelen van een expert voor het isoleren, is een ander nadeel dat door het isoleren van uw spouw vocht niet langer door de muren heen uw huis kan verlaten. Dit kan zorgen voor milde vochtproblemen die door een investering in verbeterde ventilatie kunnen worden verholpen.

Kosten voor spouwmuurisolatie vergelijken? Vraag offertes aan!

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van het materiaal, het oppervlakte en de dikte van de spouwmuur en de moeilijkheidsgraad van het plaatsen. In de tabel staan de gemiddelde prijzen voor spouwmuurisolatie per genoemde oppervlakte in m².

Wilt u besparen op de kosten? Kies dan voor glas- of steenwol. Dit is goedkoper dan isolatieschuim. Een andere manier om makkelijk geld te besparen op het isoleren van uw spouw, is het vrijblijvend vergelijken van gratis offertes van vakmensen bij u in de buurt. Hierdoor kunt u tot wel 40% besparen op het inzetten van een specialist bij het isoleren van uw woning.

Kosten spouwmuurisolatie per m² in 2024

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs 2024* Besparing per jaar**
Appartement 30 m² €500,- tot €650,- €115,-
Rijtjeshuis 60 m² €750,- tot €1.100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1.200,- tot €1.400,- €340,-
2-onder-1-kap 90 m² €1.500,- tot €1.800,- €490,-
Vrijstaand 140 m² €2.200,- tot €2.500,- €590,-

*Dit zijn richtprijzen. Wilt u meer weten over de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan!
**Dit is de gemiddelde besparing per jaar. Hoeveel u bespaart is afhankelijk van vele factoren.

Is spouwmuurisolatie voor u een optie?

Vanaf 1920 is in Nederland besloten om in huizen een spouwmuur aan te brengen om vochtproblemen te voorkomen. Echter, er is tot ongeveer 1975 nog niet standaard isolatie in de spouw aangebracht. De huizen na deze periode zijn wel voorzien van spouwmuurisolatie. Als uw woning in deze periode tussen 1920 en 1975 is gebouwd, dan is het isoleren van uw spouw een goede optie voor het vergroten van het warmte comfort in huis.

Vraagt u zich af of uw huis een spouwmuur heeft?

Naast het bouwjaar (1920 – 1970) zijn er nog een aantal manieren om er achter te komen of uw huis of woning een spouwmuur heeft. Duidelijke aanwijzingen om op te letten zijn:

 • Bouwtekeningen: in de bouwplannen van uw woning kunt u makkelijk nagaan of uw huis ook een spouwmuur heeft. Ziet u ruimte tussen de binnen- en buitenmuur? Dan is de kans dat u een spouw heeft erg groot.
 • Dikte van de muren: wanneer de muurdikte van uw gevel 25 cm of meer is, dan heeft uw woning waarschijnlijk een spouw.
 • Open voegen en/of verluchtingsroosters: Zijn er open stootvoegen of verluchtingsroosters in de buiten gevel? Dat betekent dat er ruimte en hoogstwaarschijnlijk een spouw achter uw buitenmuur zit.
 • Type gevelsteen en/of metselpatroon: Uit de type stenen in uw gevel of het metselpatroon kunt u ook afleiden of uw huis over een spouw beschikt. Wanneer de stenen worden afgewisseld met dwars gemetselde stenen heeft uw muur geen spouw.

Wanneer u zeker wilt weten of uw woning een spouwmuur heeft is het niet onverstandig om een expert in te schakelen. Via het vrijblijvend in te vullen offerteformulier vergelijkt u tot vijf verschillende gevelspecialisten bij u in de buurt.

Soorten spouwmuurisolatie

Gevelisolatie kan worden gedaan met verschillende materialen. De drie materialen om uw spouw mee te isoleren zijn:

 • EPS parels
 • PUR
 • Glaswol
Elk van de hierboven genoemde materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een aantal daarvan worden in de volgende kopjes benoemd.

spouwmuurisolatie Amsterdam

EPS parels

EPS parels zijn kleine bolletjes met een hoge isolatiewaarde. Ze zijn ontzettend milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid. De kleine bolletjes worden, samen met een bindmiddel, tussen de spouwmuur geblazen via kleine openingen in de muur. EPS parels zijn overigens ook ongevoelig voor vocht en ze zijn bestand tegen schimmels en bacteriën.

PUR

PUR is de afkorting voor polyurethaan. Er wordt dan een vloeibaar middel in de spouw gespoten. Na enkele seconden gaat deze vloeibare stof schuimen. Na zo’n 2 minuten is de PUR uitgehard en zal het een uur moeten luchten tot de isolatie volledig klaar is. PUR heeft een uitstekende isolatiewaarde en het is een duurzaam materiaal. Ook is PUR niet gevoelig voor corrosie, rot en schimmel.

Glaswol

Glaswol is een minerale wol wat bestaat uit een combinatie van zand en gerecyclede glasscherven. Bij spouwmuurisolatie wordt glaswol in de spouw geblazen. Glaswol is beschikbaar in verschillende varianten elk met een andere isolatiewaarde en is verkrijgbaar in zowel isolatieplaten als isolatiedekens. Dit materiaal is bestand tegen verschillende weersinvloeden, vormt geen voedingsbodem voor ongedierte en voegt toe aan de brandveiligheid van uw woning.

Is er een subsidie voor spouwmuurisolatie?

Het isoleren van uw huis wordt een stuk aantrekkelijker met een subsidie. De actuele subsidieregelingen vindt u op de website van de Rijksoverheid. Per gemeente kan het verschillen of u recht heeft op een subsidie voor spouwmuurisolatie. Het is dan ook verstandig om de regelingen van uw eigen gemeente goed in de gaten te houden. Andere mogelijkheden om te besparen zijn:

 • Verlaagd btw-tarief
 • Energie bespaar lening
 • Investeringsaftrek (voor ondernemers)
Wanneer u geen recht heeft op een subsidie, dan kan het nog steeds voordelig zijn om te investeren in het isoleren van de spouw. Uw woning zal langer warmte vasthouden, wat positief effect heeft op uw energierekening aan het eind van iedere maand. Meer weten over de voordelen van spouwmuurisolatie? Lees het kopje eerder op deze pagina of vraag een expert. Voor het vinden van de meest voordelige expert vergelijkt u gratis offertes via ons offerteformulier.

isolatiebedrijf Amsterdam

Besparen op spouwmuurisolatie? Gratis offertes vergelijken!

Heeft u plannen om uw huis te isoleren of denkt u er over na een specialist in te schakelen? Voor het vinden van de meest geschikte vakmensen voor uw klus vergelijkt u gratis offertes! Ook wanneer u advies nodig heeft van een vakman uit uw regio is het verstandig om contact op te nemen met de juiste isolatiespecialist.

Start gratis offerteaanvraag!

Wanneer u de het offerteformulier van Isolatie-Expres doorloopt ontvangt u maximaal 5 offertes van specialisten bij u in de regio. Ook alle andere vragen op het gebied van gevelisolatie kunt u stellen aan één van onze professionals. Zij helpen u graag!