isolatie metisse

Metisse isolatie

Metisse is een materiaal dat gemaakt wordt van gerecycleerd textiel, met ongeveer 85% katoen als basismateriaal. Katoen heeft van zichzelf al grote voordelen, zoals thermische en akoestische eigenschappen. Metisse heeft dan ook een hoge isolatiewaarde en een thermische densiteit van 18kg/m3. Als isolatiemateriaal is het product verkrijgbaar op rol of in platen, waarbij de dikte varieert van 4.5 tot 20cm. Doordat deze vorm van isolatie van gerecycled materiaal wordt gemaakt, is de prijs aantrekkelijk en draagt u tevens bij aan een beter milieu. Op deze pagina vindt u meer informatie over de voordelen en nadelen, de kosten en de toepassing van metisse als isolatiemateriaal. Voor vragen of een offerte kunt u ons altijd bereiken via het contactformulier.

Vergelijking met andere isolatiematerialen

Het werken met metisse als isolatiemateriaal heeft zowel voordelen als nadelen. Wanneer we deze vorm van isolatie vergelijken met andere isolatiematerialen, dan zien we onder andere de volgende voordelen:

  • Het product is zonder irritatie te verwerken
  • Het isolatiemateriaal is zeer sterk, en heeft een homogene samenstelling
  • Kent hoge isoleerprestatie en lage kosten voor plaatsing en onderhoud
  • Metisse is dampregulerend, wat zorgt voor een goede luchtvochtigheid.
  • De isolatie is vormvast doch flexibel
  • Brandvast en milieuvriendelijk
Naast voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen aan deze vorm van isolatie verbonden. Eén van deze nadelen is dat metisse evenals hennep op zeer vochtige plaatsen niet optimaal werkt, waardoor de isolatiewaarde er op achter uit gaat. Daarnaast kan de prijs voor sommige mensen als een nadeel worden aangemerkt. De bijdrage aan het milieu en de verhoging van de isolatie waarde van uw pand op de lange termijn wegen hier echter wel tegen op.

Metisse als isolatie toepassen

Metisse is geschikt als isolatie van zowel daken als muren en vloeren. De isolatiewaarde is middelhoog, met een Rc waarde van 3.5 bij een dikte van 14 centimeter. De L-waarde is 0.038.Wilt u besparen op de kosten voor het plaatsen van isolatiemateriaal? Metisse is een goede vorm van isolatie om zelf te installeren. Het materiaal irriteert niet, zodat u het zonder stofmaskers of handschoenen kunt toepassen. Specialisten raden aan om de isolatie op een dun lattenwerk te monteren. Hierop kunt u de metisseplaten spijkeren of nieten. Voor een uistekende isolatie van grote oppervlakten tegen een lage prijs is een dikte van 10 centimeter het beste. Is het isolatiemateriaal ingedeukt bij levering? Laat het een tijdje staan en het zal binnen een paar uur weer in de juiste stand staan.

Kosten

De meningen over de prijs van metisseplaten als isolatiemateriaal zijn verdeeld. Het is duurder dan andere vormen van isolatie, maar heeft vele voordelen zoals een lage brandbaarheid en hoge milieuvriendelijkheid. Metisse wordt voorlopig alleen verkocht in gespecialiseerde winkels, zoals ecologische bouwmarkten. Deze bouwmarkten verkopen alleen natuurlijke bouwmaterialen. Verwacht wordt dat metisse als isolatie steeds populairder gaat worden, waarna de prijs voor het product waarschijnlijk ook zal dalen. Houdt voorlopig rekening met kosten rond de 8 tot 10 euro per vierkante meter.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijs voor een dakisolatie of vloerisolatie met metissevezels naar uw keuze? Hebt u vragen over de voor- en nadelen van het product, of hebt u anderzijds behoefte aan meer informatie? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Wij beantwoorden uw hulpvraag met alle plezier, en sturen u desgewenst een offerte op maat toe. Geef dan in het contactformulier aan waar de isolering precies aan moet voldoen, en wat uw budget is. Wij zijn u graag van dienst!