Isolatie van de kruipruimte

Overweegt u het laten isoleren van uw kruipruimte? Velen zijn u al voorgegaan! De aanschaf van bodemisolatie is goedkoper dan vaak wordt gedacht en daarbij komt dat u hiermee veel zal gaan besparen op uw energiekosten. Wacht dus niet langer en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Besparing door isolatie

Laat u uw vloer isoleren, dan levert dit een behoorlijke besparing op. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat na bodemisolatie het gasverbruik op jaar basis met gemiddeld wel 325 m3 daalt. Dat scheelt niet alleen aanzienlijk in de kosten, maar ook in CO2-uitstoot. Het isoleren van de bodem zorgt ervoor dat er minder vocht in uw huis komt vanuit de kruipruimte. Door vloerisolatie zal uw huis gelijkmatiger verwarmd voelen en minder tochtig zijn. Kortom een aangenaam leefklimaat, lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot!

Isoleren van kruipruimte

Heeft u een lage kruipruimte in uw woning of helemaal geen ruimte? Dan is bodemisolatie nog steeds mogelijk, maar wel wat gecompliceerder. Als u met ons contact opneemt door middel van een vrijblijvende offerte aanvraag, bespreken wij met u de mogelijkheden voor bodemisolatie. Heeft u een hoge kruipruimte onder de vloer in uw woning? Dan is het isoleren zo geregeld! De isolatie wordt in de meeste gevallen tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. Zorg ervoor dat de isolatie u een goede isolatiewaarde oplevert, ook Rc-waarde genoemd. Deze moet tenminste 3,5 bedragen. Ziet u op tegen deze klus? Laat dan een vakman van ons de klus klaren. Wij adviseren u wat voor uw situatie en woning het beste is en geven u een voordelige prijsopgave, zodat we vervolgens de bodemisolatie voor u kunnen aanbrengen.

Vocht in huis bestrijden

Een kruipruimte is, net zoals een kelder, snel vochtig. Hier ontstaan dan ook snel vochtproblemen. Dit kunt u voorkomen en bestrijden. Omdat er vroeger weinig aandacht werd besteed aan deze ruimte is deze vaak niet bestand tegen vocht. Bij nieuwe huizen is het vaak wel zo dat bij een kruipruimte de muren zijn afgedicht of de bodem geïsoleerd is. Het is belangrijk dat de ruimte onder uw woning droog is. Als hier vochtproblemen zijn, trekken deze snel door naar de rest van het huis. Om te kijken hoe u vocht kunt bestrijden of voorkomen in deze ruimte kunt u vrijblijvend een offerte aanvraag bij ons doen.

Ventilatie kruipruimte

Het is belangrijk om de kruipruimte te ventileren. Tegenwoordig is dit niet meer verplicht, maar een verstandige keuze is het wel. Op het moment dat de ruimte niet goed wordt geventileerd kan er vocht ontstaan. Dit kan vochtproblemen geven. Niet alleen in de ruimte onder uw woning, maar door het hele huis. Daarnaast kunnen gassen die vanuit de grond omhoog komen het huis binnen dringen op het moment dat de kruipruimte niet goed geïsoleerd is. Als de ruimte goed geïsoleerd is, kan deze ook beter geventileerd worden. Op deze manier worden problemen door het hele huis voorkomen. Daarom is het verstandig om ruimte onder uw woning te controleren en te laten isoleren.

Isolatiematerialen

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen. Voor isolatie in de muren wordt vaak ander materiaal gebruikt dan bij de isolatie van een kruipruimte. Zo wordt er bij het isoleren van de laatste vaak gebruik gemaakt van isolatie parels, isolatie schelpen, isolatie matrassen of isolatie chips. Al deze materialen zijn makkelijk te plaatsen bij de isolatie van de kruipruimte. Er is ook de keuze voor vloerisolatie. Dit kan zowel onder als boven de vloer. Wilt u vloerisolatie onder de vloer, kan het zijn dat de vloer eerst verwijderd moet worden. Bij vloerisolatie bovenop de vloer hoeft deze dus niet verwijderd te worden.

Prijzen

Als u denkt aan het isoleren van uw vloer of aan bodemisolatie, neem dan nu snel contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij kunnen u isolatie advies geven over wat voor soort isolatie het beste voor uw woning werkt. Onze professionals helpen u bij bodemisolatie en vloerisolatie of andere vormen van isolatie. De kosten voor bijvoorbeeld bodemisolatie hoeven niet hoog op te lopen. Als u nu een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt, isoleren wij voor u uw woning tegen zo weinig mogelijk kosten met het beste resultaat. Vraag daarom nu uw vrijblijvende offerte aan.
kruipruimte-isolatie