Dakisolatie

Regelmatig wordt het effect van dakisolatie onderschat. De warmte binnen een woning stijgt naar boven. Als er geen goede dakisolatie aanwezig is verdampt de warmte snel en komt de kou binnen. Bij een tussenwoning heeft u al snel een energieverlies van 25% per jaar door slechte dakisolatie. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan via het contactformulier.

De voordelen van dakisolatie

Als er 25% per jaar aan energieverlies bespaard kan worden dan zorgt dit al snel tot een besparing van honderden euro’s per jaar. Een investering in dakisolatie kan zo al in vijf jaar worden terugverdiend. Waardoor u na vijf jaar zelfs winst maakt op uw isolatie. Het is ook nog eens een groene oplossing voor uw woning. Doordat de temperatuur al snel aangenaam is hoeft u minder te stoken en wordt de CO2 uitstoot lager. Een isolatie wordt ook gezien als een investering in de waarde van uw woning. Waardoor de waarde van uw woning zal stijgen na het plaatsen van dakisolatie.

Hoeveel kost dakisolatie?

Voor het aanbrengen van dakisolatie kan gewerkt worden met verschillende materialen. Het verschil in materialen zorgt voor de prijsverschillen. Toch is het belangrijk dat er met de juiste materialen gewerkt wordt. De keuze van een materiaalsoort is afhankelijk van het soort woning. Als u kiest voor de verkeerde materialen dan kunt u zelfs houtrot krijgen. Wilt u meer informatie over de kosten van dakisolatie in uw woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij onze experts.

Krijg ik subsidie voor dakisolatie?

Een investering in dakisolatie wordt vooral aangemoedigd door de regering. U kunt hierdoor gebruik maken van het voordelige 6% BTW tarief. Naast het verlaagde BTW tarief zijn er verschillende gemeentes waar u subsidie kunt aanvragen. Het kan dus goed dat uw investering in dakisolatie een stuk lager wordt dan vooraf verwacht. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan om uw besparing te berekenen.

Schuin dak isoleren

Bij de isolatie van een schuin dak is er de keuze uit het isoleren van de binnen- en de buitenkant. In principe is de meest voordelige methode om het schuin dak aan de buitenkant te isoleren. Dit zorgt er namelijk voor dat het hele dak beschermd wordt tegen vocht en kou. Dit staat ook wel bekend als de ‘warm-dak’-methode. Zo bestaat er ook de ‘koud-dak’-methode, hierbij wordt de isolatie aan de binnenkant geplaatst. Bij een schuin dak is er de keuze uit deze twee methodes. Om te kijken welke methode voor uw woning het beste is, vraagt u vrijblijvend bij ons een offerte aan.

Dakisolatie binnen en buitenzijde

Zoals eerder vermeld kan een dak zowel aan de binnen- als buitenzijde geïsoleerd worden. Beide methodes hebben voor- en nadelen, al is de keuze voor isolatie aan de buitenzijde vaker aan te raden. Zeker bij een plat dak is een isolatie aan de binnenzijde niet aan te raden. Isolatie aan de buitenzijde kan vaak in alle gevallen wel. Voor een goed advies van een isolatie specialist vraagt u nu een vrijblijvende offerte aan. Wij geven u de beste service voor de beste prijs. Daarnaast helpen wij u met de beslissing welke methode voor u het beste werkt en daarnaast zoeken wij met u uit of u subsidie krijgt.

Plat dak isoleren

Bij het isoleren van een plat dak zijn er meerdere methodes. Zo kan ook hier gekozen worden voor de warm- en koud dak methode, maar daarnaast is er nog een methode waarbij er isolatie op de constructie geplaatst wordt, waarna het afgedekt wordt met dakbedekking. Hierna plaatsen wij isolatiemateriaal op de dakbedekking. Deze methode gebruiken wij vooral bij dakterrassen. Isoleren aan de binnenkant is voor een plat dak niet aan te raden. Hierdoor is er een grote kans op vocht in de constructie, wat uiteindelijk leidt tot houtrot en schimmel. Voor advies over het isoleren van uw plat dak kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

Zolderisolatie

Om uw woning warm te houden en ervoor te zorgen dat de warmte binnen blijft, is het niet alleen belangrijk om te zorgen voor dakisolatie. Het is ook belangrijk om te zorgen voor goede zolderisolatie. Doordat de warmte in huis stijgt, bespaart u in de stookkosten als u zorgt voor goede zolderisolatie en dakisolatieplaten. Als u uw zolder niet gebruikt, kunt u ervoor kiezen om alleen de zoldervloer te isoleren. Op deze manier wordt de warmte in huis gehouden, maar heeft u geen onnodige kosten aan het volledig isoleren van de zolder.