na-isoleren spouwmuur

Na-isoleren van uw spouwmuur

Sinds het begin van 2015 zijn woningverhuurders en –verkopers verplicht om te voldoen aan de overheidseisen voor een energielabel. Dit betekent dat toekomstige huurders of kopers kunnen zien hoe energiezuinig het pand is, en op basis daarvan wordt ook de verkoopwaarde bepaald. Voor het verbeteren van een energielabel zijn er een aantal opties mogelijk. Eén daarvan is het verbeteren van de isolatiewaarde van de woning, door de bestaande spouwmuur na te isoleren. Een na-isolatie betekent feitelijk dat de spouwmuur tijdens de bouw niet van isolatie is voorzien, maar wel is aangebracht. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden van na-isoleren, de voordelen en de kosten. Mocht u nog vragen hebben over spouwmuurisolatie na het lezen van de pagina, of wilt u een offerte aanvragen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst!

Wanneer zijn uw spouwmuren geschikt voor na-isolatie?

Of u een na-isolatie van de bestaande spouwmuur kunt toepassen is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het belangrijk dat er überhaupt een spouw tussen de muren is aangebracht. Over het algemeen kunt u er vanuit gaan dat wanneer uw woning na 1920 is gebouwd, deze van een spouwmuur is voorzien. Wilt u dit zeker weten? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer deze afstand groter is dan 24 centimeter dan is er een spouwmuur aanwezig. Een tweede voorwaarde voor het na-isoleren van de bestaande spouwmuur is dat hier nog geen isolatie bij is aangebracht. Woningen die na 1975 zijn gebouwd, zullen meestal al van een spouwmuurisolatie zijn voorzien. Kies er in dat geval voor om een ander deel van uw pand te isoleren, bijvoorbeeld het dak of de vloer.

Diverse methoden

Er zijn diverse methoden geschikt voor het na-isoleren van de spouwmuur. De meeste na-isolatie specialisten zullen echter kiezen voor een methode waarbij zo weinig mogelijk hak- en breekwerk wordt toegepast. Bij deze vorm van na-isolatie zullen wij meerdere kleine gaatjes in de voegen van uw voorgevel boren, waarna wij een vloeibaar isolatiemateriaal door deze gaatjes blazen. Dit isolatiemateriaal (Pur, wol, of parels) zet zich daarna uit, waardoor uw bestaande spouwmuur uitstekend geïsoleerd wordt. Als het materiaal in de spouwmuur zit, dan zullen wij de voegen weer netjes dichtmaken. U zult maximaal een dag enige overlast onder vinden van deze vorm van na-isoleren. U geniet dus snel van een geoptimaliseerd wooncomfort!

Voordelen na-isolatie

Een spouwmuurisolatie wordt door een groot deel van onze klanten gezien als de meest voordelige vorm van na-isolatie. Dit komt doordat de kosten voor het isoleren van de spouwmuur relatief laag zijn (zie onderstaand overzicht). Daarnaast kent een spouwmuurisolatie nog andere voordelen. Zo zult u dankzij het na-isoleren minder geld kwijt zijn aan stookkosten. Uit onderzoek blijkt dat door het isoleren van de bestaande spouwmuur, de U-waarde ongeveer gehalveerd kan worden. Is de spouwmuur ongeveer 6 centimeter breed, dan behalen wij het beste resultaat, en kan de isolatiewaarde zelfs beter worden dan het wettelijk minimum voor nieuwbouwpanden. Een derde voordeel van na-isoleren is dat u tevens een betere geluidisolatie van uw woning heeft.

Kosten

De exacte kosten voor een spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo is het isolatiemateriaal waar u voor kiest een invloedsfactor, en is ook de grootte van de bestaande spouwmuur van invloed op de investering. Voor een schatting van de omvang van de investering raden wij aan om uit te gaan van gemiddelde prijzen rond de 15 euro per vierkante meter. Dit betekent dat de kosten voor de na-isolatie van een standaard tussenwoning ongeveer op de 900 euro uitkomen. Woont u echter in een 2 onder één kap woning, dan stijgen deze prijzen al snel tot zo’n 1750 euro. Gekeken naar de besparing op de stookkosten komt de terugverdientijd van de investering altijd rond de vier jaar te liggen. Vergelijken we dit met het isoleren van de gevel of de isolatie van het dak, dan zien we dat de prijzen en terugverdientijd van een spouwmuurisolatie een stuk lager liggen.


Vraag een offerte aan voor het na-isoleren van uw spouwmuur

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de na-isolatie van een bestaande spouwmuur in uw pand? Hebt u vragen over de diverse beschikbare isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie en hun eigenschappen? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor het isoleren van uw pand? Stel dan via het contactformulier uw vragen, of vul uw wensen voor het na-isoleren in. Wij zorgen ervoor dat uw hulpvraag zo spoedig mogelijk beantwoord wordt, of sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe. Vergelijk deze zelf met andere offertes op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de isolatiespecialist die bij u past. Wij helpen u met alle plezier verder!

offerte na isoleren