Isolatie Rotterdam

U bespaart veel geld als u isolatie laat aanbrengen aan uw woning in Rotterdam. Wist u dat u met bepaalde vormen van woningisolatie zo’n 35% warmteverlies tegengaat? Dit houdt in dat u ook 35% op uw jaarlijkse energiekosten bespaart. Er zijn diverse vormen van woningisolatie, denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie, zolderisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en het isoleren van de kruipruimte. Daarnaast zijn plafondisolatie en isolatie van de garage ook opties.

In onderstaande tekst vindt u alle informatie over isolatie, hoe een isolatiebedrijf uit Rotterdam te werk gaat en uit welke materiaalsoorten u de keuze heeft. Zoals PIR, schelpen of schapenwol. Bent u benieuwd naar de kosten van isolatie? Vraag via het offerteformulier meerdere offertes aan van bedrijven uit uw regio!

Isolatiebedrijf Rotterdam

Vraag gratis offertes aan

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
Voordelen isolatiebedrijf Rotterdam

Door vrijblijvende offertes aan te vragen via het offerteformulier, ontvangt u van meerdere isolatiebedrijven (maximaal 5) een prijsopgave. De bedrijven komen allemaal uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes onderling op prijs en aanbod. Op die manier bespaart u tot wel 30% op de kosten. De voordelen van deze werkwijze:

 • Gratis en vrijblijvend
 • Meerdere offertes vergelijken
 • Bedrijven uit Rotterdam en omgeving
 • Bespaar op de kosten

Waarom isoleren?

Woningisolatie is een flinke investering, maar heeft verschillende belangrijke en aantrekkelijke voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat u bespaart op uw energierekening. Bovendien zorgt isolatie voor een optimaal wooncomfort: aangename temperaturen in de winter en zomer en geen last van vochtproblemen.

Een ander bijkomend voordeel is dat de brandveiligheid in uw woning in Rotterdam toeneemt en dat uw huis meer waard wordt. Tot slot verlaagt u uw energieverbruik wanneer u gaat isoleren. Dit draagt bij aan het terugdringen van de uitstoot van CO². Zo draagt u ook nog eens bij aan een beter milieu. De voordelen:

 • Geldbesparing
 • Optimaal wooncomfort
 • Brandveiligheid
 • Waardestijging van het huis
 • Beter voor het milieu

Isolatie expert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio.

Bespaar tot 35%
op de kosten!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 35% op de kosten voor installatie, reparatie en onderhoud!

Ervaren specialisten voor isolatie!

Wij werken alleen samen met isolatiespecialisten met jarenlange ervaring in het vak!

Navigeer snel naar:

Spouwmuurisolatie Rotterdam

Spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie die relatief goedkoop is en die de snelste terugverdientijd heeft. Daarentegen is de isolatiewaarde van spouwmuurisolatie niet erg hoog als u deze vergelijkt met de andere isolatie vormen. Naast de lage investering voor spouwmuurisolatie zit er nog een ander groot voordeel aan vast. Het is geen tijdrovend proces om een spouwmuur te vullen met isolatiemateriaal. Het hele proces duurt hooguit een dag als men kiest voor het vullen van de spouwmuur met EPS-parels. Hierbij boort het isolatiebedrijf uit Rotterdam kleine vulgaten in de buitenmuur en worden er parels in gespoten. Doordat de klus snel geklaard is, ondervindt u weinig overlast.


spouwmuurisolatie in Rotterdam

Voordelen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Het grootste voordeel zijn de lage prijzen. Daarnaast heeft u tijdens het isoleringsproces geen last van overmatige rommel of lawaai. Doordat er in uw voegen kleine gaten worden geboord, waar het isolatiemateriaal door naar binnen gespoten wordt, hoeft er geen ingrijpend hak- en breekwerk aan te pas te komen. De spouwmuurisolatie wordt bovendien binnen een dag volledig afgerond. Het laatste voordeel van spouwmuurisolatie is de goede vochtbestrijding. Ook wanneer de muur al eens is geïsoleerd kan met nieuwe materialen de vochtbestrijding nog met 50% verbeterd worden.

spouwmuur in Rotterdam isoleren

Van welk bouwjaar is uw woning?

Of uw woning in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie is afhankelijk van het bouwjaar. Veel mensen zijn niet bouwtechnisch onderlegd en herkennen een spouwmuur niet. Vraag daarom altijd een isolatiebedrijf uit Rotterdam als u niet zeker weet wat voor muren u heeft. Voor 1920: deze panden hebben geen isolatie, maar vaak ook geen spouwmuur. Kies eventueel voor gevelisolatie aan buiten- of binnenwand. 1920 tot 1975: woningen die in deze periode zijn neergezet hebben vaak wel een tussenmuur, als is deze nog niet van isolatie voorzien. Spouwmuurisolatie is vaak een rendabele optie. 1975 tot 1989: de huizen zijn wel vaak van een gevelisolatie voorzien. Het materiaal is echter vaak van lagere kwaliteit. Na 1989: in de meeste gevallen hoeft het pand niet van nieuwe isolatie worden voorzien.

Hoe werkt spouwisolatie?

Bekijk de ervaringen met het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Na-isoleren spouwmuur

Op diverse plekken in huis is het mogelijk om te kiezen voor na-isolatie. Eén van de meest goedkope oplossingen in dit geval, is de na-isolatie van de spouwmuur.

Bij het na-isoleren van de spouw wordt er via kleine boorgaatjes in de voegen van de buitenmuur een vloeibare vorm van isolatie in de spouw gespoten. Deze klus kan binnen een dag worden uitgevoerd, en binnen drie jaar zult u de investering hebben terugverdiend. Mogelijke isolatiematerialen voor een spouwmuurisolatie zijn PUR en een mengsel van EPS-isolatieparels en lijm.

Spouwmuurisolatie prijzen

Spouwmuurisolatie is een relatief voordelige vorm van woningisolatie. De prijs is grotendeels afhankelijk van het materiaal dat u kiest, maar ook de arbeidsprijs van het isolatiebedrijf uit Rotterdam is van grote invloed op de totaalprijs. Glaswol is het meest voordelige materiaal, hiervoor betaalt u slechts €18,- per m². Dit houdt in dat spouwmuurisolatie bij een gemiddelde tussenwoning slechts €1.080,- kost. Wilt u liever het beste isolatiemateriaal gebruiken, dan ligt de prijs iets hoger. PUR kost per m² €28,-, waarmee u bij diezelfde tussenwoning tot wel €1.680,- kwijt bent. De isolatiewaarde ligt echter ook een stuk hoger waardoor u in ongeveer 4 jaar de kosten terugverdiend heeft. Als u recht hebt op een subsidie dan verdient u het nog sneller terug.

Besparing en terugverdientijd

Wat de precieze besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie zijn, is niet concreet te zeggen. De terugverdientijd hangt namelijk af van de investering, de besparing en uw stookgedrag.

Bovendien heeft uw woning en de soort isolatie ook invloed. Hoe meer u stookt, hoe langer de terugverdientijd is.

Bij een vrijstaande woning van 160m² en een investering van zo’n €3000,-, is de besparing gemiddeld €1000,-. Dit houdt in dat u de kosten in zo’n 3 jaar heeft terugverdiend.

Prijstabel spouwmuur isoleren

Type-woningBuitenmuurEPS ParelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€690,-€540,-€840,-
Rijtjeshuis60 m²€1.380,-€1.080,-€1.680,-
Hoekwoning90 m²€2.070,-€1.620,-€2.520,-
2 onder 1 kap100 m²€2.300,-€1.800,-€2.800,-
Vrijstaand160 m²€3.680,-€2.880,-€4.480,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Meer wooncomfort creëren en jaarlijks een lagere energierekening?

Laat spouwmuurisolatie aanbrengen door een isolatiebedrijf uit Rotterdam!

Vloerisolatie Rotterdam

Heeft u vloerverwarming in uw huis in Rotterdam, maar nog geen vloerisolatie? Dan verliest u een veel warmte. Vloerisolatie is een rendabele vorm van isoleren en geeft u meer wooncomfort. Er zijn verschillende manieren om de vloer te isoleren. Eén daarvan is bodemisolatie, beter bekend als het isoleren van de kruipruimte. Op die manier wordt de kou uit de kruipruimte gehaald en dringt dit niet meer uw huis binnen. De andere optie is vloerisolatie via de bovenzijde. Bij deze techniek wordt de huidige vloer eruit gesloopt om vervolgens de isolatie aan te brengen en nieuwe vloerbedekking eroverheen te leggen.


vloerisolatie

Houten vloer isoleren

Wie een houten vloer heeft, kan deze isoleren door de ruimte tussen de balken op te vullen met isolatie. Hierbij hoeft er geen materiaal over de balken te worden geplaatst, omdat deze al van zichzelf een isolerende werking hebben. Eén van de voorwaarden voor het kunnen toepassen van een isolatie van de houten vloer, is goed droog hout. De houtvochtigheid meet u met behulp van een houtvochtmeter.

Wanneer de vochtigheid van het hout hoger is dan 20 procent, dan is het noodzakelijk eerst een dampremmend folie te plaatsen. Deze zal het hout drogen, waarna er wel isolatiemateriaal kan worden aangebracht. Een andere optie is om aan de bovenkant te isoleren. Vraag een isolatiebedrijf uit Rotterdam via het offerteformulier naar de kosten.


betonvloer in Rotterdam isoleren

Betonvloer isoleren

Heeft u een betonvloer die u wilt laten isoleren? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Vloerisolatie onder de betonvloer zorgt voor een aangenamere temperatuur van de vloer, minder vocht en het is goed voor het milieu. De eerste optie is om de kruipruimte te isoleren. Dit is alleen mogelijk indien de kruipruimte hoog genoeg is. Het materiaal dat u hiervoor kiest, is bijvoorbeeld PUR. Dit isolatieschuim dicht alle kiertjes en is duurzaam.

Een andere optie is de bovenkant isoleren. Deze klus is echter veel ingrijpender, omdat de huidige vloerbedekking verwijderd moet worden. Vervolgens plaatst het isolatiebedrijf een houten raamwerk waar het isolatiemateriaal tussenkomt. Belangrijk is om ook een dampdichte laag folie aan te brengen. Daarna kan de vloerbedekking weer teruggelegd worden.

Kruipruimte isoleren

Misschien verwacht u het niet, maar ook het isoleren van de kruipruimte behoort tot vloerisolatie. In plaats van de vloer, laat u dan het plafond of de bodem van de kruipruimte isoleren. Dit voorkomt dat kou en vocht vanuit de grond opstijgt, zodat de vloer een stuk aangenamer aanvoelt. Indien er voldoende ruimte is om het plafond van de kruipruimte te behandelen, gebruiken de isolatiespecialisten voornamelijk PUR-schuim. Dit sluit naadloos aan op eventuele leidingen en isoleert uitstekend. Is de ruimte echt te laag om goed in te kunnen werken? Dan zal men kiezen voor bodemisolatie. Hierbij vult u de kruipruimte gedeeltelijk met isolatiekorrels of EPS-parels. Wanneer het grondwater stijgt blijft het materiaal drijven zonder daarbij de afsluitende werking te verliezen. Hierdoor krijgt kou en vocht geen kans meer om uw woonkamer binnen te dringen.

Aanbrengen van kruipruimte isolatie

Hoe wordt kruipruimte isolatie met isolatiechips aangebracht?

Verschillende isolatiematerialen

Er zijn verschillende isolatiematerialen die gebruikt worden voor vloerisolatie. De meest voorkomende zijn isolatieplaten, PUR-schuim, thermoskussens of EPS. Isolatieplaten zijn zeer geschikt voor vloeren en zijn beschikbaar in een aantal varianten. Belangrijk is wel om rekening te houden met de drukvastheid, zodat de platen het nodige gewicht kunnen dragen. PUR in de gespoten vorm heeft een zeer hoge isolatiewaarde en zorgt voor een naadloze dichtheid. Daarbij is een vloerisolatie met PUR direct beloopbaar. Thermoskussens bestaan uit lagen reflecterend folie waar een luchtlaag tussen zit. Deze vorm van isolatie wordt voornamelijk gebruikt in kruipruimtes. Ook EPS-korrels worden vaak gebruikt bij isolatie van de kruipruimte.

Vloerisolatie prijzen

Vloerisolatie is vergeleken met andere vormen van isolatie relatief voordelig. Wat vloerisolatie u gaat kosten, is lastig te zeggen. Dit komt omdat de kosten afhankelijk zijn van meerdere factoren. Onder meer het soort materiaal, de werkwijze en de dikte van de isolatielaag spelen mee. Daarnaast is ook de oppervlakte van belang en welk isolatiebedrijf uit Rotterdam u kiest. De gemiddelde kosten voor vloerisolatie liggen rond de €30,- per m². Voor een tussenwoning met een oppervlakte van 50 m² kost vloerisolatie gemiddeld €1.500,-. Laat u uw vrijstaande woning isoleren langs boven? Dan rekent u al gauw op gemiddelde prijs van €2.800,-.

Prijstabel vloer isoleren

Soort woningVloeropp.Boven langsOnder langsKruipruimte
Appartement60 m²€1.200,-€1.380,-n.v.t
Tussenwoning70 m²€1.400,-€1.610,-€1.050,-
Hoekwoning75 m²€1.500,-€1.725,-€1.125,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€2.300,-€1.500,-
Vrijstaand140 m²€2.800,-€3.220,-€2.100,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m². Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m². De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m² is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Geen last meer van koude voeten door een warmere vloer?

Met vloerisolatie zorgt u voor meer wooncomfort. Vraag gratis offertes aan!

Gevelisolatie Rotterdam

Spouwmuurisolatie is de bekendste vorm van gevelisolatie en is ook de goedkoopste optie. Met gevelisolatie kunt u het meeste warmteverlies verminderen en dus ook het meeste geld besparen. Uit voorgaande tabel leest u dat er per jaar maar liefst €750,- bespaard wordt op uw gasrekening. Heeft u last van optrekkend vocht in uw gevel? Spouwmuurisolatie kan ervoor zorgen dat dit probleem verdwijnt. Naast het isoleren van de spouw zijn er nog twee manieren om de buitenmuur te isoleren. Eén daarvan is gevelisolatie aan de binnenkant van de muur en de andere is aan de buitenkant van de muur. Een gevelisolatie aan de buitenmuur is hierbij de meest dure variant, maar zorgt ervoor dat de prijswaarde van het huis zal stijgen.

gevelisolatie Rotterdam

Muurisolatie

Met muurisolatie voorkomt u dat er veel warmte verloren gaat. Zo verlaagt uw energieverbruik, draagt u bij aan een beter milieu en verhoogt u het wooncomfort in uw huis in Rotterdam. Er zijn drie soorten muurisolatie, dit zijn spouwmuurisolatie, de muurisolatie via de buitenmuur en muurisolatie langs binnen. Indien het pand geen spouwmuur heeft, is spouwmuurisolatie niet mogelijk.

Buitenmuur isolatie is dan een goed alternatief. Een veelgebruikt materiaal voor gevelisolatie is XPS. Dit heeft een hoge isolatiewaarde en is bestand tegen vocht. Deze vorm van gevelisolatie is voordelig omdat er geen koudebruggen ontstaan en de gevel beschermd wordt tegen weersinvloeden. De buitenmuur via binnen isoleren is minder interessant, omdat de binnenruimte verkleind wordt en er koudebruggen kunnen optreden.


spouwmuur isoleren

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie is een slimme investering, dit komt omdat de terugverdientijd van deze isolatievorm relatief kort is. U bespaart jaarlijks behoorlijk veel op de kosten. H

et bouwjaar van uw huis speelt hierbij een grote rol. Bepaalde huizen die voor 1920 gebouwd zijn hebben geen spouw, huizen daarna hebben vaak wel een spouw maar zijn niet geïsoleerd. In dit geval is na-isoleren de beste oplossing.

Bovendien is het belangrijk dat de buitenmuur in een juiste staat verkeerd, anders is spouwmuurisolatie geen optie.

Gevelisolatie via binnenzijde

Gevelisolatie via de binnenzijde is een grote klus en wordt vaak alleen gedaan als er echt geen andere mogelijkheid is. Het betekent namelijk dat alle ruimtes leeggehaald moeten worden, wat natuurlijk veel werk is en veel tijd kost. De gevel moet niet beschadigd of vochtig zijn, anders kan er geen isolatiemateriaal geplaatst worden. Er zijn 3 veelvoorkomende methoden die gebruikt worden bij gevelisolatie via de binnenzijde. Dit zijn het plaatsen van voorzetwanden, cellenbeton blokken of isolatiepanelen.

Gevelisolatie via buitenzijde

Na spouwmuurisolatie is isolatie via de buitenzijde de beste optie. Niet alleen bespaart u op de kosten. De gevel van uw woning krijgt ook direct een andere uitstraling. Gevelisolatie via de buitenzijde houdt in dat er isolatiemateriaal, vaak XPS-platen, tegen de gevel aangebracht worden. Vervolgens wordt er voor een afwerking laag gekozen, zoals crepi, houten gevelbekleding of steenstrips. Dit is geheel afhankelijk van uw wensen.


geluidsisolatie Rotterdam

Geluidsisolatie

Gevelisolatie heeft verschillende voordelen: het zorgt ervoor dat u jaarlijks bespaart op uw stookkosten en dat het in huis het hele jaar door een aangename temperatuur blijft. Er is echter nog een aspect dat uw wooncomfort zal doen verhogen: geluidsisolatie.

Doordat het isolatiebedrijf uw gevel isoleert sluit u namelijk niet alleen de kou buiten, maar ook vervelende geluiden. Hiermee creëert u een betere privacy en ervaart u minder irritaties, wat uw productiviteit en concentratie ten goede komt. Geluidsisolatie is fijn als u in een drukke wijk met spelende kinderen woont, maar komt ook zeker van pas wanneer u naast een spoorwegovergang of snelweg woont. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met een isolatiebedrijf uit Rotterdam.

Contact geluid isoleren

Contactgeluid

Bij contactgeluid staat de bron van het geluid in contact met het plafond, de muur of de vloer van de ruimte waarin u geluidsoverlast hebt. De trillingen van het geluid verplaatsen zich eenvoudig via de constructie van uw woonhuis in Rotterdam. Denk hierbij aan voetstappen of schuivende stoelpoten.

Het is lastig om contactgeluid helemaal te voorkomen met behulp van geluidsisolatie. Via de muur, het plafond of de vloer waarmee de bron in contact staat gaat het geluid eenvoudig verder via omliggende onderdelen. Als u het geluid helemaal wilt dempen dan moet u een isolatieschil creëren. Dit is echter niet altijd mogelijk. Men kiest er daarom veelal voor om alleen isolatie aan te brengen tegen de meest aanpalende vloer, wand of plafond. Zo wordt het contactgeluid gedeeltelijk gedempt.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Het isoleren van de gevel brengt hoge kosten met zich mee. Hebt u maar een beperkt budget? Dan kunt u er ook voor kiezen om een nieuwe laag stucwerk aan te brengen over de stenen. Doordat u een extra laag aanbrengt zal ook de isolatiewaarde van het pand verbeteren. Bovendien zal het stucwerk tevens de aanblik van het pand beter maken. Hebt u een vliesgevel ter bescherming van de stenen tegen de invloeden van weer en wind? Dan is het tevens een optie om deze van isolatie te voorzien. Een glasvezelisolatie zorgt voor zowel een geluid- als warmte-isolatie. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van isolatiespecialisten uit Rotterdam.

Gevelisolatie prijzen

Het isoleren van de gevel of vliesgevel is een flinke investering, zeker wanneer u een isolatiebedrijf uit Rotterdam inschakelt. U bent gemiddeld aan muurisolatie van de buitenmuur €105,- per m² kwijt, afhankelijk van het gekozen materiaal. Isolatie van de binnenmuur is voordeliger, gemiddeld €40,- per m².

Woont u in een hoekwoning met een gevel van ongeveer 90 m²? Dan liggen de totale kosten op zo’n €10.500,-. Heeft u een appartement en laat u de gevel isoleren via binnen? Dan kost dit zo’n €1.200,-.

Prijstabel gevelisolatie

Type-woningGeveloppervlakBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€1.200,-€3.150,-
Rijtjeshuis60 m²€2.400,-€6.300,-
Hoekwoning90 m²€3.600,-€9.450,-
2 onder 1 kap100 m²€4.000,-€10.500,-
Vrijstaand160 m²€6.400,-€16.000,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €40,- per m2 en de buitenmuurisolatie: €105,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Dakisolatie Rotterdam

Het is algemeen bekend dat warmte naar boven gaat. Een niet geïsoleerd dak kan u dus jaarlijks veel geld kosten. Een dak kan aan de binnenkant en aan buitenkant worden geïsoleerd. Het plaatsen van isolatieplaten op een schuin dak is een relatief eenvoudige klus. Toch wordt er vaak voor gekozen om aan de binnenkant te isoleren, dit omdat er al dakbedekking op de buitenkant van het dak zit. Als men aan de binnenkant dakisolatie gaat plaatsen kunnen er verschillende isolatiematerialen gebruikt worden. Doorgaans gebruikt men isolatieplaten, glaswol, steenwol en PUR. Bij een dakisolatie kunt u ervoor kiezen om isolatie te gebruiken met een geluidswerende of brandwerende eigenschap.

dakisolatie in Rotterdam

Schuin of plat dak

De vorm van het dak is erg bepalend bij dakisolatie en de keus voor het materiaal. Bij een plat dak wordt ervoor gekozen om met harde isolatiematerialen te werken. Hardschuim en steenwol platen zijn erg populair. Heeft u een plat dak waarop zich een dakterras bevindt? Dan is het verstandig om aan de buitenkant van de dakisolatie te plaatsen zodat men niet op de dakbedekking loopt. Bij het isoleren van een schuin dak zijn glaswol of isolatieplaten ideaal. Glaswol heeft een brandwerende eigenschap met een hoge isolatiewaarde. De prijzen van dakisolatie variëren en zijn afhankelijk van het soort isolatie, de oppervlakte en het soort isolatiemateriaal. Vraag vrijblijvend offertes aan!


platdakisolatie

Platdakisolatie

Platdakisolatie in Rotterdam is op twee manieren mogelijk: van binnenuit of buitenaf. Wanneer het isolatiebedrijf het materiaal aan de binnenzijde plaatst, gaat het om een koud-dakconstructie. Hierbij brengt de isolatiespecialist het materiaal aan tussen de dragende constructie en het dak. Dit brengt een aantal risico’s met zich mee, omdat het vocht van binnenuit nergens naartoe kan, goede ventilatie is daarom erg belangrijk. Vanwege de risico’s op vochtproblemen kiest het isolatiebedrijf echter vaker voor een warm-dakconstructie. In dit geval brengen zij het materiaal aan de buitenzijde aan. Hierbij zal het isolatiebedrijf uit Rotterdam uw afwatering ook aanpassen, zodat er geen stilstaand water op komt te staan.

Zolderisolatie

Een andere vorm van isolatie is zolderisolatie. Met de term zolderisolatie kunnen twee verschillende dingen worden bedoeld. De eerste is de isolatie van het dak en de binnenmuren om zo ook op de zolder een aangenaam leefklimaat te creëren. Dankzij een zolderisolatie kunt u bijvoorbeeld meerdere slaapkamers in de ruimte maken. Een tweede soort zolderisolatie is zoldervloerisolatie. Dit kan enkel als u de zolder als opslagruimte gebruikt. Dankzij zoldervloerisolatie wordt opstijgende warme lucht eerder geremd, en profiteert u dan ook van lagere stookkosten.

Dak of zoldervloer isoleren?

Laat u het beste het dak of de zoldervloer isoleren? Een dilemma waar veel mensen voor staan omdat ze niet weten wat ze met de zolder moeten.

Kiest u ervoor om van de zolder een aangename ruimte te maken waar gewerkt of geslapen kan worden? Dan moet u het dak laten isoleren. Wordt de zolder weinig gebruikt en is de isolatie alleen bedoeld om warmte beneden te houden? Dan is zoldervloerisolatie voldoende.

Plafondisolatie

Plafondisolatie wordt voornamelijk toegepast om akoestische beweegredenen. Door plafondisolatie zorgt u dat geluiden gedempt worden en er geen overlast meer is. Er zijn verschillende opties bij plafondisolatie.

Waar u voor kiest hangt vooral af van de ruimte waar het plafond geïsoleerd moet worden en welk materiaal er gebruikt wordt. Bij een garage of kelder is plafondisolatie eenvoudiger, omdat platen gemakkelijk aan het plafond geschroefd of gelijmd worden. In andere ruimtes zoals woon- of slaapkamers, moet vaak het plafond verlaagd worden zodat de isolatie in de tussenruimte geplaatst wordt. De drie meest gebruikte materialen zijn PIR, PUR en glaswol.

Dakisolatie prijzen

Zowel platdakisolatie als dakisolatie van een hellend dak zijn kostbare isolatietechnieken van woningisolatie, zeker als het isolatiebedrijf uit Rotterdam een warm-dakconstructie toepast. Meer dan de helft van de totaalprijs wordt bepaald door de arbeidskosten, daarom loont het altijd om offertes aan te vragen bij meer dan één isolatiebedrijf. In het geval van platdakisolatie betaalt u, afhankelijk van de isolatietechniek, €35,- tot €95,- per m². Laat u het materiaal aan de buitenzijde aanbrengen, dan bent u bij een oppervlak van 15 m² gemiddeld zo’n €1.425,- kwijt. De prijs per m² ligt bij een hellend dak een stuk lager, maar doordat het gaat om grote oppervlakken ligt de totaalprijs wel hoger. Bij een warm-dakconstructie bent u €50,- per m² kwijt, dat loopt bij een gemiddeld dakoppervlak van 60 vierkante meter op tot een totaal prijs van zo’n €3.000,-. Met platdakisolatie behaalt u echter de hoogst mogelijke besparing ten opzichte van andere isolatietechnieken, waardoor u deze investering al in 3 tot 5 jaar heeft terugverdiend!

Prijstabel dakisolatie

Soort dak + m²Plaatsing isolatieGemid. prijs per m²Totaalprijs
Hellend (60m²)Binnenlangs€35,-€2.100,-
Hellend (60m²)Buitenlangs€50,-€3.000,-
Plat (15m²)Binnenlangs€35,-€495,-
Plat (15m²)Buitenlangs€95,-€1.425,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m².

Overweegt u dakisolatie in de vorm van plafondisolatie of zolderisolatie?

Schakel een isolatiebedrijf uit Rotterdam in om de isolatie te laten plaatsen.

Isoleren van de garage

In veel gevallen is de garage een vochtige en koude ruimte. Door de garage te isoleren voorkomt u dit. Met isolatie van de garage zorgt u voor een aangename plek om te klussen en om spullen droog te bewaren, zonder dat deze aangetast worden door vocht.

Bovendien is het mogelijk om een extra werkruimte of opslagruimte te maken met garage isoleren. Wilt u de ruimte vorstvrij en drooghouden? Kies dan voor thermische isolatie.

Liever een ruimte die geluiddicht moet zijn, voor bijvoorbeeld een muziekstudio? Dan is akoestische isolatie de beste oplossing.

Bij garage isoleren zijn er diverse opties. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de vloer, wanden of het dak. Belangrijk is dat de klus op de juiste manier wordt uitgevoerd, omdat er anders vochtproblemen ontstaan.

Isolatie subsidie 2018/2019

Op dit moment is de subsidie voor particulieren op, waardoor u als huiseigenaar hier geen aanspraak meer op kunt maken. Voor Verenigingen van Eigenaren is nog wel een subsidie beschikbaar. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over deze subsidie. De mogelijkheden voor een isolatie subsidie zijn:

 • Btw-korting: u krijgt bij energiebesparende maatregelen uitgevoerd door een erkend isolatiebedrijf korting op het btw-tarief. U hoeft slechts 6% BTW te betalen op de arbeidskosten, in plaats van de gebruikelijke 21%.
 • Energiebespaarlening: daarnaast is er ook een Energiebespaarlening verkrijgbaar, waarbij u tegen een laag rentepercentage een lening van 2,5% afsluit. Zo is het ook met een beperkt budget mogelijk om uw woning te isoleren.
 • Gemeentesubsidie: veel gemeentes hebben een eigen subsidiepotje voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatie. Vraag bij uw gemeente in Rotterdam na wat er mogelijk is of kijk op de website van de Energiesubsidiewijzer.

Hoeveel kunt u besparen met isolatie?

Hoe minder gasverbruik u heeft, hoe beter dit voor milieu en de portemonnee is. Eerder is al aangegeven dat met de spouwmuurisolatie het meest warmteverlies wordt tegengegaan. Omdat spouwmuurisolatie een vorm van woningisolatie is die niet erg veel geld kost, kan dit binnen ongeveer 4 jaar worden terugverdiend. Gevelisolatie kan binnen een kleine 5 jaar worden terugverdiend en vloerisolatie binnen 8 jaar. In onderstaande tabel kunt u zien hoeveel de gemiddelde besparing per jaar is en wat u gemiddeld voor isolatie in uw woning in Rotterdam betaalt. Bedenk welke vorm van isolatie het meest geschikt is in uw situatie en vraag bij ons meerdere prijsoffertes op. Zo bepaalt u welk isolatiebedrijf bij u in Rotterdam komt isoleren.

Isolatiematerialen

PIR-isolatie

pir isolatie

Vanuit de Europese overheid wordt sterk gehamerd op een hoge duurzaamheid en beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat er ook steeds nieuwe isolatiematerialen worden ontwikkeld met hogere isolatiewaarden. Eén van deze materialen is PIR, een kunststof gemaakt van polyisocyanuraat. Dankzij de hoge isolatiewaarde kan PIR in zeer dunne isolatieplaten worden geplaatst. Deze platen zijn geschikt voor zowel dak- als vloerisolatie.

Isolatieplaten

isolatieplaten

Wanneer u ervoor kiest om het isoleren van uw woning in Rotterdam niet uit te laten voeren door een isolatiebedrijf, maar de klus zelf aanpakt, dan is het gebruik van isolatieplaten aan te raden. Platen zijn gemakkelijk verwerkbaar en vereisen bovendien geen verdere afwerking. Platen van onder andere hardschuim zijn beschikbaar voor zowel vloerisolatie als dakisolatie en gevelisolatie, in verschillende diktes en afmetingen. Onze specialisten geven u graag meer informatie.

EPS-isolatie

eps isolatie Rotterdam

Wanneer u een ruim budget hebt, en zoveel mogelijk wilt besparen op de stookkosten, dan is EPS een goede keuze. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat beter bekend staat als piepschuim. Het voordeel van piepschuim is dat dit een hoge dichtheid heeft, terwijl het gewicht zeer laag is. Daarnaast heeft EPS een zeer goede vochtwering. Dit betekent dat u niet meer bang hoeft te zijn voor schimmel of houtrot. Een nadeel is het een hoge aanschafwaarde heeft.

Steenwol

steenwol

Voor een dak- of gevelisolatie zijn er verschillende isolatiematerialen op de markt. Een vaak toegepast materiaal is steenwol, ook wel rotswol genoemd. Steenwol wordt gemaakt door basalt op ongeveer 1400 graden te smelten, en daarna tot dunne draden te spinnen. Deze draden worden vervolgens verbonden meteen bindmiddel, om zo de bekende isolatierollen te maken. Steenwol levert naast warmte-isolerende kwaliteiten, ook een goede geluidsisolatie.. Wilt u meer over steenwol weten? Bekijk dan wikipedia.

Glaswol

glaswol Rotterdam

Eén van de meest populaire grondstoffen voor woningisolatie in de vorm van het isoleren van daken en vloeren, is glaswol. Dit materiaal heeft vele positieve eigenschappen, waaronder een hoge mate van brandwering en een goede warmtewering. Daarnaast zijn glaswolrollen gemakkelijk zelf te plaatsen, bijvoorbeeld bij een dakisolatie. Hierbij is het wel van belang dat u zich goed beschermt tegen de vrijkomende glasvezels. Wij raden aan om minimaal gebruik te maken van een mondkapje en een stofbril.

PUR-isolatie

pur isolatie Rotterdam

Een standaard materiaal op het gebied van isolatie is PUR. Tot een aantal jaar terug werd PUR zeer veel toegepast bij een gevelisolatie of vloerisolatie. Nadat het negatief in het nieuws kwam vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s is de toepassing gedaald. Uit onderzoek is echter gebleken dat PUR geen schadelijke gevolgen met zich meebrengt, en het product is relatief goedkoop. Zeker voor een spouwmuurisolatie is het dan ook een uitstekende keuze. Op wikipedia vindt nog meer informatie over PUR.

Schelpen isolatie

schelpenisolatie

Hebt u veel last van vocht in huis, tocht over de vloer, of een wisselende luchtvochtigheid? Een oplossing hiervoor kan zijn om de kruipruimte te vullen met isolatie. Hoewel hiervoor verschillende kunstmatige materialen leverbaar zijn, zijn ook schelpen een optie. Het voordeel van schelpen is dat deze niet aangetast worden door vocht, en honderd procent duurzaam zijn. Dankzij schelpen geniet u binnen korte tijd van een optimaal leefklimaat binnenshuis.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie

Bent u van plan om uw huis zo ecologisch mogelijk te isoleren? Kies dan voor schapenwol als het basismateriaal voor uw gevel- of dakisolatie. Schapenwol als isolatie heeft diverse voordelen naast de standaard warmte-isolatie. Zo is de wol ook nog geurneutraliserend, vochtwerend en zelfdovend. Daarbij komt dat schapenwol nog steeds isoleert als het vochtig wordt. Een isolatiebedrijf uit Rotterdam kan u meer vertellen over de mogelijkheden.

Hennep isolatie

hennep isolatie

Eén van de meest duurzame producten voor de isolatie van uw woning in Rotterdam is hennep. Dit komt doordat hennep niet alleen na de plaatsing zorgt voor een vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen, maar ook tijdens de groei grote hoeveelheden CO² in de lucht zuivert. Hennepisolatie is bovendien handig in de zomer en winter, omdat het tijdens de zomermaanden zorgt voor een warmtewering, wat leidt tot prettige temperaturen binnenshuis.

Waar op letten bij isolatiemateriaal?

Bij het kiezen van isolatiemateriaal voor woningisolatie zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten. Ten eerste bepaalt u voor welke toepassing het materiaal gebruikt moet worden. Bij spouwmuurisolatie wordt vaak ander materiaal gebruikt dan bij zoldervloerisolatie. Het tweede punt is de milieubelasting. Elke materiaalsoort heeft bepaalde voor- en nadelen die betrekking hebben op het milieu. Bovendien is het verstandig om te kijken naar de isolatiewaarde van het materiaal.

Het correct aanbrengen is ook van groot belang voor de effectiviteit, levensduur en mogelijkheid tot recycling van het materiaal. Laat isolatie aanbrengen door een gecertificeerd isolatiebedrijf uit Rotterdam. Zo weet u zeker dat de isolatie met het juiste materiaal gedaan wordt. Wilt u meer weten over isolatiematerialen? Dan neemt u een kijkje op
de website van Milieu Centraal
.

Terugverdientijd van isolatie

De terugverdientijd van isolatiemateriaal hangt grotendeels af van de soort isolatie.

Spouwmuurisolatie en dakisolatie zijn bijvoorbeeld een stuk sneller terugverdiend dan gevelisolatie. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt rond de 4 jaar.

Bij vloerisolatie duurt terugverdienen langer, namelijk zo’n 5 tot 8 jaar.

Met gevelisolatie duurt terugverdienen het langst. Dit kan tot wel 15 jaar duren voordat u de kosten eruit heeft gehaald. In onderstaande tabel staat een overzicht van de isolatiesoorten en de gemiddelde terugverdientijd.

Terugverdientijd per isolatie soort

Soort isolatieTerugverdientijd
Spouwmuurisolatie4 jaar
Vloerisolatie5 tot 8 jaar
Gevelisolatie (buitenzijde)15 jaar
Gevelisolatie (binnenzijde)13-15 jaar
Dakisolatie3 tot 5 jaar

Waar is de terugverdientijd van afhankelijk

Per huishouden varieert de terugverdientijd. Deze is onder andere afhankelijk van de isolatievorm en wat het stookgedrag is van u als bewoner.

Het wordt bepaald op basis van de besparing op het aantal m³ gas per jaar keer het tarief voor 1 m³ gas. Om zelf een goede berekening te kunnen maken is het verstandig om de volgende punten mee te nemen: type woning, aantal m² dat u wilt laten isoleren en de materiaalsoort.

isolatiemateriaal Rotterdam

Waarom Isolatie Expres?

 • Een lagere luchtvochtigheid in uw huis.
 • Veel geld besparen op de stookkosten.
 • Minder geluidsoverlast van buiten en van binnen.
 • Een waardevermeerdering van het bestaande pand.
 • Vermindering van warmteverlies bij het dak.
 • Minder opstijgend vocht vanuit de kruipruimte.
kosten isoleren Rotterdam

Isolatiebedrijf Rotterdam? Bespaar op isolatie!

Woningisolatie is belangrijk en neemt diverse voordelen met zich mee. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook in uw portemonnee merkt u dat uw woning in Rotterdam geïsoleerd is. Daarbij profiteert u van een aangenamer leefklimaat. Er zijn ontzettend veel soorten isolatie, van zolderisolatie en zoldervloerisolatie, tot muurisolatie, het isoleren van de kruipruimte en plafondisolatie. Wilt u meer weten over de kosten van woningisolatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan via het offerteformulier gratis offertes aan. U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes die u vergelijkt op prijs en aanbod.