Isolatie Groningen

Isolatie Groningen

Door uw woning van goede isolatie te voorzien doet u zowel uw energierekening als het milieu een plezier. Het isoleren van uw woning of bedrijfspand door een professioneel isolatiebedrijf levert u echter veel meer voordelen op. Zo zorgt u met een gevelisolatie voor het beperken van de geluidsoverlast van buiten af, en bestrijdt u met een vloerisolatie of het isoleren van de kruipruimte optrekkende kou en vocht. Door een gedegen dakisolatie beperkt u niet alleen het warmteverlies, maar zorgt u ook voor een goede bestrijding van daklekkage. Voor meer informatie over de mogelijkheden in Groningen en omstreken bent u bij Isolatie Expres aan het juiste adres. Via het contactformulier komt u in verbinding met menig isolatiebedrijf uit Groningen, opdat u zelf kunt kiezen voor een isolatiebedrijf dat bij u past.

Direct offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Vraag gratis offertes aanSoort isolatie (*)

Uw woning (*)

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer direct naar:

Landelijk opererend netwerk

Bij Isolatie Expres werken wij met een landelijke netwerk van isolatiespecialisten. Feitelijk betekent dit dat isolatiebedrijven uit heel het land zich bij ons hebben aangesloten, waardoor wij kunnen garanderen dat er altijd een specialist uit Groningen naar u toe kan komen. Elk isolatiebedrijf dat zich bij ons aansluit wordt regelmatig gecontroleerd op de uitvoering van de werkzaamheden. Zo blijft onze kwaliteit gegarandeerd. Wij streven naar een 100 procent klanttevredenheid en zijn u dan ook met alle plezier bij verschillende klussen van dienst.

 

Voordelen van isoleren

Door uw woning in Groningen te isoleren profiteert u van diverse voordelen. Zo leidt een standaard gevelisolatie niet alleen tot een betere warmteweerstand, maar heeft dit tevens een warmtewering en geluidsisolerende eigenschap als voordeel. Voor welke vorm van isoleren u ook kiest, u geniet altijd van lagere energiekosten en een verhoogd wooncomfort. Door het vergelijken van meerdere isolatiebedrijven uit ons netwerk heeft u meerdere aanbieders om uit te kiezen. Kies de partij die het beste aansluit bij uw prijs en voorwaarden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning in Groningen?

Vraag vandaag nog vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier, binnen 2 minuten geregeld!

 

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de isolatie van een pand door middel van het spuiten van isolatiemateriaal in de spouw (open ruimte) tussen de binnen- en buitenmuur. Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw werden panden structureel voorzien van een dergelijke spouwmuur. De spouwmuurisolatie bestond in die periode echter alleen uit het toevoegen van deze holle ruimte. Wanneer u last heeft van condens op de muren, dan is dit vaak ook te wijten aan een slechte spouwmuurisolatie. De enige vocht bestrijdende methode is het isoleren van de tussenruimtes, eventueel met verbeterd materiaal. Dergelijke na-isolatie doet tevens de pandwaarde stijgen. Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u bovendien tot 35% besparen op de prijs van de klus.

spouwmuurisolatie Groningen

Voordelen spouwmuurisolatie

Vandaag de dag wordt spouwmuurisolatie uitgevoerd door in een dergelijke spouw isolatiemateriaal (polyurethaan, isolatieparels) te blazen, waardoor de isolatiewaarde stijgt. Er zijn verschillende voordelen aan spouwmuurisolatie verbonden. Door het isoleren houdt u in koude perioden veel warmte vast, terwijl in de zomer de koelte binnenshuis bewaard blijft dankzij een zonwerende werking van het materiaal. Beide methoden voor isoleren dragen bij aan energie besparing. Zo kunt u met een spouwmuurisolatie jaarlijks tot 8 kuub gas per m2 oppervlak besparen. De prijzen voor isolatie zijn de laatste tijd zeer aantrekkelijk geworden doordat er voor huiseigenaren een subsidie beschikbaar is, wanneer zij meer dan twee energiezuinige maatregelen toepassen.

Na-isoleren spouwmuur

Eén van de mogelijke oplossingen voor het verbeteren van de isolatiewaarde van uw woning is het isoleren van de spouwmuur. Woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd hebben over het algemeen een spouwmuur die nog niet geïsoleerd. Woningen die na deze periode zijn gebouwd hebben over het algemeen al een spouwmuurisolatie. Wilt u zeker weten dat er een spouw tussen de muren zit? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer deze afstand meer dan 24 centimeter bedraagt, dan zit er een spouw tussen de binnen- en buitenmuur en kunt u ervoor kiezen deze te laten na-isoleren.
spouwmuur isolatiemateriaal

Spouwmuurisolatie verwijderen

Eén van de problemen die voorkomen bij oudere woningen is een verzakte spouwmuurisolatie. Het gaat dan met name om woningen met een bouwjaar tussen 1975 en 1992 waarvan de spouwmuur wel al van isolatie voorzien is, maar dan met verouderde isolatiematerialen. Het gevolg van een verzakte isolatielaag is het ontstaan van koudebruggen, waardoor vocht en kou naar binnen trekken. Dit merkt u door condens op de ramen, maar ook vochtplekken, een hogere luchtvochtigheid en meer ongedierte in huis vormen hier aanwijzingen voor. Deze problematiek is vergelijkbaar met die van een spouwmuurvervuiling. Bij een spouwmuurvervuiling liggen oud bouwpuin of cementbaarden op de grond van de spouw, waardoor eveneens koudebruggen ontstaan.

Het verwijderen van het puin is de enige oplossing.

Het weghalen van de oude materialen gebeurt door middel van het verwijderen van enkele bakstenen uit de muur, waarna met de hand het puin weg te halen is. Los de problemen volledig op door vervolgens voor de na-isolatie van de spouwmuur te kiezen.

Spouwmuurisolatie prijzen

De prijs voor een spouwmuurisolatie is anders opgebouwd dan die van andere vormen van woningisolatie. Dit komt doordat er voor het uitvoeren van een spouwmuurisolatie relatief weinig isolatiemateriaal nodig is, maar wel de verplichte ondersteuning van een erkend isolatiebedrijf. Dit betekent technisch gezien dat zo’n 65% van de kosten uit de arbeidskosten bestaat, terwijl 35% gereserveerd is voor de machine- en materiaalkosten. De prijzen die u in onderstaande tabel ziet zijn de prijzen inclusief de arbeidskosten en BTW. Daarbij is de verlaging van de BTW naar 6% al meegenomen. Zoals u in de tabel kunt zien liggen de isolatieprijzen vrij ver uit elkaar: van €540,- voor het isoleren van een appartement met glaswol tot €4.480,- voor de na-isolatie van de spouwmuren van een vrijstaand pand met PUR.

Prijstabel

Type-woning Buitenmuur EPS Parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €690,- €540,- €840,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.380,- €1.080,- €1.680,-
Hoekwoning 90 m² €2.070,- €1.620,- €2.520,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.300,- €1.800,- €2.800,-
Vrijstaand 160 m² €3.680,- €2.880,- €4.480,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen
Vloer isoleren

Vloerisolatie

Al veel huishoudens en bedrijven in Groningen profiteren van vloerisolatie. Het grootste voordeel van vloerisolatie is het bestrijden van optrekkende kou en vocht. Met name in woningen die over een kruipruimte beschikken kunt u hier last van ondervinden. Vloerisolatie (en het isoleren van de kruipruimte) brengt echter meer voordelen met zich mee. Niet in de laatste plaats is een gedegen isolatie van de vloer van groot belang voor een gezond leefklimaat. Doordat schommelingen in de luchtvochtigheid worden beperkt, profiteren onder meer astma patiënten van een stabiel leefklimaat, en zal ook het aantal huisstofmijten, pissebedden en zilvervisjes tot een minimum worden beperkt. Wilt u ook de vloer laten isoleren? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier.
houten vloer isoleren

vloerisolatie Groningen

Kruipruimte isoleren

Op het moment dat u niet het budget hebt om de boven- of ondervloer te isoleren, dan is er ook de mogelijkheid tot de na-isolatie van de kruipruimte. De isolering van kruipruimtes wordt soms ook met de term vloerisolatie aangeduid, maar in principe gaat het hier om een bodemisolatie. Het grote voordeel van het uitvoeren van een bodemisolatie is dat u hiermee de mate van optrekkende kou en vocht uit de kruipkelder beperkt. In de meeste kruipruimtes stijgt de temperatuur niet boven de 12 graden Celsius, maar dankzij de isolatie blokkeert u deze kou. De vloer op de bovenverdieping blijft daarmee warmer, de luchtvochtigheid lager en de kans op ongedierte en vochtproblemen daalt eveneens. Voor het isoleren van kruipruimtes moet men kiezen uit kunstmatige en natuurlijk isolatiematerialen. Zowel schelpen en zand als thermoskussens vormen een populaire keuze bij onze klanten uit Groningen. Hebt u maar een beperkt budget en wilt u de isolatiewaarde van uw woning verbeteren? Ook dan is het isoleren van de kruipkelder een uitstekend plan.

Houten vloer isoleren

Wilt u ervoor zorgen dat uw vloerisolatie optimaal wordt uitgevoerd, dan moet u natuurlijk kiezen voor het beste isolatiemateriaal. Voor houten vloeren zijn er verschillende isolatiematerialen geschikt, al adviseren wij om te kiezen voor ofwel thermoskussens, of wel minerale wolplaten voor een goed resultaat. Thermoskussens – ook wel thermokussens genaamd – bestaan uit een soort reflecterend folie, met daartussen luchtkamers. Het voordeel van dit isolatiemateriaal is de eenvoudige plaatsing en het hoge rendement. De kosten zijn ongeveer €14,- per vierkante meter. Minerale wolplaten zonder dampremmende laag kosten ongeveer €12,- per vierkante meter. De isolatiewaarde van de isolatieplaten is daarbij lager dan die van de thermoskussens.

CO² uitstoot verlagen door vloerisolatie

Dat de isolatie van uw huis of pand in Groningen sterk verbetert met vloerisolatie blijkt uit onderzoek. Het blijkt dat men ongeveer 325 m³ gas per jaar door de vloer te isoleren, waardoor u veel geld in eigen zak houdt. Ook helpt u het milieu een handje: gemiddeld stoot een woning met vloerisolatie jaarlijks zo’n 600 kg minder CO2 uit. Met goede isolatie spaart u dus het milieu én op uw energierekening. Vloerisolatie is net als dak-, en gevelisolatie in veel gevallen gemakkelijk aan te brengen. Zeker bij een ruime kruipruimte is het isolatiemateriaal snel aangebracht. Heeft u geen kruipruimte? Geen zorgen. Het gelieerde isolatiebedrijf uit Groningen beschikt over diverse technieken om ook zonder kruipruimte de vloerisolatie voor u uit te voeren. Het is aan te raden om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken en te vergelijken op voor- en nadelen.

Vloerisolatie prijzen

Wie kiest voor een vloerisolatie kiest voor een relatief goedkope vorm van woningisolatie. De prijzen liggen gemiddeld tussen de €1.000,- en €3300,-. Het is natuurlijk afhankelijk van de exacte afmetingen van uw vloeren en het materiaal dat u gebruikt hoe hoog de exacte prijs wordt. Over het algemeen geldt dat de na-isolatie van een kruipruimte de goedkoopste oplossing is: voor een rijtjeswoning betaalt u zo’n €1.050,- en voor een vrijstaand pand ongeveer €2.100,-. Vindt u het prettiger om een echte vloerisolatie toe te passen? Dan is met name het materiaal bepalend voor de uiteindelijke investering. Wij raden aan om bij vloeren op de bovenverdieping te kiezen voor een vloerisolatie van rotswol. Dit is een zeer duurzaam product, dat bovendien bijdraagt aan de geluidsisolatie. Vergelijk altijd het verschil in prijzen tussen de diverse isolatiematerialen en kijk daarbij tevens naar de bijkomende eigenschappen zoals brandwering, geluidsdemping en vochtwering. Gemiddeld geldt voor een vloerisolatie dat u de investering in 6 tot 8 jaar zult terugverdienen. De exacte terugverdientijd hangt af van uw verwarmingstechniek en het soort vloerisolatie dat u kiest.

Prijstabel

Soort woning Vloeropp. Bovenzijde Onderzijde Kruipruimte
Appartement 60 m² €1.200,- €1.380,- n.v.t
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.610,- €1.050,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.725,- €1.125,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.300,- €1.500,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.220,- €2.100,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m2. Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaal je gemiddeld €23,- per m2. De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die je betaalt per m2 is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Vloerisolatie informatie aanvragen
gevelisolatie Groningen

Gevelisolatie

Eén van de meer kostbare vormen van isolatie is gevelisolatie. Door het isoleren van uw gevel kunt u echter de isolatiewaarde van het pand sterk doen stijgen. Bovendien draagt een gedegen gevelisolatie bij aan het beperken van geluidsoverlast van buitenaf, en wordt tijdens de zomermaanden de zon geweerd. Een derde voordeel van het isoleren van uw gevel in Groningen is de verbetering van het vooraanzicht van uw woning of bedrijfspand, wat de verkoopwaarde ten goede komt. Of het voor u voordelig is om te kiezen voor gevelisolatie is afhankelijk van het bouwjaar van uw pand en de destijds gekozen isolatiemethode. Over het algemeen kunt u aannemen dat woningen van voor 1975 geen gedegen isolatie hebben, en panden die tussen 1975 en 1989 zijn gebouwd een minimale isolering. Panden die in Groningen na 1989 zijn neergezet, hebben vaak een toereikende gevelisolatie.

Binnen- of buitengevelisolatie?

Voor het isoleren van gevels bestaan er twee technieken: het isoleren van de binnenmuren en het isoleren van de buitengevels. Verschillende factoren bepalen welke van deze twee technieken u het beste kunt kiezen. Om de keuze ietwat voor u te vergemakkelijken vindt u hieronder per techniek de voor- en nadelen. Wilt u graag meer weten over de prijzen van een klus? Vraag via ons contactformulier offertes aan van de specialisten uit ons netwerk.
buitengevelisolatie

Gevel isoleren Groningen

De buitengevelisolatie

Wie de isolatiewaarde van het huis zo hoog mogelijk wil laten stijgen, doet er goed aan te kijken naar de opties voor een buitengevelisolatie. Bij het isoleren van de gevel plaatst men een isolatielaag tegen de bestaande gevelmuren aan, waarna deze overdekt worden met een nieuwe muur of bovenlaag. Er bestaan meerdere opties waarmee deze afwerking mogelijk is, denk bijvoorbeeld aan de moderne steenstrips, stucwerk of de traditionele bakstenen muur. Een bijkomend voordeel van deze techniek is de verhoogde geluidsisolatie. Het nadeel van een buitengevelisolatie is dat hiervoor strikte eisen gelden. Zo moet u bijvoorbeeld voor de isolatie van de voorgevel een vergunning aanvragen bij de gemeente, en is er in sommige gevallen een eis aan de mate waarin u mag uitbouwen. Is het niet toegestaan uw gevel aan de buitenzijde te isoleren? Dan is een binnenmuurisolatie een goed alternatief.

Het isoleren van de binnenmuren

Bij het isoleren van de binnenmuur maken de medewerkers een frame tegen de bestaande binnenmuren. Hier tegenaan plaatsen ze vervolgens het gewenste isolatiemateriaal. Het afwerken van de muur bestaat uit het plaatsen van een voorzetwand. Aan het toepassen van deze techniek zitten verscheidene voordelen verbonden. De grootste positieve eigenschap is dat de binnenmuurisolatie altijd is toegestaan, en daarbij een vergelijkbaar effect biedt als de buitengevelisolatie. Daarnaast is het isoleren van de binnenmuren altijd iets goedkoper dan de buitenzijde variant. Het nadeel van deze techniek is dat u aardig wat ruimte binnenshuis verliest. Het verschilt per isolatiemateriaal hoe groot het ruimteverlies is. Om het ruimteverlies te beperken is het een optie te kiezen voor een speciaal isolatiefolie. Dit dampdichte folie vouwt u twee keer dubbel voor het beste resultaat, maar nog steeds neemt het weinig woonruimte in beslag.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Een vliesgevel is een gevel die geen dragende functie heeft, en daarmee voornamelijk een decoratief doel dient. Daarnaast kan de vliesgevel de onderliggende muur beschermen tegen de weersinvloeden. Het isoleren van de vliesgevel zorgt ervoor dat de isolatiewaarde van een gebouw nog verder verbeterd. Een dergelijke isolatie kan met diverse soorten isolatiemateriaal worden uitgevoerd, al raden wij de meeste van onze klanten uit Groningen het gebruik van rotswol of glaswol aan. Deze materialen zijn eenvoudig te plaatsen en brengen diverse voordelen met zich mee. Een alternatief voor een gevelisolatie is het aanbrengen van stucwerk voor een betere bescherming van de muren.

Geluidsisolatie

Voor de geluidwering van gevels geldt een minimumwaarde van 20 decibel. Dit geldt zowel voor woningen aan een doorgaande weg als panden die vlakbij een industriegebied gelegen zijn. De exacte eisen aan de geluidsisolatie staan in de NEN 5077 regels. Dit betekent dat elk pand dat gebouwd wordt aan deze regels dient te voldoen. Bij oudere woningen is de standaard geluidswering lager dan deze eis. Het toepassen van een gevelisolatie zal de geluidswering verbeteren en bijdragen aan het verhogen van het wooncomfort. Voor de beste geluidsisolatie raadt men het gebruik van rotswol aan, maar ook de andere isolatiematerialen verhogen de geluidswering. Wilt u ook het geluidsoverlast van de binnenwanden verbeteren? Plaats dan dunne isolatieplaten voor het allerbeste resultaat.

Gevelisolatie prijzen

De investering in een gevelisolatie is de grootste investering op het gebied van woningisolatie die u kunt doen. De prijzen lopen voor vrijstaande panden zelfs op tot €20,000,- maar de gemiddelde prijzen liggen rond de €11.000,- (hoekwoning en 2 onder 1 kap woningen). Hoe hoog de prijs exact wordt is met name afhankelijk van de afmetingen van de gevelmuren. Het verschil tussen de materialen zorgt voor een relatief klein verschil van enkele euro’s per vierkante meter. De opbouw van de prijzen is voor een gevelisolatie ongeveer 50/50: mocht u zelf een deel van het werk kunnen uitvoeren, dan is het mogelijk om aanzienlijk te besparen. Het is bovendien verstandig te kijken naar de mogelijkheden voor subsidie op de gevelisolatie, dit kan tot 20% van de uiteindelijke kosten schelen. De terugverdientijd van de buitengevelisolatie ligt tussen de 12 en 15 jaar. Dit berekent men door het aantal kubieke meters bespaard gasverbruik te vermenigvuldigen met de gasprijs. Dit getal deelt men vervolgens door de gemaakte kosten.

Prijstabel

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.500,- €3.600,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.000,- €7.200,-
Hoekwoning 90 m² €4.500,- €10.800,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.000,- €12.000,-
Vrijstaand 160 m² €9.000,- €19.200,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €50, per m2 en de buitenmuurisolatie: €120,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen
Dak isoleren Groningen

Dakisolatie

Door uw dak te isoleren, is het mogelijk het warmteverlies te beperken met 50%. Dit komt doordat warme lucht opstijgt, waardoor een slechte dakisolatie weinig goeds doet voor uw energierekening. Wanneer u onderzoek doet naar de verschillende vormen van dakisolatie, en de voor- en nadelen die hieraan verbonden zijn, dan komt u vaak verschillende waarden tegen voor de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal of de woning. De meest voorkomende waarde is de R(c)-waarde. Deze geeft de mate van isolatie van het isolatiemateriaal aan. Voor een goede dakisolatie moet u hierbij kiezen voor een waarde van minimaal 1.3. Een tweede waarde is de K-waarde. Deze doelt op het algemene warmteverlies in de woning. Deze peilwaarde moet dan ook zo laag mogelijk gehouden worden wanneer u een groen-label van de energiemaatschappij wilt ontvangen.

dakisolatie Groningen

Verschillende dakisolatiematerialen

Welk materiaal geschikt is voor de dakisolatie is afhankelijk van het soort dak dat u wilt isoleren. Voor hellende daken kunt u gebruik maken van de meeste materialen. Afhankelijk van de extra toepassingen zoals vochtwering of bijvoorbeeld een geluidswerende functie is het beter voor de verschillende materialen te kiezen. Wanneer u van plan bent een plat dak te isoleren, dan heeft u echter beperkte keus. Voor een juiste isolatie kiest u ofwel voor isolatieplaten van hardschuim, of van steenwol. Beide materialen behouden hun vorm, en kunnen daarom aan de onderzijde van platte daken worden geïnstalleerd. Wilt u graag uw dak laten isoleren, maar heeft u advies nodig omtrent het isolatiemateriaal? Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier.

Platdakisolatie

Hoewel de meeste woningen in Groningen een hellend dak hebben, zijn de meeste schuren en garages voorzien van een plat dak. Er bestaan 3 technieken voor het isoleren van platte daken, die wij hier graag voor u verder willen toelichten. Het maken van de keus tussen deze drie technieken is volledig aan u. Desgewenst kunt u natuurlijk een medewerker van een isolatiebedrijf vragen om tips of advies op maat.

Platdakisolatie aan de bovenzijde

De tweede techniek is het aanbrengen van een isolatielaag aan de bovenzijde van de dakconstructie. Dit betekent feitelijk dat u de isolatie verwerkt met de constructieschil. Het gevolg hiervan is dat de isolatiewaarde hoger ligt, en dat er een kleinere kans is op lekkages. Ook hierbij werkt men met een dampwerende folie ter bescherming van de isolatieplaten. Over de dakconstructie heen plaatst een dakdekker dan nog de gekozen dakbedekking. Onder meer bitumen, EPDM en kiezels vormen mogelijke materialen voor de dakbedekking. Groot voordeel van deze isolatietechniek is de warmtebuffer die de isolatielaag vormt. Hierdoor blijft het langer warm in huis tijdens de wintermaanden en koeler tijdens de zomermaanden. De kosten voor de bovenzijde platdakisolatie liggen wel hoger dan die van de onderzijde variant.

Platdakisolatie aan de onderzijde

De eerste en meest goedkope techniek is de isolatie van de onderzijde van de dakconstructie. Dit betekent dat u tegen de huidige constructie een laag isolatiemateriaal plaatst. Het voordeel hiervan is dat er weinig verbouwing noodzakelijk is, en dat u de klus zelf zou kunnen afhandelen zonder ondersteuning van een isolatiebedrijf. Plaats dan wel eerst een dampwerend folie om de kans op lekkage en andere vochtproblemen te verkleinen. Het nadeel van deze techniek is dat het dakvlak onderhevig is aan grotere temperatuurschommelingen omdat het aan de buitenzijde koud is, maar aan de binnenzijde warm. Hierdoor is de kans op scheuren groter.

Omgekeerde platdakisolatie

Tot slot willen wij u kort informeren over de omgekeerde platdakisolatie. Bij deze methode liggen de isolatieplaten over zowel de dakconstructie als de dakbedekking heen. Dit heeft als gevolg dat het dak beloopbaar blijft, waardoor u een dakterras of daktuin van het oppervlak kunt maken. Om de draagkracht te bevorderen is het gebruiken van isolatieplaten van PIR of polystyreen aan te raden. Over de platen ligt in sommige gevallen nog wel een kiezellaagje of houtsnippers om de platen op hun plek te houden.

Zolderisolatie

Wist u dat het ook mogelijk is om een zolderisolatie te laten uitvoeren bij uw woning in Groningen? Een zolderisolatie kan uit verschillende delen bestaan, maar de meeste mensen kiezen ervoor om de zoldervloer te laten isoleren. Een isolatie van de zoldervloer heeft als gevolg dat opstijgende warmte al bij de vloer van de zolder stopt, waardoor er helemaal geen warmte verloren gaat. Dit betekent dat de zolderisolatie een goed alternatief is voor de dakisolatie. Gebruikt u een deel van de zolder als leefruimte? Dan adviseren wij om een goede dakisolatie toe te passen. Wij zijn u hierbij met alle plezier van dienst.

Zoldervloer isoleren

Een speciale vorm van woningisolatie waar we tot nu toe nog weinig over hebben verteld is de zolderisolatie. Niet elke woning in Groningen beschikt over een zolder, maar mocht er een zolderruimte bij uw huis zitten, dan is het zaak om ook deze goed te isoleren. Met name beloopbare zolders vormen een ruimte waar veel warmte verloren gaat. U weet: warmte trekt omhoog, ook naar de zolderruimte. Wanneer u deze niet gebruikt, dan is het zonde van de stookkosten om de zoldervloer niet te isoleren. De isolatie van zoldervloeren gebeurt meestal met behulp van isolatieplaten. Een nieuw basismateriaal voor de isolatieplaten is PIR. Deze verbeterde variant van PUR is direct beloopbaar en vraagt weinig afwerking, doordat het in meerdere afwerkingen verkrijgbaar is. Onder meer met aluminium en bitumen glasvlies. Dit betekent dat er ook enige variatie zit in de prijs voor de isolatieplaten. Voor een isolatieplaat van 0.72m2 betaalt u tussen de €11,- en €15,-. Meestal dient u minimaal acht isolatieplaten te bestellen.

Dak van de zolder isoleren

De isolatie van een zolderdak is de tweede isolatietechniek die hoort onder de categorie zolderisolatie. De isolatie van het zolderdak is compleet vergelijkbaar met een dakisolatie, wanneer er niemand op de zolder slaapt of werkt. Zowel de binnen- als buitenzijde van het dak is dan te isoleren, met een groot assortiment aan isolatiematerialen. Gebruikt u de zolderruimte als extra slaapkamer of werkkamer? Dan is het zaak om iets meer aandacht te besteden aan de keuze voor het gebruikte isolatiemateriaal. Wij raden aan om te kiezen voor steenwol in verband met de uitstekende geluidsdemping: geluiden van buitenaf vormen op deze manier geen overlast meer. De kosten voor een dergelijke zolderisolatie liggen rond de €15,- per vierkante meter.
zolder isoleren

Dakisolatie prijzen

De gemiddelde prijzen voor een dakisolatie, zowel voor een hellend- als platdakisolatie vindt u in onderstaande tabel. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt tussen de €35,- en 95,- en is met name afhankelijk van de gekozen isolatietechniek. Bijkomende factoren zijn het gekozen materiaal en de mate waarin u zelf een deel van de klus afhandelt. In de tabel rekenen wij erop dat de medewerkers van een isolatiebedrijf de gehele isolatieklus afhandelen zonder hulp van u. Hoeveel zult u met de dakisolatie nou besparen? Dat is afhankelijk van de maten van het geïsoleerde dak, de investering in de dakisolatie en de gasprijs. Wij hebben voor u een korte berekening gemaakt voor een geïsoleerd schuindak van 60m2 bij een rijtjes huis, met een gasprijs van €0.65 per m3. De investering in de isolatie lag rond de €2.100,-, de besparing per jaar is 7 kubieke meter per vierkante meter. De totale besparing is dus 60 x 7 x 0.65 = €273. Deelt u dit bedrag door de oorspronkelijke investering, dan ziet u dat na 7 tot 8 jaar de dakisolatie is terugverdiend, waarna u geld zult verdienen.

Prijstabel

Soort dak + m² Plaatsing isolatie Gemid. prijs per m² Totaalprijs
Hellend (60m²) Binnenlangs €35,- €2.100,-
Hellend (60m²) Buitenlangs €50,- €3.000,-
Plat (15m²) Binnenlangs €35,- €495,-
Plat (15m²) Buitenlangs €95,- €1.425,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2. De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m2. Bij de prijzen is bovendien de automatische korting op de BTW al verrekend.

Dakisolatie informatie aanvragen

Offertes aanvragen

Wilt u weten wat het kost om een spouwmuurisolatie of vloerisolatie bij uw pand uit te voeren? Hebt u vragen over het verschil in prijzen tussen het isoleren van de kruipruimte en de vloer? Of bent u het zat dat u veel warmte verliest door gebrek aan dakisolatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u offertes krijgt toegestuurd van maximaal 5 isolatiebedrijven uit Groningen. Vergelijk deze zelf met andere aanbieders op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor een isolatie die aan uw eisen voldoet!

Isolatie prijzen

Ruim een jaar heeft ons stulpje in Groningen nu dakisolatie en gevelisolatie. We konden dus mooi onze energierekening vergelijken. Wat een verschil voor en na het isoleren. En dat allemaal dankzij Isolatie Expres, waar we een goed en betaalbaar isolatiebedrijf vonden. Fam. Boom – Groningen.

Isolatie subsidie: waar heeft u recht op?

Het isoleren van een woning kost aardig wat geld, zeker wanneer u kiest voor één van de duurdere oplossingen zoals een gevelisolatie of dakisolatie. Omdat de overheid graag het verbruik van fossiele brandstoffen wil verminderen, geven zij verschillende subsidies uit voor energiezuinige maatregelen. Wij hebben de meest gebruikelijke premies voor u op een rijtje gezet. Vraag voordat u uitgaat van de subsidie wel altijd even na welke voorwaarden hieraan verbonden zitten en of u in aanmerkt komt voor deze subsidieregeling. Zo komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan.

 • Een groene/duurzame lening. Deze lening is in het leven geroepen voor woningeigenaren die wel hun huis energiezuinigere willen maken, maar niet over het nodige geld beschikken. Deze speciale duurzame lening heeft een laag rentepercentage (2.5%), waardoor geld lenen aantrekkelijker wordt.
 • Subsidie isolatie VVE woningen. Verenigingen van eigenaren hebben recht op een subsidie voor de isolatie van gebouwen met koopwoningen. Deze tegemoetkoming loopt op tot 20%, mits zij 2 of meer energiebesparende maatregelen toepassen.
 • BTW korting. Voor elke isolatieklus geldt dat de BTW van 21 naar 6% verlaagd wordt. Dit scheelt aanzienlijk op de arbeidskosten, wat zeker bij een spouwmuurisolatie een grote korting oplevert.
 • Lokale subsidies. Tot slot is het een optie om bij uw provincie of gemeente een subsidie aan te vragen. Deze subsidiepotjes verschillen sterk per regio. Daarom is het verstandig te controleren waar u recht op hebt. Dit kan via: http://www.energiesubsidiewijzer.nl

 

Hoe werkt spouwisolatie?

 

Isolatiematerialen

PIR isolatie

Isoleren met PIR Groningen

Bent u op zoek naar een isolatiemateriaal dat een zeer hoge isolatiewaarde heeft, maar weinig ruimte inneemt in uw woning te Groningen? Overweeg dan om isolatieplaten van PIR aan te schaffen. PIR is de afkorting van polyisocyanuraat, een kunststof die de verbeterde variant is van PUR. Het voordeel van PIR is dat het zeer stevig is, waardoor zowel een dak- als vloerisolatie hiermee kan worden uitgevoerd.

Isolatieplaten

Hardschuim isolatieplaten

Hebt u geen zin om de medewerkers van een isolatiebedrijf in te schakelen voor het installeren van de isolatie, en wilt u de klus zelf uitvoeren? Dan raden wij aan om gebruik te maken van hardschuim isolatieplaten. Deze zijn gemakkelijk zelf te plaatsen voor zowel een dakisolatie als een gevelisolatie. De platen hebben bovendien als voordeel dat ze direct beloopbaar zijn als u ze bijvoorbeeld in de zoldervloer plaatst.

EPS isolatie

EPS isolatieplaten Groningen

Een relatief dure vorm van isolatie, maar met een hoge isolatiewaarde is EPS. Deze afkorting staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als piepschuim. Hoewel de kosten voor EPS vrij hoog zijn, zal het zorgen voor een hoge isolerende waarde, waardoor u de investering binnen afzienbare tijd hebt terugverdiend. Andere voordelen van EPS zijn de hoge dichtheid en de uitstekende mate van vochtwering.

Steenwol

Rotswol isolatie

Steenwol, wat wij ook wel aanduiden met de term rotswol, is een natuurlijk isolatiemateriaal dat wordt gebruikt bij het isoleren van gevels, daken en vloeren. Steenwol wordt gemaakt van gesmolten en tot draden gesponnen basalt, wat gecombineerd is met een bindmiddel. Voordelen van het product zijn naast de warmte-isolatie een goede geluidsisolatie, een hoge duurzaamheid en een lange levensduur. U profiteert dan ook direct van een verhoogd wooncomfort bij uw pand in Groningen.

Glaswol

Glaswol isolatiemateriaal Groningen

Eén van de meest populaire producten op het gebied van isolatie is glaswol. Glaswol kan worden toegepast bij het isoleren van de hele woning, heeft gemiddelde prijzen en bezit bovendien vele extra voordelige eigenschappen. Zo is glaswol onder andere brandwerend en geluidsisolerend. Een nadeel van het isolatiemateriaal is dat het weinig vocht weert. Plaats daarom altijd een extra vochtwerende laag onder de glaswol bij een dakisolatie of gevelisolatie voor een optimaal resultaat.

PUR isolatie

PUR isolatiemateriaal Groningen

Een isolatiemateriaal dat al lange tijd op de markt is, is PUR. PUR staat voor polyurethaan, een kunststof die op verschillende manieren verwerkt kan worden tot isolatiemateriaal. Zo is PUR in vaste variant zeer geschikt als basis voor isolatieplaten waarmee een dak-, gevel- of vloerisolatie mee kan worden uitgevoerd. In vloeibare vorm is de grondstof een uitstekend middel voor een spouwmuurisolatie. De medewerkers van ons isolatiebedrijf voeren dit graag voor u uit.

Schelpen isolatie

Natuurlijk isolatiemateriaal Groningen

Door uw kruipruimte te isoleren profiteert u van een energiezuinigere woning, maar tevens van een beter binnenklimaat door een stabielere luchtvochtigheid. Wilt u graag bijdragen aan een beter milieu en een beperking van de fossiele brandstoffen? Dan is het isoleren van uw pand in Groningen al een goede start. Om de duurzaamheid van de klus helemaal te waarborgen is het daarbij aan te raden om te kiezen voor een duurzaam en natuurlijk isolatiemateriaal. Eén mogelijkheid is het storten van schelpen voor een bodemisolatie, waarbij de kruipruimte helemaal wordt afgedekt. Het klimaat in uw woning zal aanzienlijk verbeteren.

Schapenwol isolatie

Schapenwol natuurlijke isolatie

Een tweede natuurlijke grondstof die geschikt is voor isolatie is schapenwol. Dit is net zoals glaswol en steenwol een product dat met name wordt toegepast bij een dakisolatie, maar kan ook als basis voor de gevelisolatie dienen. Schapenwol biedt niet alleen een goede warmte-isolering, maar zorgt tevens voor een betere luchtvochtigheid in huis, geurneutralisering, vochtwering en brandwering. Daarbij isoleert schapenwol zelfs als het vochtig is.

Hennep isolatie

Hennep isolatie Groningen

Naast schapenwol, en schelpen is ook hennep een natuurlijk isolatiemateriaal. Hennep kan gebruikt worden voor het isoleren van vloeren, gevels, en daken, en staat met name bekend vanwege de goede vochtregulering. Hennep is bovendien niet alleen een natuurlijk product, het is tevens zeer duurzaam omdat het al tijdens de groei de hoeveelheid CO² in de lucht vermindert door deze te zuiveren. Wij garanderen dat uw woningisolatie met hennep snel en vakkundig zal worden uitgevoerd.

isolatie Groningen

Waarom Isolatie Expres?

 • Vergelijk menig erkend isolatiebedrijf uit Groningen
 • Scherpe isolatie prijzen
 • Besparen op de energierekening
 • Spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie
 • Ook voor het plaatsen van dubbele beglazing
 • Vloerisolatie zowel met als zonder kruipruimte
 • Helder en deskundig advies
 • Kosteloos en zonder verplichtingen!

1. Offertes aanvragen

Via Isolatie Expres vraagt u eenvoudig verschillende prijsopgaven aan van isolatiebedrijven uit Groningen en omstreken. Dit is mogelijk voor zowel gevelisolatie als dakisolatie, en voor het isoleren van de vloer met of zonder kruipruimte. Daarna is het bij een gemiddeld isolatiebedrijf ook mogelijk offertes aan te vragen voor het installeren van betere beglazing.

2. Vergelijken

Wanneer u ons uw wensen kenbaar heeft gemaakt via het contactformulier, dan sturen wij deze door naar de verscheidene gelieerde bedrijven in Groningen. Elk isolatiebedrijf maakt dan een offerte op maat voor u, voor bijvoorbeeld de aangevraagde spouwmuurisolatie. Rekening houdend met uw voorwaarden en eisen. Zodra u de prijsopgaven heeft ontvangen kunt u zelf geheel gratis en vrijblijvend deze met elkaar vergelijken op basis van aanbod of prijzen.

3. En besparen!

Door de aangeboden offertes met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 35% besparen op de investering. Heeft u het aanbod gevonden waar u naar zocht? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met het betreffende isolatiebedrijf, zeker in de wintermaanden kunt u sterk op de energierekening besparen. Niet een geschikte aanbieding gevonden? Geen nood. Bij ons zit u nergens aan vast.

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

Plaatsen in Groningen

Vind een isolatie specialist in uw regio

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatie Groningen – Isolatiebedrijf om uw huis te isoleren