geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Veel mensen denken bij de term ‘isolatie’ aan het isoleren van een woning tegen de kou, en het besparen op de energiekosten. Het is echter ook mogelijk om uw pand te isoleren tegen geluidsoverlast, of voor een betere akoestiek. Deze zogeheten akoestische geluidsisolatie is onder andere voordelig tegen overlast van buitenaf, maar zorgt er tevens voor dat de herrie die u maakt geen hinder biedt aan uw buren. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden van een akoestische geluidsisolatie, geven we u een overzicht van de diverse isolatiematerialen, en krijgt u inzicht in de bron van geluidsoverlast. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen, of wilt u graag weten wat het kost om uw wanden tegen geluid te isoleren? Vraag dan een offerte aan via het contactformulier. Wij zijn u graag van dienst!

De bron van geluidsoverlast

Er zijn verschillende vormen van geluidsoverlast aan te wijzen. De meest voorkomende is geluidsoverlast van buitenaf. In dit geval wordt de overlast veroorzaakt doordat het geluid van buitenaf zich door de lucht verplaatst en niet gestopt wordt door muren of ramen. Een tweede vorm van geluidsoverlast zijn contactgeluiden. Deze ontstaan doordat trillingen in de bouwconstructie de lucht doen trillen, waardoor wij het geluid zullen waarnemen. Contactgeluiden gaat u het beste tegen met een schil rondom de woning.

Verschillende isolatiemethoden

Een geluidsisolatie kan zowel van binnen als van buiten, afhankelijk van het soort overlast waarmee u te maken heeft. Bij menig isolatiebedrijf kunt u terecht voor verschillende soorten platen die bijdragen aan het verminderen van lawaai. Een goed voorbeeld zijn sandwichplaten waarmee u gemakkelijk en snel de wanden of vloer isoleert. Daarnaast zijn er ook platen beschikbaar die zorgen voor de ontdreuning van trillingen. Dit wordt ook wel trillingsisolatie genoemd. Dergelijke platen worden onder andere gebruikt in auto’s, maar zijn ook geschikt voor gebruik in woningen. Is de plaats voor de ontdreuning slecht bereikbaar? Kies dan voor een ontdreuningspasta- in plaats van platen. Eén van onze specialisten kan u hierover van meer informatie voorzien. Tot slot is het ook mogelijk om het lawaai en geborrel van buizen en leidingen te verminderen, wij bieden hiervoor de zogeheten buisisolatie aan.

Polyethyleen en glaswol

Voor een goede geluidsisolatie zijn twee isolatiematerialen het meest geschikt. De eerste polyethyleen, een kunststof die over het algemeen gebruikt wordt om een pand geluiddicht te isoleren. Polyethyleen is daarbij bestand tegen zowel zonlicht als andere weersomstandigheden. Daarnaast is polyethyleen bruikbaar bij zowel zeer hoge als zeer lage temperaturen. Bij de meeste mensen wordt polyethyleen gebruikt als materiaal voor het verbeteren van de akoestiek, of als uitvulmateriaal. Glaswol is een ander isolatiemateriaal dat zeer veel toegepast wordt bij akoestisch isoleren. Glaswol heeft uitstekende thermische eigenschappen, maar zorgt daarbij ook voor een hoge geluidsisolatie. Dit komt doordat glaswol een grote massa heeft. Wilt u niet uw wanden, maar bijvoorbeeld het dak van een optimale geluidsisolatie voorzien? Kies dan voor glaswol.

Behoud van goede akoestiek

In huis, maar ook bij bedrijven is het van belang dat de akoestiek optimaal is. Hebt u vaak last van een echo of galm in het pand? Of hoort u vaak uw collega’s of huisgenoten praten dan wel muziek maken? Kies dan voor het akoestisch isoleren van het plafond of de wanden. De voordelen hiervan zijn het behoud van een uitstekende akoestiek, met onder andere een hoge geluidsabsorptie en het behoud van het aanzicht van uw wanden of plafond. Dankzij het behoud van de akoestiek door de wanden te isoleren, wordt het tevens mogelijk om in huis bijvoorbeeld te drummen of saxofoon te spelen zonder dat uw buren hier geluidsoverlast van ondervinden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor akoestisch isoleren.


Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de manier waarop u een geluidsisolatie het beste kunt toepassen? Hebt u een vraag over het verschil in eigenschappen tussen polyethyleen en glaswol? Hebt u een vraag over het verbeteren van de akoestiek in huis met het behulp van platen? Wij informeren u graag over de diverse opties en de bijbehorende prijzen. Ontvangt u graag een exacte prijsindicatie voor de geluidsisolatie van uw wanden? Geef dan uw wensen aan in ons contactformulier en wij zorgen ervoor dat u spoedig enkele offertes op maat ontvang van specialisten uit uw regio. Vergelijk deze op basis van de gegeven prijzen en het aanbod. Wij helpen u met alle plezier verder!

geluidsisolatie offerte aanvragen