Isolatie subsidie

Het isoleren van uw woning wordt gezien als een verbetering van het milieu. Doordat u minder energie verbruikt, bespaart u op uw energiekosten en is uw CO2 uitstoot lager.

Verlaagd btw-tarief

Bij het laten uitvoeren van isolerende maatregelen profiteert u daarin van een verlaagd btw-tarief. Normaal zit op het plaatsen van isolatie 21% btw. Door een landelijke regeling is het btw-tarief voor het laten aanbrengen van isolatie echter verlaagd naar 9%. Dit is een besparing van maar liefst 12% op uw investering!

Hoe zit het met het energielabel?

Sinds 2008 krijgen woningen een energielabel toegewezen. Door aanpassingen te doen door middel van isolatie kunt u uw energielabel verbeteren, waardoor vaak ook de waarde van uw woning stijgt.

Is er subsidie mogelijk?

Vanaf 1 januari 2019 krijgt u vanuit de landelijke overheid geen subsidie meer voor isolerende maatregelen. Wel zijn er nog lokale subsidies mogelijk.

Wilt u weten of uw gemeente subsidie geeft voor het nemen van isolerende maatregelen? Kijk dan op energiesubsidiewijzer.nl. Daar vindt u, na het invullen van uw woonplaats, een overzicht van lokale en regionale subsidie regelingen. Heeft u interesse gekregen in isolatie? Vraag dan vrijblijvend offertes aan voor energiebesparende maatregelen in uw woning.

Gratis offertes vergelijken

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)