steenwol

Steenwol of glaswol

Wanneer u van plan bent uw dak te isoleren, of een product zoekt voor de na-isolatie van uw gevel, dan zult u diverse mogelijkheden voor isolatiematerialen tegenkomen. Twee daarvan zijn steenwol en glaswol. Beide producten zijn een vervezeling van het basisproduct, wat leidt tot een hoge isolatie. Voor veel van onze klanten lijkt het alsof steenwol en glaswol onderling inwisselbaar zijn, alleen verschillend in prijs. Niets is echter minder waar, de isolatiematerialen hebben wel degelijk variërende eigenschappen. Daarom vindt u op deze pagina meer informatie over de eigenschappen, isolatiewaarde en prijzen van zowel glaswol als steenwol. Wilt u isolatiemateriaal kopen en bent u benieuwd naar de kosten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zijn u graag van dienst!

 

Meer informatie over steenwol

Steenwol staat ook wel bekend onder de naam rotswol en wordt geproduceerd uit basalt. Dit gebeurt door de grondstof bij 1400 graden te smelten en daarna weg te slingeren. De vloeistof stolt hierbij weer in dunne linten. Door deze te vermengen met bindmiddel ontstaat steenwol. Steenwol heeft diverse positieve eigenschappen. Zo is het ten eerste een zeer duurzaam materiaal, en biedt het een goede geluidsisolering, beter dan glaswol. Daarnaast is de prijs voor het kopen van rotswol lager dan de prijs voor de glas variant. Andere voordelen van steenwol zijn de brandveiligheid van het product, de hoge isolatiewaarde en de lange levensduur.

Voordelen glaswol

Naast steenwol is ook glaswol een zeer populair materiaal voor het isoleren van woningen. Weet u niet of u rotswol dan wel glaswol moet kopen? Hieronder vindt u een lijstje met de voordelen van glaswol. Een aantal van deze eigenschappen deelt het product met rotswol, zoals de brandveiligheid en de lange levensduur. Andere zijn specifiek voor glaswol zoals de zeer hoge isolatiewaarde en uitstekende kierafdichting. Glaswol heeft in ieder geval de volgende kenmerkende eigenschappen: Brandveiligheid, duurzaam, lange levensduur, kierafdichting, waterafstotend, geluidsisolatie & hoge isolatiewaarde.

Hebt u op basis van bovenstaande informatie nog meer vragen over de verschillen tussen de producten, wilt u weten of de stoffen schadelijk zijn? Of hebt u behoefte aan een overzicht van de prijzen die verbonden zijn aan het kopen van glaswol als isolatiemateriaal? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe die u zelf kunt bekijken op basis van kosten en voorwaarden

Isolatiewaarde

Wanneer we steenwol en glaswol met elkaar vergelijken op basis van de isolatiewaarde, dan valt op dat voor een isolatieplaat van gemiddelde prijs de isolatiewaarde voor glaswol beter is dan die voor steenwol. De isolatiewaarde van de glazen variant wordt over het algemeen aangeduid als HR++ (dus dubbel hoog rendement) terwijl voor rotswol geldt dat deze niet uitstijgt boven de HR+ (standaard hoog rendement) uitkomt. De exacte isolatiewaarde hangt af van de dikte van het materiaal waar u voor kiest als u isolering gaat kopen. Deze dikte en daarmee de isolatiewaarde zijn eveneens van invloed op de prijs. Hoe hoger de isolatiewaarde hoe hoger de prijzen.

Schadelijk voor de gezondheid?

Steenwol en glaswol zijn enkele tijd geleden negatief in het nieuws geweest, doordat werd gesteld dat het schadelijk is voor de gezondheid om met deze materialen te isoleren. Wanneer men beter naar het onderzoek kijkt, dan blijkt dat het alleen schadelijk is om deze materialen te snijden en verwerken zonder bescherming. Dit betekent dat u altijd beschermende kleding moet dragen als u het materiaal zelf aanbrengt. Verder is isolatiemateriaal van glas- of steenwol niet schadelijk voor uw gezondheid of die van uw gezinsleden. Wilt u liever niet werken met een product dat mogelijk schadelijk voor u kan zijn, maar wel profiteren van de positieve eigenschappen en lage kosten van het materiaal? Laat een professional de isolering dan plaatsen.

Prijzen

Zowel glaswol als steenwol is bij menig lokale bouwmarkt verkrijgbaar. Daarnaast bent u ook bij isolatiebedrijven aan het juiste adres voor de isolatiematerialen. De prijzen voor de isolering zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo wordt de prijs sterk beïnvloed door de dikte van het artikel, en verschillen de prijzen ook naar gelang de hoeveelheid materiaal die u aanschaft. Wilt u zoveel mogelijk besparen op de kosten? Vergelijk dan diverse aanbieders uit uw regio, zo kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf prijs.

Vrijblijvende offerte

Wilt u graag isolatiemateriaal kopen, maar heeft u behoefte aan een overzicht van de prijzen? Hebt u vragen over de exacte prijs voor een bepaald product? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in en wij bieden u geheel gratis en vrijblijvend een prijsindicatie. Vergelijk deze op basis van prijs en eigenschappen en u kiest zelf voor de aanbieder die het best aan uw eisen voldoet.

Vrijblijvende isolatie offerte