Isolatiebedrijf Utrecht

Isolatie Utrecht

Er zijn veel verschillende manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat de energierekening laag blijft en uw woning aangenaam warm. Zo is het een optie om de gevel te isoleren, HR++ beglazing te plaatsen of de kruipruimte van isolatiemateriaal te voorzien. Alle methoden voor het verbeteren van de isolatiewaarde van het huis kunnen wij vangen onder de term ‘woningisolatie’. Bent u op zoek naar een manier om de woningisolatie te verbeteren? Dan bent u bij ons isolatiebedrijf in Utrecht aan het juiste adres. Wij zijn u met alle plezier van dienst bij uw spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dak- of vloerisolatie en garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag vandaag nog enkele vrijblijvende offertes aan via ons contactformulier, en vergelijk deze zelf!

Direct offertes aanvragen

Contact

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Isolatiespecialist bij u in de regio

Wij werken met een netwerk van isolatiespecialisten door het hele land. Dit betekent dat er altijd een medewerker van een isolatiebedrijf bij u in de regio actief is. Wij verzekeren u dat elke professional een ruime ervaring heeft met het vakgebied, en u in korte tijd kan helpen met het isolatiewerk. Zo kunnen onze specialisten zorgen voor het uitvoeren van een dakisolatie bij uw schuin dak, kunnen zij de kruipruimte isoleren, of u advies geven over de diverse isolatiematerialen waarmee u de vloerisolatie kunt laten uitvoeren. Doordat wij samenwerken met meerdere professionals in de regio Utrecht is het bovendien mogelijk om de diensten tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Zo profiteert u snel van een verhoogd wooncomfort en een hogere prijswaarde van de woning.

Hoeveel kan ik besparen met isolatie

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Utrecht de vraag wat de exacte mogelijkheden zijn op het gebied van besparen en het bijdragen aan een beter milieu. Het antwoord hierop is afhankelijk van het soort isolatie dat u laat toepassen door ons isolatiebedrijf. Zo is de investering in een spouwmuurisolatie binnen ongeveer 3 jaar terug te verdienen, terwijl de kosten voor een gevelisolatie in ongeveer 10 jaar terugverdiend zijn. De exacte jaarlijkse besparing is bovendien afhankelijk van het soort isolatiemateriaal waar u voor kiest. Daarnaast is het een optie te besparen op de investering door de aanbiedingen van diverse specialisten met elkaar te vergelijken. Een derde bespaarmogelijkheid is de aanvraag voor subsidie. Dit kan enkel wanneer u minimaal 2 of meer energiezuinige maatregelen laat toepassen.

Isolatievorm Gemiddelde prijs Gemiddelde besparing (p.j.)
Gevelisolatie € 3500,- € 750,-
Spouwmuurisolatie € 2200,- € 550,-
Vloerisolatie € 1750,- € 200,-
Dakisolatie € 4000,- € 650,-
Isoleren Kruipruimte € 750,- € 125,-
Vloerisolatie Utrecht

Vloerisolatie

Er zijn vele manieren waarop wij een bestaand pand kunnen na-isoleren. Eén van de opties is het isoleren van de vloer, met behulp van de kruipruimte. Door via de kruipruimte het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer te plaatsen, zal de mate van optrekkende kou en tocht over de vloer aanzienlijk verminderen. Een vloerisolatie is bovendien te combineren met een vloerverwarming, wanneer u ervoor kiest om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Een dergelijke vorm van vloerisolatie duidt menig isolatiebedrijf in Utrecht aan als een bodemisolatie. Bijkomende voordelen van een vloerisolatie zijn een verminderde kans op ongedierte en een lagere luchtvochtigheid.

Spouwmuurisolatie Utrecht

Spouwmuurisolatie

Veel van onze klanten uit Utrecht kiezen bij een na-isolatie van de woning voor een spouwmuurisolatie. Het isoleren van de spouwmuur brengt namelijk maar weinig kosten met zich mee, en kan binnen een dag worden uitgevoerd. Binnen 3 jaar wordt de investering in de spouwmuurisolatie meestal terugverdiend door het besparen van de energiekosten. Wilt u graag de isolerende waarde van het pand aanzienlijk verbeteren? Dan is een gevelisolatie een betere methode dan een spouwmuurisolatie. Omdat er voor het uitvoeren van een spouwmuurisolatie heel wat techniek vereist is, raden wij aan hiervoor de hulp van een erkend isolatiebedrijf in te roepen.

Isolatiematerialen

De isolatiematerialen die geschikt zijn voor een vloerisolatie variëren aanzienlijk. Zo is het voor een bodemisolatie mogelijk om gebruik te maken van schelpen en zand, of van speciale thermoskussens. Deze thermoskussens zijn eenvoudig te plaatsen en hebben een uitstekende isolatiewaarde. De isolatie van de onderzijde van de vloer kan het beste met behulp van een speciaal isolerend folie of met isolatieplaten. Deze isolatieplaten hebben in de meeste gevallen hardschuim als basis, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor doe-het-zelvers. Wilt u zelf aan de slag? Meet dan eerst even de hoogte van de kruipruimte. Pas wanneer deze hoger dan 50 centimeter is, is isoleren een optie.

Verschillende bouwjaren

Voordat het mogelijk is een spouwmuurisolatie uit te voeren, moet er wel sprake zijn van een (lege) spouwmuur. De specialisten van ons isolatiebedrijf in Utrecht gaan hierbij uit van verschillende bouwperiodes. Woningen die voor 1920 zijn gebouwd hebben geen spouwmuur, dus is isolatie onmogelijk. Bij panden die na 1975 zijn opgericht is meestal al een spouwmuurisolatie uitgevoerd. De gebouwen die tussen deze twee jaartallen zijn gebouwd, hebben over het algemeen wel een spouwmuur, maar nog geen isolatie. Zelf kijken of er een spouwmuur zit? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Zodra deze groter is dan 24 centimeter dan zit er een spouwmuur.

Houten vloer isoleren

Eén van de meer speciale klussen op het gebied van vloerisolatie is de isolatie van een houten vloer. Voor een houten vloer geldt dat de medewerker van een isolatiebedrijf uit Utrecht aan de onderzijde van de planken het isolerende product aanbrengt, waarbij de balken geen isolatielaag krijgen. Zo zorgt men voor een optimale isolatiewaarde. Om deze waarde nog hoger te krijgen kunt u bij een hoge kruipruimte ook kiezen voor een extra luchtlaag tussen de vloer en de isolatieplaten. Naast houten vloeren isoleren onze isolatie experts ook betonnen vloeren tegen aantrekkelijke prijzen. Benieuwd naar de kosten? Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Na-isoleren spouwmuur

Vrijwel alle nieuwbouwpanden in Utrecht worden voorzien van een spouwmuurisolatie. Daarnaast is een spouwmuurisolatie een uitstekende vorm van na-isolatie. Dit betekent dat de medewerkers van een isolatiebedrijf ervoor zorgen dat een spouwmuur alsnog geïsoleerd wordt. Het na-isoleren van de spouw gebeurt door middel van het boren van een aantal kleine gaatjes in de voegen van de gevel. Door deze gaatjes wordt een mengsel van EPS parels en lijm, of PUR gespoten dat vervolgens zal uitharden. De isolatiespecialist maakt in de tussentijd de boorgaatjes weer dicht, zodat er aan de buitenzijde van de gevel niets te zien is. Een spouwmuurisolatie is binnen een dag klaar.

Dakisolatie Utrecht

Dakisolatie

Naast een spouwmuurisolatie en een vloerisolatie is ook een dakisolatie één van de methoden voor woningisolatie. Een dakisolatie heeft als grootste voordeel dat het ervoor zorgt dat opstijgende warmte niet meer via het dak kan ontsnappen. Hierdoor zal de warmte langer in huis blijven hangen, en hoeft u minder te stoken. Wanneer u de dakisolatie vakkundig laat uitvoeren dan zijn er bijkomende voordelen aan het isoleren. Zo zal de dakisolatie ook geluidsoverlast van buitenaf verminderen, en is het verkleinen van de kans op een daklekkage een ander groot voordeel. De kosten voor een dakisolatie zijn aanzienlijk, maar in enkele jaren terug te verdienen.

Gevel isoleren Utrecht

Gevelisolatie

Is er bij uw woning of bedrijfspand al een spouwmuurisolatie uitgevoerd, en wilt u toch de isolatie van de buitenmuren verbeteren? Dan is een gevelisolatie het beste alternatief. Voordat u een gevel laat isoleren is het echter noodzakelijk goed te kijken naar de diverse opties en de kosten die daarbij komen kijken. Een gevelisolatie vraagt namelijk een grote investering, al zult u ook dit bedrag op de lange termijn terugverdienen. Over het algemeen gaan wij uit van een bedrag tussen de €10,000,- en €14.000,- dat u in ongeveer 10 jaar weer terugverdiend hebt. Na deze periode zult u jaarlijks tot wel €1000,- overhouden. Nieuwsgierig wat u kunt terugverdienen? Vraag een offerte aan!

Schuin, hellend of plat dak?

Voor welke techniek voor dakisolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort dak waar het om gaat. Zo is een hellend dak zowel aan de buiten- als binnenzijde te isoleren, maar wordt bij een plat dak over het algemeen geadviseerd om de buitenzijde van een isolerende laag te voorzien. Dit komt doordat bij het plaatsen van isolatiemateriaal aan de binnenkant van het plat dak, de kans op vochtplekken en andere vochtproblemen vergroot wordt. Wilt u zelf een dakisolatie uitvoeren? Kies dan voor het gebruik van isolatieplaten. Deze zijn op eenvoudige wijze tegen de binnenkant van het dak te plaatsen. Naast isolatieplaten wordt er ook vaak gewerkt met glaswol.

Buitengevelisolatie of binnenmuur isoleren?

Kiest u voor een gevelisolatie? Dan moet u vervolgens een keuze maken tussen het isoleren van de buiten- of binnenzijde van de gevel. Bij een isolatie van de binnenmuur dan zal er tegen de bestaande muur een laag isolatie worden aangebracht, welke wij vervolgens achter een voorzetwand zullen wegwerken. Hierdoor zal het oppervlak van uw huidige woonkamer enigszins kleiner worden. De binnenmuur isolatie is wel goedkoper dan de variant aan de buitenzijde. Kiest u voor een gevelisolatie van de buitenkant van de gevel? Dan zal hier een laag isolatiemateriaal tegen worden gezet, waarna wij een volledig nieuwe gevel plaatsen. Wij helpen u graag.

Zolderisolatie

Is het doel van de dakisolatie om de hoeveelheid ontsnappende warmte te verlagen, en maakt u geen gebruik van de zolderruimte? Dan adviseren de experts uit ons isolatiebedrijf in Utrecht om de zoldervloer te installeren. Dit alternatief brengt lagere kosten met zich mee, en zorgt voor een nog hogere besparing op de energierekening. Wordt de zolder wel gebruikt als slaap- of studeerruimte? Dan is een dakisolatie te adviseren. Ook het isoleren van de wanden van de zolder kan dan een aantrekkelijke techniek voor woningisolatie zijn. Laat u bij een erkend isolatiespecialist goed informeren over de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Wanneer er bij een isolatiebedrijf gesproken wordt over een gevelisolatie, dan gaat het in de meeste gevallen om het isoleren van de dragende gevel. Het is echter ook een optie om een vliesgevelisolatie toe te passen. Bij een vliesgevelisolatie wordt de zogeheten vliesgevel (een niet dragende gevel) toegepast.het stucwerk tevens de aanblik van het pand beter maken. Hebt u een vliesgevel ter bescherming van de stenen tegen de invloeden van weer en wind? Dan is het tevens een optie om deze van isolatie te voorzien. Een glasvezelisolatie zorgt voor zowel een geluid- als warmte-isolatie. Wij zijn u graag van dienst in Utrecht!

Waarom investeren in isolatie?

Waarom is het lucratief om te investeren in een woningisolatie? Vaak lijkt het alsof het laten uitvoeren van een isolatietechniek veel kosten met zich meebrengt. Wij hebben u op deze pagina echter al vaker aangegeven dat binnen 10 jaar de investering terug wordt verdiend. Bovendien zorgt u met een goede isolatielaag voor een vermindering van het verbruik van de fossiele brandstoffen. Op deze manier draagt u bij aan een beter milieu en een duurzamere samenleving. Met name wanneer u kiest voor recyclebare isolatiematerialen.

Isolatie offertes aanvragen

Besparen

Isolatiepremie aanvragen Utrecht

Het laten uitvoeren van één van de isolatietechnieken brengt heel wat kosten met zich mee, en dit vormt nogal eens een belemmering voor onze klanten. Gelukkig is er sinds september 2016 een nieuwe subsidieregeling van kracht. Wanneer huiseigenaren minimaal 2 energiezuinige maatregelen toepassen bij het pand, dan is er tot 20% van de kosten terug te vragen bij de overheid.

Prijzen

Isolatie kosten Utrecht

De prijzen voor een woningisolatie verschillen aanzienlijk. Natuurlijk is het oppervlak en de isolatiematerialen van invloed op de prijs, maar met name de isolatiesoort heeft een doorslaggevende functie. De prijzen variëren tussen de €3000,- voor een spouwmuurisolatie tot €14000,- voor een gevelisolatie. Door de klus zelf uit te voeren zullen de prijzen met ongeveer 21% verlagen. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.

Waardevermeerdering

woning isoleren Utrecht

Veel van onze klanten uit Utrecht focussen bij de keuze voor een spouwmuur-, dak- of vloerisolatie alleen op de voordelen ten aanzien van de energiebesparing. Afhankelijk van de exacte isolatietechniek zullen er echter vele andere voordelen bijkomen. Zo is er bij de meeste isolatiesoorten sprake van een waardevermeerdering van het pand, wat de prijs bij verkoop kan doen laten stijgen.

We wilden ons huis graag energiezuiniger maken maar wisten niet wat de mogelijkheden waren. Dankzij Isolatie Expres weten we nu dat spouwmuurisolatie voor ons de beste oplossing is. Snel geholpen en een uitstekende prijs! Fam. de Boer – Utrecht

PIR isolatie

pir dakisolatie

Voor het isoleren van de vloer en een plat dak hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Eén van deze materialen is PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. Het product is een verbeterde versie van het welbekende PUR. Het voordeel van PIR is dat het zelfs in zeer dunne variant al een uitstekende isolatie biedt. Hierdoor is installatie gemakkelijker en hebt u minder van het isolatieproduct nodig voor een optimaal resultaat.

Isolatieplaten

Isoleren met isolatieplaten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun vloeren of daken te isoleren. Het voordeel hiervan is dat u minder geld kwijt bent aan de na-isolatie. Het product dat het meest geschikt is voor doe-het-zelvers is de isolatieplaat. Isolatieplaten hebben verschillende positieve eigenschappen, waaronder een gemakkelijke plaatsing. Bij de meeste bouwmarkten uit Utrecht zijn isolatieplaten in vele soorten en maten verkrijgbaar. Over het algemeen vormt hardschuim de basis voor de isolatieplaten.

EPS isolatie

EPS parels Utrecht

Een ander basismateriaal voor diverse isolatiesoorten is EPS. De afkorting EPS staat voor het Engelse Expanded Polystyrene. In Nederland kennen we dit product beter als piepschuim. EPS is zeer geschikt als isolatieproduct, omdat het erg licht is, maar wel een hoge isolerende waarde heeft. EPS parels gebruiken wij bij ons isolatiebedrijf in Utrecht met name bij een spouwmuurisolatie. Wij vermengen de parels met lijm om verzakking van het materiaal te voorkomen.

Steenwol

Steenwol isolatieplaten

Steenwol (ook wel rotswol genoemd) is één van de natuurlijke isolatiematerialen. Het product is gemaakt uit een basis van basalt. Tijdens dit proces smelt men de steenmassa op een hoge temperatuur en wordt het materiaal met een spinner weggeslingerd. Zo stolt de steen weer in draden, die men tot een mat weeft. Steenwol zetten wij met name in bij een dakisolatie of vloerisolatie. Het grote voordeel van steenwol is de geluidsisolerende functie.

Glaswol

Glaswol vloerisolatie Utrecht

Glaswol is een ander isolatiemateriaal dat de specialisten van ons isolatiebedrijf regelmatig gebruiken. Glaswol is niet brandbaar en niet oplosbaar in water, waardoor het uitstekend werkt als isolatie. Het verwerken van glaswol is bovendien zeer eenvoudig: met een schaar of mes kunt u het al snijden. Daarnaast is het te vouwen, wat met name bij een dakisolatie zeer handig is. Bij het werken met glaswol dient u wel beschermende kleding te dragen.

PUR isolatie

PUR isolatiemateriaal

Eén van de (traditioneel) meest gebruikte isolatiematerialen is PUR. PUR staat voor polyurethaan, en kan zowel in vloeibare als vaste vorm worden toegepast. Een tijd terug stond PUR even negatief in het nieuws, omdat men vermoedde dat de verwerking kon leiden tot verscheidene gezondheidsklachten. Uit meer recent onderzoek is echter gebleken dat het werken met PUR volledig veilig is, en geen risico’s vormt voor de gezondheid. Tegenwoordig vormt PIR een alternatief voor PUR.

Schelpen isolatie

schelpen kruipruimte isolatie Utrecht

Bent u op zoek naar een manier om uw kruipruimte te isoleren? Overweeg dan het gebruik van schelpen. Schelpen vallen eveneens onder de natuurlijke isolatiematerialen, en hebben vele positieve eigenschappen. Het grootste pluspunt van schelpen is dat deze niet aangetast worden door vocht. Dit zorgt ervoor dat de isolering van de kruipruimte lange tijd goed blijft. Het storten van schelpen is bovendien in een paar uurtjes gedaan. U geniet spoedig van een optimaal wooncomfort!

Schapenwol isolatie

schapenwol gevelisolatie

Wilt u graag zoveel mogelijk duurzame materialen toepassen bij het isoleren van uw bedrijfspand in Utrecht? Kies dan voor een isolatie van schapenwol. Schapenwol is een 100% natuurlijk en duurzaam product, dan niet alleen zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie, maar ook geurneutraliserend en brandwerend werkt als gevelisolatie. Doordat schapenwol dampopen is, zal het bovendien niet beïnvloed worden door een hoge luchtvochtigheid. Sommige specialisten combineren schapenwol met smeltvezels voor een nog beter resultaat.

Hennep isolatie

hennep vloerisolatie Utrecht

Een laatste isolatiemateriaal waar wij u over willen informeren is hennep. Hennep is zeer geschikt voor het isoleren van de vloer, gevel, of het dak. Wij garanderen bovendien dat hennep zowel tegen kou in de winter als een hoge warmte in de zomer isoleert. Het materiaal heeft een diffusie eigenschap, wat betekent dat het een automatische vochtregulering kent. Hiermee voorkomt vele vochtproblemen zoals gezondheidsklachten bij u en uw huisgenoten in Utrecht.

isolatie Utrecht

De voordelen:

  • Een lagere luchtvochtigheid in uw huis
  • Veel geld besparen op de stookkosten
  • Minder geluidsoverlast van buiten en van binnen
  • Een waardevermeerdering van het bestaande pand
  • Vermindering van warmteverlies bij het dak
  • Minder opstijgend vocht vanuit de kruipruimte

1. Vraag offertes aan

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of vloerisolatie bij u thuis in Utrecht? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Geef via het contactformulier uw wensen door en wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes van experts uit de regio toe.

2. Vergelijk

Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Kijk hierbij altijd naar eventuele extra kosten of mogelijkheden voor het verlagen van de prijs. Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor een isolatiebedrijf uit Utrecht dat het beste bij u past!

3. En bespaar!

Dankzij een vergelijking van de offertes is het bovendien mogelijk om tot wel 20 procent te besparen op de uiteindelijke prijs van de woningisolatie. Wij garanderen dat voor welk isolatiebedrijf uit ons netwerk u ook kiest, u altijd profiteert van een snelle en vakkundige hulp tegen een aantrekkelijk tarief. Wij zijn u graag van dienst!

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland  isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg  isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatie Utrecht – Expert in isoleren!