Schuin dak isoleren

Hebt u een woning met een schuin dak, en daardoor een zolder? Dan kan het zijn dat via de zolder een boel warmte verloren gaat, zeker wanneer u hier alleen maar gebruik van maakt voor opslag. Door te zorgen voor een goede zolderisolatie zal het warmteverlies beperkt blijven, en kunt u op uw stookkosten besparen. Het isoleren van een schuin dak kan het beste met hardschuimplaten, of steenwol dan wel glaswol. Voor welk materiaal u ook kiest, een dergelijke dakisolatie brengt veel voordelen met zich mee. Op deze pagina leest u hoe u zelf de zolder kan isoleren, en welke materialen geschikt zijn voor een zolderisolatie. Bovendien geven wij een overzicht van de prijzen van een dergelijke isolatie. Wilt u graag direct hulp bij het monteren van een dakisolatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u met alle plezier!

Maak een aangename plek van uw zolder

Voor veel mensen vormt de zolder een plek voor opslag of een ruimte waar verder geen nuttige zaken mee wordt gedaan. Door het schuin dak te isoleren, kan de zolder echter worden omgetoverd in een heerlijke slaapkamer, studeerkamer of hobbyplek. Met het aanbrengen van een zolderisolatie blijft het onder het schuin dak namelijk heerlijk warm, en door het installeren van een (klein) dakraam zal ook genoeg frisse lucht binnenkomen. Wilt u meer uit uw zolderkamer halen? Kies dan voor een juiste isolatie.

De voordelen van zolderisolatie

Naast een besparing op de stookkosten zijn er diverse voordelen aan het isoleren van uw schuin dak verbonden. De eerste is een verhoogde pandwaarde van uw woning. Met een goede isolatie zal het energielabel van uw pand verbeteren, wat leidt tot hogere prijswaarden bij verhuur of verkoop. Een tweede voordeel van isoleren is – naast een verminderd warmteverlies – een aangenaam koele temperatuur tijdens de zomermaanden door een blokkade van het zonlicht. Mits uw zolder voldoende geventileerd is, zal een dakisolatie tevens leiden tot een vermindering van vochtproblemen en schimmel. Oftewel een algeheel verbeterd leefklimaat. Tot slot draagt u met een zolderisolatie van glaswol of steenwol bij aan een beter milieu.

Zelf dakisolatie aanbrengen

Om de kosten voor het aanbrengen van dakisolatie enigszins te beperken, kunt u ervoor kiezen de isolatie eigenhandig te plaatsen. Wij raden aan hiervoor te kiezen voor hardschuimplaten of rollen van steenwol of glaswol. In het laatste geval maakt u van latten eerst een framewerk, dat u af kunt werken met gipsplaten. Breng voordat u de stroken glaswol of steenwol toepast, eerst nog een waterafstotende laag aan. Hiermee voorkomt u lekkages of andere vochtproblemen. Het is tevens mogelijk om voor een isolatie te kiezen die een brandwerende werking heeft. Vraag naar deze vorm van dakisolatie bij uw lokale leverancier.

Diverse materialen

Zoals gezegd zijn er diverse materialen geschikt voor het isoleren van de zolder. De meest gebruikte hiervan zetten wij kort voor u op een rijtje:
Hardschuim: Ook wel bekend als PUR. Zorgt voor een goede dakisolatie en is gemakkelijk aan te brengen.
Glaswol: zachter materiaal (anorganische isolatie), met een hoge brandwerende functie. Dankzij de flexibele vorm goed toepasbaar op een schuin dak.
Steenwol: werkt geluidsisolerend en heeft een hoge duurzaamheid. De zolderisolatie zal jaren blijven zitten.

 

schuin dak isoleren

Prijzen en een vrijblijvende offerte

De prijzen voor het aanbrengen van een zolderisolatie zijn afhankelijk van diverse factoren zoals het gekozen isolatiemateriaal en de vraag of u zelf het schuin dak gaat isoleren. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor het plaatsen van isolatie bij uw zolder? Vraag dan via het contactformulier een vrijblijvende offerte aan. U vergelijkt de aanbiedingen zelf op basis van prijzen en geboden diensten. Wij zijn u hierbij graag van dienst!