schelpen-isolatie

Schelpen isolatie

Wanneer u last hebt van een koude vloer omdat uw kruipruimte niet geïsoleerd is, dan is hier wat aan te doen. Wanneer u uw kruipruimte laat isoleren, zal er minder tot geen kou meer vanuit de bodem uw vloer bereiken. De vloer blijft op deze manier een stuk warmer. Maar welk isolatiemateriaal gebruikt u voor het isoleren van uw kruipruimte? Er zijn veel verschillende soorten isolatiemateriaal, die allemaal goed isoleren, denk bijvoorbeeld aan PIR schuim, EPS bolletjes, of glaswol. Ze hebben allemaal hun eigen eigenschappen en ze isoleren allemaal uw vloer.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vraag gratis offertes aan via het contactformulier.

Waarvoor en hoe?

Schelpen isolatie verklapt al wat het is, het is niets meer dan alleen schelpen als isolatiemateriaal. Deze schelpen worden van het strand en vanuit Zeeland gewonnen. Er wordt enkel gewonnen wat er nodig is en wordt niets extra uit zee gehaald. Nadat de schelpen zijn gewonnen, worden ze gewassen om de zee lucht eruit te halen en de schelpen te reinigen. Na de reiniging zijn ze klaar voor gebruik en kan uw kruipruimte ermee geïsoleerd worden. Voor een goede isolatie is een laag van 40 cm nodig, toch is er al verschil te merken bij een laag van 25 cm. De schelpen worden alleen gebruikt om de kruipruimte te isoleren en worden er met een spuit ingespoten.

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan een schelpenlaag in uw kruipruimte. De schelpen hebben een goede brandwering, ze vatten geen vlam en kunnen tegen hoge temperaturen. Daarnaast zal een schelpenlaag nooit vergaan, houden ze verdamping altijd tegen en zullen ze nooit verzadigen. Deze stevige laag zal hard en droog genoeg zijn om over te kruipen. Nadat het is aangebracht, hebt u er praktisch geen omkijken meer naar omdat het onderhoudsvrij is. Tevens heeft het een positieve werking op muizen en ratten, deze willen namelijk niet nestelen op een schelpenlaag. Naast dat ze de kou tegenhouden, houden ze ook vieze luchten vanuit de ondergrond tegen en zorgen ze er eventueel voor de deze stank helemaal verdwijnt. Dit 100% natuurlijke isolatiemateriaal kent veel voordelen en heeft een goede isolatiewaarde.

Nadelen

Er zit een klein nadeel aan de schelpenlaag, zo hebben ze het nadeel dat ze niet goed werken in een droge ruimte. De extreem natte ruimtes werken ook niet goed, omdat de schelpen dan onderwater komen te staan en hun werk niet kunnen doen. Er kan dan geen vocht uit de lucht genomen worden om een natuurlijke beschermlaag te vormen, zodat de lucht die in de ruimte zit te verwarmen. Dit zijn praktisch alle nadelen van deze vorm van isolatie.

Prijzen

De prijzen voor schelpen liggen relatief hoog, maar dan hebt u nooit geen kijken naar onderhoud en bent u verzekerd van een goede isolatie. De prijzen voor het isoleren van de kruipruimte met schelpen liggen rond de €25,- per m² met een laagdikte van 30 cm. De prijzen voor het EPS bolletjes liggen ook rond de €20,- per m² met een laagdikte van 35 cm. De EPS parels zijn dus aanzienlijk goedkoper terwijl de isolatiewaarde het zelfde blijven. De schelpen hebben en betere brandveiligheid en is 100% natuurlijk.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor het isoleren van uw kruipruimte. Vraag dan geheel vrijblijvend en gratis een offerte aan. Wanneer u meer informatie wilt hebben over de isolatiewaarde of het isoleren op zichzelf, vul dan het contactformulier zo uitgebreid mogelijk in en wij zullen contact met u opnemen. Het is uiteindelijk uw beslissing wat u voor isolatiemateriaal u wilt hebben. Wij staan voor u klaar en hebben uw vloer binnen een dagdeel voor u geïsoleerd. Het isoleren van ruimtes doen wij namelijk dagelijks.

Schelpen versus EPS bolletjes

Er zit vrij weinig verschil tussen deze twee soorten isolatiematerialen. EPS bolletjes zijn gemaakt van kunststof en zijn erg licht. Doordat ze erg licht zijn, drijven ze op water en kunnen deze bolletjes ook in erg natte ruimtes. Schelpen kunnen dit niet en verliezen dan hun isolatiewaarde. In een iets wat vochtige ruimte liggen de isolatiewaarde van EPS en schelpen gelijk. Beide isolatiematerialen kunnen niet in een te droge ruimte gespoten worden, dan is de werking minder goed. Een ander voordeel van schelpen, ten opzichte van EPS bolletjes, is dat het een 100% natuur product is.

offerte aanvragen