Isolatiebedrijf Apeldoorn

Isolatie Apeldoorn

Het isoleren van uw woning in Apeldoorn kan u veel geld besparen. Wist u dat u met gevelisolatie 35% warmteverlies kan tegengaan? Dit houdt in dat u ook 35% op uw jaarlijkse energiekosten bespaard. Wanneer uw pand uit Apeldoorn voor 1980 gebouwd is, is de kans groot dat er weinig gevelisolatie is gedaan en heeft het dus zin om te kijken of spouwmuurisolatie de moeite waard is. Na gevelisolatie kunt u met dakisolatie het meest besparen op uw stookkosten. Vloerisolatie kan erg nuttig zijn wanneer u van plan bent om ook vloerverwarming te nemen. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven door heel Nederland. Vraag via het contactformulier meerdere offertes aan van bedrijven uit uw regio!

Direct offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)


Navigeer direct naar:

Landelijk opererend netwerk

Wij hebben in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd waardoor wij u een landelijke dekking kunnen bieden. Door ons netwerk zijn er verschillende isolatie experts bij u in de buurt waarvan u een prijsofferte kunt krijgen. Op deze manier kunt u meerdere prijzen vergelijken en de meest gunstige voorwaarden voor uw situatie uitkiezen. Afhankelijk van welke isolatie vorm u kiest in uw woning in Apeldoorn kunt u tussen de 5 en 11 m3 gas besparen. Benieuwd naar hoeveel u exact kunt besparen in Apeldoorn en wat de terugverdientijd is? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via ons contactformulier.

Voordelen van isoleren

Een goed geïsoleerd huis is een flinke investering, daarom is het logisch dat u zich afvraagt wat de meerwaarde is. Het belangrijkste voordeel is de besparing tot 26% op uw energiekosten. Elke isolatietechniek verdient zichzelf op termijn terug, omdat het de warmte veel beter binnen houdt. Gemiddeld verdient u de investering in 5 tot 8 jaar weer terug, waarna u nog steeds bespaart! Daarbij verhoogt u uw eigen woongenot, omdat de binnentemperatuur het hele jaar door aangenaam blijft. U zult geen last meer hebben van kou of tocht, en ’s zomers zal ook de warmte grotendeels buiten blijven. Bijkomende voordelen zijn dat uw woning in waarde zal stijgen, verbeterde geluidsisolatie en dat u op een positieve manier bijdraagt aan het milieu. U verbruikt namelijk minder energie, waarmee u een directe invloed bent op het verminderen van CO2 uitstoot!

 

Spouwmuurisolatie Apeldoorn

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een isolatie vorm die relatief goedkoop is en die u het snelst terugverdient. Daarentegen is de isolatiewaarde van spouwmuurisolatie niet erg hoog als je deze vergelijkt met de andere isolatie vormen. Naast de lage investering voor spouwmuurisolatie zit er nog een ander groot voordeel aan vast. Het is geen tijdrovend proces om een spouwmuur te vullen met isolatiemateriaal. Het hele proces duurt hooguit een dag als men kiest voor het vullen van de spouwmuur met eps parels. Hierbij boort het isolatiebedrijf kleine vulgaten in de buitenmuur en spuit men er parels in die de hele spouwmuur vullen. Doordat de klus snel geklaard is heeft u er weinig last van.

spouwmuur isoleren Apeldoorn

Voordelen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Het grootste voordeel zijn de lage prijzen. Daarnaast heeft u tijdens het isoleringsproces geen last van overmatige rommel of lawaai. Doordat er in uw voegen kleine gaten worden geboord, waardoor het isolatiemateriaal gespoten kan worden, hoeft er geen ingrijpend hak- en breekwerk te worden uitgevoerd. De spouwmuurisolatie klus wordt bovendien binnen een dag volledig afgerond. Het laatste voordeel van spouwmuurisolatie is de goede vochtbestrijding. Ook wanneer de muur al eens is geïsoleerd kan met nieuwe materialen de vochtbestrijding nog met 50% verbeterd worden.

Na-isoleren spouwmuur

Op diverse plekken in huis is het mogelijk om te kiezen voor na-isolatie. Eén van de meest goedkope oplossingen in dit geval is de na-isolatie van de spouwmuur. Bij het na-isoleren van de spouw wordt er via kleine boorgaatjes in de voegen van de gevel een vloeibaar isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Deze klus kan binnen een dag worden uitgevoerd, en binnen drie jaar zult u de investering hebben terugverdiend. Mogelijke isolatiematerialen voor een spouwmuurisolatie zijn PUR en een mengsel van isolatieparels en lijm.

spouwmuur na-isoleren

Van welk bouwjaar is uw woning?

Of uw woning in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie is afhankelijk van het bouwjaar. Veel mensen zijn niet bouwtechnisch onderlegd en herkennen een spouwmuur niet. Vraag daarom altijd een isolatiebedrijf uit Apeldoorn als u niet zeker weet wat voor muren u heeft. Voor 1920: deze panden hebben geen isolatie, maar vaak ook geen spouwmuur. Kies eventueel voor gevelisolatie aan buiten- of binnenwand. 1920 tot 1975: woningen die in deze periode zijn neergezet hebben vaak wel een tussenmuur, als is deze nog niet van isolatie voorzien. Spouwmuurisolatie is vaak een rendabele optie. 1975 tot 1989: de huizen zijn wel vaak van een gevelisolatie voorzien. Het materiaal is echter vaak van lagere kwaliteit. Na 1989: in de meeste gevallen hoeft het pand niet van nieuwe isolatie worden voorzien.

Spouwmuurisolatie verwijderen

In de jaren ’70 en ’80 zijn in Apeldoorn veel spouwmuren geïsoleerd, maar omdat de kwaliteit destijds een stuk minder hoog was, komt het regelmatig voor dat het isolatiemateriaal weggezakt of verpulverd is. Dit heeft als gevolg dat de spouwmuur nog nauwelijks isoleert. Sterker nog, wanneer het isolatiemateriaal naar beneden zakt ontstaat er een koudebrug waarmee u risico loopt op vochtproblemen. Wanneer u opmerkt dat de muren erg koud zijn of dat er vochtplekken ontstaan is er een grote kans dat herstel van uw spouwmuurisolatie noodzakelijk is. In sommige gevallen wordt de spouwmuur van bovenaf bijgevuld, maar meestal verwijdert het isolatiebedrijf eerst het oude materiaal. Dit is binnen een werkdag geklaard, waarna de spouwmuur al de volgende dag opnieuw geïsoleerd kan worden. Benieuwd naar de kosten? Vraag offertes aan van isolatiespecialisten!

Spouwmuurisolatie prijzen

Spouwmuurisolatie is een relatief voordelige isolatietechniek. De prijs is grotendeels afhankelijk van het materiaal dat u kiest, maar ook de arbeidsprijs van het isolatiebedrijf is van grote invloed op de totaalprijs. Glaswol is het meest voordelige materiaal, hiervoor betaalt u slechts €18,- per vierkante meter. Dit houdt in dat u voor spouwmuurisolatie bij een gemiddelde tussenwoning slechts €1.080,- kost. Wilt u liever het beste isolatiemateriaal gebruiken, dan ligt de prijs iets hoger. PUR kost per vierkante meter €28,-, waarmee u bij diezelfde tussenwoning tot wel €1.680,- kwijt bent. De isolatiewaarde ligt echter ook een stuk hoger waardoor de terugverdientijd in beide gevallen nagenoeg gelijk is: ongeveer 4 jaar. Als u recht heeft op een subsidie dan is het mogelijk deze terugverdientijd nog verder terug te brengen.

Prijstabel

Type-woning Buitenmuur EPS Parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €690,- €540,- €840,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.380,- €1.080,- €1.680,-
Hoekwoning 90 m² €2.070,- €1.620,- €2.520,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.300,- €1.800,- €2.800,-
Vrijstaand 160 m² €3.680,- €2.880,- €4.480,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen
Vloerisolatie Apeldoorn

Vloerisolatie

Heeft u vloerverwarming in huis maar nog geen vloerisolatie dan verliest u een heleboel warmte. Ook als u geen vloerverwarming heeft is het isoleren van de vloer een uitstekende oplossing om optrekkende kou uit de grond tegen te gaan. Vloerisolatie kan op de onderkant en op de bovenkant van de vloer bevestigt worden. Als uw woonhuis in Apeldoorn over een kruipruimte met een toegangsluik beschikt kan een isolatiebedrijf vloerisolatie aan de onderkant van de vloer plaatsen.
vloer isoleren

Houten vloer isoleren

Wie een houten vloer heeft kan deze isoleren door de ruimte tussen de balken op te vullen met isolatiemateriaal. Hierbij hoeft er geen materiaal over de balken te worden geplaatst, omdat deze al van zichzelf een isolerende werking hebben. Eén van de voorwaarden voor het kunnen toepassen van een isolatie van de houten vloer is goed droog hout. De houtvochtigheid meet u met behulp van een houtvochtmeter. Wanneer de vochtigheid van het hout hoger is dan 20 procent, dan is het noodzakelijk eerst een dampremmend folie te plaatsen. Deze zal het hout drogen, waarna er wel isolatiemateriaal kan worden aangebracht. Een andere optie is om aan de bovenkant te isoleren. Vraag een isolatiebedrijf uit ons netwerk via het contactformulier naar de kosten.

kruipruimte isoleren Apeldoorn

Verschillende isolatiematerialen

Er zijn verschillende isolatiematerialen die gebruikt worden voor vloerisolatie. De meest voorkomende zijn: glaswol, steenwol, isolatieplaten en thermoskussens. Als u een kruipruimte heeft met minder dan 50 centimeter ruimte dan is het erg lastig om isolatie toe te passen. Ook als er geen toegangsluik is wordt er vaak een andere manier van vloerisolatie toegepast. In deze gevallen wordt er vaak gekozen om de kruipruimte te vullen met isolatiekorrels. Deze hebben een mindere isolatiewaarde dan andere vloerisolatie materialen. Een goed geïsoleerde vloer kan 5 graden warmer zijn dan een niet geïsoleerde vloer. Het is belangrijk dat dan alle naden en kieren gedicht worden zodat er een optimaal resultaat gerealiseerd word en dat vocht en kou geen kans krijgen om uw woning aan te tasten.

Kruipruimte isoleren

Misschien zult u het niet verwachten, maar ook het isoleren van de kruipruimte behoort tot vloerisolatie. In plaats van de vloer, laat u dan het plafond of de bodem van de kruipruimte isoleren. Dit voorkomt dat kou en vocht vanuit de grond opstijgt, waardoor uw eigen vloer een paar graden warmer aanvoelt. Indien er voldoende ruimte is om het plafond van de kruipruimte te behandelen dan gebruiken de isolatiespecialisten voornamelijk PUR-schuim. Dit sluit naadloos aan op eventuele leidingen en isoleert uitstekend. Is de ruimte echt te laag om goed in te kunnen werken? Dan zal men kiezen voor bodemisolatie. Hierbij vult u de kruipruimte gedeeltelijk met isolatiekorrels of –parels. Wanneer het grondwater stijgt blijft het materiaal drijven zonder daarbij de afsluitende werking te verliezen. Hierdoor krijgt kou en vocht geen kans meer om uw woonkamer binnen te dringen.

Vloerisolatie prijzen

Vloerisolatie is vergeleken met andere vormen van isolatie relatief voordelig, maar het heeft wel een enorme invloed op uw wooncomfort. Wat uw vloerisolatie u gaat kosten is lastig te zeggen, omdat dit afhankelijk is van meerdere factoren. Eén van de grootste invloeden is het isolatiebedrijf die uw vloeren isoleert: de arbeidskosten verschillen namelijk per isolatiebedrijf. Gemiddeld genomen mag u uitgaan van een prijs van €30,- per vierkante meter. Voor een tussenwoning met een oppervlakte van 50 vierkante meter kost vloerisolatie dus gemiddeld €1.500,-. Hier worden de materiaal- en arbeidskosten al in meegenomen. In veel gevallen zal de isolatiespecialist ervoor kiezen om de vloeren vanuit de kruipruimte te behandelen. In dat geval dient u rekening te houden met het feit dat er meer materiaal wordt gebruikt: vermenigvuldig het te isoleren oppervlak met 0.3 vierkante meter extra.

Prijstabel

Soort woning Vloeropp. Bovenzijde Onderzijde Kruipruimte
Appartement 60 m² €1.200,- €1.380,- n.v.t
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.610,- €1.050,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.725,- €1.125,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.300,- €1.500,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.220,- €2.100,-

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m2. Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m2. De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m2 is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Vloerisolatie informatie aanvragen
buitengevel isoleren Apeldoorn

Gevelisolatie

Spouwmuurisolatie is de bekendste vorm van gevelisolatie en ook de goedkoopste. Met gevelisolatie kunt u het meeste warmteverlies verminderen en dus ook het meeste geld besparen. Uit voorgaande tabel kunt u lezen dat u per jaar maar liefst €750,- kan verminderen op uw gasrekening. Heeft u last van optrekkend vocht in uw gevel? Spouwmuurisolatie kan ervoor zorgen dat dit probleem verdwijnt. Naast het isoleren van de spouw zijn er nog twee manieren om de gevel te isoleren. Eén daarvan is gevelisolatie aan de binnenkant van de muur en de andere is aan de buitenkant van de muur. Een gevelisolatie aan de buitenmuur is hierbij de meest dure variant, maar zorgt ervoor dat de prijswaarde van het huis zal stijgen.

Isoleren van de binnen- of buitengevel?

Bij een gevelisolatie aan de binnen- of buitenkant van de buitenmuur gaat bijna hetzelfde proces aan vooraf. In beide situaties worden er platen tegen de muur aangezet waartussen de isolatie komt. Er kleven echter wel enkele nadelen aan deze vorm van isolatie. Door het plaatsen van de extra wand aan de binnenkant van de muur heeft u minder vloeroppervlakte over in het huis. Een nadeel van isoleren aan de buitenkant is dat het erg prijzig is en het vooraanzicht van uw woning veranderd. Gevelisolatie levert echter wel de meeste warmtewinst op waardoor het isoleren wel iets oplevert. Het is verstandig om te kijken of u een subsidie kunt krijgen in Apeldoorn zodat de kosten meevallen.

Gevelisolatie Apeldoorn

Geluidsisolatie

Gevelisolatie heeft verschillende voordelen: het zorgt ervoor dat u jaarlijks bespaart op uw stookkosten en dat het in huis het hele jaar door een aangename temperatuur blijft. Er is echter nog een aspect dat uw wooncomfort zal doen verhogen: geluidsisolatie. Doordat het isolatiebedrijf uw gevel isoleert sluit u namelijk niet alleen de kou buiten, maar ook vervelende geluiden. Hiermee creëert u een betere privacy en ervaart u minder irritaties, wat uw productiviteit en concentratie ten goede komt. Geluidsisolatie is fijn als u in een drukke wijk met spelende kinderen woont, maar komt ook zeker van pas wanneer u naast een spoorwegovergang of snelweg woont. Benieuwd naar de prijzen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Het isoleren van de gevel brengt hoge kosten met zich mee. Hebt u maar een beperkt budget? Dan kunt u er ook voor kiezen om een nieuwe laag stucwerk aan te brengen over de stenen. Doordat u een extra laag aanbrengt zal ook de isolatiewaarde van het pand verbeteren. Bovendien zal het stucwerk tevens de aanblik van het pand beter maken. Hebt u een vliesgevel ter bescherming van de stenen tegen de invloeden van weer en wind? Dan is het tevens een optie om deze van isolatie te voorzien. Een glasvezelisolatie zorgt voor zowel een geluid- als warmte-isolatie. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van isolatiespecialisten uit ons netwerk.

Gevelisolatie prijzen

Gevel of vliesgevel is een flinke investering, zeker wanneer u een isolatiebedrijf uit Apeldoorn inschakelt voor de buitenmuur. U bent, inclusief de arbeidskosten, per vierkante meter ongeveer €120,- kwijt, afhankelijk van het gekozen materiaal. Isolatie van de binnenmuur is voordeliger: €50,- per vierkante meter, maar dan ligt de besparing ook stukken lager wanneer u de buitenzijde isoleert. Woont u in een 2 onder 1 kap woning met een gevel van ongeveer 100 vierkante meter? Dan liggen de totale kosten op ongeveer €12.000,-. Op jaarbasis bespaart u daarmee 1100m3 gas, wat oploopt tot wel €700,- per jaar! Daarmee is deze investering in 15 tot 20 jaar terugverdiend. Laat u de binnenmuur isoleren? Dan bespaart u in dezelfde 2 onder 1 kap woning in Apeldoorn tot €600,- per vierkante meter.

Prijstabel

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.500,- €3.600,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.000,- €7.200,-
Hoekwoning 90 m² €4.500,- €10.800,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.000,- €12.000,-
Vrijstaand 160 m² €9.000,- €19.200,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €50, per m2 en de buitenmuurisolatie: €120,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen
Dakisolatie Apeldoorn

Dakisolatie

Het is algemeen bekend dat warmte naar boven gaat. Een niet geïsoleerd dak kan u dus jaarlijks veel geld kosten. Een dak kan aan de binnenkant en aan buitenkant worden geïsoleerd. Het plaatsen van isolatieplaten op een schuin dak is een relatief eenvoudige klus. Toch wordt er vaak voor gekozen om aan de binnenkant te isoleren, dit omdat er al dakbedekking op de buitenkant van het dak zit. Als men aan de binnenkant dakisolatie gaat plaatsen kunnen er verschillende isolatie materialen gebruikt worden. Doorgaans gebruikt men isolatieplaten, glaswol, steenwol en PUR. Bij een dakisolatie kunt u ervoor kiezen om isolatie te gebruiken met een geluidswerende of brandwerende eigenschap.

dak isoleren Apeldoorn

Schuin of hellend dak

De vorm van het dak is erg bepalend bij dakisolatie en de keus voor het materiaal. Bij een plat dak wordt ervoor gekozen om met harde isolatiematerialen te werken. Hardschuim en steenwol platen zijn erg populair. Heeft u een plat dak waarop zich een dakterras bevind? Dan is het verstandig om aan de buitenkant van het dak isolatie te plaatsen zodat men niet op de dakbedekking loopt. Bij het isoleren van een schuin dak zijn glaswol of isolatieplaten ideaal. Glaswol heeft een brandwerende eigenschap met een hoge isolatiewaarde. De prijzen van dakisolatie variëren en zijn afhankelijk van het soort isolatie, de oppervlakte en het soort isolatiemateriaal. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Platdakisolatie

Platdakisolatie in Apeldoorn is op twee manieren mogelijk: van binnenuit of buitenaf. Wanneer het isolatiebedrijf het materiaal aan de binnenzijde plaatst, gaat het om een koud-dakconstructie. Hierbij brengt de isolatiespecialist het materiaal aan tussen de dragende constructie en het dak. Dit brengt een aantal risico’s met zich mee, omdat het vocht van binnenuit nergens naartoe kan, goede ventilatie is daarom erg belangrijk. Vanwege de risico’s op vochtproblemen kiest het isolatiebedrijf echter vaker voor een warm-dakconstructie. In dit geval brengen zij het materiaal aan de buitenzijde aan. Hierbij zal het isolatiebedrijf uit Apeldoorn uw afwatering ook aanpassen, zodat er geen stilstaand water op komt te staan.

Zolderisolatie

Een vorm van woningisolatie waar wij op deze pagina nog geen aandacht aan hebben besteed is de zolderisolatie. Met de term zolderisolatie kunnen twee verschillende dingen worden bedoeld. De eerste is de isolatie van het dak en de binnenmuren om zo ook op de zolder een aangenaam leefklimaat te creëren. Dankzij een zolderisolatie kunt u bijvoorbeeld meerdere slaapkamers in de ruimte maken. Een tweede soort zolderisolatie is de isolatie van de zoldervloer. Dit kan enkel als u de zolder als opslagruimte gebruikt. Dankzij de isolatie van de zoldervloer wordt opstijgende warme lucht eerder geremd, en profiteert u dan ook van lagere stookkosten.

Dakisolatie prijzen

Zowel platdakisolatie als dakisolatie van een hellend dak is een kostbare isolatietechniek, zeker als het isolatiebedrijf een warm-dakconstructie toepast. Meer dan de helft van de totaalprijs wordt bepaald door de arbeidskosten, daarom loont het altijd om offertes aan te vragen bij meer dan één isolatiebedrijf. In het geval van platdakisolatie betaalt u, afhankelijk van de isolatietechniek, €35,- tot €95,- per vierkante meter. Laat u het isolatiemateriaal aan de buitenzijde aanbrengen, dan bent u bij een oppervlak van 15 vierkante meter gemiddeld zo’n €1.425,- kwijt. De prijs per vierkante meter ligt bij een hellend dak een stuk lager, maar doordat het gaat om grote oppervlakken ligt de totaalprijs wel hoger. Bij een warm-dakconstructie bent u €50,- per vierkante meter kwijt, dat loopt bij een gemiddeld dakoppervlak van 60 vierkante meter op tot een totaal prijs van zo’n €3.000,-. Met platdakisolatie behaalt u echter de hoogst mogelijke besparing ten opzichte van andere isolatietechnieken, waardoor u deze investering al in 3 tot 5 jaar heeft terugverdiend!

Prijstabel

Soort dak + m² Plaatsing isolatie Gemid. prijs per m² Totaalprijs
Hellend (60m²) Binnenlangs €35,- €2.100,-
Hellend (60m²) Buitenlangs €50,- €3.000,-
Plat (15m²) Binnenlangs €35,- €495,-
Plat (15m²) Buitenlangs €95,- €1.425,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2. De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m2.

Dakisolatie informatie aanvragen

We wilden ons huis graag energiezuiniger maken maar wisten niet wat de mogelijkheden waren. Dankzij Isolatie Expres weten we nu dat spouwmuurisolatie voor ons de beste oplossing is. Snel geholpen en een uitstekende prijs! Fam. de Boer – Apeldoorn

Offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een isolatiebedrijf in Apeldoorn omdat u geïnteresseerd bent in gevel-, spouw- of vloerisolatie? Wist u dat u tot wel 35% op de totale kosten bespaart door diverse aanbieders met elkaar te vergelijken? Wij raden u daarom aan om meerdere offertes te vragen. Als u ons contactformulier zo nauwkeurig mogelijk invult, ontvangt u dan ook tot 5 vrijblijvende offertes van diverse bedrijven uit de regio van Apeldoorn. De offertes zijn gratis en geheel vrijblijvend. Bent u dus nieuwsgierig naar de exacte prijs? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, zodat u zo snel mogelijk start met vergelijken!

Isolatie prijzen

 

Hoeveel kunt u besparen met isolatie?

Hoe minder gasverbruik u heeft hoe beter dit voor milieu en de portemonnee is. Eerder hebben we al aangegeven dat met de spouwmuurisolatie het meest warmteverlies kan worden tegengegaan. Omdat spouwmuurisolatie een vorm van isolatie is die niet erg veel geld kost kan dit binnen ongeveer 4 jaar worden terugverdient. Gevelisolatie kan binnen een kleine 5 jaar worden terugverdient en vloerisolatie binnen 8 jaar. In onderstaande tabel kunt u zien hoeveel de gemiddelde besparing per jaar is en wat u gemiddeld voor isolatie in uw woning in Apeldoorn betaalt. Bedenk welke vorm van isolatie het meest geschikt is in uw situatie en vraag bij ons meerdere prijsoffertes op. Zo bepaalt u welk isolatiebedrijf bij u in Apeldoorn komt isoleren.

Isolatie subsidie: waar heeft u recht op?

In de afgelopen jaren heeft de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld voor energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren. Op dit moment is de subsidie voor 2017 op, waardoor u als huiseigenaar hier geen aanspraak meer op kunt maken. Voor Verenigingen van Eigenaren is nog wel subsidie beschikbaar. Wel krijgt u bij energiebesparende maatregelen uitgevoerd door een erkend isolatiebedrijf korting op het BTW-tarief. U hoeft slechts 6% BTW te betalen op de arbeidskosten, in plaats van de gebruikelijke 21%. Daarnaast is er ook een Energiebespaarlening verkrijgbaar, waarbij u tegen een laag rentepercentage een lening van 2,5% afsluit. Zo is het ook met een beperkt budget mogelijk om uw woning te isoleren.

Hoe werkt spouwisolatie?

 

Isolatiematerialen

PIR isolatie

polyisocyanuraat isolatie

Vanuit de Europese overheid wordt sterk gehamerd op een hoge duurzaamheid en beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat er ook steeds nieuwe isolatiematerialen worden ontwikkeld met hogere isolatiewaarden. Eén van deze materialen is PIR, een kunststof gemaakt van polyisocyanuraat. Dankzij de hoge isolatiewaarde kan PIR in zeer dunne isolatieplaten worden geplaatst. Deze platen zijn geschikt voor zowel dak- als vloerisolatie.

Isolatieplaten

Goedkope Isolatieplaten

Wanneer u ervoor kiest om het isoleren van uw woning in Apeldoorn niet uit te laten voeren door een isolatiebedrijf, maar de klus zelf aanpakt, dan is het gebruik van isolatieplaten aan te raden. Isolatieplaten zijn gemakkelijk verwerkbaar en vereisen bovendien geen verdere afwerking. Platen van onder andere hardschuim zijn beschikbaar voor zowel vloerisolatie als dakisolatie en gevelisolatie, in verschillende diktes en afmetingen. Onze specialisten geven u graag meer informatie.

EPS isolatie

EPS isolatiewaarden

Wanneer u een ruim budget hebt, en zoveel mogelijk wilt besparen op de stookkosten, dan is EPS een goede keuze. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat beter bekend staat als piepschuim. Het voordeel van piepschuim is dat dit een hoge dichtheid heeft, terwijl het gewicht zeer laag is. Daarnaast heeft EPS een zeer goede vochtwering. Dit betekent dat u niet meer bang hoeft te zijn voor schimmel of houtrot. Een nadeel is het een hoge aanschafwaarde heeft.

Steenwol

Steenwol geluidsisolatie

Voor een dak- of gevelisolatie zijn er verschillende isolatiematerialen op de markt. Een vaak toegepast materiaal is steenwol, ook wel rotswol genoemd. Steenwol wordt gemaakt door basalt op ongeveer 1400 graden te smelten, en daarna tot dunne draden te spinnen. Deze draden worden vervolgens verbonden meteen bindmiddel, om zo de bekende isolatierollen te maken. Steenwol levert naast warmte-isolerende kwaliteiten, ook een goede geluidsisolatie.

Glaswol

Glaswol plaatsen

Eén van de meest populaire grondstoffen voor het isoleren van daken en vloeren is glaswol. Glaswol heeft vele positieve eigenschappen, waaronder een hoge mate van brandwering en een goede warmtewering. Daarnaast zijn glaswolrollen gemakkelijk zelf te plaatsen, bijvoorbeeld bij een dakisolatie. Hierbij is het wel van belang dat u zich goed beschermt tegen de vrijkomende glasvezels. Wij raden aan om minimaal gebruik te maken van een mondkapje en een stofbril.

PUR isolatie

PUR isolatie Apeldoorn

Een standaard materiaal op het gebied van isolatie is PUR. Tot een aantal jaar terug werd PUR zeer veel toegepast bij een gevelisolatie of vloerisolatie. Nadat het negatief in het nieuws kwam vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s is de toepassing gedaald. Uit onderzoek is echter gebleken dat PUR geen schadelijke gevolgen met zich meebrengt, en het product is relatief goedkoop. Zeker voor een spouwmuurisolatie is het dan ook een uitstekende keuze.

Schelpen isolatie

Parels isolatie Apeldoorn

Hebt u veel last van vocht in huis, tocht over de vloer, of een wisselende luchtvochtigheid? Een oplossing hiervoor kan zijn om de kruipruimte te vullen met isolatiemateriaal. Hoewel hiervoor verschillende kunstmatige materialen leverbaar zijn, zijn ook schelpen een optie. Het voordeel van schelpen is dat deze niet aangetast worden door vocht, en honderd procent duurzaam zijn. Dankzij schelpen geniet u binnen korte tijd van een optimaal leefklimaat binnenshuis.

Schapenwol isolatie

natuurlijke isolatie Apeldoorn

Bent u van plan om uw huis zo ecologisch mogelijk te isoleren? Kies dan voor schapenwol als het basismateriaal voor uw gevel- of dakisolatie. Schapenwol als isolatie heeft diverse voordelen naast de standaard warmte-isolatie. Zo is de wol ook nog geurneutraliserend, vochtwerend en zelfdovend. Daarbij komt dat schapenwol nog steeds isoleert als het vochtig wordt. Een isolatiebedrijf uit Apeldoorn kan u meer vertellen over de mogelijkheden.

Hennep isolatie

isolatie Apeldoorn

Eén van de meest duurzame producten voor de isolatie van uw woning in Apeldoorn is hennep. Dit komt doordat hennep niet alleen na de plaatsing zorgt voor een vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen, maar ook tijdens de groei grote hoeveelheden CO² in de lucht zuivert. Hennepisolatie is bovendien handig in de zomer en winter, omdat het tijdens de zomermaanden zorgt voor een warmtewering, wat leidt tot prettige temperaturen binnenshuis.

woning isoleren Apeldoorn

Waarom Isolatie Expres?

  • Snel meerdere aanbiedingen ontvangen
  • Erkende isolatiebedrijven uit Apeldoorn
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie
  • Vloerisolatie zowel met als zonder kruipruimte
  • Transparant en deskundig advies
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

1. Offertes aanvragen

Doordat we een groot netwerk van isolatiebedrijven om ons heen verzameld hebben kunnen we u een landelijke dekking bieden. Er zijn dus altijd enkele bedrijven bij u in de buurt die u van dienst kunnen zijn. Vergelijk bij ons meerdere offertes zodat u een isolatiebedrijf kan uitkiezen voor de scherpste prijs, beste voorwaarden of allebei!

2. Vergelijken

U heeft bij ons het contactformulier ingevuld en binnen enkele dagen de offertes binnengekregen. Nu is het een kwestie van prijzen vergelijken. Welk isolatiebedrijf spreekt u het meeste aan. De aan ons gelieerde bedrijven hebben veel ervaring in het vak zodat ze u kwaliteit leveren.

3. En besparen!

Door het vergelijken van prijzen kunt u wel tot 35% besparen. Deze prijsoffertes zijn vrijblijvend en verplichten u tot niets. Wij schotelen u de keuzes voor u hoeft alleen maar te kiezen. Als u kiest voor een isolatiebedrijf bij u in Apeldoorn bent u gegarandeerd van kwaliteit en een scherpe prijs!

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland  isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg  isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatiebedrijf Apeldoorn – Scherpe prijzen voor isolatie!