Isolatie Amsterdam

Bent u in Amsterdam op zoek naar een ervaren vakman die u assisteert bij de isolatie van uw woning? De specialisten van de isolatiebedrijven uit ons netwerk komen graag bij u langs om de mogelijkheden voor isoleren te onderzoeken. Daarnaast voeren zij graag gevel,- dak, of zolderisolatie uit, om uw woning beter te isoleren. Het is bovendien mogelijk om bij een isolatiebedrijf uit Amsterdam informatie op te vragen omtrent de prijzen voor onder meer spouwmuurisolatie.

Vul het offerteformulier zo zorgvuldig mogelijk in. U ontvangt dan spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes.

Isolatiebedrijf Amsterdam

Vraag gratis offertes aan

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
Voordelen isolatiebedrijf Amsterdam

 • De offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.
 • Vergelijk offertes van maximaal 5 isolatiespecialisten.
 • Kies zelf de vakman met het beste aanbod.
 • Bespaar tot 35% op de totaalprijs en verkort de terugverdientijd!

Waarom isoleren?

Goede isolatie is een waardevolle investering. Hiermee verhoogt u namelijk uw wooncomfort enorm, omdat het binnenshuis het hele jaar door een aangename temperatuur is.

Een ander belangrijk voordeel is dat u hiermee flink op de stookkosten bespaart. U zet de thermostaat namelijk een stuk lager, waardoor u minder energie verbruikt. Dit is goed voor het milieu, én voor uw portemonnee!

Daarnaast heeft goede woningisolatie nog een paar andere voordelen: zo heeft u minder last van geluiden van buitenaf, verhoogt u de woningwaarde en heeft u minder vochtproblemen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van een goede isolatie op een rij:

 • Besparen op energie
 • Bijdragen aan een beter milieu
 • Hoger wooncomfort
 • Hogere woningwaarde
 • Geen last van vochtproblemen

Isolatie expert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio.

Bespaar tot 35%
op de kosten!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 35% op de kosten voor installatie, reparatie en onderhoud!

Ervaren specialisten voor isolatie!

Wij werken alleen samen met isolatiespecialisten met jarenlange ervaring in het vak!

Navigeer snel naar:

Spouwmuurisolatie Amsterdam

Wilt u uw woning in Amsterdam van een betere isolatie voorzien, maar hebt u geen behoefte aan de ongemakken van een langdurige verbouwing? Eén van de meest voordelige opties is in dat geval het isoleren van de spouwmuur. Een spouwmuurisolatie kan namelijk binnen één dag verzorgd worden, zonder ingrijpende breek- of hakwerkzaamheden.

Door het boren van enkele gaten in de voegen van de buitenmuur, wordt er ruimte gecreëerd om het isolatiemateriaal aan te brengen. Na het inspuiten van bijvoorbeeld spuitisolatie of isolatieparels worden de boorgaten weer netjes gevoegd. U zult nergens last van hebben. Door spouwmuurisolatie offertes met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor de specialist die het beste bij u past.


spouwmuurisolatie Amsterdam

Voordelen spouwmuurisolatie

Hebt u maar een beperkt budget, maar wilt u toch ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat bij uw woning in Amsterdam? Dan is het wellicht een optie om de spouwmuur te laten na-isoleren.

Bij een na-isolatie wordt er in de bestaande spouwmuur isolatiemateriaal gespoten. Dit kan enkel bij muren waar natuurlijk sprake is van een spouwmuur.

Wilt u weten of uw buitenmuur een spouw heeft? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur bij een deur. Zodra deze afstand meer dan 24 centimeter bedraagt, dan is het mogelijk om de muur te isoleren.

spouwmuur isoleren Amsterdam

Van welk bouwjaar is uw woning?

Is uw woning voor 1920 gebouwd? Dan heeft deze waarschijnlijk geen spouwmuur. Als het bouwjaar van uw huis tussen 1920 en 1976 zit dan heeft uw huis wel een spouw. In dat geval kunt u ervoor kiezen om spouwmuurisolatie toe te voegen. In woningen na 1976 werd standaard spouwmuurisolatie toegevoegd. De kwaliteit van de technieken en het materiaal was toentertijd echter een stuk minder dan nu. Het is goed mogelijk dat het materiaal naar beneden is gezakt of is verpulverd waardoor de isolatiewaarde minder is. In de meeste gevallen loont het daarom om alsnog spouwmuurisolatie toe te voegen. Een isolatiebedrijf uit Amsterdam kan voor u een inspectie uitvoeren. Door middel van een camera kijken de medewerkers voor u of de oude isolatie verwijderd moet worden. In de meeste gevallen is het echter mogelijk om de isolatie aan te vullen met nieuw materiaal.

Hoe werkt spouwisolatie?

Bekijk de ervaringen met het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Na-isoleren spouwmuur

Hebt u maar een beperkt budget, maar wilt u toch ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat bij uw woning in Amsterdam? Dan is het wellicht een optie om de spouwmuur te laten na-isoleren.

Bij een na-isolatie wordt er in de bestaande spouwmuur isolatie gespoten. Dit kan enkel bij muren waar natuurlijk sprake is van een spouwmuur.

Wilt u weten of uw buitenmuur een spouw heeft? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur bij een deur. Zodra deze afstand meer dan 24 centimeter bedraagt, dan is het mogelijk om de muur te isoleren.

Spouwmuurisolatie prijzen

Als u spouwmuurisolatie laat plaatsen door een isolatiebedrijf dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten. Verschillende factoren beïnvloeden de kosten, waaronder het oppervlak en uw keuze van materialen. Glaswol is het meest voordelig en kost circa €18,- terwijl isolatieschuim bijvoorbeeld €28,- kost. In onderstaande tabel vindt u een overzicht met de gemiddelde prijs per type woning. Als eerst een inspectie of het verwijderen van spouwmuurvervuiling nodig is, dan moet u hiervoor een meerprijs betalen. De kosten zijn het zeker waard, want u bespaart ieder jaar vanaf €200,-. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is bovendien in vergelijking met andere isolatiesoorten erg kort en bedraagt zo’n 2 tot 4 jaar.

Besparing en terugverdientijd

Spouwisolatie is relatief voordelig, en is daarmee één van de isolatietechnieken die snel is terugverdiend. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw stookgedrag, de gasprijs en het weer.

Een gemiddelde tussenwoning bespaart al snel tot €220,- per jaar, waarmee de terugverdientijd rond de vijf jaar ligt.

Een hoekwoning kan een besparing tot €550,- per jaar behalen en bij de gemiddelde vrijstaande woning loopt dit op tot €850,- per jaar.

Prijstabel spouwmuur isoleren

Type-woningBuitenmuurEPS ParelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€690,-€540,-€840,-
Rijtjeshuis60 m²€1.380,-€1.080,-€1.680,-
Hoekwoning90 m²€2.070,-€1.620,-€2.520,-
2 onder 1 kap100 m²€2.300,-€1.800,-€2.800,-
Vrijstaand160 m²€3.680,-€2.880,-€4.480,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Verbeter uw woningisolatie met spouwmuurisolatie!

Al in één dag geplaatst tegen lage kosten: vergelijk gratis en vrijblijvend tot 5 offertes!

Vloerisolatie Amsterdam

Elk isolatiebedrijf dat bij Isolatie Expres is aangesloten heeft een allround ervaring. Dit betekent dat zij niet alleen de isolering van uw dak verzorgen, zij verzorgen tevens vloerisolatie, dakisolatie, of de isolatie van spouwmuur of gevel, en plaatsen isolerende glazen.

Vloerisolatie, zoals hierboven aangegeven, vraagt om een gemiddelde kosteninvestering. De precieze tarieven zijn afhankelijk van de oppervlakte van de vloeren, alsmede het gekozen isolatiemateriaal. Zo is het plaatsen van steenwol over het algemeen goedkoper dan thermokussens. De isolatiewaarde van de beide materialen verschillen echter ook van elkaar. Hoe hoger de isolatiewaarde ligt, des te meer u bespaart op energiekosten, en hoe eerder u de investering heeft terug verdiend. Wij garanderen dat u na een aantal jaar geld zult verdienen met de vloerisolatie.


vloerisolatie Amsterdam

Houten vloer isoleren

Bij een vloerisolatie is het afhankelijk van het soort vloer, voor welke oplossing u het beste kunt kiezen. Houten vloeren zijn het beste te isoleren door de ruimte tussen de balken aan de onderzijde van de vloer op te vullen met een isolatiemateriaal. Daarbij is het wel van belang dat eventueel vochtig hout eerst gedroogd wordt. Dit is nodig wanneer de vochtigheid hoger dan 20 procent is. U kunt dit meten met behulp van een zogeheten houtvochtmeter. Het drogen kan met behulp van dampremmend folie. Gaat u bij vochtig hout direct isoleren? Dan komt de vocht tussen het hout en het isolatiemateriaal, waarmee de kans op houtrot stijgt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend (tot maximaal 5) offertes aan!


betonvloer isoleren Amsterdam

Betonvloer isoleren

Vloerisolatie van een betonvloer gaat iets anders in z’n werk. Een isolatiespecialist isoleert de betonvloer dan meestal van bovenaf. Deze manier van vloerisolatie vereist vaak een grotere verbouwing, maar hiermee behaalt u bij een betonvloer een hoger rendement. Omdat de warmte stijgt, is de betonvloer altijd het koudste onderdeel van de kamer. In slecht geïsoleerde ruimtes is er zelfs sprake van een temperatuurverschil van wel 5%! Bij vloerisolatie plaatsen de isolatiespecialisten uit Amsterdam isolatieplaten bovenop de betonvloer. Zo blijft de vloer een aangename temperatuur en heeft u geen last meer van tocht aan de vloerpas.

Kruipruimte isoleren

U bespaart gemiddeld 10% tot 15% op de energiekosten als u de kruipruimte van uw woning in Amsterdam laat isoleren door een isolatiebedrijf.

Daarnaast voelt uw vloer dankzij de isolatie van de kruipruimte lekker warm aan en het koelt in huis minder snel af. U hebt verschillende opties als u de kruipruimte laat isoleren door een isolatiebedrijf.

Welke manier het meest geschikt is hangt af van de toegankelijkheid van de kruipruimte en of u last hebt van vochtproblemen. U kunt vanuit de kruipruimte de vloer of de bodem isoleren. Een combinatie van beide isolatietechnieken in de kruipruimte is ook een mogelijkheid.

Aanbrengen van kruipruimte isolatie

Hoe wordt kruipruimte isolatie met isolatiechips aangebracht?

Isolatie van de grond

Als de kruipruimte vrijwel niet toegankelijk is, dan is het verstandig om deze gedeeltelijk op te vullen met lichte isolatiematerialen. Denk hierbij aan isolatieschelpen, piepschuim of isolatiechips. Een voordeel hiervan is de betaalbare maar toch zeer effectieve manier van isoleren. Hebt u last van een hoog grondwaterpeil? Het isolatiemateriaal zal gaan drijven maar behoudt de afsluitende werking. Het houdt bovendien eventuele stank tegen.

Isolatie van de vloer

Is de kruipruimte hoger dan 35 centimeter? Dan is er in de kruipruimte voldoende ruimte voor isolatiespecialisten om de vloerisolatie in uw huis in Amsterdam vanaf de onderkant te plaatsen. Hierbij brengt het isolatiebedrijf isolatieplaten van PIR, minerale wol of EPS aan tegen de onderzijde van de vloer. Tegenwoordig is ook spuitisolatie een mogelijkheid: dit is in korte tijd aangebracht en zorgt voor een maximale isolatiewaarde.

Voordelen vloerisolatie

Vloerisolatie is een vorm van isolatie waarmee u uw wooncomfort enorm verbetert. Met de installatie van kruipruimte- of vloerisolatie brengt u de temperatuur van de vloer met wel 4 graden omhoog.

Daarnaast heeft u geen last meer van optrekkend vocht via de kruipruimte en ontstaat er een gezonder leefklimaat. Daarnaast bespaart u jaarlijks 5 tot 7 m³ gas waarmee u de stookkosten flink omlaag brengt.

Vloerisolatie prijzen

Wilt u een isolatiebedrijf inhuren voor het aanbrengen van vloerisolatie? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten van vloerisolatie. De kosten hiervoor hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan eventuele voorbereidende werken, de moeilijkheidsgraad, het oppervlak, uw keuze van het isolatiemateriaal en de dikte van het materiaal. Gemiddeld bedragen de kosten zo’n €20,- per m². In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde kosten per woningtype. Maar wat levert het u uiteindelijk op? Een gemiddelde woning bespaart dankzij vloerisolatie ieder jaar zo’n €200,-. Het duurt circa 7 tot 8 jaar totdat u uw investering hebt terugverdiend.

Prijstabel vloer isoleren

Soort woningVloeropp.Boven langsOnder langsKruipruimte
Appartement60 m²€1.200,-€1.380,-n.v.t
Tussenwoning70 m²€1.400,-€1.610,-€1.050,-
Hoekwoning75 m²€1.500,-€1.725,-€1.125,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€2.300,-€1.500,-
Vrijstaand140 m²€2.800,-€3.220,-€2.100,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m². Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m². De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m² is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Nooit meer last van koude voeten met een goede vloerisolatie.

Vergelijk de offertes van maximaal 5 isolatiespecialisten uit Amsterdam en bespaar tot 35%!

Gevelisolatie Amsterdam

Een gevelisolatie zal tevens een positieve invloed hebben op het milieu, en dus ook op uw energieverbruik. Het isoleren van de gevel of buitenmuren zorgt voor een gedegen besparing op uw stookkosten. Daarnaast wordt met een gevelisolatie aan de buitenzijde van het pand de gevel verfraaid, wat kan bijdragen aan de verhoging van de koopwaarde van het huis.

Gevelisolatie is dan ook toepasbaar op zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Heeft u een bestaand pand in Amsterdam? Houdt er dan rekening mee dat huizen van voor 1920 vaak niet geïsoleerd zijn. In de periode tussen 1920 en 1989 zijn 50% van de woningen geïsoleerd, of van een spouwruimte voorzien. Na 1989 is de gevelisolatie in de meeste gevallen al uitgevoerd.

gevelisolatie Amsterdam

Muurisolatie

Muurisolatie is een overkoepelende term voor verschillende soorten isolatie aan binnen- en buitenmuren. Onder muurisolatie valt namelijk zowel spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie en binnengevelisolatie. Maar ook de isolatie van een binnenmuur valt onder muurisolatie. Welke soort van muurisolatie voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Gevelisolatie is een goede optie als u de uitstraling van uw buitenmuur wilt verbeteren. Hiermee krijgt de buitenmuur namelijk een compleet vernieuwd uiterlijk. Gevelisolatie van binnenuit is een mogelijkheid als u voldoende leefruimte hebt en als u liever geen vergunning aanvraagt.


spouwmuur isoleren in Amsterdam

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie wordt in Amsterdam regelmatig uitgevoerd. Hierbij vullen de isolatiespecialisten de spouwmuur met isolatiemateriaal, om warmteverlies tegen te gaan.

Als uw huis tussen 1920 en 1980 gebouwd is, is de kans groot dat de spouw nog niet geïsoleerd is. Woningen die na deze tijd al gebouwd zijn, zijn direct al uitgerust met een geïsoleerde spouw.

Heeft u al wel spouwmuurisolatie maar wilt u deze verbeteren? Dan is het na-isoleren van de spouwmuur een mogelijkheid.

Gevelisolatie via binnenzijde

Gevelisolatie via de binnenzijde is een ideale keuze als u geen vergunning wilt aanvragen. Het is wel belangrijk dat er binnen voldoende leefruimte is. De isolatiespecialisten plaatsen een voorzetwand en vullen de ruimte tussen deze wand en de buitenmuur op met isolatiemateriaal. Hierdoor wordt het vloeroppervlak iets kleiner en levert u dus een klein deel van uw leefruimte in. Het is daarentegen wel een stuk voordeliger dan gevelisolatie via de buitenzijde en verandert ook niets aan het uiterlijk van uw huis.

Gevelisolatie via buitenzijde

Daarnaast is er nog de keuze voor gevelisolatie via de buitenzijde. Gevelisolatie via de buitenzijde, ook wel buitengevelisolatie genoemd, biedt een optimale bescherming van uw buitengevel. Het verlengt de levensduur en behoud de kwaliteit, terwijl de gevelbekleding ook de isolatie verbetert. Als afwerking is er volop keuze: pvc, hout, steenstrips, of laat de gevel bepleisteren voor een nieuw en fris uiterlijk. Gevelisolatie vanaf de buitenzijde is wel de meest kostbare methode. Daarnaast zult u in de meeste gevallen een vergunning moeten aanvragen.


geluidsisolatie Amsterdam

Geluidsisolatie

Hebt u te maken met veel geluidshinder van uw buren of andere huisgenoten? Dan is het mogelijk om geluidsisolatie aan te laten brengen door een isolatiebedrijf. Welke techniek en welk materiaal u het beste kunt toepassen hangt af van de bouwconstructie en de oorzaak van het geluidshinder.

Luchtgeluid

Als de bron van het geluid in de vrije lucht ontstaat dan spreken we van luchtgeluid. De geluidstrillingen die ontstaan worden, door de lucht, in de omgeving verspreid. Denk hierbij aan luidruchtige kinderen of luide tv-toestellen. Dit lost u eenvoudig op door isolatie aan te brengen tegen de aanpalende muur of het plafond. Hoort u altijd de tv van de bovenburen? Laat een isolatiebedrijf isolatie tegen het plafond aanbrengen.

Contact geluid isoleren in Amsterdam

Contactgeluid

Bij contactgeluid staat de bron van het geluid in contact met het plafond, de muur of de vloer van de ruimte waarin u geluidsoverlast hebt. De trillingen van het geluid verplaatsen zich eenvoudig via de constructie van uw woonhuis in Amsterdam. Denk hierbij aan voetstappen of schuivende stoelpoten.

Het is lastig om contactgeluid helemaal te voorkomen met behulp van geluidsisolatie. Via de muur, het plafond of de vloer waarmee de bron in contact staat gaat het geluid eenvoudig verder via omliggende onderdelen. Als u het geluid helemaal wilt dempen dan moet u een isolatieschil creëren. Dit is echter niet altijd mogelijk. Men kiest er daarom veelal voor om alleen isolatie aan te brengen tegen de meest aanpalende vloer, wand of plafond. Zo wordt het contactgeluid gedeeltelijk gedempt.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Een vliesgevel is een gevel die geen dragende werking heeft. Dit betekent dat de vliesgevel alleen dient ter verfraaiing van de woning, en om de onderliggende dragende gevel te beschermen tegen de weersinvloeden. Dit betekent dat het ook handig is om de vliesgevel te isoleren voor een optimale isolatie.

De isolatie van de vliesgevel kan met behulp van diverse isolatiematerialen, maar met name glaswol en rotswol worden hiervoor ingezet. Wij adviseren om de isolatie te combineren met stucwerk, hierdoor ziet uw woning er puntgaaf uit. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot ongeveer €8.000,-

Gevelisolatie prijzen

Wilt u de isolatie van uw huis in Amsterdam verbeteren door middel van gevelisolatie? In een appartement met een muuroppervlak van ongeveer 30 m² betaalt u ongeveer €1.200,- voor gevelisolatie via de binnenmuur en gemiddeld €3.150,- voor gevelisolatie van buitenaf. Hoe groter uw woning, des te hoger de kosten. Een hoekwoning heeft gemiddeld genomen een oppervlak van 90 m². Hierbij liggen de kosten ongeveer tussen de €3.600,- voor isolatie van de binnenmuur en €9.450,- voor isolatie van de buitenmuur. Omdat de kostprijzen verschillen per isolatiespecialist, is het altijd verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Prijstabel gevelisolatie

Type-woningGeveloppervlakBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€1.200,-€3.150,-
Rijtjeshuis60 m²€2.400,-€6.300,-
Hoekwoning90 m²€3.600,-€9.450,-
2 onder 1 kap100 m²€4.000,-€10.500,-
Vrijstaand160 m²€6.400,-€16.000,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €40,- per m2 en de buitenmuurisolatie: €105,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Dakisolatie Amsterdam

Bent u de eigenaar van een pand in Amsterdam en heeft u nog geen dakisolatie? Wij raden u aan deze investering toch te overwegen. Hoewel u eenmalig een aanzienlijk bedrag kwijt bent aan het isoleren, kunt u deze investering op redelijk korte termijn terugverdienen. Een goed uitgevoerde dakisolatie kan namelijk een besparing van wel 25% op de energiekosten vormen. Dit betekent dat u jaarlijks tot €650,- terugverdient.

Wanneer u de dakisolatie combineert met het plaatsen van HR++ ramen, of een gevelisolatie, loopt dit bedrag nog meer op. Dit betekent tevens een stijging van de isolatiewaarde van het pand, en dus een stijging van de verkoopwaarde. Kies bij het plaatsen van dakisolatie minimaal voor isolatiemateriaal met een R-waarde van 1.3, zo verzekert u zichzelf van de beste isolering.

dakisolatie Amsterdam

Dakisolatie zelf uitvoeren

Om de kosten voor het isoleren van het dak enigszins te beperken, kunt u ervoor kiezen om de isolatie zelf te plaatsen. In dat geval kiest u het beste voor isolering door middel van hardschuim isolatieplaten. Deze platen worden door de meeste leveranciers uit Amsterdam kant en klaar afgeleverd, waardoor u ze alleen zelf tegen de dakwand moet plaatsen. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat er nog een waterafstotende laag tussen het materiaal en de dakwand moet komen. Komt u tijdens het proces toch problemen tegen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een isolatiebedrijf. Zo voorkomt u dat de dakisolatie incorrect wordt uitgevoerd. Wilt u een plat dak isoleren? Kijk dan eerst naar de opbouw van het dak; de dakconstructie is van invloed op de beste vorm van dakisolatie.


platdakisolatie Amsterdam

Platdakisolatie

Platdakisolatie wordt in Amsterdam steeds vaker uitgevoerd. U kunt uw platdakisolatie op verschillende manieren toepassen: van binnenuit of van buitenaf. Kiest u voor platdakisolatie van binnenuit, dan plaatsen de isolatiespecialisten uit Amsterdam de platdakisolatie tegen de onderkant van de dakconstructie aan. Dit heeft één belangrijk nadeel: de dakconstructie wordt nu blootgesteld aan de grote temperatuurswisselingen. Na verloop van tijd vormt dit een risico op lekkages. Daarom kiezen de meeste inwoners uit Amsterdam voor platdakisolatie van buitenaf: het warm plat dak. Hierbij plaatst de vakman de platdakisolatie op de dakconstructie, waardoor deze bij de geïsoleerde schil hoort. De kans op daklekkages is nu aanzienlijk kleiner!

Zolderisolatie

Hebt u een ruime zolder bij uw bedrijfspand of huis in Amsterdam en wilt u van deze loze ruimte doeltreffend gebruik maken? Het is in veel gevallen mogelijk om op de zolder één of meerdere kamers te creëren. Om de zolder leefbaar te maken is goede zolderisolatie eigenlijk onmisbaar. Een zolderisolatie bestaat over het algemeen uit een combinatie van een dakisolatie en zoldervloerisolatie. De zoldervloerisolatie geldt dan als warmte- en als geluidsisolatie. De dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte van de zolder niet direct verloren gaat. De kosten voor het uitvoeren van een zolderisolatie variëren, afhankelijk van de afmetingen en de isolatiematerialen.

Dak of zoldervloer isoleren?

Een niet geïsoleerd dak is een groot warmtelek. Daarom kiezen veel mensen voor dakisolatie. Maar wist u dat ook zoldervloerisolatie een mogelijkheid is? Zoldervloerisolatie valt ook onder zolderisolatie en is vooral geschikt voor zolders die niet gebruikt worden. Hierdoor blijft de warmte hangen op de onderliggende verdieping en verliest u geen warmte aan een ongebruikte ruimte. Zoldervloerisolatie is mogelijk bij zowel een betonnen- als bij een houten zoldervloer. Hierbij wordt het isolatiemateriaal vaak op de vloer aangebracht. Als u wilt dat de vloer met zoldervloerisolatie beloopbaar blijft dan zijn isolatieplaten een goede keuze. Deze hoeft u vaak verder niet af te werken.

Plafondisolatie

Plafondisolatie wordt in Amsterdam vaak gedaan om de geluidsisolatie in huis te verbeteren, maar het heeft ook zeker invloed op de warmte isolatie. Heeft u veel last van geluidsoverlast? Bijvoorbeeld door uw bovenburen die over de vloer heen lopen? Dan verlaagd de isolatie specialist uit Amsterdam eerst uw plafond. Tussen het zwevende plafond en het bestaande plafond plaatst hij vervolgens de plafondisolatie. Voor plafondisolatie zijn onder andere glas- en rotswol geschikt, evenals cellulose isolatie. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op zolder plafondisolatie aan te brengen. Plafondisolatie op zolder is de meest eenvoudige methode voor dakisolatie van een hellend dak, omdat het plafond via de zolder gemakkelijk te bereiken is.

Dakisolatie prijzen

In onderstaande tabel vindt u een aantal richtprijzen voor het laten plaatsen van dakisolatie. De precieze kosten hangen af van een aantal factoren zoals de materiaalkeuze en de dikte hiervan. Ook het totale oppervlak en de moeilijkheidsgraad van de klus beïnvloeden de kosten. De kosten voor het aanbrengen van dakisolatie door een isolatiebedrijf beginnen bij €30,- per m². Is uw woning in Amsterdam voorzien van dakisolatie? Dan bespaart u op de stookkosten. Hoeveel u jaarlijks bespaart is afhankelijk van de soort dakisolatie. Gemiddeld zult u rond de €500,- per jaar besparen. De gemiddelde terugverdientijd van uw investering bedraagt 3 tot 7 jaar.

Prijstabel dakisolatie

Soort dak + m²Plaatsing isolatieGemid. prijs per m²Totaalprijs
Hellend (60m²)Binnenlangs€35,-€2.100,-
Hellend (60m²)Buitenlangs€50,-€3.000,-
Plat (15m²)Binnenlangs€35,-€495,-
Plat (15m²)Buitenlangs€95,-€1.425,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m².

Behaal de maximale besparing op uw stookkosten met dakisolatie!

Vind een betaalbare isolatiespecialist uit Amsterdam met het vergelijken van offertes.

Isoleren van de garage

Wie de garage wil gaan gebruiken als leefruimte, laat de garage isoleren. Een garage isoleren kan op verschillende manieren: via het dak, de vloer en via de muur. Laat u de garage isoleren via de muur, dan profiteert u al van een groter comfort. Hierdoor maakt u de ruimte erg geschikt voor de opslag van waardevolle goederen.

Wilt u de garage gaan gebruiken als extra kantoor of hobbyruimte? Laat dan ook de vloer en het dak van de garage isoleren. Laat u de vloer van de garage isoleren dan heeft u minder last van tocht en kou, en hoeft u aanzienlijk minder te stoken.

Isolatie subsidie 2018/2019

Wij zijn of haar woningisolatie wilt verbeteren, is ongetwijfeld nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een subsidie. Op dit moment is er alleen nog een subsidie voor particulieren beschikbaar: de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Meer over deze subsidie leest u op rvo.nl. Hier leest u ook welke voorwaarden hieraan verbonden zijn en hoeveel u van de kosten terug kunt krijgen. Wees er snel bij: want per 1 januari 2019 vervalt deze isolatie subsidie. Particulieren kunnen geen subsidie aanvragen, maar profiteren wel van een verlaagd btw-tarief op de arbeidskosten. Per 2019 betaalt u over de arbeidskosten een verlaagd btw-tarief van 9%.

Hoeveel kunt u besparen met isolatie?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Amsterdam de vraag wat de exacte mogelijkheden zijn op het gebied van besparen en het bijdragen aan een beter milieu. Het antwoord hierop is afhankelijk van het soort isolatie dat u laat toepassen door ons isolatiebedrijf. Zo is de investering in een spouwmuurisolatie binnen ongeveer 3 jaar terug te verdienen, terwijl de kosten voor een gevelisolatie in ongeveer 10 jaar terugverdiend zijn. De exacte jaarlijkse besparing is bovendien afhankelijk van het soort isolatiemateriaal waar u voor kiest. Daarnaast is het een optie te besparen op de investering door de aanbiedingen van diverse specialisten met elkaar te vergelijken. Een derde bespaarmogelijkheid is de aanvraag voor subsidie. Dit kan enkel wanneer u minimaal 2 of meer energiezuinige maatregelen laat toepassen

Isolatiematerialen

PIR-isolatie

pir isolatie

Veel van onze klanten zijn wel bekend met isoleren met het materiaal PUR. Tegenwoordig is er echter ook PIR op de markt. PIR staat voor polyisocyanuraat en is feitelijke een verbeterde versie van het standaard hardschuim. Het voordeel van PIR is dat het een zeer hoge isolatiewaarde oplevert, waardoor u maar dunne isolatieplaten nodig heeft voor een goed resultaat. Het is geschikt voor zowel vloer-, dak- en zolderisolatie.

Isolatieplaten

isolatieplaten

Wanneer u zelf aan de slag wilt met het isoleren van uw dak of vloer, dan raden wij aan gebruik te maken van hardschuim isolatieplaten. Het voordeel van de platen is dat u deze gemakkelijk op maat kunt maken, en in de juiste positie kan krijgen. Het nadeel van isolatieplaten is dat deze niet geschikt zijn voor kleine ruimtes. Isolatieplaten worden van verschillende materialen geproduceerd, zoals PIR of EPS.

EPS-isolatie

eps isolatie

EPS is de afkorting voor geëxpandeerd polystyreen, dat wij beter kennen als piepschuim. Bij veel panden in Amsterdam hebben wij al EPS geplaatst voor een dak- en vloerisolatie. De positieve punten van polystyreen zijn dat het sterk isoleert, terwijl het vrijwel geen gewicht heeft. Daarnaast is EPS ongevoelig voor vocht, waardoor het risico op wateroverlast en problemen als houtrot naar de achtergrond verdwijnt. Wij kunnen dit snel en vakkundig plaatsen.

Steenwol

steenwol

Voor een dakisolatie is steenwol een uitstekend isolatiemateriaal. Dit komt doordat steenwol niet alleen zorgt voor een goede warmtewering, maar tevens een goede geluidswering tot gevolg heeft. Daarnaast is steenwol een zeer duurzaam product, en kent het een lange levensduur. Dit betekent dat als u eenmaal steenwolisolatie hebt toegepast, u dit waarschijnlijk niet meer hoeft te vervangen. Wilt u meer over steenwol weten? Bekijk dan wikipedia.

Glaswol

glaswol Amsterdam

Een tweede populair materiaal voor het isoleren van een dak, en tevens geschikt voor een vloer- of gevelisolatie, is glaswol.

Dit heeft uitstekende brandwerende eigenschappen, waardoor het ook voor bedrijfspanden in Amsterdam een goede keuze is. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van minerale wol? Draag dan altijd beschermende kleding, een stofbril en een mondkapje om irritatie te voorkomen.

PUR-isolatie

pur

Eén van de meest bekende materialen voor het isoleren van een woning is PUR. Dit materiaal is een aantal jaar geleden negatief in het nieuws gekomen vanwege mogelijk gezondheidsrisico’s. Uit onderzoek is echter gebleken dat het gebruik van PUR niet schadelijk is voor de gezondheid. PUR vormt over het algemeen de basis voor isolatieplaten, of wordt in vloeibare vorm toegepast. Het materiaal is onder andere populair voor zolderisolatie. Op wikipedia vindt nog meer informatie over PUR.

Schelpen isolatie

schelpenisolatie Amsterdam

Het isoleren van de kruipruimte kan op diverse manieren, en met gebruik van verschillende materialen. Hoewel de meeste klanten van ons isolatiebedrijf in Amsterdam kiezen voor de nieuwste producten zoals thermokussens en bodemfolie, zijn ook schelpen een goede oplossing. Schelpen zijn een natuurlijke vorm van isolatie, waardoor het een zeer duurzame oplossing is. Hebt u vragen over de kosten? Onze specialisten adviseren u graag.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie

Voor een dakisolatie is menig isolatiemateriaal beschikbaar. Onze specialisten maken bijvoorbeeld graag gebruik van piepschuim of glaswolrollen. Draagt u echter graag zoveel mogelijk bij aan een beter milieu? Dan is schapenwol isolatie de beste keuze. Schapenwol heeft niet alleen goede warmtewerende eigenschappen, maar zorgt tevens voor een vochtwering, brandwering en is geurneutraliserend.

Hennep isolatie

hennep isolatie

Hennep Isolatie is tevens een natuurlijke vorm van isoleren. Het grote voordeel van hennep is de vochtregulerende werking van het materiaal. Hennep zorgt ervoor dat terwijl het vocht opneemt, de isolerende werking bovendien hetzelfde blijft. Doordat het opgenomen vocht langzaam wordt afgegeven aan de ruimte, heeft dit geen invloed op de luchtvochtigheid binnenshuis. Hennep is daarom zeer geschikt als isolering in een pand met mensen met astmatische klachten.

Waar op letten bij isolatiemateriaal?

Welk materiaal voor u de beste keuze is, is afhankelijk van het soort isolatie dat u laat plaatsen. Een isolatiespecialist voorziet u van persoonlijk advies wat betreft de verschillende materialen. Vindt u milieubewustzijn bijvoorbeeld belangrijk? Kies dan voor natuurlijke materialen of voor materialen die recyclebaar zijn. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om rekening te houden met uw budget: de keuze voor het materiaal heeft namelijk een grote invloed op de totaalprijs. Belangrijk is dat u het materiaal door een vakman uit Amsterdam laat plaatsen. Door een verkeerde plaatsing bestaat er de kans dat de isolatiewaarde sterk verminderd. Op milieucentraal.nl leest u meer over de diverse materialen en waar u verder rekening mee moet houden.

Terugverdientijd van isolatie

De terugverdientijd van woningisolatie is afhankelijk van een aantal factoren: het oppervlak, het gekozen materiaal en natuurlijk het soort woningisolatie dat u laat plaatsen. Kiest u bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie dan heeft u de investering in gemiddeld 4 jaar alweer terugverdiend.

Dakisolatie is een andere vorm die al snel is terugverdient: gemiddeld in 3 tot 5 jaar. In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde terugverdientijd van de soorten woningisolatie. Onthoud dat u, wanneer u de investering op de stookkosten heeft terugverdiend, nog steeds jaarlijks bespaart op de energiekosten.

Terugverdientijd per isolatie soort

Soort isolatieTerugverdientijd
Spouwmuurisolatie4 jaar
Vloerisolatie5 tot 8 jaar
Gevelisolatie (buitenzijde)15 jaar
Gevelisolatie (binnenzijde)13-15 jaar
Dakisolatie3 tot 5 jaar

Waar is de terugverdientijd van afhankelijk

Hoe lang het duurt voordat u de investering heeft terugverdient verschilt per situatie. Er zijn een aantal aspecten waar u geen invloed op hebt. Zoals de gasprijs: hoe hoger de gasprijs des te hoger uw besparing. Zo heeft u de investering al sneller terugverdient. Ook het weer is van invloed op de terugverdientijd. Bij een strenge, kille winter bespaart u immers meer met een goede woningisolatie dan wanneer het een zachte winter is. Daarnaast zijn er ook aspecten waar u zelf invloed op hebt: de keuze voor het materiaal, de dikte van het materiaal en de totale kosten van de investering.

isolatiemateriaal Amsterdam

Waarom Isolatie Expres?

 • In een paar klikken meerdere prijsopgaven aangevraagd
 • In drie stappen klaar
 • Snel verschillende offertes vergelijken
 • Enkel gerenommeerde specialisten
 • Van vloer- tot gevelisolatie, van dak,- tot spouwmuurisolatie
 • Ook voor het isoleren van de kruipruimte
 • Deskundig advies
 • Vrijblijvend en geheel kosteloos!
kosten isoleren Amsterdam

Isolatiebedrijf Amsterdam? Bespaar op isolatie!

Bespaar tot 35% op uw isolatiekosten! Hoe? Door de offertes van vakmannen uit de regio Amsterdam te vergelijken! Wilt u dit ook? Maak dan gratis gebruik van onze offerteservice. Via het offerteformulier geeft u uw wensen door. U ontvangt dan zo snel mogelijk offertes van maximaal 5 specialisten uit uw regio: helemaal vrijblijvend! Vergelijk de verschillende tarieven en kies zo voor het isolatiebedrijf uit Amsterdam met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt. Wilt u de isolatie van uw kruipruimte verbeteren? Of bent u juist geïnteresseerd in vloerisolatie, zolderisolatie of een andere vorm van isolatie? Vraag dan snel en kosteloos geheel vrijblijvend offertes aan!