isolatie hennep

Hennep isolatie

Er zijn vele diverse soorten isolatiematerialen op de markt, elk met een eigen prijs en eigen kwaliteiten. Eén van deze materialen is hennep. Hennep is een natuurlijk isolatiemateriaal dat geschikt is voor het isoleren van zowel daken, als muren en vloeren. Dankzij de unieke eigenschappen van het isolatiemateriaal is het mogelijk om bij bijvoorbeeld een thermo dakisolatie tijdens de zomer warmte buiten te houden, terwijl tijdens de winter de warmte beter binnenshuis blijft. Op deze pagina vindt u meer informatie over de voor- en nadelen van hennep als isolatiemateriaal en de prijs die u voor een dergelijke isolatie betaalt. Hebt u nat het lezen van de pagina nog vragen, of ontvangt u graag een vrijblijvende prijsindicatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Voordelen

Er zijn diverse voordelen verbonden aan een isolatie van dak of vloer met hennep als isolatiemateriaal. Naast een goede warmte- en koude isolatie heeft het thermo materiaal als eigenschap dat het zorgt voor een automatische vochtregulering. Dit heeft positieve gevolgen voor het vochtgehalte binnenshuis en daarmee het leefklimaat. Andere voordelen van hennepisolatie zijn onder meer dat het product vernieuwbaar is, en dat het op alle types grond groeit zonder deze uit te putten. Dit betekent dat onkruid geen kans krijgt. Bovendien zuivert het product de lucht, doordat het tijdens de groei CO2 omzet. Tot slot zijn hennepplanten schoon en stofarm te verwerken, en hebben zij een goede akoestische werking. Natuurlijk heeft hennep naast voordelen ook nadelen. Eén van de grootste nadelen is dat het isolatiemateriaal niet goed bestand is tegen vocht. U kunt het dan ook beter niet toepassen in vochtige locaties.

Toepassingen

Hoewel hennep het meest wordt toegepast als dakisolatie, met een isolatiewaarde van 0.40, kan het ook worden ingezet als thermo isolatie voor gevels, of de isolatie van scheidingswanden, vloeren voorzetwanden en plafondsystemen. In de meeste gevallen gebruikt men hiervoor rollen of platen van het isolatiemateriaal. Om de stof te verstevigen en extra voordelen te creëren, kan aan de hennepvezels steunvezels van zetmeel of polyester worden toegevoegd. Ook maismeel vormt een goede toevoeging.

  • Dakisolatie: Hennepvezels zijn zeer geschikt voor het isoleren van daken, doordat zij makkelijk te plaatsen zijn, wat kosten besparend werkt. Dankzij de unieke eigenschappen sluiten de platen goed op elkaar aan bij installatie. Houdt er hierbij wel rekening mee dat u tussen het dak en de dakisolatie wel een waterafstotende laag aanbrengt.
  • Vloerisolatie: Naast dakisolatie is ook vloerisolatie goed mogelijk met hennepvezels. U plaatst de hennep matten snel en eenvoudig op een waterafstotende laag, en u profiteert van een hoge isolatiewaarde. Het product voldoet aan de Europese technische toelatingseisen en DIN normen.
  • Isolatie van gevels: Hennep kan tot slot gebruikt worden om muren en gevels te isoleren. Dit kost wel enige verbouwtijd, doordat het isolatiemateriaal vast moet worden geplaatst. Hiervoor kan een vakman een extra voorzetwand plaatsen, of de spouwmuur opvullen.

Prijzen

In vergelijking met andere vormen van isolatie is hennep relatief duur als isolatiemateriaal. Gekeken naar de richtprijzen van diverse leveranciers, dan valt op te merken dat de aanbevolen prijs val tussen de 15 en 18 euro per vierkante meter isolatie. Deze prijs kan variëren naar gelang de hoeveelheid isolering die u nodig heeft, en de dikte van het materiaal. De prijs is bovendien afhankelijk van de precieze toepassing waar u voor gekozen hebt. Wilt u weten wat de exacte prijs wordt voor een thermo isolatie naar uw keuze? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u nieuwsgierig naar de voor- en nadelen van hennep als isolatiemateriaal? Bent u benieuwd hoe u kunt profiteren van een thermo isolatie bij uw pand? Of hebt u vragen over het verschil in prijs tussen verschillende isolatiematerialen? Door via ons contactformulier een vrijblijvende offerte aan te vragen kunt u diverse leveranciers met elkaar vergelijken, en zo besparen op de uiteindelijke kosten voor het isoleren van uw huis. Wij hebben speciaal aanbiedingen voor dakisolatie en vloerisolatie. Stel uw vraag vandaag nog en wij helpen u zo spoedig mogelijk!