Gevelisolatie

Warmte ontsnapt in een woning via verschillende plekken waaronder ook de gevel. Gevelisolatie is een verzamelterm voor verschillende soorten isolatie. Hierbij behoort spouwmuurisolatie, binnen isolatie en buitenisolatie. Isolatie van uw woning en gevel is waarde vermeerderend en draagt bij aan een goedkopere energierekening. Waardoor u met een kleine investering jaarlijks veel geld kunt besparen. Vraag gratis offertes aan via het contactformulier.

Rendement met gevelisolatie

Gevelisolatie is een stuk goedkoper dan vaak gedacht wordt. Na gemiddeld vijf tot zes jaar wordt er al winst gemaakt op de gevelisolatie. Hierbij is nog niet eens rekening gehouden met de waardevermeerdering van het huis. Het rendement is vrij hoog doordat u al snel een hoop geld op uw energierekening bespaart. Gemiddeld is dit 25% van de warmte die niet meer verloren gaat. Denkt u er ook over na om rendement uit uw gevelisolatie te halen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie.

Invloed van gevelisolatie

Als u kiest voor een vorm van gevelisolatie zoals de spouwmuurisolatie dan verandert het uiterlijk van uw woning niet. Maar bij isolatie aan de buitenmuur of -gevel zal het uiterlijk wel veranderen. Buitenisolatie is de duurste manier om uw woning te isoleren, maar levert wel de meeste besparing op. Het isolatiemateriaal wordt aan de buitenkant aangebracht waardoor de kou niet meer naar binnen kan. Dit wordt afgewerkt met pleister of gevel bekleding. Voor een nieuw uiterlijk is een vergunning nodig, maar het kan de waarde van uw woning aanzienlijk verbeteren.

Buitengevelisolatie

Bij buitengevelisolatie wordt de gevelisolatie, zoals de naam al zegt, aan de buitenkant aangebracht. U kunt kiezen tussen verschillende soorten afwerkingen, zoals sierpleister of gevelbekleding. Bij gevelbekleding moet u denken aan bijvoorbeeld een afwerking van houten planken of kunststof platen. Zo zijn er meerdere varianten waar u voor kunt kiezen en uw huis helemaal naar uw smaak te bekleden. Een buitengevelisolatie valt vaak wat duurder uit dan andere vormen van gevelisolatie, maar buitengevelisolatie levert wel de meeste besparingen op. Het is een investering die zichzelf uiteindelijk terugverdient. Daarnaast zijn uw muren weer als nieuw als u kiest voor buitengevelisolatie.

Prijzen

Wilt u ook beginnen aan gevel isolatie door middel van bijvoorbeeld spouwmuurisolatie? Of wilt u juist op een andere manier ervoor zorgen dat uw gevel geïsoleerd wordt? Dit doen wij allemaal voor u, tegen de laagste prijs natuurlijk. Met de isolatie van uw woning en gevel kunt u veel geld besparen, doordat u minder gebruik hoeft te maken van de kachel. Uw gevel en woning worden geïsoleerd door onze vakmannen tegen de laagst mogelijke prijs. Vraag daarom snel vrijblijvend een offerte aan.

Binnenmuur isoleren

U kunt er ook voor kiezen om uw binnenmuur te laten isoleren. Hierbij wordt er een voorzetwand geplaatst tegen de binnenmuur. Vervolgens komt er isolatiemateriaal tussen de oude en de nieuwe wand. U kiest voor binnenmuur isolatie op het moment dat er geen spouwmuur aanwezig en er dus geen mogelijkheid is voor spouwmuurisolatie, of als er geen mogelijkheid is om de buitenzijde van uw woning te isoleren. Als uw voorkeur uitgaat naar deze methode van gevelisolatie bent u uiteraard vrij om hier voor te kiezen, ondanks dat uw woning misschien wel een spouwmuur heeft. Als u ervoor kiest om uw binnenmuur te isoleren, kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen.

 
 

Offerte op maat aanvragen

Spouwmuurisolatie en buitenisolatie leven de meeste besparingen op. Buitenisolatie valt wel vaak duurder uit dan spouwmuurisolatie. Hierdoor kiezen meer mensen voor spouwmuurisolatie. Uiteindelijk bespaart u met beide methodes geld doordat uw huis beter geïsoleerd is. Wilt u uw huis isoleren en wilt u graag advies over welke methode het beste bij uw woning past? Of weet u al wat u wilt: geld besparen met spouwmuurisolatie of een buitenisolatie? In alle gevallen kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze vakmensen helpen u graag aan een extra besparing met een scherpe offerte.

Isolatiematerialen

Er zijn verschillende materialen te gebruiken om uw woning te isoleren. De meest gebruikte materialen als het gaat om isolatiemateriaal zijn pur isolatie, pir isolati, steenwol en glaswol. Pur is een kunststof materiaal van schuim wat snel hard wordt nadat het wordt aangebracht. Er zit verschil tussen snel werkend pur en traag werkend pur, de eerste wordt vaak gebruikt voor vloer- en kruipruimtes en de tweede vaak bij spouwmuurisolatie. Pir isolatie zijn platen ontwikkeld uit pur. Dit materiaal wordt veelal gebruikt bij vloer-, dak- en muurisolatie. Steenwol wordt ook wel rotswol genoemd en is een minerale wol dat bestaat uit vezels van vulkanisch gesteente. Glaswol is gemaakt van, de naam zegt het al, gerecycled glas en zand. Zo zijn er allerlei verschillende materialen om te isoleren. Onze isolatiespecialist kan u helpen bij de keuze voor het materiaal.
gevelisolatie