Isolatiebedrijf Dongen

Isolatie Dongen

Overweegt u isolatie aan te brengen in uw woning of bedrijfspand in Dongen, maar houden de kosten u tegen? Bedenk dan dat het isoleren van uw spouwmuur, dak of vloer u jaarlijks veel kan opleveren, door een besparing op de energiekosten. Met een goed uitgevoerde dakisolatie bespaart u bijvoorbeeld jaarlijks tot wel €650,-. Het investeren in een goede isolatie voor uw pand is bovendien goed voor het milieu door de besparing op fossiele brandstoffen. Wanneer u het contactformulier op de website invult, zullen wij uw hulpvraag doorzenden naar verschillende specialisten uit de regio Dongen. Zij zullen u geheel gratis en vrijblijvend offertes toesturen. U kiest dan zelf voor een isolatiebedrijf dat bij u past.

Direct offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)


Navigeer direct naar:

Landelijk opererend netwerk

Door het toepassen van gevelisolatie, of de isolatie van de kruipruimte kunt u in Dongen per jaar tussen de 5 en 11 m3 gas per vierkante meter besparen. Dit betekent dat u binnen 5 jaar de investering kunt hebben terugverdiend. Door het aanvragen van een subsidie bij de gemeente Dongen is het bovendien mogelijk extra te besparen op een vloer- of dakisolatie. Bij Isolatie Expres zijn isolatiebedrijven van over heel Nederland aangesloten. Dit betekent dat wij overal directe hulp kunnen bieden op het gebied van isolatie, ook bij u in de regio. Door ons landelijk netwerk kunnen onze specialisten bovendien profiteren van de kennis en ervaring van hun collega’s door het hele land.

Voordelen van isoleren

U geniet van vele voordelen als u uw huis in Dongen isoleert. Een groot voordeel is dat u warmteverlies in uw huis tegengaat. Wist u namelijk dat er tot wel 10% van de warmte via de vloeren, 20% via de muren en 30% via het dak verloren gaat? Zonde! Als u isoleert gaat er een stuk minder warmte verloren waardoor u minder hoeft te stoken. Dit ziet u terug in uw verlaagde energierekening. Het is bovendien beter voor het milieu als u minder hoeft te stoken. Tegelijkertijd blijft het in de zomer juist heerlijk koel in huis. Hebt u vloerisolatie? Dan is het dragen van dikke sokken of sloffen niet meer nodig. De kans op vocht- en vervolgens schimmelproblemen in bovendien erg klein. Uiteraard zorgen al deze voordelen ervoor dat de waarde van uw huis in Dongen stijgt.

 

Spouwmuurisolatie Dongen

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur is naar verhouding de voordeligste methode voor de isolatie van uw woning. Dit moet u echter wel in perspectief stellen met de isolatiewaarde, doordat een spouwmuurisolatie naar verhouding een minder hoge isolatiewaarde heeft, zal bijvoorbeeld de verkoopwaarde van uw woning niet echt stijgen. Een ander groot voordeel van spouwmuurisolatie is dat dit een weinig intrusieve methode kent, in tegenstelling tot gevelisolatie. Door het boren van enkele kleine vulgaten in de buitenwand, kan het isolatiemateriaal (in vloeibare vorm) naar binnen worden gespoten. Mettertijd zet dit uit, waardoor de muur wordt geïsoleerd.

prijs spouwmuur na-isoleren

Na-isoleren spouwmuur

Eén van de vele mogelijkheden op het gebied van isolatie is het na-isoleren van de spouwmuur. Een dergelijke vorm van isolering is alleen mogelijk wanneer er een spouw in de muur zit, en als deze nog niet is geïsoleerd. Of er een spouw aanwezig is kunt u controleren bij een buitendeur. Meet bij de deur de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer deze minimaal 24 centimeter bedraagt dan is er in ieder geval een spouw aanwezig. Het voordeel van een na-isolatie van de spouwmuur is dat u zorgt voor een verbetering van de isolatiewaarde van het pand, terwijl hier geen extreem hoge kosten aan verbonden zitten.

Verschillende materialen

Dankzij nieuwe technieken is het tegenwoordig mogelijk om de vloer te isoleren via de kruipruimte. Dit betekent dat er geen ingrijpende hak- of breekwerkzaamheden hoeven worden uitgevoerd. U zit dus niet met een half opengebroken vloer. Voor de vloerisolatie kan gebruik worden gemaakt van verschillende materialen. Het bekendst is Polyurethaan (PUR), dit materiaal wordt van oudsher gebruikt, en is, ondanks recente negatieve nieuwsberichten, niet nadelig voor de gezondheid. Andere materialen zoals isolatieplaten van glaswol of steenwol, of thermokussens worden tegenwoordig ook vaak ingezet. Voordelen hiervan zijn onder andere een hoge vochtwerendheid en een beperking van de tocht over de vloer.

Van welk bouwjaar is uw woning?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning is het aan te raden te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Vraag voor de zekerheid altijd een professioneel isolatiebedrijf uit de regio Dongen om advies. Voor 1920: deze panden hebben geen isolatie, maar vaak ook geen spouwmuur. Kies eventueel voor gevelisolatie aan buiten- of binnenwand. 1920 tot 1975: woningen die in deze periode zijn neergezet hebben vaak wel een tussenmuur, als is deze nog niet van isolatie voorzien. Spouwmuurisolatie is vaak een rendabele optie. 1975 tot 1989: de huizen zijn wel vaak van een gevelisolatie voorzien. Het materiaal is echter vaak van lagere kwaliteit. Na 1989: in de meeste gevallen hoeft het pand niet van nieuwe isolatie worden voorzien.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Tegen het einde van de jaren 70 werd spouwmuurisolatie erg populair, het is in die tijd dan ook veel toegepast. De kwaliteit van de materialen die toen werden gebruikt is echter een stuk minder goed dan nu. Het is daarom wellicht verstandig om een inspectie in de spouwmuur uit te laten voeren door een isolatiebedrijf uit Dongen. Zij beoordelen voor u wat de kwaliteit van het oude-isolatiemateriaal is. Het is namelijk denkbaar dat dit is verpulverd of ingezakt is waardoor koudebruggen ontstaan wat ten koste gaat van de isolatiewaarde. In sommige gevallen moet het oude materiaal verwijderd worden, maar het is meestal mogelijk om dit aan te vullen met nieuw materiaal. Benieuwd wat voor u de opties zijn? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Spouwmuurvervuiling

Het is daarnaast denkbaar dat u last hebt van spouwmuurvervuiling. Dit ontstaat wanneer er nog resten cement, puin of andere bouwmaterialen in de spouw zitten. Door de vervuiling kan isolatie zich niet gelijkmatig verdelen waardoor koudebruggen kunnen ontstaan. Dit gaat ten koste van de thermische isolatie, er kunnen bovendien vochtplekken op de binnenmuur ontstaan. Een isolatiebedrijf uit Dongen kan de spouwmuurvervuiling veelal verwijderen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Het is namelijk mogelijk dat er cementbaarden in de spouw zitten. Deze resten cement door slordig metselwerk kunnen tussen het binnen- en buitenspouwblad een brug vormen. Als de hoeveelheid cementbaarden erg groot is, dan is verwijderen geen optie en zult u een andere manier van isolatie moeten kiezen.

Spouwmuurisolatie prijzen

Wat spouwmuurisolatie kost hangt af van verscheidene factoren. Denk hierbij aan het aantal arbeidsuren, het isolatiemateriaal, de dikte hiervan en de bereikbaarheid van de locatie. In onderstaande prijstabel vindt u de gemiddelde kostprijs per type woning. Er wordt daarnaast een onderscheid gemaakt per isolatiemateriaal. Glaswol kost namelijk zo’n €18,- per m², maar EPS parels al gauw €23,- per m². Spouwmuurisolatie is erg populair. Dit komt doordat spouwmuurisolatie in verhouding erg betaalbaar is. Daarnaast is de terugverdientijd erg kort, vergeleken met andere isolatiemethoden. U bespaart dankzij spouwmuurisolatie gemiddeld zo’n €200,- per jaar. U hebt de investering dan ook al binnen 2 tot 4 jaar terug verdiend.

Prijstabel

Type-woning Buitenmuur EPS Parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €690,- €540,- €840,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.380,- €1.080,- €1.680,-
Hoekwoning 90 m² €2.070,- €1.620,- €2.520,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.300,- €1.800,- €2.800,-
Vrijstaand 160 m² €3.680,- €2.880,- €4.480,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen
Vloerisolatie Dongen

Vloerisolatie

Het aanbrengen van een nieuwe vloerisolatie brengt vele voordelen met zich mee. Zo draagt een goede vloerisolatie bij aan het verhogen van de warmte binnenshuis en een vermindering van vocht en optrekkend kou. Daarnaast verbetert een goede vloerisolatie het leefklimaat. Denk hierbij aan een vermindering van schommelingen in de luchtvochtigheid, waardoor astma- en reumapatiënten minder klachten krijgen, en een vermindering van het aantal huisstofmijten. Het isoleren van uw vloer is bovendien een juiste beslissing voor uw portemonnee. Dankzij verminderde stookkosten, alsmede door minder hoge onderhoudsuitgaven kunt u flink besparen.
vloer isoleren Dongen

Houten vloer isoleren

Het isoleren van houten vloeren kan met behulp van diverse materialen. De meest gebruikte en handige techniek is de plaatsing van thermoskussens (ook wel aangeduid met de term thermokussens). Een thermoskussen heeft een laag gewicht en word in opgevouwen vorm aangebracht, waardoor u geen last ondervindt van een lagere kruipruimte. Naast thermoskussens zijn ook isolatieplaten geschikt voor de isolatie van de houten vloer. De prijzen voor het plaatsen van de isolatie variëren tussen de €10,- en €16,- per vierkante meter, exclusief de arbeidskosten. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om het isolatiemateriaal niet direct tegen de onderzijde van de planken te plaatsen.

bodemisolatie Dongen

Kruipruimte isoleren

Vele huizen in Dongen hebben een kruipruimte. Deze bevindt zich onder de begane grond en u vindt hierin onder andere waterleidingen en electra. Isolatie van de kruipruimte is erg belangrijk omdat deze onverwarmd is en vocht aantrekt. Door vocht kan vervolgens schimmel ontstaan en vocht kan de constructie van uw huis in Dongen aantasten. Een voordeel van isolatie in deze ruimte is dat de vloer lekker warm aanvoelt. Als u een isolatiebedrijf uit Dongen inhuurt voor het aanbrengen van isolatie, dan hebt u de keuze uit twee opties: vloerisolatie of grondisolatie. Welke het meest geschikt is hangt af van de toegankelijkheid van de ruimte. Een combinatie van deze is ook mogelijk. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend offertes aan!

 • Isolatie van de grond.
  Is de kruipruimte van uw woning in Dongen vrijwel niet toegankelijk? Dan kunt u deze gedeeltelijk opvullen met isolatiematerialen zoals piepschuim, isolatiechips of isolatieschelpen. Dit materiaal is betaalbaar en ontzettend effectief.
 • Isolatie van de vloer.
  Als de kruipruimte wel toegankelijk is dan kunt u de vloer van uw woning isoleren. In dit geval brengt het isolatiebedrijf een isolatieschuim zoals PUR aan tegen de bovenkant van de ruimte. Een andere optie is het plaatsen van een dampscherm met isolatiedekens of -platen tegen het plafond van de kruipruimte. Het dampscherm houdt de condensatie van vocht tegen. Wilt u beide technieken combineren? Dan kan het isolatiebedrijf nog een bodemzeil tegen de grond aanbrengen. De combinatie van beide is een erg effectieve manier van isolatie.

Vloerisolatie prijzen

Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar de kosten van vloerisolatie. In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kosten per woningtype. Verschillende factoren bepalen de prijs, waaronder de isolatietechniek, de gebruikte materialen en uiteraard het vloeroppervlak. Zo’n 5% bestaat uit machinekosten, 35% uit materiaal en maar liefst 60% uit arbeidskosten. Afhankelijke van het gekozen materiaal kan dit percentage echter nog wel eens verschuiven. Verschillende materialen hebben namelijk een hogere prijs maar deze zijn dan wel sneller aan te brengen. Een gemiddeld huishouden bespaart jaarlijks circa €200,- na het aanbrengen van vloerisolatie. De terugverdientijd van uw investering is gemiddeld 7 tot 8 jaar.

Vloerisolatie informatie aanvragen

Prijstabel

Soort woning Vloeropp. Bovenzijde Onderzijde Kruipruimte
Appartement 60 m² €1.200,- €1.380,- n.v.t
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.610,- €1.050,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.725,- €1.125,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.300,- €1.500,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.220,- €2.100,-

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m2. Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m2. De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m2 is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

gevelisolatie Dongen

Gevelisolatie

Naast spouwmuurisolatie kunt u, zoals hierboven al aangegeven, tevens kiezen voor gevelisolatie. Door uw gevel te isoleren verhoogt u in sterke mate de isolatiewaarde van uw huis, en is het mogelijk jaarlijks de gasrekening met €750,- te verminderen. Voordelen van gevelisolatie zijn onder andere het verkleinen van de hoeveelheid warmteverlies, en het bewaren van de koelte in huis tijdens de zomermaanden. Daarnaast verkleint u de kans op vochtproblemen met 55%. Is een standaard gevelisolatie aan de buitenzijde van uw woning niet mogelijk? In sommige gevallen kan de isolatie ook aan de binnenzijde worden uitgevoerd. Hiermee zult u wel enige ruimte in huis verliezen.

Isoleren van binnen- of buitenwand?

Het is mogelijk om de isolering van de gevel zowel aan de buiten- als binnenzijde te laten uitvoeren. In beide gevallen plaatst een professioneel isolatiebedrijf een extra wand tegen de bestaande muur. In de ruimte die tussen de voorzetwand en de bestaande gevel ontstaat, wordt isolatiemateriaal gespoten. Dit gebeurt op vergelijkbare wijze, zoals uitgelegd voor spouwmuurisolatie. Door het monteren van de extra wand, heeft u bij gevelisolatie echter wel iets meer last van de verbouwing. Dit weegt desondanks in veel gevallen wel op tegen de kostenbesparing. Bovendien levert het isoleren van de gevel aan de buitenzijde een veranderd vooraanzicht op. Dit kan de verkoopwaarde van uw huis in Dongen verhogen, in samenwerking met de verbeterde isolering.
vliesgevelisolatie Dongen

Gevel isoleren prijzen

Geluidsisolatie

Hebt u veel geluidsoverlast van de buren? Het is wellicht een goed idee om geluidsisolatie te plaatsen. De dikte van een muur is hierbij belangrijk. Hoe dikker de muur, hoe beter de geluidsisolatie. Het is echter niet altijd mogelijk om een hele dikke muur te plaatsen. Daarom maakt een isolatiebedrijf uit Dongen veelal gebruik van het massa-veer-massaprincipe. Tussen twee massa’s, de buiten- en binnenwand, plaatst men een ‘veer’. In sommige gevallen is dit lucht, voor een betere geluidsisolatie kunt u een isolatiemateriaal gebruiken. Een zachte ‘veer’, zoals minerale wol, wordt hierbij aangeraden omdat deze geluid het beste absorbeert.

Lucht- en contactgeluid

Bij geluidsoverlast hebt u te maken met lucht- of contactgeluid. Luchtgeluid ontstaat in de vrije lucht en beweegt zich voort via geluidstrillingen. Denk hierbij aan toeterend verkeer, luidruchtige kinderen of de tv van de buren. Luchtgeluid voorkomt u eenvoudig door isolatie tegen de aanpalende vloer, muur of plafond aan te brengen, volgens het massa-veer-massaprincipe. Contactgeluid staat, zoals de naam al zegt, in contact met een plafond, muur of vloer. Dit is bijvoorbeeld het lawaai van een schuivende stoelpoot of voetstappen van de bovenburen. Het is een stuk lastiger om contactgeluid aan te pakken. Het geluid verspreidt zich namelijk niet alleen door bijvoorbeeld de aanpalende vloer, maar ook door omliggende vloeren. Om al het geluid te dempen zou het isolatiebedrijf dus een gehele isolatieschil van plafond tot vloer moeten creëren. Dit is meestal niet mogelijk waardoor de keuze op isolatie van de aanpalende muur, vloer of plafond valt.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Naast dragende gevels bestaan er ook zogeheten vliesgevels. Een vliesgevel is een niet dragende gevel die enkel dient als verfraaiing van de muur of het beschermen van de onderliggende structuur tegen de weersinvloeden. Wanneer u ervoor kiest om de vliesgevel te isoleren dan zult u de duurzaamheid van het gebouw verbeteren en kunt u aanzienlijk besparen op de stookkosten. Kiest u voor de isolatie van een dragende of niet-dragende gevel? Dan adviseren wij om deze af te werken met een laag stucwerk. Het stucwerk biedt een extra isolerende laag en zal bovendien de aanblik van het pand verbeteren. Benieuwd naar de kosten van een vliesgevelisolatie voor uw woning in Dongen? Vraag via ons contactformulier eenvoudig en snel meerdere, vrijblijvende offertes aan.

Gevelisolatie prijzen

De kosten van gevelisolatie worden onder andere bepaald door de bereikbaarheid, de isolatiesoort, de benodigde hoeveelheid en de isolatietechniek. Daarnaast zit er een verschil in prijs tussen isolatie aan de binnen- of buitenmuur. Buitenmuurisolatie is erg effectief, het is echter ook een stuk prijziger. Bij buitenmuurisolatie hebt u immers ook gevelbekleding nodig. Isolatie van de binnenmuur kost gemiddeld €50,- per m². U bespaart circa €550,- per jaar en de terugverdientijd is ongeveer 8 jaar. De isolatie van de buitenmuur kost zo’n €120,- per m². Hierbij bespaart u zo’n €700,- per jaar, de terugverdientijd ligt rond de 15 jaar. In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kosten per woningtype.

Prijstabel

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.500,- €3.600,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.000,- €7.200,-
Hoekwoning 90 m² €4.500,- €10.800,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.000,- €12.000,-
Vrijstaand 160 m² €9.000,- €19.200,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €50, per m2 en de buitenmuurisolatie: €120,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen
Dakisolatie Dongen

Dakisolatie

Door uw dak te isoleren bespaart u jaarlijks tot wel 25% op uw energiekosten. Dit is niet alleen verruimend voor uw budget, maar levert tevens een grote bijdrage aan een beter milieu. Een dergelijke vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen is uitstekend voor het milieu. Een ander voordeel van dakisolatie is dat dit relatief eenvoudig zelf uit te voeren is. Met name het isoleren door middel van isolatieplaten, geplaatst op een hellend dak is niet moeilijk. Vraag eventueel een medewerker van een locaal isolatiebedrijf om hulp bij de start van het project. Let daarnaast op bijkomende elementen, zoals het aanbrengen van een waterafstotende dekkingslaag. Zoekt u een isolatiespecialist bij u uit Dongen? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk deze op prijs en voorwaarden.

prijs dak isoleren Dongen

Schuin- of hellend dak?

Voor het kiezen van het juiste materiaal voor dakisolatie bent u enigszins afhankelijk van het dak dat u wilt isoleren. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een plat dak met zachte materialen als glaswol te isoleren. Voor de isolatie van platte daken kiest u daarom het beste voor isolatieplaten van hardschuim of steenwol. Dit laatste product kent een zeer hoge duurzaamheid, en werkt daarbovenop geluidswerend. Een relatief nieuwe manier is het aanleggen van een groendak. Hierbij wordt groen op het dak geplaatst ten behoeve van de warmteisolatie. Bent u bezig met de dakisolatie van een hellend vlak, dan is glaswol ideaal. Dit brandwerende en zeer flexibele materiaal is uitermate geschikt als isolatie van uw schuine dak. Er zijn meerdere manieren om hellende bedaking te isoleren.

Platdakisolatie

Platdakisolatie heeft een andere aanpak nodig dan de isolatie van een puntdak. Er bestaan drie verschillende methodes voor platdakisolatie, elk met hun eigen voor- en nadelen. Welke het meest geschikt is hangt af van de vrije ruimte en de aanwezige constructie.

Warm plat dak

Dit is de populairste manier van platdakisolatie. Hierbij wordt isolatie aan de buitenkant van het plat dak geplaatst. Dit zorgt ervoor dat ook het dak warm is, vandaar de benaming. Er ontstaat als het ware een isolatieschil. Op de isolatie komt een waterwerende laag terecht, zoals epdm, rubber of roofing. Het isolatiebedrijf maakt bij deze techniek veelal gebruik van platen. Denk hierbij aan PIR-, XPS- of PUR-isolatieplaten.

Koud plat dak

Bij deze constructie brengt het isolatiebedrijf de materialen aan de binnenkant van het dak aan. Dit is de minst populaire optie omdat het een aantal risico’s met zich meebrengt. De kans op vocht in de dakconstructie is namelijk groot, wat houtrot als gevolg kan hebben. Zorg daarom altijd voor voldoende ventilatie en breng in ieder geval een dampscherm aan. Een ander risico is dat het dakvlak te maken krijgt met temperatuurschommelingen wat kan resulteren in het uitzetten of krimpen van de dakafwerking. Glaswol, rotswol en isolatieplaten worden het meest gebruikt bij koude platdakisolatie.

Omgekeerde plat dak

De laatst optie is een omgekeerd plat dak. Dit houdt in dat het isolatiebedrijf uit Dongen de materialen op de bestaande dakbedekking legt. Deze manier wordt veelal toegepast op dakterrassen, balkons en platte daken waar regelmatig op wordt gelopen. Het isolatiebedrijf brengt de isolatieplaten los aan op het dak, strak tegen elkaar. Hierop komt vervolgens ballast zoals terrastegels of grind. Het is belangrijk om te controleren of de dakconstructie het gewicht van de ballast kan dragen. Het is daarnaast verstandig om bij deze constructie vochtbestendige en drukvaste isolatieplaten te gebruiken, zoals XPS. Een PIR- of PUR-isolatieplaat is niet vochtbestendig waardoor het mogelijk is dat deze op den duur gaat rotten.

Zolderisolatie

Wanneer wij spreken over woningisolatie, dan zullen veel van onze klanten uit Dongen niet denken aan het isoleren van de zolder. Een zolderisolatie kan echter zorgen voor een grote besparing op de stookkosten, doordat hierdoor de warmte niet langer verloren gaat. Een zolderisolatie wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen als alternatief voor de dakisolatie. Door de zoldervloer te isoleren wordt de warmte namelijk al eerder tegengehouden, en komt deze niet terecht op een zolder waar toch geen gebruik van wordt gemaakt. Laat u diverse kamers op zolder bouwen? Dan is juist een dakisolatie van groot belang, eventueel gecombineerd met een vloerisolatie voor geluidsdemping.

Dakisolatie prijzen

Gaat u uw huis in Dongen van dakisolatie voorzien? Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar de kosten. De kosten hangen af van een aantal factoren waaronder het soort dak, de afmetingen en de manier van isolatie. In onderstaande prijstabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten. Ook de materiaalsoort bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke kostprijs. PUR kost bijvoorbeeld €25,- per m² terwijl glaswol maar €7,50,- per m² kost. Daarnaast beïnvloeden extra opties de kosten. Wilt u ventilatieroosters laten plaatsen om droge lucht te voorkomen? Dit kost circa €15,- tot €60,- per stuk. Dankzij dakisolatie bespaart u circa €500,- per jaar, de terugverdientijd is 3 tot 7 jaar.

Dakisolatie informatie aanvragen

Prijstabel

Soort dak + m² Plaatsing isolatie Gemid. prijs per m² Totaalprijs
Hellend (60m²) Binnenlangs €35,- €2.100,-
Hellend (60m²) Buitenlangs €50,- €3.000,-
Plat (15m²) Binnenlangs €35,- €495,-
Plat (15m²) Buitenlangs €95,- €1.425,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2. De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m2.

We waren op zoek naar een isolatiebedrijf in Dongen voor het isoleren van ons dak en spouwmuurisolatie. Na de aanvraag ontvingen we snel vier prijsoverzichten. De prijs viel ons erg mee, vriendelijke medewerkers met kennis van zaken. We zijn uitstekend geholpen! Fam. Martens – Dongen.

Offertes aanvragen

U begrijpt dat het aanbrengen van isolatie veel voordelen met zich meebrengt. Wilt u uw woonhuis in Dongen van isolatie voorzien? Als u een isolatiebedrijf zoekt dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons netwerk bestaat namelijk uit meerdere isolatiebedrijven uit Dongen en de buurt van Dongen. Laat vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het offerteformulier. We sturen u gratis en helemaal vrijblijvend een aantal (max. 5) offertes toe. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken op basis van voorwaarden en prijs. Vervolgens kiest u zelf welke vakman bij u langskomt in Dongen om ervoor te zorgen dat u van een comfortabel huis geniet!

Isolatie offertes

 

Isolatie subsidie: waar heeft u recht op?

De Rijksoverheid wilt duurzaamheid stimuleren. Daarom kunt u soms gebruik maken van verschillende subsidie regelingen. U hebt wellicht wel eens gehoord van de populaire Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Deze regeling was echter zo populair dat de pot voor particuliere wooneigenaren al op is. U komt hiervoor alleen nog in aanmerking als VvE’er. Gelukkig kunt u in 2017 en 2018 nog wel gebruik maken van het verlaagde BTW-tarief. Op loonkosten voor het aanbrengen van isolatiemateriaal betaalt u maar 6% in plaats van de gebruikelijke 21%. Uw huis moet in ieder geval 2 jaar of ouder zijn om hiervoor in aanmerking te komen. Het is daarnaast wellicht mogelijk dat er in uw provincie of gemeente bepaalde subsidies gelden. Het is verstandig om hierover contact op te nemen met uw gemeente. Wilt u op dit moment isolatie aanbrengen maar staat uw spaarrekening dit niet toe? Bij de groene lening, voor groene werkzaamheden, kunt u geld lenen tegen een laag rentetarief van ongeveer 2,5%.

Hoe werkt spouwisolatie?

 

Isolatiematerialen

PIR isolatie

pir isolatie Dongen

Het isoleren van woningen kan met behulp van verschillende materialen. Bij diverse producten van isolatiemateriaal is men bovendien voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe isolatiematerialen. Eén van deze producten is PIR. PIR staat voor polyisocyanuraat, en is technisch gezien de verbeterde versie van PUR. Het materiaal heeft hoge isolerende eigenschappen, waardoor het ook in dunne isolatieplaten zorgt voor een hoge isolatiewaarde.

Isolatieplaten

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn een zeer populaire vorm van isolatiemateriaal. Dit komt doordat isolatieplaten over het algemeen goed te verwerken zijn door doe-het-zelvers. Zeker op het gebied van de dakisolatie zijn isolatieplaten een goede keus. De platen worden meestal gemaakt van hardschuim, maar zijn tevens uit andere grondstoffen te produceren. Bent u benieuwd naar de kosten van isolatieplaten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons isolatiebedrijf in Dongen.

EPS isolatie

EPS isolatie Dongen

Wanneer u kiest voor EPS (geëxpandeerd polystyreen) als basis voor uw isolatie, dan profiteert u onder andere van de volgende voordelen. Het product is ten eerste sterk isolerend, en daarbij zo licht als lucht. Daarbij komt dat EPS ongevoelig is voor vocht. Dit betekent dat het goed toegepast kan worden bij een vloerisolatie of gevelisolatie. Een ander voordeel van EPS (dat wij ook wel kennen als piepschuim) is de duurzaamheid.

Steenwol

Steenwol isolatie

Steenwol staat ook wel bekend als rotswol. Het product wordt gemaakt door basaltstenen op een hoge temperatuur samen te smelten, en daarna via een spinner tot draden te verwerken. De losse draden worden vervolgens met een bindmiddel verweven, om zo een soort lap van het materiaal te verkrijgen. Het voordeel van steenwol is dat het naast warmte-isolatie ook zorgt voor een geluidsisolatie. Andere voordelen zijn een hoge duurzaamheid en lange levensduur.

Glaswol

Glaswol isolatie

Wanneer u contact opneemt met een erkend isolatiebedrijf uit Dongen voor het isoleren van uw dak, dan zal men in de meeste gevallen wijzen op de mogelijkheden van glaswol. Glaswol is een product dat zeer veel positieve eigenschappen heeft, terwijl het relatief goedkoop verkrijgbaar is. Glaswolrollen zijn bijvoorbeeld niet alleen brandwerend, maar bieden tevens een goede laag tegen geluid. Het nadeel is dat het geen vochtwerende werking kent.

PUR isolatie

PUR isolatie

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Dongen de vraag of het nog wel veilig is om met PUR te werken. PUR is namelijk een tijd negatief in het nieuws geweest vanwege vermoedelijke gezondheidsrisico’s. Uit onderzoek is echter gebleken dat u hiervoor niet bang hoeft te zijn. PUR vormt nog steeds een ideale basis voor isolatieplaten, of voor een spouwmuurisolatie. Wilt u graag meer weten? Wij informeren u met alle plezier.

Schelpen isolatie

Schelpenisolatie

Naast kunstmatige isolatiemiddelen zijn er ook natuurlijke grondstoffen beschikbaar. Zo kunt u bij de isolatie van de kruipruimte kiezen uit onder andere thermokussens en bodemfolie, maar ook uit zand of schelpen. Schelpen zijn een ideale vorm van isolering, doordat zij lage prijzen kennen, en daarbij een goede laag vormen tegen optrekkend vocht. De isolatiewaarde ervan is minder hoog.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie Dongen

Voor een dakisolatie is een natuurlijk isolatiemiddel schapenwol. Schapenwol heeft vele positieve eigenschappen zoals een hoge vochtwering, brandwering en een geurneutralisering. Het heeft daarentegen geen geluidsisolerende werking. Het grote voordeel van schapenwol is dat het een volledig duurzaam middel is. Dit betekent dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor het milieu wanneer het gebruikt wordt als isolatiemateriaal.

Hennep isolatie

hennep isolatie Dongen

Hennep isolatie is tevens een vorm van isoleren waarbij gebruik wordt gemaakt van een natuurlijk product. Het heeft een hoge vochtregulerende werking, wat voornamelijk betekent dat de luchtvochtigheid binnenshuis gelijkmatig blijft. Hebt u snel last van astma, of reumatische klachten? Overweeg dan de mogelijkheden van hennep isolatie. Desgewenst kunnen wij u meer informatie geven over de voor- en nadelen van diverse natuurlijke isolatiematerialen.

isolatie Dongen

Waarom Isolatie Expres?

 • Gemakkelijk meerdere aanbiedingen ontvangen
 • Louter gerenommeerde isolatiebedrijven uit Dongen
 • Scherpe prijzen
 • Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie
 • Vloerisolatie zowel met als zonder kruipruimte
 • Helder en deskundig advies
 • Kosteloos en zonder verplichtingen

1. Offertes aanvragen

Door ons contactformulier in te vullen vraagt u geheel kosteloos en vrijblijvend verschillende prijsoverzichten aan bij isolatiebedrijven uit heel Dongen. Of het nu gaat om het isoleren van de kruipruimte of spouwmuurisolatie. De aan ons gelieerde specialisten kunnen u hierbij van dienst zijn, en de producten leveren en plaatsen tegen scherpe prijzen.

2. Vergelijken

Wanneer u de offertes ontvangt, is het aan u om deze in alle rust te vergelijk op basis van prijzen, aanbod en beschikbaarheid. Op deze manier kiest u zelf voor een isolatiebedrijf uit Dongen dat aan al uw wensen voldoet.

3. En besparen!

Door de aanbiedingen op een rijtje te leggen en deze goed te vergelijken bespaart u tot maarliefst 35% op uw investering. Het aanbod gevonden waarnaar u zocht? Dan kan het besparen op uw energiekosten beginnen! Heeft u bij de offertes geen juiste aanbieding gevonden? Geen nood. Bij Isolatie Expres zit u nergens aan vast, u zoekt gewoon rustig verder.

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatie Dongen – Isolatiebedrijf om uw huis te isoleren