Isolatiebedrijf

Isolatie Friesland

Bent u op zoek naar een isolatiebedrijf in Friesland, die u assisteert bij gevelisolatie of dakisolatie? Bij Isolatie Expres helpen we u door u in contact te brengen met verschillende isolatiebedrijven uit de regio Friesland. Bij elk isolatiebedrijf kunt u terecht voor het isoleren van kruipruimte tot dak, of het vervangen van enkel door dubbel glas. Door het contactformulier in te vullen, vraagt u gratis en vrijblijvend offertes aan van diverse professionals in Friesland. Door de prijsopgaven voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie met elkaar te vergelijken, kan u tot wel 35% besparen op het totaalbedrag!

Direct offertes aanvragen

Prijsopgaven aanvragen

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Landelijk opererend netwerk

In de afgelopen jaren is Isolatie Expres uitgegroeid tot een landelijk netwerk. Dit betekent dat we niet alleen in Friesland actief zijn, maar door heel Nederland. U kunt dan ook in elke gemeente in Nederland bij ons terecht voor een erkend isolatiebedrijf. Dankzij het landelijk netwerk profiteert u tevens van de kennis en expertise van professionals over het gehele land. Wanneer u in de contactruimte uw stad opgeeft, zorgen wij voor vrijblijvende en gratis offertes van bedrijven uit uw regio. Wij helpen u graag de isolatie van uw woning te verbeteren.

Voordelen van isoleren

Het isoleren van een woning brengt verschillende voordelen met zich mee, afhankelijke van de isolatie vorm en de mate van isolering. Het grootste voordeel is natuurlijk de vermindering van de stookkosten en de positieve bijdrage aan het milieu. De beperking van warmteverlies wordt voornamelijk bereikt door vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Een tweede voordeel van isoleren is de beperking van geluidsoverlast. Met name door dakisolatie en gevelisolatie kan u de binnenkomst van buitengeluiden in hoge mate verlagen. Tot slot verhelpt een goede dakisolatie lekkages. Kortom: goed isoleren verhoogt uw woonplezier in Friesland.

Isolatievorm Gemiddelde prijs Gemiddelde besparing (p.j.)
Gevelisolatie € 3500,- € 750,-
Spouwmuurisolatie € 2200,- € 550,-
Vloerisolatie € 1750,- € 200,-
Dakisolatie € 4000,- € 650,-
Isoleren Kruipruimte € 750,- € 125,-

Gevel isolatie Friesland

Spouwmuurisolatie

Wanneer u wel uw muren van een betere isolatie wilt voorzien, maar gevelisolatie in Friesland te duur vindt, dan kan u kiezen voor de isolering van uw spouwmuur. Spouwmuur isolatie is met name geschikt voor woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn. Deze panden hebben namelijk vaak wel al een tussenruimte in de muren, maar deze is nog niet van isolatiemateriaal voorzien. Het isoleren van deze ruimte hoeft niet hoog in de prijzen op te lopen, waardoor u tegen relatief weinig geld al de isolatiewaarde van het pand verhoogt. De isolatiewaarde van een spouwmuurisolatie is echter niet zo hoog, als wanneer u had gekozen voor gevelisolatie. U bespaart dan ook jaarlijks minder op de stookkosten. Toch zult u ook met een spouwmuurisolatie na 3 tot 4 jaar geld verdienen doordat u de investering al hebt terugverdiend.

Vloer isolatie Friesland

Vloerisolatie

Naast gevelisolatie helpen wij u graag met het uitvoeren van een vakkundige vloerisolatie in Friesland. De isolatie van de vloer en kruipruimte door een professioneel isolatiebedrijf kan vele voordelen opleveren. Het belangrijkste is dat u door een goede vloerisolering geen last meer heeft van optrekkende kou, of van vocht onder de vloer. Een tweede, zeer belangrijk, voordeel is het verbeterde leefklimaat die een vloerisolering met zich meebrengt. Astma- en reumapatiënten zullen dankzij een vermindering in de luchtvochtigheid schommelingen beter met hun klachten om kunnen gaan. Daarnaast is de isolatie van vloer en kruipruimte tevens aan te raden voor mensen met een huisstofmijt allergie. Door uw vloeren van goede isolering te voorzien zorgt u voor een behoorlijke kostenbesparing in uw portemonnee.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Het grootste voordeel zijn de lage prijzen. Daarnaast heeft u tijdens het isoleringproces geen last van overmatige rommel of lawaai. Doordat er in uw voegen kleine gaten worden geboord, waardoor het isolatiemateriaal gespoten kan worden, hoeft er geen ingrijpend hak- en breekwerk te worden uitgevoerd. De spouwmuurisolatie klus wordt bovendien binnen een dag volledig afgerond. Het laatste voordeel van spouwmuurisolatie is de goede vochtbestrijding. Ook wanneer de muur al eens is geïsoleerd kan met nieuwe materialen de vochtbestrijding nog met 50% verbeterd worden.

Terugverdientijd

Een gedegen vloerisolatie kan leiden tot een besparing van wel 200 euro per jaar. Doordat de isolatie leidt tot een verminderd warmteverlies, wordt het gasverbruik jaarlijks met minimaal 4.5m3 gas per vierkante meter vloer verlaagd. De uitgaven voor de aanleg van een goede vloerisolatie komt ongeveer op 1750 euro te liggen. Afhankelijk van het gekozen materiaal en de afmetingen van de vloer heeft u de kosten voor isolatie in ongeveer 8 jaar terugverdiend. Met de huidige BTW regeling van 6% op arbeidskosten en de hoge energieprijzen kan dit aantal nog flink teruglopen. Nadat u de investering hebt terugverdiend zult u feitelijk geld verdienen door de besparing op de stookkosten.

Na-isoleren spouwmuur

Een spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie die niet alleen bij nieuwbouw kan worden toegepast, ook het na-isoleren van de spouwmuur is mogelijk. Er moet bij uw woning of bedrijfspand in Friesland dan natuurlijk wel een spouwmuur zitten. U controleert de aanwezigheid van een spouw door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Dit kan bijvoorbeeld bij een deur of raam. Er zit pas een spouw tussen de muren wanneer de afstand meer dan 24 centimeter bedraagt. Wanneer u het beste kunt kiezen voor een spouwmuurisolatie is afhankelijk van uw budget en wensen voor de isolatiewaarde. Wij helpen u graag!

Houten vloer isoleren

Wie ervoor kiest een houten vloer op de begane grond te isoleren, kan het isolatiemateriaal direct tegen de planken aanbrengen, maar heeft als alternatief het overhouden van enige tussenruimte. De stilstaande lucht tussen de planken en het isolatiemateriaal heeft een extra isolerende functie. Kiest u voor deze methode? Dan moet u er goed aandenken dat het isolatiemateriaal aan de zijkanten wel goed tegen de balken wordt geplaatst. Plaatst u het materiaal wel direct tegen de planken? Kies dan het liefst niet voor lijm: dit beschadigt de ondervloer als u het later wilt verwijderen en er komen bovendien schadelijke stoffen uit de lijm vrij.

Spouwmuur isolatie Friesland

Gevelisolatie

Eén van de duurste vormen van isolatie is gevelisolatie. Desondanks levert een gedegen gevelisolatie grote besparing op, waardoor u relatief gezien de investering het snelst hebt terug verdiend. Binnen vier jaar kunt u de kosten voor een gevelisolatie al bespaard hebben op de normale uitgaven voor energieverbruik. Naast een beperking van het warmteverlies is een ander groot voordeel van gevelisolatie de vermindering van het geluidsoverlast. Doordat bij gevelisolatie aan de binnen- of buitenzijde van de muur een extra voorzetwand wordt geplaatst, waartussen isolatiemateriaal wordt geblazen, komt er tevens een dubbele laag tegen geluid van buitenaf. Wanneer u overgaat tot het isoleren van de gevel in Friesland, moet u er rekening mee houden dat u alleen een vergunning krijgt voor een isolering met een isolatiewaarde (Rc-waarde) van minimaal 1.3.

Dak isolatie Friesland

Dakisolatie

Zeer belangrijk voor de beperking van warmteverlies is de isolatie van uw dak. Warme lucht, zoals u waarschijnlijk wel zult weten, stijgt op, waardoor een slechte dakisolatie grote invloed kan hebben op uw energieverbruik. Wilt u weten of uw dak van een goede isolering is voorzien? Vraag dan een isolatiebedrijf uit Friesland om een (gratis) check te doen op de kwaliteit van de isolering. Zij helpen u graag. Naast een besparing op de stookkosten, helpt een goede dakisolatie ook tegen geluidsoverlast, en worden lekkages verholpen of voorkomen. Bovendien kunt u – afhankelijk van het gekozen materiaal – tot wel 1500m³ gas per jaar besparen. U draagt dan ook bij aan het verminderen van de CO² uitstoot. Door te isoleren draagt u bij aan een beter milieu, daarnaast is het nog voordelig ook. Samen leidt dit tot een sterk verbeterd wooncomfort.

Kosten en besparing

De isolatie van gevel of spouwmuur wordt meestal toegepast om te besparen op de stookkosten. Zoals aangegeven kunnen de prijzen voor een gevelisolatie zeer hoog oplopen. Buitenmuurisolering kost al snel rond de €6.000,-, terwijl binnenmuurisolering zo’n €5000,- zal kosten. Ondanks de hoge prijzen verdient u deze wel snel terug, door de hoge isolatiewaarde van beide technieken.

De isolering van een buitenmuur heeft een Rc-waarde van 4.0, waardoor u wel €750,- tot €800,- euro per jaar bespaart. De isolatie van een binnenmuur leidt tot een Rc-waarde van 2.5, wat komt op een jaarlijkse besparing van zo’n €700,- tot €750,-. Het is verstandig om u te laten voorlichten door diverse vakmannen. Via onze service komt u vrijblijvend in contact met enkele gerenommeerde bedrijven bij u uit de buurt. Wij garanderen u dat u altijd snel en vakkundig wordt geholpen door één van onze experts.

Tips voor zelf het dak isoleren

Om de uitgaven voor een dakisolering enigszins te drukken, kunt u overwegen om de klus zelf uit te voeren. Omdat u natuurlijk wel wilt dat de isolatie goed wordt aangezet, geven wij u hier enkele tips om de klus te vergemakkelijken.

 • Zorg ervoor dat u een professioneel isolatiebedrijf uit Friesland om advies vraagt, voordat u start.
 • U kunt het beste kiezen voor isolatieplaten van hardschuim als isolatiemateriaal, deze zijn het makkelijkst te plaatsen.
 • Vergeet niet een waterwerende laag aan te brengen, voordat u de isolatieplaten installeert.
 • Zorg voor een goede afwerking, om latere lekkages te voorkomen.
Met deze stappen zorgt u ervoor dat uw dakisolatie netjes en vakkundig wordt uitgevoerd. Mocht u nog vragen hebben, dan zijn wij altijd bereikbaar voor advies of praktische ondersteuning.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Wist u dat er een onderscheid bestaat tussen een vliesgevel en een standaard gevel? Een vliesgevel is een gevel die geen dragende functie heeft, maar dient om de aanblik van het gebouw te verbeteren. Daarnaast kan een vliesgevel ook de onderliggende muur tegen de weersinvloeden beschermen. Wilt u de isolatiewaarde van uw pand verbeteren? Dan is het een optie om de vliesgevel te isoleren. Dit kan met verschillende materialen, maar over het algemeen worden glaswol en rotswol hiervoor het meest ingezet. Een andere manier om de isolatiewaarde en aanblik van een gebouw beter te maken is het aanbrengen van stucwerk.

Zolderisolatie

Het isoleren van de zolder is een mogelijke vorm van woningisolatie die door veel van onze klanten uit Friesland wordt vergeten. Het uitvoeren van een zolderisolatie brengt echter verschillende voordelen met zich mee. Zo zal bij de isolatie van de zoldervloer de warmte van beneden niet naar een loze ruimte stijgen. Een zolderisolatie wordt daarom regelmatig als alternatief voor de dakisolatie toegepast. Een tweede voordeel is dat dankzij de zolderisolatie de klus ook in de winter kan worden uitgevoerd. U hoeft niet tot in het voorjaar te wachten voordat de isolatiespecialisten hun gang kunnen gaan. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Offerte aanvragen

Wilt u uw woning laten isoleren? Of heeft u een vraag over ons werk aangaande de spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie? Vraag dan gratis offertes aan via het contactformulier. U ontvangt per isolatiebedrijf in Friesland een offertevoorstel, zodat u door te vergelijken bespaart op de totale kosten, en kunt kiezen voor een isolatiebedrijf dat aan uw wensen voldoet. Wij garanderen een hoge kwaliteit en klantvriendelijkheid. Zit er geen offerte tussen die u aanspreekt? Geen nood, bij ons zit u nergens aan vast. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Isolatiebedrijf offerte Friesland

Kosten

kosten isoleren

De kosten voor het isoleren van de spouwmuur, of gevel, zijn evenals de prijzen voor vloerisolatie en dakisolatie afhankelijk van de afmetingen van het oppervlak en het gekozen isolatiemateriaal. Daarnaast is dakisolatie eenvoudigweg duurder dan spouwmuurisolatie. Desalniettemin moet u ook rekening houden met de isolatiewaarde die de gekozen methode oplevert, en de besparing op stookkosten die het met zich mee brengt.

Een vochtig huis

vochtig huis

Het komt regelmatig voor dat (oudere) woningen in Friesland te maken hebben met overlast door vocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schimmel, of vochtplekken. Deze kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en worden voorkomen door goed te isoleren. Eén van de beste isolatie methoden tegen vocht is het isoleren van de kruipruimte, evenals vloerisolatie. Om lekkage te voorkomen kiest u voor dakisolatie.

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren Friesland

Wanneer uw een redelijk hoge kruipruimte heeft, dan is het mogelijk om te besparen op de kosten van het isoleren, door te kiezen voor het isoleren van de kruipruimte, in tegenstelling tot andere methodes van vloerisolatie. Ook wanneer u een lage kruipruimte heeft, is dit mogelijk, de kosten voor installatie lopen dan iets op. Heeft u geen kruipruimte, dan moet u toch kiezen voor andere vormen van vloerisolatie.

We hadden via vrienden gehoord dat ze door het aanbrengen van isolatie op het dak, en met vloerisolatie behoorlijk besparen. Daarom maar eens een offerte aangevraagd. Direct diverse overzichten ontvangen. De prijzen zijn scherp. Ik ben goed geholpen. P. Braaksma – Friesland.

PIR isolatie

PIR isolatiemateriaal

Wanneer u op zoek bent naar een isolatiemateriaal van hoge kwaliteit dan is PIR isolatie wellicht wat voor u. PIR staat voor polyisocyanuraat, een kunststof die de opvolger is van PUR. Zo heeft het materiaal een hogere brandveiligheid en isolatiewaarde. Dit leidt ertoe dat u minder van het product nodig heeft om dezelfde mate van warmteweerstand te realiseren. Het is zeer geschikt voor zowel dak- als gevelisolatie.

Isolatieplaten

Isolatieplaten prijzen

Wilt u graag zelf uw pand in Friesland isoleren, zonder hulp van een erkend isolatiebedrijf? Dan raden wij aan gebruik te maken van isolatieplaten. Dergelijke platen zijn geschikt voor vloerisolatie, dakisolatie en in een aantal gevallen ook voor een gevelisolatie. Isolatieplaten worden meestal gemaakt van hardschuim, tegenwoordig meestal van een materiaal genaamd PIR. Dit heeft een hoge dichtheid waardoor zelfs dunne isolatieplaten al een hoge isolatiewaarde bieden.

EPS isolatie

EPS isolatiemateriaal

Als er bij een isolatiebedrijf isolatie van EPS aan wordt geboden, dan spreekt men over geëxpandeerd polystyreen, wat wij beter kennen als piepschuim. Het grote voordeel van piepschuim is dat het zeer goed isoleert, terwijl het product ontzettend licht is. Hierdoor wordt EPS veel toegepast bij het isoleren van platte daken, maar ook bij het afdekken van de kruipruimte. Het nadeel van EPS is dat dit vrij hoge kosten heeft in de aanschaf.

Steenwol

Steenwol Friesland

Op het moment dat u een dak- of gevelisolatie wilt toepassen, dan hebt u de keuze uit een groot assortiment aan isolatiematerialen. Eén van deze materialen is steenwol, dat ook wel bekend staat als rotswol. Hoewel het product vaak vergeleken wordt met glaswol, is steenwol een natuurlijk product, dat tevens een hoge duurzaamheid kent. Het heeft een uitstekende levensduur en is brandveilig. Een goede keuze voor elke vorm van isolatie.

Glaswol

Glaswol isolatiemateriaal

Eén van de meest voordelige producten op de markt is glaswol, zeker wanneer alle extra eigenschappen van dit product in acht worden genomen. Glaswol is toepasbaar bij het isoleren van daken, gevels en vloeren, en is relatief gemakkelijk zelf te installeren. Het is wel belangrijk om bij de installatie van glaswol uzelf goed te beschermen tegen vezels die in de lucht komen te hangen. In ieder geval een mondkapje en een stofbril zijn noodzakelijk als bescherming.

PUR isolatie

PUR isolatiemateriaal

Wie denkt aan isolatie denkt vaak direct aan PUR, het hardschuim dat vaak de basis vormt voor isolatieplaten. PUR wordt echter niet alleen in vaste vorm toegepast als isolatiemateriaal, ook in vloeibare variant is het zeer geschikt, bijvoorbeeld bij een spouwmuurisolatie. In dat geval wordt de PUR door kleine gaten in de voegen gespoten, waarna het in de spouw uithardt. De spouwmuurisolatie kan binnen een dag worden uitgevoerd, zodat u hiervan weinig overlast ondervindt, en snel geniet van een optimaal wooncomfort!

Schelpen isolatie

Schelpenisolatie prijs

Voor het isoleren van de kruipruimte hebt u de keuze uit zowel kunstmatige als natuurlijke materialen. Eén van deze natuurlijk producten zijn schelpen. Schelpen zijn een zeer voordelige keuze, en kunnen bovendien in een halve dag in uw kruipruimte gestort worden, wat een goede isolatie tot gevolg heeft. Het nadeel van schelpen is dat deze na verloop van tijd enigszins kunnen verzakken, of indikken. Dit zal de isolatiewaarde een stuk verlagen. Desnoods kunnen er nieuwe schelpen bij worden geplaatst.

Schapenwol isolatie

Schapenwol isolatiemateriaal

Voor een dakisolatie zijn niet alleen steenwol- of glaswolrollen een goede keuze, ook gewone schapenwol heeft een hoge isolerende waarde. Daarnaast heeft wol vele andere handige eigenschappen. Zo werkt het geur neutraliserend en vochtremmend. Schapenwol is bovendien relatief goedkoop verkrijgbaar bij verschillende professionals. Vraag via het contactformulier eventueel naar een offerte van een isolatiebedrijf uit Friesland, en vergelijk de kosten voor schapenwol met die van andere producten.

Hennep isolatie

Hennep isolatiemateriaal Friesland

Bent u op zoek naar een natuurlijk product voor een vloerisolatie? Overweeg dan om hennep te gebruiken. Hennep is geschikt voor het isoleren van vloeren en muren, en bevat geen schadelijke stoffen. Het product is bovendien niet alleen warmte-isolerend, maar ook warmtewerend. Dit betekent dat u in de zomer geniet van een heerlijke koelte in huis. Dankzij de stabiliserend invloed van hennep op de luchtvochtigheid profiteert u bovendien van een uitstekend leefklimaat.

isolatie offerte aanvragenFriesland

Waarom Isolatie Expres?

 • In een paar klikken meerdere prijsopgaven aangevraagd
 • Snel scherpe offertes ontvangen
 • Altijd een erkend isolatiebedrijf uit Friesland
 • Van kruipruimte tot dakisolatie
 • Deskundig advies over het verschil tussen gevelisolatie en spouwmuurisolatie
 • Ook voor het isoleren van de kruipruimte
 • Deskundig advies
 • Vrijblijvend en geheel kosteloos!

1. Offerte aanvragen

Door het contactformulier in te vullen, kunt u vandaag nog verschillende vrijblijvende en gratis offertes aanvragen. Vul het formulier zo nauwkeurig mogelijk in, opdat het advies zo goed mogelijk op maat kan worden gemaakt. Wij brengen u in contact met menig isolatiebedrijf uit Friesland. Zij zullen u voorzien van enkele offertes tegen scherpe prijzen.

2. Vergelijken

Wanneer u de offertes heeft ontvangen kunt u deze zelf vergelijken op basis van prijzen, het beschikbare aanbod qua isolatiematerialen en de geboden diensten. Welk isolatiebedrijf uit Friesland u ook kiest, wij garanderen dat deze de isolatie klus snel uitvoert, met gebruik van innovatieve technieken. Door een hoge kwaliteit materiaal en deskundige toepassing bent u bovendien verzekerd van een langdurig plezier van de isolering.

3. besparen

Door de verschillende prijsopgaven met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 35% besparen op de investering van het isoleren. Dit betekent dat u de aanschafprijs tot wel twee jaar sneller hebt terugverdiend. Naast het besparen op de aanschafprijs, bespaart u tevens op het gasverbruik. Kiezen voor professioneel isoleren is daarom op de lange termijn altijd goed voor uw portemonnee.

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatie Friesland – Expert in isoleren!