Isolatie Limburg

Isolatie Limburg

Woont u in Limburg en wilt u graag uw woning beter isoleren? Dat kan eenvoudig en snel met de hulp van Isolatie Expres. Wij brengen u in contact met professionals op het gebied van vloerisolatie en dakisolatie, en voor zowel spouwmuur- als gevelisolatie. Daarnaast kan menig aan ons gelieerd isolatiebedrijf u van dienst zijn bij het isoleren van de kruipruimte en het installeren van dubbele (HR) beglazing. Via het contactformulier vergelijkt u gratis en geheel vrijblijvend offertes van menig isolatiebedrijf uit Limburg en de omgeving. U kiest dan ook altijd zelf voor de juiste aanbieding voor onder andere spouwmuurisolatie. Start vandaag nog met besparen!

Direct offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)


Navigeer direct naar:

Landelijk opererend netwerk

Bij Isolatie Expres werken we met een landelijk netwerk van specialisten. Dit betekent dat er van over het hele land isolatiebedrijven zich bij ons aangesloten hebben. Het gevolg hiervan is dat wij u kunnen garanderen dat er altijd een expert in de buurt van Limburg actief is, die u kan helpen bij het isoleren van vloer, dak, gevel of kruipruimte. Heeft u geen kruipruimte of is deze te laag? Geen probleem. Ook dan heeft ons gelieerde isolatiebedrijf uit Limburg een passende oplossing voor u.

 

Voordelen van isoleren

Het isoleren van een woning heeft als grootste voordeel dat u enorm bespaart op de energiekosten. Daarnaast zijn er vele andere voordelen verbonden aan onder andere een dakisolatie. Kiest u bijvoorbeeld glaswol als isolatiemateriaal, dan zijn een goede brandwering, en geluidswering bijkomende eigenschappen van de isolatie. Voor spouwmuurisolatie zijn de voordelen dat het veel energieverbruik en -kosten (gem. 8m³ gas per m²) scheelt. Het laatste voordeel is het verhoogde wooncomfort dat u ervaart na de isolatie. Tocht in huis is definitief voorbij en het geluidsoverlast van buiten wordt tevens beperkt.

Zoekt u een isolatiebedrijf voor het isoleren van uw woning in Limburg? Regel het binnen 2 minuten door uw gegevens in vullen op ons contactformulier!

 

Spouwmuurisolatie Limburg

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur is een open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Al aan het begin van de twintigste eeuw ontdekte men de voordelen van spouwmuurisolatie. Destijds werd bij spouwmuurisolatie de spouw nog vrijgehouden, terwijl tegenwoordig bij spouwmuurisolatie isolerend materiaal tegen de binnenmuur wordt bevestigd. Wanneer u last heeft van condens op de muren, dan is hier vaak een slechte spouwmuurisolatie de oorzaak van. Om dit te verhelpen is het van belang te kiezen voor na-isolatie, bijvoorbeeld met isolatieparels. Deze worden vermengd met lijm, opdat het materiaal niet verzakt. Een isolatiebedrijf maakt dan verschillende gaatjes in uw muur waardoor deze parels naar binnen worden gespoten.

kosten spouwmuur isoleren

Na-isoleren spouwmuur

Het isoleren van de spouwmuur wordt door velen gezien als de ideale oplossing voor het verbeteren van de isolatiewaarde van een woning of bedrijfspand. Een spouwmuurisolatie kost namelijk weinig geld, en kan binnen een dag worden uitgevoerd. Wilt u weten of het mogelijk is een na-isolatie toe te passen bij uw huis? Kijk dan eerst of er een spouw tussen de binnen- en buitenmuur zit. Dit controleert u door de afstand tussen de muren te meten bij een buitendeur. Bij een afstand boven de 24 centimeter is er sprake van een spouwmuur. Voor het na-isoleren van de spouw hebt u de keuze uit verscheidene isolatiematerialen.

Materialen en kosten

Voor een spouwmuurisolatie is het mogelijk om gebruik te maken van diverse materialen, die allen hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo wordt er door veel van onze klanten uit Limburg gekozen voor een mengsel van isolatieparels en lijm. De isolatieparels bieden een uitstekende isolatiewaarde, en door de lijm zullen zij niet verzakken. Een ander isolatiemateriaal waar u voor kunt kiezen is vloeibare polyurethaan, beter bekend als PUR. Ondanks negatieve nieuwsberichten is uit diverse onderzoeken gebleken dat het compleet veilig is om met PUR te werken. De prijzen voor een spouwmuurisolatie met polyurethaan of isolatieparels liggen rond de €15,- per vierkante meter. Wilt u graag meerdere exacte prijsindicaties ontvangen van isolatiebedrijven uit uw regio? Vraag vrijblijvend offertes aan!
spouwmuur isoleren Limburg

Spouwmuurisolatie verwijderen

Voor een aantal van onze klanten uit Limburg geldt dat hun woning in de jaren 80 of 90 al is geïsoleerd. Zij vragen zich af of hun spouwmuurisolatie nog in de juiste staat verkeert, en hoe zij dit kunnen controleren. De werking van de spouwisolatie is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat het isolatiebedrijf destijds gebruikt heeft. De meeste oudere materialen zullen na verloop van tijd verzakken, waardoor er koudebruggen ontstaan. Hierdoor verliest de spouwmuurisolatie de juiste werking. De enige oplossing is het verwijderen van het isolatiemateriaal, en het zorgen voor een nieuwe na-isolatie. De techniek die men hierbij inzet is vergelijkbaar met die van het verwijderen van de spouwmuurvervuiling: men haalt een aantal stenen weg, en verwijdert handmatig de vervuiling of het oude isolatiemateriaal.

Wat is eigenlijk een spouwmuurvervuiling vraagt u zich af?

De term spouwmuurvervuiling staat voor de aanwezigheid van cementbaarden en puin in de spouw. De spouwmuurvervuiling ontstaat het meest bij oudere panden die verbouwd worden. Het puin kan een koudebrug van de buiten- naar de binnenmuur vormen, waardoor er vocht- en kouproblemen kunnen ontstaan. Het verwijderen van de spouwmuurvervuiling, zelfs zonder na-isolatie is dan ook sterk aan te raden.

Spouwmuurisolatie prijzen

De prijzen voor het isoleren van de spouwmuur, hangen met name af van het soort pand waarin u woont. De prijs voor de na-isolering van een appartement kost namelijk tussen de €700,- en €900,- terwijl een vrijstaand pand al snel een investering van €3.000,- tot €5.000,- vraagt. Het verschil tussen de minimum en maximum prijs is afhankelijk van het soort materiaal dat u kiest. Voor EPS parels betaalt u bijvoorbeeld €23,- per vierkante meter, voor schuim van polyurethaan is dat €28,-. Hierboven komen dan nog de kosten voor het inschakelen van een erkend isolatiebedrijf. Het is afhankelijk van uw exacte wensen en de mate van ondersteuning die u nodig heeft hoe hoog de exacte prijzen worden. Om de investering enigszins te verminderen bestaan er bovendien verschillende subsidies, hiermee is het mogelijk om tot wel 35% op de uiteindelijke investering te besparen.

Prijstabel

Type-woning Buitenmuur EPS Parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €690,- €540,- €840,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.380,- €1.080,- €1.680,-
Hoekwoning 90 m² €2.070,- €1.620,- €2.520,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.300,- €1.800,- €2.800,-
Vrijstaand 160 m² €3.680,- €2.880,- €4.480,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen
Vloerisolatie Limburg

Vloerisolatie

Het isoleren van vloeren is een isolatietechniek die vaak wordt vergeten door klanten uit Limburg. Dit komt doordat men bij een vloerisolatie al snel denkt dat u hiervoor de gehele vloer opengebroken moet worden. Dit is echter niet bij alle soorten vloerisolatie noodzakelijk: ook de isolatie van de kruipruimte of het overdekken van de bestaande ondervloer vormen mogelijke opties binnen de vloerisolatie technieken. Het voordeel van een vloerisolatie op de benedenverdieping is dat u hiermee de mate van optrekkende kou vermindert. Dit heeft onder meer gevolgen als een betere luchtvochtigheid in huis, en minder ongedierte. De vloerisolatie van de vloer op de bovenverdieping zorgt met name voor minder geluidsoverlast: de isolatieplaten beschikken over een dempende werking, waardoor zij de geluidsisolatie bevorderen. Deze betere geluidsisolatie geldt eveneens voor de isolatie van de zoldervloer.
houten vloer isoleren Limburg

vloer isoleren prijzen

Kruipruimte isoleren

Wij noemden het hierboven al even: een vloerisolatie is ook uitvoerbaar door het isoleren van de kruipruimte. De medewerkers van een isolatiebedrijf uit Limburg spreken dan ook wel van een bodem- in plaats van vloerisolatie. Een bodemisolatie is desgewenst eigenhandig af te handelen, mits u over een kruipruimte van meer dan 50cm hoogte beschikt. Is de kruipkelder lager, dan adviseren wij om een professional om ondersteuning te vragen. Er bestaan diverse geschikte materialen voor toepassing bij de bodemisolatie.

Welke het meest geschikt is?

Dat is afhankelijk van de eisen die u stelt. Een isolatie met behulp van thermoskussens is bijvoorbeeld zeer effectief, maar u betaalt dan wel aanzienlijk hogere prijzen dan bij bijvoorbeeld de toepassing van schelpen of zand. Deze laatste twee materialen vallen bovendien onder de natuurlijke isolatiematerialen. Dit betekent dat er weinig verwerking nodig is, waardoor ze een duurzame oplossing vormen. De kunstmatige producten zorgen over het algemeen wel voor een iets hogere isolatiewaarde. Neem vrijblijvend contact op met isolatiebedrijven uit de regio over de opties en bijbehorende prijzen.

Houten vloer isoleren

Bent u van plan om zelf de houten vloer te isoleren? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Het belangrijkste is dat er voor een optimaal resultaat een luchtlaag moet bestaan tussen het isolatiemateriaal en de houten planken. Dit realiseert u door het materiaal tussen de balken te klemmen met behulp van klemmetjes of een draad. Welke methode voor bevestiging u ook gebruikt, maak geen gebruik van lijm. Lijm zal de ondervloer beschadigen als u later het isolatiemateriaal weer wilt verwijderen, en kan bovendien schadelijke stoffen uitstoten zodra u hiermee aan de slag gaat.

Bespaar tot 600 kg CO² met vloerisolatie

Woningen of bedrijfspanden met vloerisolatie zijn niet alleen kostenbesparend wat betreft de energierekening, ze zijn ook comfortabeler en dragen bij aan een beter milieu. Uit onderzoek blijkt dat men jaarlijks zo’n 600 kg (!) CO² bespaart per pand met vloerisolatie. Bovendien vermindert u op deze wijze het jaarlijkse verbruik van fossiele brandstoffen. Deze jaarlijkse besparing kan oplopen tot een verlaging van de energierekening met wel honderden euro’s per jaar. Op termijn zult u dan ook de investering in de vloerisolatie terugverdienen en feitelijk geld verdienen met de isolatie.

Vloerisolatie prijzen

De prijs voor het uitvoeren van een vloerisolatie is sterk afhankelijk van de methode die u kiest. Over het algemeen geldt dat een bodemisolatie de goedkoopste oplossing is, gevold door het isoleren van de bovenkant van de vloer. Een vloerisolatie vanaf de onderzijde kost het meest, maar brengt ook de grootste voordelen en hoogste isolatiewaarde met zich mee. De prijsopbouw van een vloerisolatie is relatief eenvoudig: het grootste gedeelte van de investering komt van het materiaal, ongeveer 60% is hieraan toe te schrijven. De overige 40% bestaat uit kosten voor de inzet van een isolatiespecialist en eventuele machinekosten. De prijzen verschillen eveneens door het isolatiemateriaal dat men toepast. Stelt u hoge eisen aan de geluidsisolatie? Dan is rotswol de beste oplossing. Dit dempt het geluid, en zorgt bovendien voor een betere brandwering. De snelheid waarmee u de vloerisolatie terugverdient verschilt tussen de 6 en 8 jaar. Dit hangt af van de verwarmingstechniek die u thuis gebruikt, de prijs van het gas, en eventuele andere isolatietechnieken die u toepast in huis.

Prijstabel

Soort woning Vloeropp. Bovenzijde Onderzijde Kruipruimte
Appartement 60 m² €1.200,- €1.380,- n.v.t
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.610,- €1.050,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.725,- €1.125,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.300,- €1.500,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.220,- €2.100,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m2. Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaal je gemiddeld €23,- per m2. De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die je betaalt per m2 is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Vloerisolatie informatie aanvragen
gevelisolatie Limburg

Gevelisolatie

Gevelisolatie past men vaak toe voor isolatie van bestaande woningen. Dit wordt beschreven met de term na-isolatie (ook door middel van spouwmuurisolatie). Het nadeel van een dergelijke isolatie achteraf, is dat dit voor u tot enige overlast leidt. Voor een gevelisolatie heeft u in de meeste gemeentes, ook in Limburg, een vergunning nodig. Deze krijgt u alleen toegewezen wanneer de verbeterde isolatiewaarde van uw gevel (de Rc-waarde) boven de 1.3 ligt. Voor nieuwbouw woningen geldt bovendien dat de minimale isolatiewaarde op 3.5 uit moet komen. Dankzij deze verhoogde isolatiewaarden verdient u de investering in een gevelisolatie echter snel terug en zal de prijswaarde van uw woning sterk stijgen. Bovendien is gevelisolatie op de lange termijn één van de meest voordelige methodes voor het isoleren van een pand. Vraag via het contactformulier offertes aan van isolatiebedrijven uit Limburg.

Gevelisolatie prijzen Limburg

Diverse opties voor gevelisolatie

Voor een gevelisolatie zijn twee verschillende isolatietechnieken gebruikelijk. U kunt kiezen uit het isoleren van ofwel de buitenzijde, ofwel de binnenzijde van de gevel. In beide gevallen plaatsen experts van het verkozen isolatiebedrijf uit Limburg een voorzetwand tegen de muur. In de tussenruimte die hierbij gecreëerd wordt, spuit men daarna isolatiemateriaal. Hoewel beide methoden enig overlast opleveren, wordt de aanblik van uw woning door de gevelisolatie niet verminderd. In veel gevallen levert een isolatie aan de buitenzijde zelfs een verhoogde pandwaarde op. De kosten voor de verschillende isolatietechnieken zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en het te isoleren oppervlakte. De binnenzijde van de muur isoleren is goedkoper.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

In en om huis zijn er verschillende manieren mogelijk om de isolatiewaarde van het pand te verbeteren. Eén van de oplossingen is het isoleren van de vliesgevel. Een vliesgevel is een niet dragende gevel die geplaatst is om de uitstraling van het gebouw beter te maken. Een vliesgevelisolatie zorgt voor een hogere warmte- en geluidsisolatie en zal tevens de onderliggende muur beschermen tegen de weersinvloeden. Een alternatief voor een vliesgevelisolatie is het herstellen of aanbrengen van stucwerk. Het stucwerk vormt een extra laag over de stenen en zal op deze manier de isolatiewaarde verhogen en de aanblik van het pand opknappen.
vliesgevelisolatie Limburg

Geluidsisolatie

Er bestaan twee verschillende soorten geluidsoverlast waar u last van kunt hebben: contactgeluid en luchtgeluid. Contactgeluid is geluidsoverlast waarbij de bron van het geluid zich direct op de vloer, wand of gevel bevindt. Een voorbeeld hiervan is het lawaai van zware vrachtwagens, of het stampen op de trap. Bij een luchtgeluid ontstaat het geluid/de trillingen in de vrije lucht. Deze geluidstrillingen verspreiden zich via de lucht, en komen via de muren of het dak in de woning terecht. Een voorbeeld hiervan is het opstijgen van een vliegtuig.

Hoe ga je deze geluiden nu tegen?

De geluidsisolatie is op twee manieren mogelijk: met behulp van geluidsabsorberende materialen of met isolerende producten. De geluidsisolatie van contactgeluid is hierbij het meest lastig te verhelpen, een complete isolatieschil is eigenlijk vereist om dit probleem in z’n geheel op te lossen. Door de gevel te bekleden met isolatiemateriaal lost u wel al een deel van de problemen op. De geluidsisolatie van luchtgeluid is eenvoudiger op te lossen met een gevelisolatie. Over het algemeen adviseren wij de plaatsing van een voorzetwand. De geluidsisolatie is dan nog niet optimaal, maar wel aanzienlijk verbeterd. De geluidswering van gevels hebben in Nederland een minimumwaarde van 20 decibel, elk gebouw dat momenteel gebouwd wordt voldoet aan deze eisen, wat betekent dat de geluidsisolatie voldoende is. Bij oudere panden is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor extra isolatie.

Gevelisolatie prijzen

Het toepassen van een buitengevelisolatie is alleen mogelijk op het moment dat u over een ruim budget beschikt. Buitengevelisolaties kosten tussen de €3.600,- voor een klein appartement tot €20.000,- voor een vrijstaande woning in Limburg. De exacte investering wordt bepaald door het isolatiemateriaal dat u kiest, maar de verschillen hiertussen zijn minimaal. Is uw budget iets minder groot, maar hebt u aardig wat te besteden? Overweeg dan om een binnenmuurisolatie uit te laten voeren. De prijzen hiervoor vallen ron de €3.000,- voor een hoekwoning, €5.000,- voor een 2 onder 1 kap en €9.000,- voor een vrijstaand pand. Houd er bovendien rekening mee dat u voor de buitengevelisolatie nog een vergunning aan dient te vragen. De kosten hiervoor vallen rond de 4% van de totale bouwsom. Een vergunning is bovendien niet altijd toegestaan. Laat u daarom altijd goed informeren door de medewerker van het gemeenteloket.

Gevelisolatie informatie aanvragen

Terugverdientijd

Het voordeel van een gevelisolatie is wel dat u hierbij jaarlijks een groot bedrag terugverdient op de stookkosten. De terugverdientijd van een gevelisolatie ligt tussen de 12 en 15 jaar. Na deze periode verdient u jaarlijks honderden euro’s op de energiekosten. Door het toepassen van de gevelisolatie zorgt u bovendien voor een stijging van de pandwaarde.

Prijstabel

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.500,- €3.600,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.000,- €7.200,-
Hoekwoning 90 m² €4.500,- €10.800,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.000,- €12.000,-
Vrijstaand 160 m² €9.000,- €19.200,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €50, per m2 en de buitenmuurisolatie: €120,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Dakisolatie

Dakisolatie

Dakisolatie is van groot belang op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit komt door de grote energiebesparing die dakisolatie oplevert. De isolatie van zowel een hellend als plat dak kan u jaarlijks tot wel 1500 m3 gas extra besparen, doordat het warmteverlies in hoge mate wordt beperkt. De warme lucht stijgt nog wel op, maar verdwijnt door de dakisolatie minder snel naar buiten. Hierdoor blijft de warmte in huis behouden. Naast een beter milieu levert een dergelijke verlaging van het warmteverlies door dakisolatie ook een groot budgetvoordeel op. Uit onderzoek blijkt dat in Nederland per huishouden gemiddeld €1.850,- wordt uitgegeven aan de energiekosten. Een gedegen dakisolatie kan hierop jaarlijks €450,- in mindering brengen.

dak isoleren kosten Limburg

Verschillende dakisolatiematerialen

Deze isolatie kosten worden eens te meer verlaagd, wanneer u besluit deze isolatie zelf aan te brengen. Door het isolatiebedrijf alleen in te schakelen voor het leveren van de materialen, en zelf het isoleren uit te voeren, kunt u nog eens 15% op de uitgave besparen. Wanneer u zelf de dakisolatie wilt uitvoeren, is het van belang dat u in de gaten houdt dat u een plat dak niet met elk materiaal kan isoleren. Voor platte daken zijn namelijk alleen isolatiematerialen geschikt die hun vorm behouden. Daarom kiest u het beste voor isolatieplaten van steenwol of hardschuim. Hiermee verzekert u zich van langdurig behoudt. Platte daken zijn geschikt voor elke isolatie. Let wel op dat u tijdens het isoleren ook een vochtwerende laag aanbrengt.

Platdakisolatie

Het isoleren van platte daken is niet heel anders dan de isolatie van hellende daken. Het verschil is dat er voor de platdakisolatie drie verschillende technieken bestaan. Het verschil tussen deze methoden ligt met name op het gebied van de plek van de isolatielaag. Dit brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. In onderstaand overzicht vindt u de diverse mogelijkheden, zodat u eenvoudig een keuze kunt maken voor de methode die het best bij uw wensen aansluit.

Warme platdakisolatie

Een methode die veel gebruikt wordt is het aanbrengen van een zogeheten warme platdakisolatie. Het voordeel hiervan is dat u de isolatielaag in de dakconstructie laat verwerken. Hierdoor ontstaat er een complete isolatieschil, die de isolatiewaarde optimaliseert. Een warme dakisolatie is duurder dan de koude variant, maar verkleint ook de kans op eventuele vochtproblemen. In de meeste gevallen is de warme isolatietechniek het beste toepasbaar bij bouwconstructies waarbij het dak nog gebouwd moet worden. U profiteert dan van de voordelen, zonder dat hier extra kosten bij komen kijken.

Omgekeerde platdakisolatie

Bij deze techniek ligt de isolatielaag bovenop de al bestaande dakbedekking. Dit betekent dat de isolatielaag snel te plaatsen is. Om de isolatieplaten op hun plek te houden is het nodig om hierover kiezels of houtsnippers aan te brengen. De omgekeerde platdakisolatie is handig wanneer u over weinig tijd beschikt, of als u van het plat dak een dakterras of daktuin wenst te maken. Zorg er in dit geval wel voor dat de draagkracht optimaal is. Zo voorkomt u verzakking en vochtproblemen.

Koude platdakisolatie

Tot slot willen wij u nog informeren over de koude platdakisolatie. Dit is een methode waarbij men de isolatieplaten of isolatierollen tegen de onderzijde van de dakconstructie plaatst. Dit is relatief eenvoudig uitvoerbaar en is zeer goedkoop, maar brengt wel enige risico’s met zich mee. Zo is de kans op vochtproblemen aanzienlijk, zeker wanneer u geen dampwerende laag plaatst. Daarnaast is de isolatiewaarde van deze isolatietechniek lager dan bij de twee andere varianten. Deze techniek is dan ook alleen aan te raden voor mensen die hun schuur of bijkeuken tijdelijk willen isoleren of over een klein budget beschikken.

Zolderisolatie

Wij hebben op deze pagina al verschillende vormen van woningisolatie voor u opgesomd. Wist u echter dat het ook een optie is om de zolder te isoleren? Zeker wanneer u van plan bent om op de zolder één of meerdere slaapkamers te maken is een zolderisolatie een aanrader. In dat geval is het belangrijk om het dak te isoleren en te kijken naar de mogelijkheden voor een gevelisolatie aan de binnenzijde van de zoldermuren. Is uw zolder een loze ruimte die u enkel gebruikt als opslag? Dan is het aan te raden de zoldervloer te isoleren. Dit is goedkoper dan een dakisolatie. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Zoldervloer isoleren

Woont u in een woning met een zolder, maar gebruikt u deze niet als woonlaag? Dan is het aan te raden om de zoldervloer te isoleren. Door deze zolderisolatie vermindert u niet alleen het warmteverlies, u zorgt er tevens voor dat de warmte langer op de juiste verdiepingen blijft. De isolatie van de zoldervloer is met behulp van diverse materialen mogelijk.

Wilt u een snel en goed isolerend resultaat, zonder de hulp van een erkend vakman?

Dan adviseren wij het gebruik van isolatieplaten van PIR. PIR, de opvolger van PUR, kent een zeer hoge isolatiewaarde, waardoor het in zeer dunne diktes al goed isoleert. Doordat het materiaal direct beloopbaar is, hoeft u voor een ongebruikte zolder evenmin te zorgen voor een toplaag. Is de zolder wel in gebruik als een slaap – of werkkamer? Ook dan is het een optie om de vloer van isolatie te voorzien. Het is dan aan te raden om de isolatietechniek meer te richten op geluidsdemping dan op warmtewering.

Dak van de zolder isoleren

Gebruikt u de zolder als slaapkamer? Hebt u hier een hobbyruimte van gemaakt? Of spelen de kinderen hier vaak? Dan is het verstandig om niet de vloer maar het dak van de zolder te isoleren. Deze vorm van zolderisolatie komt in die zin overeen met een dakisolatie, dat u het dak van een isolatielaag voorziet. Het is daarbij belangrijk om aandacht te besteden aan de manier waarop u de zolderruimte inzet. Voor studeren en slapen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de zolder zo stil mogelijk is, terwijl spelende kinderen hier minder overlast van zullen ondervinden. Laat u daarom goed informeren door een isolatiespecialist uit Limburg. Let wel op: hoe meer ‘speciale’ eigenschappen het isolatiemateriaal heeft, hoe hoger de gemiddelde prijs per vierkante meter ligt.
zoldervloer isoleren

Dakisolatie prijzen

De investering in een dakisolatie is vergelijkbaar met die van een vloerisolatie. Toch liggen de prijzen aanzienlijk uit elkaar: de isolatie van een platdak aan de binnenzijde kost rond de €495,-, terwijl het isoleren van een hellend dak aan de buitenkant tot wel €3.000,- kan kosten. Hierbij is ook het gekozen isolerend product van invloed. Isolatieplaten van PIR vragen de grootste investering, maar zullen ook het beste isoleren. Bovendien zijn de platen van PIR direct beloopbaar. Dit zorgt ervoor dat er weinig afwerking vereist is. Voor welke techniek u ook kiest, het is bijna altijd noodzakelijk om eerst een dampwerende laag te monteren. Gaat u zelf aan de slag, dan mag u dit niet vergeten. Schakelt u een isolatiebedrijf uit Limburg in, dan doet men dit voor u.

Rendement en terugverdienen

De berekening voor het terugverdienen van een dakisolatie is gelijk aan die van de andere isolatietechnieken. Men vermenigvuldigt hiervoor de besparing van het aantal kubieke meters gas met de gasprijs en het aantal vierkante meters dat u hebt geïsoleerd. Dit bedrag deelt men vervolgens door het investeringsbedrag. Op basis hiervan vindt u de terugverdientijd in jaren. Gemiddeld gaan wij uit van een besparing van 6 kubieke meter gas per vierkante meter voor de isolatie van platte daken aan de binnenzijde, en een gasprijs van €0.65. De investering is, zoals we al aangaven ongeveer €495. De besparing is dan 6 x 15 x 0.65 = €58.50 per jaar. Deelt u dit bedrag door de investering, dan ziet u dat u na 8.5 jaar de kosten terug heb verdiend.

Prijstabel

Soort dak + m² Plaatsing isolatie Gemid. prijs per m² Totaalprijs
Hellend (60m²) Binnenlangs €35,- €2.100,-
Hellend (60m²) Buitenlangs €50,- €3.000,-
Plat (15m²) Binnenlangs €35,- €495,-
Plat (15m²) Buitenlangs €95,- €1.425,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2. De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m2.

Dakisolatie informatie aanvragen

Offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten uitvoeren van een volledige dakisolatie bij uw hellend dak? Hebt u een vraag over het prijsverschil tussen een spouwmuur- en gevelisolatie? Of hebt u behoefte aan een offerte op maat, inclusief een overzicht van de mogelijke terugverdientijd? Vul dan vandaag nog het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat u spoedig diverse offertes krijgt toegestuurd van menig isolatiebedrijf uit Limburg. Vergelijk deze zelf op prijs en aanbod, en kies zo voor de specialist die bij u past!

Isolatie offerte aanvragen

Dat goed isoleren veel energie en kosten bespaart wisten we, maar dat het vinden van een scherp geprijsd isolatiebedrijf zo gemakkelijk is niet! Via deze service vergeleken we prijsvoorstellen en konden we in no time beginnen met besparen dankzij een eenvoudige gevelisolatie! K. Veen – Limburg.

 

Isolatie subsidie: waar heeft u recht op?

Elk jaar veranderen de regels voor de subsidie op energiezuinige maatregelen. Aan het begin van 2017 bood men bijvoorbeeld een subsidie aan voor woningeigenaren wanneer zij 2 of meer energiebesparende maatregelen toepasten. Vandaag de dag is deze subsidieregeling afgeschaft, omdat voldoende mensen een aanvraag hebben gedaan. Er bestaan nog wel andere subsidiemogelijkheden.

Welke, vraagt u zich af?

Er is ten eerste de subsidieregeling voor leden van een Vereniging van Eigenaren. Via deze vereniging is het tevens een optie om een bijdrage te vragen aan het uitvoeren van twee of meer energiezuinige oplossingen. Dit varieert van het plaatsen van zonnepanelen tot het toepassen van een vorm van woningisolatie. Een volgende optie is de premie voor huurbazen. Het energiezuinig maken van huurwoningen staat hoog op het prioriteitenlijstje van de regering. Zo hopen ze dat steeds meer huizen binnen de strengere eisen op het gebied van isolatie vallen. Naast deze grotere subsidies bestaan er nog kleinere potjes bij de diverse gemeentes en provincies. In hoeverre u recht hebt op een premie, kunt u vinden via http://www.energiesubsidiewijzer.nl. Vul hierop uw gemeente en het soort woning in, en u ziet direct waar u van kunt profiteren. Natuurlijk krijgt u sowieso de standaard korting op de arbeidskosten: een verlaging van de BTW van 21 naar 6 procent.

 

Hoe werkt spouwisolatie?

 

Isolatiematerialen

PIR isolatie

PIR isolatie

Omdat er steeds nieuwe ontdekkingen worden gedaan op het gebied van isolatie en energiezuinigheid, komen er ook voortdurend nieuwe producten op de markt. Eén van de nieuw ontwikkelde isolatiematerialen is PIR. PIR staat voor polyisocyanuraat en is feitelijk een verbeterde versie van PUR. Grote voordelen zijn de hoge isolatiewaarde (zelfs in zeer dunne platen) en de uitstekende brandveiligheid van het materiaal. De medewerkers van ons isolatiebedrijf in Limburg informeren u desgewenst over de diverse eigenschappen.

Isolatieplaten

Isolatieplaten

Voor plaatsen van isolatiemateriaal zijn er verschillende technieken mogelijk. Zo is het een optie om isolering aan te brengen in vloeibare variant zoals bij een spouwmuurisolatie, een zijn flexibele rollen beschikbaar voor onder andere een dakisolatie. Voor een vloerisolatie en gevelisolatie zijn echter isolatieplaten het meest geschikt. Met isolatieplaten kunt u bovendien in veel gevallen zelf de isolatie aanbrengen. Denk er wel aan om in ieder geval bij de dakisolatie ook een dampremmende laag aan te brengen.

EPS isolatie

EPS isolatie

De prijzen voor de beschikbare isolatiematerialen verschillen soms sterk van elkaar. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de isolatiewaarde en de hoeveelheid materiaal die nodig is voor het isoleren van een oppervlak. EPS (geëxpandeerd polystyreen) is een product dat relatief hoge kosten kent. Kijken we echter naar de energiebesparing op de lange termijn, dan zult u op de lange termijn met dit product meer besparen dan met andere basismaterialen, u zult op termijn zelfs geld verdienen.

Steenwol

Steenwol

Bent u van plan om een gevelisolatie te installeren bij uw pand in Limburg, en zoekt u naar een isolatiemateriaal dat niet alleen isoleert, maar tevens de mate van geluidsoverlast beperkt? Dan is steenwol, ook wel bekend als rotswol, een goede keuze. Steenwol is een zeer duurzaam product dat van basalt wordt gemaakt. Steenwol heeft bovendien een lange levensduur, waardoor u weinig omzien hebt naar de isolatie als het eenmaal geplaatst is.

Glaswol

Glaswol Limburg

Eén van de meest gebruikte isolatiematerialen is glaswol. Dit komt doordat glaswol toegepast kan worden bij zowel een dakisolatie als gevelisolatie en vloerisolatie. Het voordeel van deze grondstof is dat het zowel zorgt voor een warmte-isolatie als warmtewering en brandwering. Het nadeel van glaswol is de slecht vochtwering. U dient dan ook een extra vochtwerende laag aan te brengen. Een isolatiebedrijf uit ons netwerk kan u hierbij snel en vakkundig helpen.

PUR isolatie

PUR isolatie Limburg

Naast de nieuwe PIR isolatie, is PUR nog steeds verkrijgbaar. Hoewel op het gebied van isolatieplaten wellicht PIR het beste kan worden gekozen, is PUR zeer geschikt voor het toepassen van een spouwmuurisolatie. Hierbij wordt het materiaal door kleine gaten in de voegen gespoten, waarna het zal uitharden. Hoewel PUR een tijdje terug negatief in het nieuws was, is gebleken dat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken.

Schelpen isolatie

Schelpenisolatie Limburg

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Limburg wat de meest duurzame manier van isoleren is. Hoewel dit per isolatievorm verschilt, zijn voor de isolatie van de kruipruimte schelpen zeer geschikt. Schelpen zorgen voor een hoge mate van isolering, en zullen zelfs op de lange termijn niet worden aangetast door vocht. Daarnaast zijn schelpen 100 procent duurzaam, waardoor u niet alleen bespaart op de stookkosten, maar tevens bijdraagt aan een beter milieu.

Schapenwol isolatie

Schapenwol isolatie

Naast schelpen is ook schapenwol een duurzame keuze voor het isoleren van uw pand in Limburg. Schapenwol wordt over het algemeen het meest toegepast bij de isolatie van het dak, waarna het kan worden afgewerkt met standaard gipsplaten. Het grote voordeel van schapenwol is dat het isolatiemateriaal vele andere positieve eigenschappen heeft naast de warmte-isolatie. Zo is het geurneutraliserend, vochtwerend en brandwerend.

Hennep isolatie

Isoleren met hennep

Hennep isolatie is de derde natuurlijke variant van isoleren. Hennep is geschikt voor zowel een dakisolatie als gevelisolatie en vloerisolatie. Het product heeft een goede vochtregulering, wat betekent dat de luchtvochtigheid binnenshuis stabiel blijft. Dit is met name positief voor mensen met astmatische en reumatische klachten. Bovendien zuivert hennep tijdens de groei al CO2 uit de lucht. Wilt u weten of hennep bij uw woning kan worden geplaatst? Wij informeren u graag.

Huis isoleren offerte

Waarom Isolatie Expres?

  • In een paar klikken meerdere prijsopgaven aangevraagd
  • In drie stappen klaar
  • Snel scherpe offertes ontvangen
  • Enkel gerenommeerde specialisten uit Limburg
  • Spouwmuurisolatie tegen lage prijzen
  • Vrijblijvend en geheel kosteloos!

1. Offertes aanvragen

Bij Isolatie Expres Limburg vraagt u gemakkelijk en eenvoudig offertes aan van verschillende isolatiebedrijven uit de omgeving van Limburg. Of u nu wilt weten wat het kost om de spouwmuur te isoleren, wat de prijzen zijn voor alleen het materiaal bij een dakisolatie, of wat gevelisolatie u zal opleveren. Wij zorgen voor meerdere offertes op maat.

2. Vergelijken

Het is aan u om de verschillende ontvangen prijsopgaven van de experts uit Limburg met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij onder meer naar het aanbod in materialen en de verschillende prijzen voor installatietechnieken. Er zal altijd een isolatiebedrijf uit Limburg zijn dat bij u past.

3. En besparen!

Wanneer u een isolatiebedrijf heeft uitgekozen, kunt u beginnen met besparen. Door onder meer gevelisolatie gaan de stookkosten met 25% naar beneden. Heeft u ondanks het aanbod toch niet het isolatiebedrijf gevonden waar u naar zocht? Geen probleem. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U zoekt gewoon verder naar het bedrijf dat wel over het juiste aanbod voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie beschikt.

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland  isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg  isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatie Limburg – Isolatiebedrijf met scherpe prijzen!