Woningisolatie in Makkum?

Vergelijk offertes van isolatiespecialisten en bespaar!

Isolatie Makkum

Wilt u energiezuiniger wonen? Laat isolatie in uw huis aanbrengen! Een isolatiebedrijf uit Makkum isoleert uw woning vakkundig, zodat u profiteert van de optimale isolatiewaarde. Een dekentje op de bank, een kruik in bed of warme sloffen aan? Met een goede isolatie is dat niet meer nodig! Op zoek naar een isolatie expert bij u in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

U zit nergens aan vast en krijgt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van isolatiebedrijven bij u in de buurt. Op deze pagina leest u op welke manieren u uw huis kunt isoleren. U leest over de voordelen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en geluidsisolatie.

Voordelen van onze service

 • U krijgt inzicht in de gemiddelde kosten van isolatie.
 • Vergelijk de verschillende isolatiebedrijven en kies het isolatiebedrijf in Makkum met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!
 • De offerteservice is gratis en vrijblijvend.

Huis isoleren?

Overweegt u woningisolatie? Slim, u bespaart direct op de energiekosten.

Gratis offertes vergelijken

Besparen? Vergelijk gratis offertes. Zonder verplichtingen.

Bespaar op de kosten!

Vergelijk de binnengekomen offertes (max. 5), en bespaar tot wel 40%!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Waarom isoleren?

Het verbeteren van de woningisolatie heeft veel voordelen. Zo verliest u minder warmte, waardoor het ’s winters heerlijk warm is in huis. Dit verhoogt het wooncomfort enorm! Een tweede voordeel, is dat u minder hoeft te stoken voor dezelfde aangename binnentemperatuur. U verlaagt uw CO2 uitstoot en draagt daarmee bij aan een beter milieu.

Maar wat voor misschien belangrijker is: met dakisolatie bespaart u tot wel €850,- op uw energiekosten per jaar! De besparing is natuurlijk afhankelijk van het soort isolatie dat u uit laat voeren.

Benieuwd naar de kosten voor het isoleren van uw woning? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit de regio.

De investering in woningisolatie verdient zichzelf door de besparing binnen een aantal jaren weer terug. De besparing op stookkosten begint echter vanaf dag één al. Waarom zou u uw huis dus niet isoleren?

Wat kost isolatie?

Voor spouwmuurisolatie liggen de gemiddelde kosten rond de €18,- tot €28,- per m² en vloerisolatie kost gemiddeld €20,- tot €23,-. De exacte prijs van vloerisolatie is afhankelijk van de gekozen methode: isoleren via de bovenzijde is goedkoper, omdat dit gemakkelijker bereikbaar is. Houd er wel rekening mee dat u de vloer (opnieuw) moet afwerken, en dat hier ook kosten aan verbonden zitten.

Wilt u de maximale besparing behalen? Kies dan voor dak- of buitengevelisolatie. Dakisolatie kost gemiddeld €35,- tot €95,- per m², afhankelijk van uw daktype. Voor gevelisolatie betaalt u ongeveer €40,- tot €105,- per m². Buitengevelisolatie is een stuk duurder dan muurisolatie.

Uw woning isoleren en benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten isolatie in 2024

Soort isolatie Prijs per m²* Bijzonderheden
Spouwmuurisolatie €18,- tot €28,- Afhankelijk van het isolatiemateriaal
Vloerisolatie €20,- Via de bovenzijde
€23,- Via de onderzijde
Dakisolatie €35,- tot €95,- Plat of hellend dak
Gevelisolatie €40,- Via de binnenmuur
€105,- Buitengevelisolatie

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Subsidie isolatie Makkum

In 2024 zijn er verschillende manieren om het isoleren van uw huis te subsidiëren!

 • Tot en met 2030 hebben woningeigenaren en zakelijke partijen recht op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie is bedoeld voor de productie van duurzame energie, energiebesparing en aansluiting op het warmtenet. De voorwaarden verschillen per maatregel en doelgroep. Voor een warmtepomp ontvang je minstens €1100,-, aangevuld met €100 per kW extra vermogen. Bij energiebesparende maatregelen wordt in de regel 20% van de aanschafprijs gedekt. Bekijk welke voorwaarden voor jou gelden op RVO.nl.
 • U heeft mogelijk ook recht op een plaatselijke isolatiesubsidie!
 • Schakelt u een gecertificeerd isolatiebedrijf uit Makkum in, dan profiteert u bovendien van een verlaagd btw-tarief van 9%.

Huis isoleren? Met een subsidieaanvraag verkort u de terugverdientijd!

Vergelijk gratis offertes en schakel snel een ervaren isolatiebedrijf in.

Wat is de terugverdientijd van isolatie?

Doordat u maandelijks op uw energierekening bespaart, verdient u de investering na verloop van tijd weer terug. Deze terugverdientijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden: hoe kouder het ’s winters is, des te groter uw besparing! Ook de gewenste binnentemperatuur en overige isolatie zijn een invloed op de totale terugverdientijd van de isolatie.

Hoe lang duurt het voor ik mijn isolatie heb terugverdiend?

Spouwmuurisolatie verdient zichzelf in gemiddeld 4 jaar weer terug en dakisolatie heeft zichzelf ook al in 3 tot 5 jaar weer terugverdiend. Bij buitengevelisolatie loopt de terugverdientijd op tot ongeveer 15 jaar.

Terugverdientijd per type woningisolatie

Soort isolatie Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie 4 jaar
Vloerisolatie 5 tot 8 jaar
Gevelisolatie (buitenzijde) 15 jaar
Gevelisolatie (binnenzijde) 13-15 jaar
Dakisolatie 3 tot 5 jaar

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Welke soorten woningisolatie zijn er?

Er zijn verschillende manieren om de isolatie van uw woning te verbeteren. Spouwmuurisolatie is populair, omdat dit goedkoop en snel geplaatst is. Daarnaast heeft u de keuze uit vloerisolatie (nooit meer koude voeten!), buitengevelisolatie (een grote waardevermeerdering van uw woning!) en dakisolatie (een maximale besparing op de energiekosten!). Een kruipruimte isoleren behoort daarnaast ook tot de mogelijkheden.

 

Weet u niet zeker welke isolatietechniek het beste bij u past? Laat u dan persoonlijk adviseren door een isolatiebedrijf in Makkum. Vraag gratis offertes aan voor meer informatie en prijzen.

spouwmuurisolatie Makkum

U heeft de keuze uit deze isolatietechnieken. Klik en spring direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie Makkum

Spouwmuurisolatie is al jarenlang een populaire isolatietechniek. Het is in één dag geplaatst, u heeft geen vergunning nodig en het bespaart tot wel €590,- per jaar!

Wat houdt spouwmuurisolatie in Makkum in?

Bij spouwmuurisolatie vult de isolatie expert uw spouwmuur met isolatie naar keuze. Dit kan glas- of steenwol zijn, maar ook pur-spuitisolatie is een populaire keuze. Door het materiaal trekt er geen koude lucht meer door de spouw. Dit betekent dat uw muur aan de binnenkant een stuk warmer aanvoelt en geen kou meer afstraalt. U hoeft minder te stoken voor dezelfde aangename binnentemperatuur. Ook spouwmuurisolatie? Vergelijk gratis offertes!

Voordelen spouwmuurisolatie Makkum

 • Spouwisolatie is in één dag geplaatst.
 • Spouwmuurisolatie in Makkum heeft de snelste terugverdientijd van alle isolatietechnieken.
 • U bespaart tot wel €590,- per jaar op uw energierekening.
 • Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope keuze.

Nadelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kent veel voordelen, maar er zijn ook mogelijke nadelen. Bij verkeerde spouwmuurisolatie verhindert u mogelijk dat ongewenst vocht uit de muren kan trekken. Een ander nadeel is dat spouwmuurisolatie niet in alle gevallen mogelijk is. Bij een gevel die is geschilderd is, uit geglazuurde (bak-) stenen bestaat of bij een niet vorstbestendige buitenmuur, kan spouwmuurisolatie schade aan de gevel veroorzaken. Voorkom deze problemen door een specialiseerd isolatiebedrijf in te schakelen.

Daarnaast kan het zijn dat het aanbrengen van spouwmuurisolatie extra kosten met zich meebrengt. Voorbeelden hiervan zijn kosten van de inspectie voorafgaand aan de werkzaamheden. Ook voorbereidend werk als het schoonmaken van de spouw en het impregneren van de buitenmuren kan leiden tot bijkomende kosten. Voorkom onverwacht hoge kosten door vooraf een vaste prijs af te spreken.

Navigeer hieronder naar:

kosten spouwmuurisolatie Makkum

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wilt u uw spouwmuur isoleren? Bij een gemiddelde 2-onder-1-kap woning met een spouwmuur van 90 m² liggen de totale kosten rond de €1.500,- tot €1.800,-. Daarmee bespaart u tot ongeveer €490,- per jaar op uw energiekosten! Hoe groter de muur, des te hoger de kosten. Bij een vrijstaand huis met een muuroppervlak van 140 m² liggen de totale kosten al snel rond de €2.200,- tot €2.500,-.

 

De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het uurtarief van de isolatie expert en de keuze voor de isolatie. Wilt u besparen op de kosten? Kies dan voor glas- of steenwol. Dit is goedkoper dan isolatieschuim.

Kosten spouwmuurisolatie per m² in 2024

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs* Besparing per jaar**
Appartement 30 m² €500,- tot €650,- €115,-
Rijtjeshuis 60 m² €750,- tot €1.100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1.200,- tot €1.400,- €340,-
2-onder-1-kap 90 m² €1.500,- tot €1.800,- €490,-
Vrijstaand 140 m² €2.200,- tot €2.500,- €590,-

*Dit zijn richtprijzen. Wilt u meer weten over de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan!
**Dit is de gemiddelde besparing per jaar. Hoeveel u bespaart is afhankelijk van vele factoren.

Besparing en terugverdientijd spouwisolatie

In een gemiddeld appartement loopt de besparing op tot ongeveer €115,- per jaar. Hoe groter het geïsoleerde oppervlak, des te hoger de besparing. Een hoekwoning met een muuroppervlak van 60 m² bespaart al snel €340,- per jaar en bij een vrijstaande woning loopt de besparing op tot gemiddeld €590,-.

Dit betekent dat u de investering in gemiddeld 4 jaar hebt terugverdiend. De terugverdientijd is afhankelijk van verschillende factoren waar u zelf geen invloed op hebt, zoals de gasprijs en de buitentemperatuur. Met een subsidie kunt u de terugverdientijd nog verder terugbrengen! Op milieucentraal.nl vindt u een duidelijk overzicht van de besparing van spouwmuurisolatie.

Heb ik een spouwmuur?

Voor spouwmuurisolatie is het noodzakelijk dat er een spouwmuur aanwezig is. Bij huizen gebouwd tussen 1920 en 1980 is waarschijnlijk een spouw zonder isolatie aanwezig. Bij huizen gebouwd na 1980 is de spouw tijdens de bouw al geïsoleerd. In beide gevallen is het (na-)isoleren van de spouw zeker mogelijk!

Twijfelt u of u een spouwmuur heeft? Kijk eens in de originele bouwplannen: zit er een ruimte tussen de binnen- en buitenmuren, dan is er een spouw aanwezig. Heeft u de bouwplannen niet bij de hand, dan kunt u ook controleren hoe dik de muren zijn. Bij een dikte van 25 centimeter is er zeker een spouw aanwezig.

Na-isoleren spouwmuur

Als uw spouwmuur al voorzien is van isolatie, is het nog steeds mogelijk de spouw na te isoleren. Dit houdt in dat de isolatie expert de isolatie aanvult of zelfs volledig vervangt.

Waarom zou ik mijn spouwmuur na-isoleren?

Het kan zijn dat oude isolatie na verloop van tijd verzakt is, waardoor de spouwisolatie niet goed meer werkt. Daarnaast zijn isolatiematerialen van vandaag kwalitatief een stuk beter dan materialen van 30 jaar geleden. Door de isolatie te vervangen, valt er nog steeds een mooie besparing te behalen. Als u de spouw wilt na-isoleren, is het belangrijk om te letten op de ventilatie. Met goede ventilatie voorkomt u vochtproblemen in huis.

Spouwisolatie: welk isolatiemateriaal?

De keuze voor de isolatie heeft een grote invloed op de totale isolatiewaarde en de kosten. Glaswol is bijvoorbeeld een goedkope keuze, maar de isolatiewaarde is lager dan als u kiest voor het iets duurdere isolatieschuim. Het is belangrijk om rekening te houden met het budget en uw persoonlijke voorkeuren. Vindt u een goede geluidsisolatie belangrijk? Kies dan voor steenwol! Als u een hoge isolatiewaarde belangrijk vindt, dan is isolatieschuim een goede optie.

Bij spouwisolatie heeft u de keuze uit onderstaande materialen. Voor de onderstaande isolatiewaarde geldt: hoe lager het getal, hoe beter de isolatie.

 • Glaswol: 0.032 – 0.040 W/mK
 • Steenwol: 0.032 – 0.040 W/mK
 • EPS-parels: 0.034 W/mK
 • Pur-schuim: 0.023 W/mK

Bespaar tot wel €590,- per jaar met spouwmuurisolatie in Makkum!

Vergelijk gratis offertes en kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod!

Werkwijze spouwmuur isoleren Makkum

Veel mensen laten een spouwmuur isoleren in Makkum. De reden hiervan is dat het in één dag geplaatst is en het geen vergunning vereist. Het isolatiebedrijf komt bij u langs en maakt in de hele gevelmuur kleine boorgaten op de kruising van de voeg. Als het nodig is, dicht de vakman alle naden en kieren in de muur zodat de isolatie niet uit de muur loopt.

Met speciale apparatuur vullen zij daarna de spouw met de gewenste isolatie. De vakman zorgt ervoor dat het materiaal evenredig verdeeld is over de hele muur. Na de spouwisolatie dicht de vakman de boorgaten. Doordat deze in het voegwerk zitten, zijn de gaten goed weg te werken.

Vloerisolatie Makkum

Met vloerisolatie in Makkum bespaart u jaarlijks tot wel €380,- per jaar op uw energierekening en verhoogt u uw wooncomfort maximaal! Als u uw vloer laat isoleren, dan voelt het vloeroppervlak direct een paar graden warmer aan. Zonder sloffen of schoenen blijven uw voeten dus heerlijk warm, waardoor u het zelf ook minder snel koud heeft. Zet gerust uw thermostaat een paar graden lager voor dezelfde, aangename binnentemperatuur.

Een vloer is op verschillende manieren te isoleren: langs de onderkant, vanaf de bovenkant en eventueel in de kruipruimte. Overweegt u vloerisolatie in Makkum om uw wooncomfort te verhogen en energierekening te verlagen? Start direct met het vergelijken van offertes en bespaar tot 40%!

vloerisolatie Makkum

Voordelen vloerisolatie Makkum

 • Vloerisolatie bespaart €190,- tot €380,- per jaar op uw energierekening.
 • Met het isoleren van de vloer verhoogt u uw wooncomfort maximaal.
 • Het verbetert de luchtvochtigheidsgraad in huis.
 • De woningwaarde stijgt door de hogere isolatiewaarde.

Navigeer hieronder naar:

Soorten vloerisolatie

Er zijn veel soorten vloerisolatie met stuk voor stuk verschillende eigenschappen. Omdat het meest geschikte isolatiemateriaal per situatie verschillend kan zijn, is het verstandig contact op te nemen met een vakman. Hij geeft u het juiste advies bij het kiezen van isolatiemateriaal voor uw vloer.

Overzicht van de soorten vloerisolatie:

 • Isolatieplaten: De verschillende opties zijn EPS, XPS, PUR en PIR. Deze platen bestaan uit miljoenen cellen die erg goed isoleren. Een goed voorbeeld hiervan is wat veel mensen piepschuim noemen (EPS). De prijzen van isolatieplaten lopen uiteen vanaf €7,- per m² voor PIR isolatieplaten tot €20,- per m² voor XPS isolatieplaten.
 • PUR schuim: Dit schuim is een veelgebruikte vorm van isolatiemateriaal en zorgt voor een goede vocht- en luchtdichte afsluiting van de vloer. PUR schuim gebruiken als isolatie kost tussen de €25,- en €35,- per m².
 • Thermokussens: Dit materiaal bestaat uit meerdere laagjes folie waar lucht tussen zit. Thermokussen stoten water af en zijn daardoor bestand tegen schimmels en rot. Thermokussens kosten gemiddeld tussen de €15,- en € 20,- per m².
 • Glaswol en steenwol: Voor houten vloer. Beide materialen worden al decennia lang gebruikt om huizen te voorzien van isolatie om daarmee onnodig warmteverlies te voorkomen. De materialen zijn verkrijgbaar als platen of als dekens en kosten tussen de €5,- en €15,- per m².

Wat kost vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie zijn volledig afhankelijk van de methode van aanbrengen. Bij een tussenwoning met een vloeroppervlak van 50 m² liggen de kosten rond de €1.400,- tot €1.600,-. Isolatie vanaf de bovenkant is doorgaans iets goedkoper dan isoleren vanaf de onderkant. Maar houd er rekening mee dat u de vloer opnieuw met de gewenste vloerbedekking moet afwerken, hier komen dus extra kosten bovenop.

 

Heeft u een 2-onder-1-kap woning?

 

Met een vloeroppervlak van gemiddeld 55 m² liggen de kosten rond de €2.000,- tot €2.300,-. Bij een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van 70 m² betaalt u ongeveer €2.800,- tot €3.200,- voor het isoleren van de vloer.

Kosten vloerisolatie per m² in 2024

Type woning Vloeroppervlak Gemiddelde prijs in 2024*
Appartement 45 m² €1.200,- tot €1.400,-
Tussenwoning 50 m² €1.400,- tot €1.600,-
2-onder-1-kap 55 m² €2.000,- tot €2.300,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.800,- tot €3.200,-

*Let op: dit zijn voorbeelden van prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Vloerisolatie: welke mogelijkheden?

Isolatie van de vloer is op verschillende manieren mogelijk. U kunt zowel een houten vloer als een betonnen vloer isoleren. Bovendien kunt u er zelf voor kiezen of u de vloer van boven of van onder isoleert. Als alternatief is het ook mogelijk de vloerisolatie via de kruipruimte aan te brengen.

Welke optie is de beste keuze?

Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Bodemisolatie via de kruipruimte is een goedkope keuze, maar met isolatie van onderaf behaalt u een hogere isolatiewaarde. Heeft u een betonvloer zonder vloerverwarming, dan is isolatie van de bovenkant juist een betere keuze, omdat de vloer hierdoor warmer aanvoelt.

Vloer isoleren: via bovenzijde of onderzijde?

Als u de vloer via de bovenzijde isoleert, dan gebeurt dit meestal met vloerisolatieplaten. Deze zijn drukvast, waardoor het mogelijk is de vloerafwerking rechtstreeks op het materiaal te plaatsen. Dit bespaart ruimte.

Isoleert u de vloer aan de onderzijde, dan gebeurt dit via de kruipruimte. De medewerkers van het isolatiebedrijf bevestigen het materiaal dan tegen de onderzijde van de vloer. Dit kan alleen als de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is: is dat niet het geval? Overweeg dan bodemisolatie.

Houten vloer isoleren

Bij het isoleren van een houten vloer kiezen de meeste mensen voor isolatie aan de onderkant van de vloer. Het isolatiebedrijf test eerst de vochtigheid van het hout: bij 20% vochtigheid en meer brengen zij een dampremmende folie aan op de bodem.

Waarom?

Als u de vloer isoleert, dan neemt u de natuurlijke ventilatiemogelijkheden weg. De dampremmende folie voorkomt vochtproblemen, zoals houtrot. Vooral glas- en rotswol zijn populaire materialen. De experts duwen de wol tussen de balken onder de vloer, en vullen daarbij alle kieren op.

Isolatiebedrijf gezocht voor vloerisolatie in Makkum? Vergelijk offertes!

Kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Betonvloer isoleren

Bij een betonvloer zijn er verschillende isolatiemogelijkheden. Als de vloer al ligt en er is geen vloerverwarming mogelijk, dan zijn vloerisolatieplaten of een isolerende dekvloer de beste optie.

Wat is een isolerende dekvloer?

Dit is beton vermengd met isolatiekorrels. Door dit aan te brengen op de betonvloer. Dit isoleert uitstekend, maar kost iets meer dan vloerisolatieplaten.

Gaat het om een nieuwbouwwoning en ligt de betonvloer nog niet? Overleg dan met het isolatiebedrijf over de beste optie. Het is ook mogelijk isolatie onder de vloerverwarming aan te brengen, zodat u geen warmte verliest aan de kille kruipruimte.

kruipruimte isoleren Makkum

Kruipruimte isoleren Makkum

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie worden vaak door elkaar gehaald. Dat komt omdat beide isolatietechnieken veel op elkaar lijken: isolatie via de onderkant brengt u immers via de kruipruimte aan. Wanneer we spreken over de kruipruimte isoleren in Makkum, dan gaat het over het algemeen over bodemisolatie: isolatie op de bodem van de kruipruimte.

Hiermee bespaart u tot €190,- per jaar, verbetert u de luchtvochtigheid in huis en verhoogt het wooncomfort. Bovendien is kruipruimte isolatie een stuk goedkoper dan vloerisolatie! Wilt u ook de kruipruimte isoleren en zo uw wooncomfort verbeteren? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Navigeer hieronder naar:

Kruipruimte isolatie: welke materialen?

Laat u uw kruipruimte isoleren, dan is er de keuze uit verschillende materialen. Isolatiechips en isolatieparels zijn populair. Beide opties zijn relatief goedkoop en kosten gemiddeld €12,- tot €25,- per m². Bovendien zorgen ze voor een perfecte isolatie. Met een laag van 30 centimeter aan isolatiechips behaalt u een Rc-waarde (warmteweerstand) van 2,5 m²K/W: hoe hoger deze waarde, des te groter. Bovendien zijn chips licht van gewicht en zijn ze volledig vochtbestendig.

U kunt ook kiezen voor natuurlijke isolatie!

Schelpenisolatie is iets duurder, dit kost gemiddeld €25,- tot €35,- per m², maar dit is een hele milieubewuste keuze.

Benieuwd naar de exacte kosten van kruipruimte isolatie?

Vergelijk gratis offertes en kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod!

Kruipruimte isoleren: kosten en besparing

Bij het berekenen van de kosten van kruipruimte isolatie, is het belangrijk om ook rekening te houden met de besparing. Voor een gemiddelde hoekwoning met een vloeroppervlak van 50 m², liggen de totale kosten rond de €1.000,- tot €1.300,-. Dit is inclusief btw én arbeidskosten. We gaan ervan uit dat er een vloerluik aanwezig is: is deze er niet, dan moet het isolatiebedrijf gaten boren, waardoor de arbeidskosten hoger uitvallen.

Hoe hoog is de besparing?

Met kruipruimte isolatie bespaart u jaarlijks gemiddeld 3m³ gas per vierkante meter, per jaar. Afhankelijk van de gasprijs en de buitentemperatuur, loopt uw besparing op tot wel €190,- per jaar! Hiermee verdient u de isolatie in gemiddeld 7 tot 10 jaar weer terug.

Prijzen kruipruimte isolatie in 2024

Type woning Vloeroppervlak Gemiddelde prijs*
Tussenwoning 45 m² €900,- tot €1.200,-
Hoekwoning 50 m² €1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning 70 m² €1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn voorbeelden van prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Video: aanbrengen kruipruimte isolatie

Bekijk deze video om te zien hoe een kruipruimte wordt geïsoleerd.

Dakisolatie Makkum

Met dakisolatie valt een enorme besparing te behalen. Het dak is namelijk één van de grootste warmtelekken in een huis. Kies voor dakisolatie vanaf de buitenkant of juist vanuit de binnenkant en bespaar jaarlijks €400,- tot €600,- op uw energiekosten!

Warmte stijgt op. Bij een ongeïsoleerd dak, verliest u dus veel warmte. Geen wonder dat het ’s winters zo koud is op zolder. Gebruikt u de zolder niet als leefruimte? Dan wilt u natuurlijk ook geen warmte verliezen aan de zolder: in dat geval is zoldervloerisolatie een goed alternatief.

Ook besparen op uw dakisolatie in Makkum? Vergelijk gratis offertes en kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod!

dakisolatie Makkum

Dak isoleren: de voordelen

 • Met dakisolatie in Makkum bespaart u jaarlijks tot €600,- op uw energiekosten.
 • Het dak isoleren zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning.
 • Dakisolatie vermindert warmteverlies, waardoor uw wooncomfort stijgt.
 • Met dakisolatie vermindert u uw CO2 uitstoot en draagt u bij aan een beter milieu.

Navigeer hieronder naar:

Wat kost dakisolatie?

Er zijn verschillende mogelijkheden bij dakisolatie. Om de grootste besparing te behalen, is bij een schuin dak isoleren vanaf de buitenzijde de beste optie. Dit kost ongeveer €4.000,-. Dat komt doordat het isolatiebedrijf langer bezig is, en de werkzaamheden een stuk complexer zijn. Isoleren vanaf de binnenzijde kost gemiddeld €2.000,-. De binnenkant van het dak is via de zolder gemakkelijk te bereiken.

 

Heeft u een plat dak? Voor een dakoppervlak van 70 m² liggen de kosten rond de €3.500,-. Ook als u ervoor kiest om de zoldervloer te isoleren liggen de kosten rond de €3.500,-.

Kosten isolatie dak in 2024

Soort dak/isolatie Gemiddelde kosten* Bijzonderheden
Schuin dak (70 m²) €2.000,- Via de binnenzijde
€4.000,- Via de buitenzijde
Plat dak €3.500,- Voor 70 m²
Zoldervloer €3.500,- Voor 70 m²

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden. Vraag gratis offertes aan voor de exacte kosten.

Dakisolatie: hoe werkt het?

Bij huizen gebouwd in de jaren 60 en 70 werd er nauwelijks gekeken naar het isoleren van de zolder of het dak. Hierdoor verliest u mogelijk tot wel 30% van alle warmte door het dak! Daar komt nog bij dat koude lucht dat via het dak naar binnenkomt, door het hele huis trekt. Daarom moet u extra stoken om de warme temperatuur te behouden.

Dakisolatie voorkomt dit. Het materiaal dicht alle naden en kieren en zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft hangen. Daar komt nog bij dat het ’s zomers zorgt voor een koelere binnentemperatuur: het houdt dan alle warmte juist buiten het huis.

Besparen op dakisolatie in Makkum? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten.

Plat dak isoleren

Heeft u een plat dak? Om deze te isoleren heeft u de keuze uit verschillende opties. De eerste optie, isolatie aan de binnenkant van het dak, is af te raden. De dakconstructie wordt hierdoor blootgesteld aan grotere temperatuurverschillen, waardoor de kans op scheurvorming groter is. Andere mogelijkheden zijn:

 • Warm-dakconstructie: isolatiemateriaal boven de dakconstructie, afgedekt met dakbedekking.
 • Omgekeerd-dakconstructie: isolatie bovenop de dakbedekking, afgedekt met ballast zoals stenen of schelpen.

Schuin dak isoleren

Een schuin dak van buiten isoleren zorgt voor de hoogste isolatiewaarde. Het isolatiebedrijf verwijdert eerst alle dakpannen en brengt hierna de isolatie aan op de dakspanten. Hier bovenop maakt het isolatiebedrijf een onderdak: dit maakt het maakt het dak wind- en waterdicht. De vakman maakt de nieuwe tengellatten met schroeven door de isolatie vast aan de originele dakspanten. Tot slot volgt de nieuwe dakbedekking.

Een goedkoper alternatief is isoleren vanaf de binnenzijde. De vakman brengt de isolatie aan tegen de binnenkant van het dak en werkt dit eventueel af met nieuwe plafondplaten.

Zolderisolatie

In plaats van het dak, kunt u er ook voor kiezen de zolder te isoleren. Zolderisolatie is absoluut noodzakelijk als u de zolder wilt gebruiken als leefruimte. Zonder zolderisolatie is de ruimte ’s zomers veel te warm en in de winter juist veel te koud. Bij zolder isolatie plaatst het isolatiebedrijf het materiaal tegen het plafond van de zolder aan. Het is zelfs mogelijk te kiezen voor plafondpanelen met ingebouwde isolatie, zodat u de zolder niet opnieuw hoeft af te werken!

Dak of zoldervloer isoleren?

Gebruikt u de zolder niet als leefruimte? Dan is het zonde als alle warmte toch naar zolder stijgt. In dat geval is het slim om te kiezen voor zoldervloerisolatie. Gaat het om een houten zoldervloer? Dan is minerale wol een goede keuze: klem dit tussen de houten balken. Als de zolder niet gebruikt wordt, werk de vloer dan niet verder af om kosten te besparen.

Heeft u een betonnen vloer? Kies dan voor vloerisolatieplaten. Deze zijn beloopbaar en hoeft u niet per se af te werken.

gevelisolatie Makkum

Gevelisolatie Makkum

Is de gevelmuur verouderd, zitten er scheuren in of vindt u de stijl niet bij u passen? Met buitengevelisolatie beschermt u de gevel tegen neerslag, verlengt u de levensduur én verbetert u de uitstraling van uw woning. Bovendien bespaart u met buitengevelisolatie tot wel €850,- per jaar! Daarmee verdient de investering zichzelf terug in gemiddeld 13 tot 15 jaar.

Is buitengevelisolatie geen optie maar wilt u wel de isolatie van uw buitenmuur verbeteren? Kies dan voor muurisolatie. Hierbij isoleert u de gevel van binnenuit en bespaart u op de arbeidskosten.
Geïnteresseerd in binnen- of buitengevelisolatie? Vraag gratis en zonder verplichtingen meerdere offertes voor gevelisolatie in Makkum aan.

Voordelen gevelisolatie

 • Gevelisolatie verbetert de uitstraling van uw woning.
 • Met het isoleren van de gevel verhoogt u de isolatie- en de woningwaarde!
 • De besparing loopt op tot wel €850,- per jaar!
 • Het isoleren van de gevel beschermt uw muur tegen neerslag en verlengt de levensduur.

Navigeer hieronder naar:

Wat kost gevelisolatie?

U hebt de keuze tussen binnen- en buitengevelisolatie. Buitengevelisolatie kost bij een 2-onder-1-kap woning gemiddeld €10.500,-. Hierbij gaan we uit van een muuroppervlak van 100 m². U betaalt gemiddeld €105,- per m². De besparing loopt op tot gemiddeld €850,-, waarmee u de investering in ongeveer 15 jaar weer terugverdient.

 

Muurisolatie is een goedkoper alternatief. Voor dezelfde 2-onder-1-kap woning, liggen de totale kosten voor muurisolatie rond de €4.000,-. Dit komt neer op een gemiddelde prijs van €40,- per m². Een bijkomend voordeel is dat u voor muurisolatie geen vergunning hoeft aan te vragen, en voor buitengevelisolatie vaak wel.

Kosten gevel isoleren in 2024

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.200,- €3.150,-
Rijtjeshuis 60 m² €2.400,- €6.300,-
Hoekwoning 90 m² €3.600,- €9.450,-
Vrijstaand 160 m² €6.400,- €16.000,-

*Let op: voor muurisolatie via de binnenmuur zijn de gemiddelde kosten €40,- per m². Voor muurisolatie via de buitenmuur zijn de gemiddelde kosten €105,- per m². De kosten zijn inclusief arbeidskosten. Voor exacte kosten vraagt u gratis een offerte aan via het offerteformulier.

muurisolatie Makkum

Muurisolatie Makkum

Muurisolatie is het gevelisolatie via de binnenzijde. Dit is een stuk goedkoper, omdat u minder materialen nodig hebt en de klus veel minder tijd in beslag neemt. Hierdoor vallen zowel de materiaal- als de arbeidskosten een stuk lager uit.

De besparing valt ook iets lager uit: met muurisolatie bespaart u gemiddeld 9,5 m³ gas per m² per jaar. Bij een muuroppervlak van 60 m² komt dit uit op een bedrag van €450,-! Omdat u geen vergunning hoeft aan te vragen, is de terugverdientijd een stuk korter dan bij buitengevelisolatie.

Wilt u muurisolatie in Makkum laten aanbrengen? Start de gratis offerteaanvraag en vind isolatiebedrijven bij u in de buurt!

Gevelisolatie via de binnenzijde

Bij gevelisolatie via de binnenzijde, brengt de isolatie expert het materiaal aan tegen de binnenkant van de muur. Dit werkt hij af met een voorzetwand, die u zelf kunt afwerken met behang, stucwerk of schilderwerk. U heeft hierbij de keuze uit verschillende isolatiematerialen:

 • Minerale wol
 • Pur- of pir-isolatieplaten
 • Schapenwol
Meer weten over gevelisolatie via de binnenzijde? Op milieucentraal.nl vindt u meer informatie over de besparing en terugverdientijd.

Isolatiespecialist inschakelen voor gevelisolatie? Vergelijk offertes!

Vind een ervaren en betaalbare isolatiespecialist bij u in de buurt en bespaar op de kosten!

Gevelisolatie via de buitenzijde

Bij buitengevelisolatie brengt de isolatiespecialist het materiaal juist aan tegen de buitenkant van de muur. Dit werkt hij af met gevelbekleding naar keuze. Het materiaal dat de vakman hiervoor gebruikt zijn XPS-isolatieplaten. Deze platen zijn vochtbestendig en erg geschikt voor buitengevelisolatie. Wat betreft de afwerking heeft u de keuze uit:

 • Houten gevelbekleding
 • Kunststof gevelbekleding
 • Bepleisteren
 • Steenstrips
Op milieucentraal.nl leest u meer over de besparing, terugverdientijd en materialen die isolatiespecialisten gebruiken bij buitengevelisolatie.

Spouwmuur isoleren

Spouwisolatie is ook een vorm van muurisolatie. Bij spouwisolatie vult de isolatiespecialist de spouwmuur met het gewenste materiaal. Hiervoor worden vaak vlokken gebruikt, omdat dit gemakkelijk vult. Vooral minerale wol en pur-schuimisolatie zijn populaire materialen.

Het voordeel van spouwisolatie, is dat het relatief voordelig is en in één dag geplaatst is. Daar komt nog eens bij dat u geen vergunning nodig heeft, waardoor er geen bijkomende kosten zijn.

isoleren Makkum

Overige isolatie Makkum

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om de woningisolatie te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het plafond isoleren of geluidsisolatie in Makkum. Welke vorm van woningisolatie voor u de beste keuze is, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Een hogere isolatie zorgt hoe dan ook voor een hogere woningwaarde, waardoor u de investering ook weer terugverdient als u het huis in de toekomst eens verkoopt.

Bent u geïnteresseerd in het isoleren van de garage of wilt u meer informatie over overige isolatie in Makkum? Start de gratis offerteaanvraag en vind isolatiebedrijven bij u in de buurt. Kies het bedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totale isolatiekosten!

Navigeer hieronder naar:

Plafondisolatie

Plafondisolatie is een populaire geluidsisolatie. Bij plafondisolatie in Makkum brengt de vakman de isolatie aan tegen het plafond en werkt dit af met een verlaagd plafond. Dit vermindert luchtgeluid enorm: of u nu last heeft van de bovenburen of het geluid van uw eigen kinderen, uw wooncomfort verbetert enorm.

Een bijkomend voordeel van plafondisolatie is dat de akoestiek in huis flink verbetert. Daarnaast zorgt het verlaagd plafond van plafondisolatie voor mogelijkheden op het gebied van verlichting én is het geschikt om bedrading weg te werken.

Isoleren van de garage

Voor veel mensen is de garage een opslagruimte voor kerstspullen, fietsen, oude verhuisdozen of andere spullen. Om uw spullen hier warm en veilig op te slaan, is het belangrijk dat de garage goed geïsoleerd is. Het isoleren van de garage is op verschillende manieren mogelijk. Het is in ieder geval aan te raden om de enkelsteensmuur te isoleren. Andere mogelijkheden zijn isolatie van het dak en de vloer.

Wilt u de garage gaan gebruiken als werkruimte? In dat geval is het zeker belangrijk om de vloer, de muren en het dak te isoleren.

Bodemisolatie

Bodemisolatie houdt in dat u de bodem van de kruipkelder isoleert. Hiervoor gebruikt u materialen zoals isolatiekorrels of schelpen. Als het grondwaterpeil stijgt blijft de isolatie in Makkum drijven. Dit betekent dat de goede isolatiewaarde niet verloren gaat én dat u minder last heeft van vocht in huis!

Bodemisolatie is een goed alternatief voor het isoleren van de vloer of als de kruipruimte niet hoog genoeg is. Is er geen vloerluik aanwezig? Geen probleem: ook dan is bodemisolatie een optie. De vakmannen boren dan gaten om de isolatie aan te brengen.

Geluidsisolatie

Woont u langs een drukke weg, een treinspoorovergang of heeft u luidruchtige (boven)buren? Met geluidsisolatie vergroot u uw wooncomfort enorm, omdat u geen last meer heeft van geluiden van buitenaf. Voor geluidsisolatie is vooral rotswol erg geschikt: dit isoleert uitstekend tegen geluid.

Let op: laat geluidsisolatie in Makkum altijd plaatsen door een ervaren isolatiebedrijf. De methode moet namelijk aangepast worden aan de oorzaak van de geluidsoverlast. Bovendien kan de isolatie de overlast verergeren als dit niet juist is aangebracht.

isolatiematerialen

Isolatiematerialen

Voor verschillende isolatietechnieken is er de keuze uit diverse materialen. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met populaire isolatiematerialen.

 • Glaswol: een minerale wol gemaakt van zand en glasvezels. Goedkoop en biedt een goede isolatie, kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².
 • Isolatieplaten: verkrijgbaar van onder andere pir en pur. Door de hoge isolatiewaarde zijn isolatieplaten heel dun aan te brengen. Dit kost ongeveer €25,- per m².
 • Hennep isolatie: hennepvezels hebben een uitstekende vochtregulatie, wat het leefklimaat in huis verbetert. De kosten liggen rond de €15,- tot €20,- per m².
 • Métisse isolatie: bestaat uit gerecyclede katoenvezels en is een heel milieubewuste keuze. Dit kost gemiddeld €8,- tot €10,- per m².
 • Schapenwol: natuurlijk isolatiemateriaal dat schadelijke gassen omzet in onschadelijke aminozuren. De kosten liggen rond de €21,- per m².
 • Schelpen: een natuurlijk materiaal, geschikt voor bodemisolatie. De kosten liggen rond de €20,- per m².
 • Steenwolisolatie: minerale wol met een uitstekende warmte- en geluidsisolatie. Kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

Recent aangevraagde isolatie offertes

Spouwmuur isoleren - Leeuwarden
Geluidsisolatie in plafond - Heerenveen
Kruipruimte isoleren met EPS-parels - Joure
Houten vloer isoleren - Harlingen
Plat dak isoleren - Sneek
Zolderisolatie + afwerking - Bolsward
Binnenmuur isoleren en afwerken - Burgum
Binnenkant van hellend dak isoleren - Lemmer
Spouwmuurisolatie met EPS - Oosterwolde
Isoleren van de garage - Gorredijk

Voordelen inschakelen isolatiebedrijf Makkum

Wilt u uw woningisolatie verbeteren? Schakel dan een isolatiebedrijf uit Makkum in! Zo bespaart u uzelf waardevolle tijd en energie en bent u verzekerd van een optimale isolatie! U hoeft zelf geen materialen aan te schaffen en weet zeker dat de isolatie in Makkum correct geplaatst is. Bovendien profiteert u van een verlaagd btw-tarief en heeft u mogelijk recht op een isolatiesubsidie!

De grootste voordelen op een rij:

 • U bent verzekerd van een optimale isolatie in Makkum.
 • Een isolatiebedrijf geeft u een persoonlijk isolatie advies.
 • De inzet van isolatiespecialisten bespaart u waardevolle tijd en energie.
 • U profiteert van een verlaagd btw-tarief.
 • Met het inschakelen van een isolatiebedrijf heeft u recht op een subsidie.

isolatiebedrijf Makkum

Besparen op isolatie? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u de isolatie van uw huis verbeteren? Met de hulp van een isolatiebedrijf bent u verzekerd van een optimale isolatie. U weet zeker dat uw muur-, spouw- of dakisolatie goed geplaatst is en bespaart jaarlijks tot honderden euro’s op uw energierekening. Besparen op de kosten voor woningisolatie?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel isolatie offertes van specialisten bij u uit de regio. Kies de vakman met het beste aanbod, en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten! Voer meerdere isolatiewerken uit zodat u bovendien recht heeft op een isolatiesubsidie: zo verdient u de investering zo snel mogelijk weer terug!

Handige externe websites

 • RVO.nl: Lees wat jouw mogelijkheden zijn voor subsidies voor duurzame energie en energiebesparing.
 • RVO.nl: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)
 • Energiesubsidiewijzer.nl: Check voor welke plaatselijke subsidies u in aanmerking komt.
 • Belastingdienst.nl: Lees meer over het verlaagde btw-tarief van 9%.
 • VENIN.nl: Branchevereniging voor isolatiebedrijven.
 • KOMO.nl: Een keurmerk om hoge kwaliteit isolatiemateriaal te waarborgen.
 • Milieucentraal.nl: Doe de isolatiecheck. Is mijn huis goed of slecht geïsoleerd?