Isolatiebedrijf Nieuw Vennep

Isolatie Nieuw Vennep

Bent u in Nieuw Vennep op zoek naar een ervaren vakman die u kan assisteren bij de isolatie van uw woning? De specialisten van de isolatiebedrijven aangesloten bij Isolatie Expres komen graag bij u langs om de mogelijkheden voor isoleren te onderzoeken. Daarnaast kunnen zij voor u de gevel,- dak, of vloerisolatie uitvoeren, of aanpassingen aanbrengen. Het is bovendien mogelijk om bij een isolatiebedrijf uit Nieuw Vennep informatie op te vragen omtrent de prijzen voor onder meer spouwmuurisolatie. Vul het contactformulier zo zorgvuldig mogelijk in, en wij brengen u in contact met verschillende vakmannen in Nieuw Vennep.

Direct offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)


Navigeer direct naar:

Landelijk opererend netwerk

Bij isolatie Expres werken we met een landelijk netwerk. Dit betekent dat wij consumenten uit het hele land kunnen verbinden met een isolatiebedrijf uit de regio. Wij garanderen dat elk isolatiebedrijf dat bij ons is aangesloten gebruik maakt van de nieuwste technieken voor het isoleren van onder meer de kruipruimte,en uitstekend vakmanschap afleveren. Uw dakisolatie of gevelisolatie wordt bovendien snel uitgevoerd, tegen scherpe prijzen. Omdat wij werken met een landelijk netwerk van verschillende specialisten, is het mogelijk om tot 35% te besparen op de kosten voor de isolatieklus, doordat u de aanbiedingen van diverse professionals met elkaar kunt vergelijken.

 

Voordelen van isoleren

Als u uw huis in Nieuw Vennep van isolatie voorziet dan brengt dit vele voordelen met zich mee. U geniet allereerst van een comfortabel huis. In de winter is het warmteverlies kleiner waardoor u minder hoeft te stoken. In een niet-geïsoleerd huis gaat er namelijk al gauw zo’n 30% van de warmte verloren via het dak, 10% via de vloeren en 20% via de muren. Dankzij isolatie voorkomt u dit warmteverlies. In de zomer is het juist heerlijk koel. De kans op vocht- en schimmelproblemen is dankzij isolatie een stuk kleiner. Daarnaast werken bepaalde soorten gelijk als geluidsisolatie. Omdat er minder warmte verloren gaat uw energierekening omlaag. U hoeft immers minder te stoken. U vermindert bovendien de CO2 uitstoot, waar het milieu u dankbaar voor is. Tot slot stijgt de waarde van uw woning in Nieuw Vennep!

 

Spouwmuur isoleren Nieuw Vennep

Spouwmuurisolatie

Wilt u uw woning in Nieuw Vennep van een betere isolatie voorzien, maar hebt u geen behoefte aan de ongemakken van een langdurige verbouwing? Eén van de meest voordelige opties is in dat geval het isoleren van de spouwmuur. Een spouwmuurisolatie kan namelijk binnen één dag verzorgd worden, zonder ingrijpende breek- of hakwerkzaamheden. Door het boren van enkele gaten in de voegen van de buitenmuur, wordt er ruimte gecreëerd om het isolatiemateriaal aan te brengen. Na het inspuiten van bijvoorbeeld vloeibaar PUR of isolatieparels worden de boorgaten weer netjes gevoegd. U zult nergens last van hebben. Door spouwmuurisolatie offertes met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor de specialist die het beste bij u past.

spouwmuur na-isoleren

Na-isoleren spouwmuur

Hebt u maar een beperkt budget, maar wilt u toch ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat bij uw woning in Nieuw Vennep? Dan is het wellicht een optie om de spouwmuur te laten na-isoleren. Bij een na-isolatie wordt er in de bestaande spouwmuur isolatiemateriaal gespoten. Dit kan enkel bij muren waar natuurlijk sprake is van een spouwmuur. Wilt u weten of uw buitenmuur een spouw heeft? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur bij een deur. Zodra deze afstand meer dan 24 centimeter bedraagt, dan is het mogelijk om de muur te isoleren.

Verschillende materialen

Voor de vochtbestrijding middels spouwmuurisolatie kunt u gebruik maken van verschillende isolatiematerialen. De meest voorkomende producten zijn wol, pur, en parels.

 • Wanneer u kiest voor schapenwol om het pand te isoleren, dan profiteert u niet alleen van een verbeterde vochtbestrijding, maar tevens van een brandwerende en geurneutraliserende werking. Naast schapenwol is ook steenwol of glaswol geschikt als isolatieproduct.
 • Ondanks de berichtgeving van afgelopen jaren heeft PUR (Polyurethaan) geen negatieve gezondheidsgevolgen. PUR blijft dan ook een uitstekend product voor isolatie.
 • Isolatieparels staan met name bekend om hun zonwerende werking. Doordat de parels tijdens het plaatsingsproces met lijm worden vermengd voorkomt u een verzakking van het materiaal.

Van welk bouwjaar is uw woning?

Is uw woning voor 1920 gebouwd? Dan heeft deze waarschijnlijk geen spouwmuur. Als het bouwjaar van uw huis tussen 1920 en 1976 zit dan heeft uw huis wel een spouw. In dat geval kunt u ervoor kiezen om spouwmuurisolatie toe te voegen. In woningen na 1976 werd standaard spouwmuurisolatie toegevoegd. De kwaliteit van de technieken en het materiaal was toentertijd echter een stuk minder dan nu. Het is goed mogelijk dat het materiaal naar beneden is gezakt of is verpulverd waardoor de isolatiewaarde minder is. In de meeste gevallen loont het daarom om alsnog spouwmuurisolatie toe te voegen. Een isolatiebedrijf uit Nieuw Vennep kan voor u een inspectie uitvoeren. Dor middel van een camera kijken de medewerkers voor u of het oude isolatiemateriaal verwijderd moet worden. In de meeste gevallen is het echter mogelijk om de isolatie aan te vullen met nieuw materiaal.

Spouwmuurisolatie prijzen

Als u spouwmuurisolatie laat plaatsen door een isolatiebedrijf dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten. Verschillende factoren beïnvloeden de kosten, waaronder het oppervlak en uw keuze van materialen. Glaswol is het meest voordelig en kost circa €18,- terwijl PUR schuim bijvoorbeeld €28,- kost. In onderstaande tabel vindt u een overzicht met de gemiddelde prijs per type woning. Als eerst een inspectie of het verwijderen van spouwmuurvervuiling nodig is, dan moet u hiervoor een meerprijs betalen. De kosten zijn het zeker waard, want u bespaart ieder jaar vanaf €200,-. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is bovendien in vergelijking met andere isolatiesoorten erg kort. Uw investering hebt u gemiddeld binnen 2 tot 4 jaar terugverdiend.

Prijstabel

Type-woning Buitenmuur EPS Parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €690,- €540,- €840,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.380,- €1.080,- €1.680,-
Hoekwoning 90 m² €2.070,- €1.620,- €2.520,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.300,- €1.800,- €2.800,-
Vrijstaand 160 m² €3.680,- €2.880,- €4.480,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen
Vloer isoleren Nieuw Vennep

Vloerisolatie

Elk isolatiebedrijf dat bij Isolatie Expres is aangesloten heeft een allround ervaring. Dit betekent dat zij niet alleen de isolering van uw dak verzorgen, zij verzorgen tevens vloerisolatie, dakisolatie, of de isolatie van spouwmuur of gevel, en plaatsen isolerende glazen. Vloerisolatie, zoals hierboven aangegeven, vraagt om een gemiddelde kosteninvestering. De precieze prijzen zijn afhankelijk van de oppervlakte van de vloeren, alsmede het gekozen isolatiemateriaal. Zo is het plaatsen van steenwol over het algemeen goedkoper dan thermokussens. De isolatiewaarde van de beide materialen verschillen echter ook van elkaar. Hoe hoger de isolatiewaarde ligt, des te meer u bespaart op energiekosten, en hoe eerder u de investering heeft terug verdiend. Wij garanderen dat u na een aantal jaar geld zult verdienen met de vloerisolatie.
vloer isoleren

kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

U bespaart gemiddeld 10% tot 15% op de energiekosten als u de kruipruimte van uw woning in Nieuw Vennep laat isoleren door een isolatiebedrijf. Daarnaast voelt uw vloer lekker warm aan en het koelt in huis minder snel af. U hebt verschillende opties als u de kruipruimte laat isoleren door een isolatiebedrijf. Welke manier het meest geschikt is hangt af van de toegankelijkheid van de kruipruimte en of u last hebt van vochtproblemen. U kunt de vloer isoleren of de grond isoleren. Een combinatie van deze twee is echter ook een mogelijkheid.

Vloer isoleren.
Is de kruipruimte toegankelijk? Dan is het mogelijk om de vloer van uw huis in Nieuw Vennep te isoleren. Hierbij brengt het isolatiebedrijf dekens of isolatieplaten tegen het plafond van de kruipruimte. Deze hebben veelal een dampscherm wat ervoor zorgt dat vocht niet gaat condenseren. Een andere optie is PUR of ander isolatieschuim tegen de onderkant van de vloer aanbrengen. In de meeste gevallen plaatst het isolatiebedrijf ook een bodemzeil op de grond. De combinatie van deze twee technieken is erg effectief en u voorkomt hiermee vochtproblemen.

Bodemisolatie.
Als de kruipruimte vrijwel niet toegankelijk is, dan is het verstandig om deze gedeeltelijk op te vullen met lichte isolatiematerialen. Denk hierbij aan isolatieschelpen, piepschuim of isolatiechips. Een voordeel hiervan is de betaalbare maar toch zeer effectieve manier van isoleren. Hebt u last van een hoog grondwaterpeil? Het isolatiemateriaal zal gaan drijven maar behoudt de afsluitende werking. Het houdt bovendien eventuele stank tegen.

Houten vloer isoleren

Bij een vloerisolatie is het afhankelijk van het soort vloer, voor welke oplossing u het beste kunt kiezen. Houten vloeren zijn het beste te isoleren door de ruimte tussen de balken aan de onderzijde van de vloer op te vullen met een isolatiemateriaal. Daarbij is het wel van belang dat eventueel vochtig hout eerst gedroogd wordt. Dit is nodig wanneer de vochtigheid hoger dan 20 procent is. U kunt dit meten met behulp van een zogeheten houtvochtmeter. Het drogen kan met behulp van dampremmend folie. Gaat u bij vochtig hout direct isoleren? Dan komt de vocht tussen het hout en het isolatiemateriaal, waarmee de kans op houtrot stijgt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend (tot maximaal 5) offertes aan!

Voordelen vloerisolatie

Aan de isolering van uw vloer zitten verscheidene voordelen verbonden, die de kosten voor de aanschaf van een goede isolatie relativeren. Het grootste voordeel van een vloerisolatie is een verhoogd comfort. U profiteert van minder vocht, warmere vloeren en een vermindering van het warmteverlies. Het tweede voordeel is op het gebied van leefklimaat en gezondheid. Dankzij een goede isolering van de vloer beperkt u de schommelingen in de luchtvochtigheid en verlaagt het aantal huisstofmijten, zilvervisjes en pissebedden. Een derde en laatste voordeel is de bijdrage aan het milieu. Door het besparen van fossiele brandstoffen en een duurzame installatie levert u een gedegen bijdrage aan een beter milieu.

Vloerisolatie prijzen

Wilt u een isolatiebedrijf inhuren voor het aanbrengen van vloerisolatie? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten van vloerisolatie. De kosten hiervoor hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan eventuele voorbereidende werken, de moeilijkheidsgraad, het oppervlak, uw keuze van het isolatiemateriaal en de dikte van het materiaal. Gemiddeld bedragen de kosten zo’n €20,- per m². In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde kosten per woningtype. Maar wat levert het u uiteindelijk op? Een gemiddelde woning bespaart dankzij vloerisolatie ieder jaar zo’n €200,-. Het duurt circa 7 tot 8 jaar totdat u uw investering hebt terugverdiend.

Vloerisolatie informatie aanvragen

Prijstabel

Soort woning Vloeropp. Bovenzijde Onderzijde Kruipruimte
Appartement 60 m² €1.200,- €1.380,- n.v.t
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.610,- €1.050,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.725,- €1.125,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.300,- €1.500,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.220,- €2.100,-

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m2. Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m2. De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m2 is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

buitenmuur isoleren

Gevelisolatie

Een gevelisolatie zal tevens een positieve invloed hebben op het milieu, en dus ook op uw energieverbruik. Het isoleren van de gevel of buitenmuren zorgt voor een gedegen besparing op uw stookkosten. Daarnaast wordt met een gevelisolatie aan de buitenzijde van het pand de gevel verfraaid, wat kan bijdragen aan de verhoging van de koopwaarde van het huis. Gevelisolatie is dan ook toepasbaar op zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Heeft u een bestaand pand in Nieuw Vennep? Houdt er dan rekening mee dat huizen van voor 1920 vaak niet geïsoleerd zijn. In de periode tussen 1920 en 1989 zijn 50% van de woningen geïsoleerd, of in ieder geval van een spouwruimte voorzien. Na 1989 is de gevelisolatie in de meeste gevallen al uitgevoerd.

Drie manieren van gevelisolatie

De isolatie van uw gevel kan op drie verschillende manieren uitgevoerd worden. Wij sommen de mogelijkheden voor u op. Ten eerste kunt u denken aan spouwmuurisolatie. Deze vorm van isolatie is relatief goedkoop, bovendien kan spouwmuurisolatie binnen één dag worden uitgevoerd. De isolatiewaarde hiervan, en daarmee de energiezuinigheid zijn echter beperkt.

Twee iets intensievere verbouwmethodes betreffen gevelisolatie aan de binnen- of buitenzijde van de muur. In beide gevallen wordt er een voorzetwand tegen de gevel geplaatst, waarna er tussen de bestaande muur en de voorzetwand een isolatie materiaal wordt gespoten. Afhankelijk van het gekozen materiaal kunt u hiermee jaarlijks €750,- besparen. De investering verdient zich dus na verloop van een aantal jaren vanzelf weer terug. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Een win-win situatie dus. Vraag gerust meer informatie op indien u benieuwd bent naar de mogelijkheden. Wij zenden u graag meerdere offertes toe!
buitengevelisolatie Nieuw Vennep

Gevel isoleren Nieuw Vennep

Geluidsisolatie

Hebt u te maken met veel geluidshinder van uw buren of andere huisgenoten? Dan is het mogelijk om geluidsisolatie aan te laten brengen door een isolatiebedrijf. Welke techniek en welk materiaal u het beste kunt toepassen hangt af van de bouwconstructie en de oorzaak van het geluidshinder.

Contactgeluid. Bij contactgeluid staat de bron van het geluid in contact met het plafond, de muur of de vloer van de ruimte waarin u geluidsoverlast hebt. De trillingen van het geluid verplaatsen zich eenvoudig via de constructie van uw woonhuis in Nieuw Vennep. Denk hierbij aan voetstappen of schuivende stoelpoten. Het is lastig om contactgeluid helemaal te voorkomen met behulp van geluidsisolatie. Via de muur, het plafond of de vloer waarmee de bron in contact staat gaat het geluid eenvoudig verder via omliggende onderdelen. Als u het geluid helemaal wilt dempen dan moet u een isolatieschil creëren. Dit is echter niet altijd mogelijk. Men kiest er daarom veelal voor om alleen isolatie aan te brengen tegen de meest aanpalende vloer, wand of plafond. Zo wordt het contactgeluid gedeeltelijk gedempt.

Luchtgeluid.
Als de bron van het geluid in de vrije lucht ontstaat dan spreken we van luchtgeluid. De geluidstrillingen die ontstaan worden, door de lucht, in de omgeving verspreid. Denk hierbij aan luidruchtige kinderen of luide tv-toestellen. Dit lost u eenvoudig op door isolatie aan te brengen tegen de aanpalende muur of het plafond. Hoort u altijd de tv van de bovenburen? Laat een isolatiebedrijf isolatie tegen het plafond aanbrengen.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Een vliesgevel is een gevel die geen dragende werking heeft. Dit betekent dat de vliesgevel alleen dient ter verfraaiing van de woning, en om de onderliggende dragende gevel te beschermen tegen de weersinvloeden. Dit betekent dat het ook handig is om de vliesgevel te isoleren voor een optimale isolatie. De isolatie van de vliesgevel kan met behulp van diverse isolatiematerialen, maar met name glaswol en rotswol worden hiervoor ingezet. Wij adviseren om de isolatie te combineren met stucwerk, hierdoor ziet uw woning er puntgaaf uit. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot ongeveer €8.000,-

Gevelisolatie prijzen

Wilt u uw huis in Nieuw Vennep van gevelisolatie voorzien? Onder andere de manier van gevelisolatie aanbrengen is van invloed op de kosten, evenals de materiaalsoort en de afwerking. Isolatie tegen de binnenmuur kost gemiddeld €50,- per m² en buitenmuurisolatie circa €120,- per m². U ziet dat buitenmuurisolatie een stuk duurder is, dit is echter de meest effectieve manier van isoleren. Met buitenmuurisolatie bespaart u zo’n €700,- per jaar, bij binnenmuurisolatie is dit circa €550,-. Laat u gevelisolatie tegen de binnenmuur aanbrengen? Dan bedraagt de terugverdientijd circa 8 jaar. Bij buitenmuurisolatie duurt dit iets langer, de terugverdientijd is ongeveer 15 jaar.

Prijstabel

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.500,- €3.600,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.000,- €7.200,-
Hoekwoning 90 m² €4.500,- €10.800,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.000,- €12.000,-
Vrijstaand 160 m² €9.000,- €19.200,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €50, per m2 en de buitenmuurisolatie: €120,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen
Dakisolatie Nieuw Vennep

Dakisolatie

Bent u de eigenaar van een pand in Nieuw Vennep en heeft u nog geen dakisolatie? Wij raden u aan deze investering toch te overwegen. Hoewel u eenmalig een aanzienlijk bedrag kwijt bent aan het isoleren, kunt u deze investering op redelijk korte termijn terugverdienen. Een goed uitgevoerde dakisolatie kan namelijk een besparing van wel 25% op de energiekosten vormen. Dit betekent dat u jaarlijks tot €650,- terugverdient. Wanneer u de dakisolatie combineert met het plaatsen van HR++ ramen, of een gevelisolatie, loopt dit bedrag nog meer op. Dit betekent tevens een stijging van de isolatiewaarde van het pand, en dus een stijging van de verkoopwaarde. Kies bij het plaatsen van dakisolatie minimaal voor isolatiemateriaal met een R-waarde van 1.3, zo verzekert u zichzelf van de beste isolering.

dak isoleren Nieuw Vennep

Dakisolatie zelf uitvoeren

Om de kosten voor het isoleren van het dak enigszins te beperken, kunt u ervoor kiezen om de isolatie zelf te plaatsen. In dat geval kiest u het beste voor isolering door middel van hardschuim isolatieplaten. Deze platen worden door de meeste leveranciers uit Nieuw Vennep kant en klaar afgeleverd, waardoor u ze alleen zelf tegen de dakwand moet plaatsen. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat er nog een waterafstotende laag tussen het materiaal en de dakwand moet komen. Komt u tijdens het proces toch problemen tegen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een isolatiebedrijf. Zo voorkomt u dat de dakisolatie incorrect wordt uitgevoerd. Wilt u een plat dak isoleren? Kijk dan eerst naar de opbouw van het dak; de dakconstructie is van invloed op de beste vorm van dakisolatie.

Platdakisolatie

Hoe u het beste een plat dak kunt isoleren hangt voornamelijk af van de dakconstructie, maar daarnaast ook van de vrije ruimte. U hebt de keuze uit drie methodes op het gebied van platdakisolatie.

Warm plat dak

Bij deze manier van platdakisolatie isoleert u wel de draagconstructie mee. Het isolatiebedrijf uit Nieuw Vennep plaatst de materialen aan de buitenkant van de dakconstructie. De constructiematerialen zitten hierdoor ook in de isolatieschil. Op de isolatie plaatst het isolatiebedrijf een waterwerende laag zoals roofing, rubber of epdm. Warme platte daken worden meer toegepast omdat de kans op uitzetten en krimpen minder is en daardoor ook de kans op scheuren en barsten. Daarnaast werkt de dakconstructie ook als warmtebuffer. De constructie slaat overdag warmte op en geeft het ’s avonds geleidelijk af. Hierbij valt de keuze veelal op PIR- of XPS-platen.

Koud plat dak

Deze manier wordt vooral toegepast bij bestaande aanbouwen en platte daken welke vrijwel niet verhoogd kunnen worden vanwege technische redenen. De isolatie wordt tegen de binnenkant geplaatst. Hierdoor wordt de draagconstructie met de waterwerende laag, zoals rubber, beton of hout, niet opgewarmd door warmte van uw huis. Omdat het dakvlak met grote temperatuurschommelingen te maken krijgt worden koude daken afgeraden. Temperatuurschommelingen kunnen namelijk resulteren in krimpen en uitzetten van de dakafwerking waardoor het kan gaan scheuren. Bij koude daken kan de isolatie bovendien vocht uit de kamer absorberen wat resulteert in een slechte isolatiewaarde. Het is dan ook cruciaal om een dampdicht scherm te plaatsen. Isolatieplaten, rotswol en glaswol worden het meest gebruikt.

Omgekeerde plat dak

Bij de manier gaat het isoleren nog een stapje verder dan bij warme, platte daken. Het isolatiemateriaal wordt op de waterwerende laag geplaatst. Deze zit vervolgens ook in de isolatieschil. Tegels, hout of grind beschermen de isolatiematerialen. Deze manier vindt u dan ook veelal terug bij balkons, dakterrassen en platte daken waarop veel gelopen wordt. Een drukvast en weerbestendig materiaal is daarom erg geschikt bij deze manier van platdakisolatie, zoals harde XPS- of PUR-platen.

Zolderisolatie

Hebt u een ruime zolder bij uw bedrijfspand of huis in Nieuw Vennep en wilt u van deze loze ruimte doeltreffend gebruik maken? Het is in veel gevallen mogelijk om op de zolder één of meerdere kamers te creëren. Om de zolder leefbaar te maken is het dan wel noodzakelijk om deze te isoleren. Een zolderisolatie bestaat over het algemeen uit een combinatie van een dakisolatie en vloerisolatie. De vloerisolatie geldt dan als warmte- en als geluidsisolatie. De dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte van de zolder niet direct verloren gaat. De kosten voor het uitvoeren van een zolderisolatie variëren, afhankelijk van de afmetingen en de isolatiematerialen.
platdakisolatie Nieuw Vennep

Dakisolatie prijzen

In onderstaande tabel vindt u een aantal richtprijzen voor het laten plaatsen van dakisolatie. De precieze kosten hangen af van een aantal factoren zoals de materiaalkeuze en de dikte hiervan. Ook het totale oppervlak en de moeilijkheidsgraad van de klus beïnvloeden de kosten. De kosten voor het aanbrengen van dakisolatie door een isolatiebedrijf beginnen bij €30,- per m². Is uw woning in Nieuw Vennep voorzien van dakisolatie? Dan bespaart u op de stookkosten. Hoeveel u jaarlijks bespaart is afhankelijk van de soort dakisolatie. Gemiddeld zult u rond de €500,- per jaar besparen. De gemiddelde terugverdientijd van uw investering bedraagt 3 tot 7 jaar.

Dakisolatie informatie aanvragen

Prijstabel

Soort dak + m² Plaatsing isolatie Gemid. prijs per m² Totaalprijs
Hellend (60m²) Binnenlangs €35,- €2.100,-
Hellend (60m²) Buitenlangs €50,- €3.000,-
Plat (15m²) Binnenlangs €35,- €495,-
Plat (15m²) Buitenlangs €95,- €1.425,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2. De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m2.

Via deze service zijn wij in contact gekomen met diverse specialisten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie en gevelisolatie. Snelle dienstverlening, en de medewerkers van het isolatiebedrijf waren bovendien erg vriendelijk. M. Jager – Nieuw Vennep.

Offertes aanvragen

Woont u in Nieuw Vennep en wilt u meer weten over de mogelijkheden tot isoleren? Wij brengen u graag in contact met een erkend isolatiebedrijf. Wanneer u het contactformulier op de website invult, dan zetten wij u hulpvraag door naar verschillende specialisten uit Nieuw Vennep. De verkregen offertes sturen wij geheel gratis en vrijblijvend naar u op. Door deze zelf met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor een isolatiebedrijf dat bij u past! Vindt u bij de verkregen offertes niet het aanbod waarop u had gehoopt? Geen probleem. Bij Isolatie Expres zit u nergens aan vast!

Isolatie offerte aanvragen

 

Isolatie subsidie: waar heeft u recht op?

Wilt u uw woning in Nieuw Vennep van isolatie voorzien maar twijfelt u vanwege de investering? Wellicht maakt een subsidie mogelijkheid de keuze iets makkelijker. In 2017 en 2018 hebt u een aantal opties op het gebied van subsidie. Zo is er de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning waarmee u een deel van de kosten kunt terugkrijgen. Voor particulieren is deze pot echter op sinds april 2017, waardoor alleen nog VvE’s hiervoor in aanmerking komen. Als particulier kunt u van een verlaagd BTW-tarief genieten voor de loonkosten. In plaats van 21% betaalt u maar 6% op de loonkosten voor het plaatsen van isolatie. Dit tarief geldt alleen op het aanbrengen van de isolatie door het isolatiebedrijf, niet op bijkomende werken. Het is daarnaast een eis dat uw woonhuis in Nieuw Vennep in ieder geval 2 jaar oud is. Wilt u graat isolatie aanbrengen maar hebt u op dit moment niet genoeg geld gespaard? Dan is de groene lening wellicht iets voor u. Bij deze lening, voor groene werkzaamheden, geldt een lager rentetarief van circa 2,5%.

Hoe werkt spouwisolatie?

 

Isolatiematerialen

PIR isolatie

pir isolatie

Veel van onze klanten zijn wel bekend met isoleren met het materiaal PUR. Tegenwoordig is er echter ook PIR op de markt. PIR staat voor polyisocyanuraat en is feitelijke een verbeterde versie van het standaard hardschuim. Het voordeel van PIR is dat het een zeer hoge isolatiewaarde oplevert, waardoor u maar dunne isolatieplaten nodig heeft voor een goed resultaat. Daarbij levert de verwerking geen schadelijke vezels op.

Isolatieplaten

Isolatieplaten

Wanneer u zelf aan de slag wilt met het isoleren van uw dak of vloer, dan raden wij aan gebruik te maken van hardschuim isolatieplaten. Het voordeel van de platen is dat u deze gemakkelijk op maat kunt maken, en in de juiste positie kan krijgen. Het nadeel van isolatieplaten is dat deze niet geschikt zijn voor kleine ruimtes. Tot een aantal jaar geleden werd PUR gebruikt als basis, vandaag de dag is PIR populairder, vanwege de hogere isolatiewaarde.

EPS isolatie

EPS isolatie

EPS is de afkorting voor geëxpandeerd polystyreen, dat wij beter kennen als piepschuim. Bij veel panden in Nieuw Vennep hebben wij al EPS geplaatst voor een dak- en vloerisolatie. De positieve punten van polystyreen zijn dat het sterk isoleert, terwijl het vrijwel geen gewicht heeft. Daarnaast is EPS ongevoelig voor vocht, waardoor het risico op wateroverlast en problemen als houtrot naar de achtergrond verdwijnt. Wij kunnen dit snel en vakkundig plaatsen.

Steenwol

Steenwol

Voor een dakisolatie is steenwol een uitstekend isolatiemateriaal. Dit komt doordat steenwol niet alleen zorgt voor een goede warmtewering, maar tevens een goede geluidswering tot gevolg heeft. Daarnaast is steenwol een zeer duurzaam product, en kent het een lange levensduur. Dit betekent dat als u eenmaal steenwolisolatie hebt toegepast, u dit waarschijnlijk niet meer hoeft te vervangen.

Glaswol

Glaswol Nieuw Vennep

Een tweede populair materiaal voor het isoleren van een dak, en tevens geschikt voor een vloer- of gevelisolatie, is glaswol. Glaswol heeft uitstekende brandwerende eigenschappen, waardoor het ook voor bedrijfspanden in Nieuw Vennep een goede keuze is. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van glaswol? Draag dan altijd beschermende kleding, een stofbril en een mondkapje om irritatie te voorkomen.

PUR isolatie

PUR

Eén van de meest bekende materialen voor het isoleren van een woning is PUR. Dit materiaal is een aantal jaar geleden negatief in het nieuws gekomen vanwege mogelijk gezondheidsrisico’s. Uit onderzoek is echter gebleken dat het gebruik van PUR niet schadelijk is voor de gezondheid. PUR vormt over het algemeen de basis voor isolatieplaten, of wordt in vloeibare vorm toegepast.

Schelpen isolatie

Schelpenisolatie Nieuw Vennep

Het isoleren van de kruipruimte kan op diverse manieren, en met gebruik van verschillende materialen. Hoewel de meeste klanten van ons isolatiebedrijf in Nieuw Vennep kiezen voor de nieuwste producten zoals thermokussens en bodemfolie, zijn ook schelpen een goede oplossing. Schelpen zijn een natuurlijke vorm van isolatie, waardoor het een zeer duurzame oplossing is. Hebt u vragen over de kosten? Onze specialisten adviseren u graag.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie

Voor een dakisolatie is menig isolatiemateriaal beschikbaar. Onze specialisten maken bijvoorbeeld graag gebruik van piepschuim of glaswolrollen. Draagt u echter graag zoveel mogelijk bij aan een beter milieu? Dan is schapenwol isolatie de beste keuze. Schapenwol heeft niet alleen goede warmtewerende eigenschappen, maar zorgt tevens voor een vochtwering, brandwering en is geurneutraliserend.

Hennep isolatie

hennep isolatie

Hennep Isolatie is tevens een natuurlijke vorm van isoleren. Het grote voordeel van hennep is de vochtregulerende werking van het materiaal. Hennep zorgt ervoor dat terwijl het vocht opneemt, de isolerende werking bovendien hetzelfde blijft. Doordat het opgenomen vocht langzaam wordt afgegeven aan de ruimte, heeft dit geen invloed op de luchtvochtigheid binnenshuis. Hennep is daarom zeer geschikt als isolering in een pand met mensen met astmatische klachten.

Huis isoleren offerte

Waarom Isolatie Expres?

 • In een paar klikken meerdere prijsopgaven aangevraagd
 • In drie stappen klaar
 • Snel verschillende offertes vergelijken
 • Enkel gerenommeerde specialisten
 • Van vloer- tot gevelisolatie, van dak,- tot spouwmuurisolatie
 • Ook voor het isoleren van de kruipruimte
 • Deskundig advies
 • Vrijblijvend en geheel kosteloos!

1. Offertes aanvragen

Vraag vandaag nog gemakkelijk, vrijblijvend en zonder kosten prijsopgaven aan van bedrijven uit (de omgeving van) Nieuw Vennep! Wij helpen u bij het kiezen van de juiste vorm van isolatie, zodat u zoveel mogelijk op uw energiekosten bespaart.

2. Vergelijken

Na aanvraag heeft u snel diverse prijsvoorstellen in huis. Vergelijk het aanbod van verscheidene isolatiebedrijven uit Nieuw Vennep zonder enige verplichting.

3. En besparen!

Door alle prijsopgaven op een rijtje te leggen en kritisch te bekijken bespaart u tot wel 35% op uw investering. Wij bieden u altijd een scherpe prijs voor de verschillende isolatie vormen. Of u nu kiest voor gevel, vloer, of dakisolatie, wij helpen u graag. Begin vandaag nog met besparen en vul vrijblijvend het formulier in!

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatiebedrijf Nieuw Vennep – Besparen op woning isolatie!