Isolatie Noord-Brabant

Wist u dat een goede isolatie in Noord-Brabant u een hoop oplevert? Isoleren verhoogt uw wooncomfort en zorgt voor een lagere energierekening! Zo verdient u de investering in spouwmuurisolatie, zolderisolatie of vloerisolatie na verloop van tijd vanzelf weer terug. Waarom zou u niet investeren in een goede isolatie?

Op deze pagina leest u meer over verschillende soorten woningisolatie: denk aan het isoleren van de kruipruimte, muren en zolder. Ook krijgt u meer informatie over de kosten en leest u over de verschillende isolatiematerialen. Wilt u besparen op de woningisolatie? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice! Vergelijk prijzen van maximaal 5 specialisten en bespaar tot 35%!

Isolatiebedrijf Noord-Brabant

Vraag gratis offertes aan

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
Voordelen isolatiebedrijf Noord-Brabant

Ook besparen op de isolatiekosten? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice! Deze service heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • De offerteservice is gratis en volledig vrijblijvend: u zit nergens aan vast!
  • U krijgt een duidelijk inzicht in de tarieven van meerdere isolatiebedrijven uit Noord-Brabant.
  • Kies zelf het isolatiebedrijf met het beste aanbod.
  • Bespaar zo tot wel 35% op de totale isolatiekosten!

Waarom isoleren?

Steeds meer mensen in Noord-Brabant zijn op de hoogte van het voordeel van goede woningisolatie. Dit verhoogt het wooncomfort namelijk enorm! Het is dan ’s winters lekker warm en het blijft ’s zomers juist een stuk koeler.

Woningisolatie hoeft zeker niet duur te zijn, spouwmuurisolatie heeft u bijvoorbeeld al geplaatst vanaf €18,- per m²!

Een groot bijkomend voordeel van een goede woningisolatie, is de lagere energierekening. Omdat u minder stookt bespaart u op de energiekosten. Dit is goed voor uw portemonnee én het milieu.

Tot slot zorgt een goede isolatie ook voor minder vocht- en schimmelproblemen en is het een investering die zichzelf weer volledig terugverdient!

Isolatie expert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio.

Bespaar tot 35%
op de kosten!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 35% op de kosten voor installatie, reparatie en onderhoud!

Ervaren specialisten voor isolatie!

Wij werken alleen samen met isolatiespecialisten met jarenlange ervaring in het vak!

Navigeer snel naar:

Spouwmuurisolatie Noord-Brabant

Eén van de voordeligste isolatie vormen is spouwmuurisolatie. Isolatie van de spouwmuur kost relatief weinig (meestal zo’n 2000 euro), en binnen vier jaar heeft u de investering in de spouwmuur terugverdiend. Wanneer u echter op zoek bent naar een isolatiemethode die u op de lange termijn de meeste besparingen oplevert, dan raden wij echter aan om te kiezen voor isolatie van de buitenmuur. Dit betekent een additionele besparing van €200,- per jaar.

Grote voordelen van een spouwmuurisolatie zijn naast de lage kosten, de korte duur van de klus, en de lage overlast. Binnen een dag, en zonder ingrijpend breek- en hakwerk kan de spouwmuurisolatie verzorgd worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via ons vergelijkt u vrijblijvend menig isolatiebedrijf op prijs en kwaliteit.


spouwmuurisolatie in Noord-Brabant

Voordelen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Het grootste voordeel zijn de lage tarieven. Daarnaast heeft u tijdens het isoleringsproces geen last van overmatige rommel of lawaai. Doordat er in uw voegen kleine gaten worden geboord, waardoor de spouwisolatie gespoten kan worden, hoeft er geen ingrijpend hak- en breekwerk te worden uitgevoerd. De spouwmuurisolatie klus wordt bovendien binnen een dag volledig afgerond. Het laatste voordeel van spouwmuurisolatie is de goede vochtbestrijding. Ook wanneer de muur al eens is geïsoleerd kan met nieuwe materialen de vochtbestrijding nog met 50% verbeterd worden.

spouwmuur isoleren

Van welk bouwjaar is uw woning?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning is het aan te raden te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Vraag voor de zekerheid altijd een professioneel isolatiebedrijf uit de regio Noord-Brabant om advies. Voor 1920: deze panden hebben geen isolatie, maar vaak ook geen spouwmuur. Isoleer dan de binnen- of buitenmuur. 1920 tot 1975: woningen die in deze periode zijn neergezet hebben vaak wel een spouwmuur, als is deze nog niet van isolatie voorzien. Spouwmuurisolatie is vaak een rendabele optie. 1975 tot 1989: de huizen zijn wel vaak van een gevelisolatie voorzien. Het materiaal is echter vaak van lagere kwaliteit. Na 1989: in de meeste gevallen hoeft het pand niet van nieuwe isolatie worden voorzien.

Hoe werkt spouwisolatie?

Bekijk de ervaringen met het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Na-isoleren spouwmuur

Spouwmuurisolatie wordt met name aangeraden voor woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975. Deze panden zijn vaak wel voorzien van een spouwmuur, maar zijn nog niet geïsoleerd. Wanneer u vochtproblemen krijgt, zoals condens op de muren, dan is de enige oplossing vaak isolatie van de muren. Deze zogeheten na-isolatie zal ervoor zorgen dat de spouwmuur niet meer koud wordt, waardoor condens wordt voorkomen. Het nieuwe isolatiemateriaal zal bovendien vermengd worden met een vochtwerend middel.

Dankzij een gedegen spouwmuurisolatie voorkomt u bovendien dat vocht van buiten de spouwmuur naar binnen wordt getransporteerd. Het na isoleren is ook mogelijk voor panden die al een spouwmuurisolatie hadden.

Spouwmuurisolatie prijzen

Het laten uitvoeren van een spouwmuurisolatie is de meest goedkope vorm van woningisolatie aan de buitenmuur. Afhankelijk van hoe groot uw buitenmuur is liggen de kosten rond de €700,- (voor appartementen) of €3.500,- (voor vrijstaande woningen). De opbouw van de prijs voor een spouwisolatie is iets anders dan bij andere oplossingen vanwege de verplichte ondersteuning van een vakman. Uit onderzoek is gebleken dat voor een gemiddelde spouwisolatie 65% van de prijs naar de arbeidskosten gaan. De overige 35% is gereserveerd voor de machine- en materiaalkosten. Omdat de investering in de spouwmuurisolatie zeer laag is, verdient u deze ook binnen enkele jaren weer terug. De exacte terugverdientijd is afhankelijk van het rendement van de muurisolatie en de subsidies.

Besparing en terugverdientijd

Klinkt spouwmuurisolatie als een flinke investering? Vergeet niet dat u direct profiteert van een lagere energierekening! Dat betekent ook dat u de kosten na verloop van tijd weer terugverdient.

De investering in spouwmuurisolatie heeft u in gemiddeld 3 tot 5 jaar bespaard aan de energiekosten. Een gemiddelde rijtjeswoning bespaart namelijk tot wel €220,- per jaar en de besparing loopt bij een hoekwoning op tot ongeveer €550,- per jaar.

Hoe groter het muuroppervlak, des te hoger de kosten. Maar dat houdt ook in dat u jaarlijks meer bespaart! Bij een gemiddelde vrijstaande woning bespaart u met spouwmuurisolatie al snel tot €850,- per jaar.

Prijstabel spouwmuur isoleren

Type-woningBuitenmuurEPS ParelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€690,-€540,-€840,-
Rijtjeshuis60 m²€1.380,-€1.080,-€1.680,-
Hoekwoning90 m²€2.070,-€1.620,-€2.520,-
2 onder 1 kap100 m²€2.300,-€1.800,-€2.800,-
Vrijstaand160 m²€3.680,-€2.880,-€4.480,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie: goedkope investering met een korte terugverdientijd!

Bespaar jaarlijks tot wel €800,- op uw energiekosten met de installatie van spouwmuurisolatie!

Vloerisolatie Noord-Brabant

Dankzij een gedegen vloerisolatie worden vele problemen voorkomen. De eerste hiervan is vochtplekken en schimmel, door optrekkend vocht vanuit de vloeren of kruipruimte. Door het plaatsen van thermokussens, pur, of andere isolatiematerialen wordt het vocht opgenomen, en zal u hier binnenshuis minder last van hebben.

Een tweede voordeel is dat dankzij vloerisolatie luchtvochtigheid schommelingen tot een minimum worden beperkt. Hierdoor zal er in uw woning een gezonder leefklimaat heersen, wat onder meer allergieën ten goede komt. Ook vermindert u hierdoor het aantal zilvervisjes en pissebedden. Een laatste voordeel van vloerisolatie is de beperking van tocht over de vloer en optrekkende kou. Voor een vloerisolatie geldt dat u ongeveer in acht jaar de investering hebt terugverdiend. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag vrijblijvend offertes aan.


vloerisolatie in Noord-Brabant

Houten vloer isoleren

Bent u van plan om uw houten vloer te isoleren? Dan doet u er goed aan eerst de mate van houtvochtigheid te meten. Dit doet u eenvoudig met een houtvochtmeter. Wanneer de vochtigheid van het hout hoger dan 20 procent is, dan raden wij aan om eerst een dampremmende laag te plaatsen, en te wachten totdat de planken gedroogd zijn.

Let op: meet altijd de vochtigheidsgraad van het hout, niet de luchtvochtigheid. Deze is in de kruipruimte namelijk zeer hoog. Wilt u toch direct het isolatiemateriaal plaatsen? Dan loopt u het risico op houtrot en andere vochtproblemen door de vloerisolatie.


betonvloer isoleren

Betonvloer isoleren

Natuurlijk heeft niet elke woning een houten vloer. Gelukkig is het ook mogelijk om een betonvloer in een pand in Noord-Brabant beter te isoleren. In dit geval is vloerisolatie uiteraard van zowel bovenaf als onderaf mogelijk. In het geval van een betonvloer is het verstandig om de bovenkant van de vloer te kiezen. Dit zal de temperatuur van het vloeroppervlak meer doen stijgen dan vloerisolatie vanaf de onderkant. Bij nieuwe woningen maken de vakmannen vaak gebruik van isolatiebeton. Zo is de vloer direct goed geïsoleerd en hoeft u de vloer niet na te isoleren. Weet u niet zeker hoe u uw betonvloer het beste kunt isoleren, laat u dan informeren door het isolatiebedrijf.

Kruipruimte isoleren

Het is tevens mogelijk (en vaak voordeliger) om de kruipruimte te isoleren. Zeker wanneer u over een hoge kruipruimte beschikt is dit zeer eenvoudig uit te voeren. De kruipruimte vormt meestal de koudste plek van het pand. De temperatuur stijgt over het algemeen niet boven de 12 graden uit. Door de kruipruimte van een goede isolatie te voorzien, kunt u het optrekken van deze kou tot een minimum beperken. Heeft u een lage kruipruimte, ook dan is isoleren mogelijk. De kosten hiervoor komen echter iets hoger te liggen en de keuze in isolatiematerialen wordt verkleind. Dit komt met name doordat het dan niet mogelijk is de isolatie te bevestigen. Eén van de meest populaire materialen van het moment is het thermoskussen. Thermoskussen zijn eenvoudig aan te brengen en bieden een optimale isolatie.

Aanbrengen van kruipruimte isolatie

Hoe wordt kruipruimte isolatie met isolatiechips aangebracht?

Verschillende isolatiematerialen

Voor vloerisolatie heeft u de keuze uit verschillende materialen. Een isolatiespecialist uit Noord-Brabant geeft u een persoonlijk en professioneel advies, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Het materiaal is afhankelijk van de gekozen methode. Kiest u voor isolatie van de kruipruimte, houd dan rekening met het feit dat de materialen goed bestand moeten zijn tegen vocht. Voor bodemisolatie is eps daarom erg geschikt, net als schelpen of isolatiechips. Isoleert u de onderzijde van de vloer, kies dan voor rotswol or spuitisolatie. Beide zijn erg geschikt omdat alle kieren en naden opgevuld worden. Voor isolatie van bovenaf is het juist belangrijk te kiezen voor drukvaste en dunne isolatieplaten. Hiervoor wordt PIR vaak ingezet.

Vloerisolatie prijzen

De kostprijs voor vloer is grotendeels afhankelijk van de methode die u kiest en het vloeroppervlak. Kruipruimte isolatie is de goedkoopste optie. Bij een gemiddelde tussenwoning kost dit ongeveer €1.050,- en bij een grote, vrijstaande woning ligt de totaalprijs rond de €2.100,-. Isolatie langs de onderkant is doorgaans iets duurder omdat de arbeidskosten hoger liggen. Bij een tussenwoning met een vloeroppervlak van 70 m² liggen de kosten dan rond de €1.600,- en voor een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van ruim 140 m² betaalt u ongeveer €3.220,-. Vloerisolatie van bovenaf is iets voordeliger, maar hier komen wel de kosten voor de vloerafwerking nog overheen.

Prijstabel vloer isoleren

Soort woningVloeropp.Boven langsOnder langsKruipruimte
Appartement60 m²€1.200,-€1.380,-n.v.t
Tussenwoning70 m²€1.400,-€1.610,-€1.050,-
Hoekwoning75 m²€1.500,-€1.725,-€1.125,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€2.300,-€1.500,-
Vrijstaand140 m²€2.800,-€3.220,-€2.100,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m². Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m². De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m² is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Op zoek naar een isolatiespecialist uit Noord-Brabant voor het plaatsen van vloerisolatie?

Vergelijk gratis en vrijblijvend isolatiebedrijven uit Noord-Brabant en bespaar tot 35%!

Gevelisolatie Noord-Brabant

Isolatie van uw gevel is een zeer kostbaar proces. Dankzij de isolatie van de buitenmuur kunt u echter jaarlijks zoveel besparen, dat u de kosten voor het installeren binnen vijf jaar heeft terugverdiend. Doordat de voordelen van gevelisolatie na deze termijn nog jarenlang blijven voortduren, levert een gedegen isolatie van de gevel u op de lange termijn het meeste voordeel op. De isolatie van uw buitenmuren kan op twee manieren worden uitgevoerd.

Zowel aan de binnen- als buitenzijde van de muur kan een voorzetwand worden geplaatst. In de extra ruimte die hiertussen ontstaat, wordt isolatiemateriaal geblazen. Dit zal het warmteverlies tijdens de wintermaanden in hoge mate verlagen. Hoewel een geïsoleerde buitenmuur veel oplevert, zal u wel enige dagen last hebben van deze klus. Een isolatiebedrijf uit Noord-Brabant zal echter zo snel en nauwkeurig mogelijk werken, zodat u binnen enkele dagen van uw verbeterde pand kunt genieten.

gevelisolatie Noord-Brabant

Muurisolatie

Er ontstaat in Noord-Brabant vaak verwarring over de verschillen tussen muurisolatie, spouwmuurisolatie en gevelisolatie. Eigenlijk is muurisolatie een overkoepelende term voor alle vormen van isolatie aan de muur: zowel binnen, als buiten. Onder muurisolatie verstaan we dus gevelisolatie, maar ook binnenmuurisolatie en spouwmuurisolatie. Elke vorm van muurisolatie heeft z’n eigen voor- en nadelen en prijs. Ook uw budget heeft dus een grote invloed op de kostprijs. Is uw gevel in slechte staat en wilt u deze renoveren? Kies dan voor gevelisolatie. Het alternatief is muurisolatie van binnenuit. Dit is goedkoper, maar nog steeds een flinke verbouwing. Heeft u hier geen zin in? Overweeg dan spouwmuurisolatie. Dit is goedkoop en al in één dag afgerond!


spouwmuur isoleren

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie is in Noord-Brabant één van de meest gekozen soorten muurisolatie. Dat is niet vreemd, want spouwisolatie is doorgaans al in één dag uitgevoerd, levert een flinke besparing op en heeft een korte terugverdientijd. Daar komt nog bij dat er geen vergunning voor nodig is, zodat de prijzen erg aantrekkelijk zijn.

Spouwmuurisolatie wordt vooral gedaan bij woningen gebouwd tussen 1920 en 1980. Heeft uw spouwmuur al isolatie, dan is na-isoleren ook een mogelijkheid. Na-isoleren houdt in dat de vakman eerst het verouderde materiaal verwijder en de spouwmuur dan opnieuw isoleert.

Gevelisolatie via binnenzijde

Als na-isolatie van de spouwmuur geen optie is, of als er geen spouwmuur aanwezig is dan moet u de gevel isoleren. Voor veel mensen is gevelisolatie een te grote investering of verbouwing. In dat geval vormt gevelisolatie via de binnenzijde de perfecte oplossing! Het isolatie wordt tegen de muur geplaatst en dit werken de specialisten af met een voorzetwand. Het is een stuk voordeliger en veel minder ingrijpend. Houd er wel rekening mee dat het vloeroppervlak iets verkleind wordt.

Gevelisolatie via buitenzijde

Gevelisolatie via de buitenzijde is een flinke investering, maar heeft zeker z’n voordelen. Zo zorgt het voor een optimale bescherming van de gevel en verlengt het de levensduur. Doordat uw huis een compleet nieuw uiterlijk krijgt, stijgt het flink in waarde. Deze kosten verdient u op de besparing van de energiekosten terug, maar ook bij de eventuele verkoop van uw huis in de toekomst. U heeft de keuze uit een afwerking van gevelbekleding zoals steenstrips, hout en pvc. Maar het is ook een optie de gevel te bepleisteren.


geluidsisolatie Noord-Brabant

Geluidsisolatie

De besparing op de energiekosten is niet het enige voordeel van een geïsoleerde muur. Zo profiteert u dankzij de isolering met schapenwol of een speciaal isolatiemateriaal ook van een betere brandwering, en stijgt prijswaarde van uw pand in Noord-Brabant. Een voordeel dat veel van onze klanten vergeten is de verbeterde geluidsisolatie.

Het aanbrengen van een extra isolatielaag tegen de gevel zorgt voor een dikkere en betere barrière tegen geluiden van buitenaf. Dit betekent onder meer dat het uitvoeren van een gevelisolatie met name aan te raden is aan klanten die dicht bij het spoor, een vliegveld of een doorgaande weg wonen. De mate van daling van de geluidsoverlast is afhankelijk van de isolatiewaarde van uw muur. Maak gebruik van rotswol voor de beste geluidsisolatie.

Contact geluid isoleren

Aanvullende voordelen

Bijkomende voordelen van gevelisolering, zijn naast het verminderde warmteverlies tijdens de wintermaanden, het weren van overtollig zonlicht tijdens de zomer. Doordat veel isolatiemateriaal een zonwerende functie hebben zal de temperatuur binnenshuis in de zomermaanden heerlijk koel blijven. In de winter werkt het andersom de warmte blijft langer in huis. Daarnaast helpt de isolatie van uw gevel tegen geluidsoverlast van buitenaf. Door de extra laag zullen deze geluiden met wel 50% gedempt worden. Dit merkt u meteen, vooral indien er geregeld verkeer voor uw huis langskomt. Uw woongenot gaat er direct stukken op vooruit. Geniet dus door de isolatie van een heerlijke rust in uw woning. Wij helpen u graag uw gevel te verbeteren, en garanderen een snelle en vakkundige hulp van onze specialisten uit Noord-Brabant. Vul vandaag nog het offerteformulier in.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Uw gevel isoleren zonder dat u hiervoor een heel nieuwe voorzetwand voor hoeft te laten plaatsen? Met het aanbrengen van een nieuwe pleisterlaag zal de gevel iets beter geïsoleerd worden dan wanneer u dit niet doet. Het stucwerk zorgt bovendien voor een betere geluidsisolatie. Is een deel van uw woning bedekt door een vliesgevel? Dan adviseren wij om ook deze te laten voorzien van een isolatie. Een vliesgevelisolatie zorgt ervoor dat uw muur beter beschermd is tegen de invloeden van weer en wind en heeft tevens een besparing van de stookkosten tot gevolg. Wij adviseren om bij de offerteaanvraag via het contactformulier ook altijd de afmetingen van de muren door te geven, evenals het isolatiemateriaal dat u wenst te gebruiken. Op deze manier krijgt u verschillende prijsoffertes toegestuurd die dicht bij de uiteindelijke prijs ligt.

Gevelisolatie prijzen

De prijs van gevelisolatie is afhankelijk van meerdere factoren. Daarom is het lastig te zeggen wat de isolatie van een muur in uw situatie gaat kosten. Wel kunt u in de tabel hieronder een indicatie van de kostprijs vinden. Gevelisolatie langs binnen kost ongeveer €40,- per m² en kiest u voor de isolatie van de buitenmuur dan ligt de prijs rond de €105,- per m².

Woont u in een twee-onder-één-kap woning met een muuroppervlak van ongeveer 100 m², dan bedraagt de totaalprijs ongeveer €4.000,- tot €10.500,-. Uiteraard is ook de keuze voor de isolatie en eventuele gevelbekleding een invloed op de totaalprijs. Het duurt relatief lang om de investering terug te verdienen: houd rekening met gemiddeld 13 tot 15 jaar.

Prijstabel gevelisolatie

Type-woningGeveloppervlakBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€1.200,-€3.150,-
Rijtjeshuis60 m²€2.400,-€6.300,-
Hoekwoning90 m²€3.600,-€9.450,-
2 onder 1 kap100 m²€4.000,-€10.500,-
Vrijstaand160 m²€6.400,-€16.000,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €40,- per m2 en de buitenmuurisolatie: €105,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Dakisolatie Noord-Brabant

De isolatie van een dak is tevens een zeer kostbaar project, ook hiermee bespaart u echter in zeer hoge mate op het energieverbruik, waardoor u jaarlijks tot wel €500,- kunt besparen. Daarnaast draagt u bij aan het milieu, door een jaarlijkse vermindering van het gasverbruik met 1500m³. U beperkt u niet alleen het warmteverlies, u voorkomt tevens lekkage en vochtproblemen, doordat bij de isolatie een extra vochtwerende laag wordt aangebracht. U zult zelfs tijdens de herfststormen geen omzien meer hebben naar het dak.

Kortom, investeren in de isolatie van het dak kan best een verstandige keuze zijn. Wilt u bij uw woning in Noord-Brabant een plat dak laten isoleren? Kijk dan eerst naar de dakconstructie, deze is van invloed op de isolatietechniek die het beste kan worden toegepast. U hebt de keuze uit een warme- en koud-dakconstructie.

dakisolatie Noord-Brabant

Verschillende dakisolatiematerialen

De dakisolatie kan uitgevoerd worden met verschillende materialen. Denk hierbij onder meer aan glas- en steenwol, , polyurethaan, en isolatieplaten. Afhankelijk van de afmetingen van het dak, en de positie van het oppervlak (hellend of vlak), zijn er verschillende producten meer en minder geschikt. Zo raden de meeste specialisten aan om platdakisolatie gebruik te maken van de stevigere materialen zoals isolatieplaten van hardschuim of steenwol. Deze zullen hun vlakke vorm behouden, en daarom in een beter isolering voorzien. Glaswol is daarentegen een zeer flexibel materiaal, wat geschikt is voor de isolatie hellende daken. De voordelen van glaswol zijn bovendien een sterk brandwerende werking en goede bescherming tegen lekkage.


platdakisolatie

Platdakisolatie

Platdakisolatie is op drie verschillende manieren mogelijk, die allen hun eigen voor- en nadelen kennen. De warm-dakconstructie wordt in Noord-Brabant het meest toegepast. Dit houdt in dat het materiaal aan de buitenkant van het dak wordt geplaatst. Dit beschermt namelijk ook de constructie tegen temperatuurverschillen en gaat lekkages tegen. Een koud-dakconstructie houdt in dat het platdakisolatie aan de binnenkant wordt geplaatst. Nu blijft de dakconstructie onbeschermd, waardoor de kans op lekkages juist groter is. Platdakisolatie kan u ook plaatsen volgens de omgekeerd-dakconstructie. Hierbij plaatst de vakman uit Noord-Brabant de platdakisolatie bovenop het dakoppervlak en dekt dit af met ballast, zoals tegels of grind.

Zolderisolatie

Hebt u bij uw woning in Noord-Brabant een ruime zolder en wilt u deze omtoveren in een grote slaap- of studeerruimte? Dan is een goede zolderisolatie van groot belang. Zolderisolatie is een goedkope methode om een hellend dak beter te isoleren. Het dak is namelijk een groot warmtelek en met zolderisolatie voorkomt u enorm veel warmteverlies. Wanneer u de zolder niet gebruikt als leefruimte, dan is zolderisolatie in de vorm van zoldervloerisolatie een optie. Bij zoldervloerisolatie isoleert u de zoldervloer, waarmee u voorkomt dat u warmte verliest aan een loze ruimte. Zoldervloerisolatie zorgt tevens voor het verbeteren van de geluidsisolatie.

Dak of zoldervloer isoleren?

Kiest u voor zoldervloerisolatie of dakisolatie? Dakisolatie is doorgaans een duurdere optie. Dit betekent wel dat de zolder ook een aangename temperatuur krijgt. Dit is belangrijk als u de zolder gebruikt als verblijfsruimte. Als u op zolder werkt dan is het natuurlijk wel zo fijn dat het hier ook lekker warm is. Als u de zolder niet gebruikt, omdat deze te klein is of omdat u de ruimte niet nodig hebt, dan is zoldervloerisolatie een betere keuze. Zoldervloerisolatie houdt in dat u het vloeroppervlak op zolder isoleert. Zo verliest u geen warmte aan een ongebruikte kamer en blijft de warmte hangen op de verdieping eronder. Op die manier bespaart u nog eens extra op de energiekosten!

Plafondisolatie

Plafondisolatie is mogelijk in de garage, op zolder en op tussenverdiepingen. In de meeste gevallen wordt plafondisolatie ingezet om de geluidsisolatie te verbeteren. Plafondisolatie vindt daarom vaak plaats in appartementen of woningen met gehorige vloeren. Plafondisolatie op zolder is een goedkope manier om de isolatie van het dak te verbeteren. Tegen het plafond aan plaatsen de vakmannen uit Noord-Brabant dan plafondisolatie, dat ervoor zorgt dat de zolder ook een aangename temperatuur krijgt. Plafondisolatie ten behoeve van de geluidsisolatie wordt vooral gedaan met behulp van een vals plafond. De ruimte tussen het originele en het valse plafond vult de vakman uit Noord-Brabant dan op met plafondisolatie. Zo voorkomt u overlast door contactgeluid.

Dakisolatie prijzen

Dit is een vrij kostbare isolatietechniek, met name vanwege de arbeidskosten. Kijken we naar de opbouw van de kosten, dan vormen de materiaalkosten ongeveer 50% van de prijs. De overige 50% betaalt u voor de inzet van vakmannen. Het is afhankelijk van de bereikbaarheid van het dak en de eisen die u aan de isolatie stelt hoe hoog de exacte kostprijzen liggen. In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijs per vierkante meter voor de vier meest voorkomende isolatietechnieken. Het gaat hierbij om de tarieven inclusief arbeidskosten en btw. Het aanbrengen van een dampwerend folie zal de prijs eventueel nog iets verhogen. De terugverdientijd van de dakisolatie is afhankelijk van de gasprijs, en de afmetingen van het dakoppervlak. Voor een standaard rijtjeshuis met een dakoppervlak van 60m2 bespaart u ongeveer 7 m3 per m2 per jaar.

Prijstabel dakisolatie

Soort dak + m²Plaatsing isolatieGemid. prijs per m²Totaalprijs
Hellend (60m²)Binnenlangs€35,-€2.100,-
Hellend (60m²)Buitenlangs€50,-€3.000,-
Plat (15m²)Binnenlangs€35,-€495,-
Plat (15m²)Buitenlangs€95,-€1.425,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m².

Dakisolatie snel en vakkundig geplaatst door isolatiebedrijf uit Noord-Brabant.

Vind de vakman die het beste bij u past en bespaar tot 35% op de isolatiekosten.

Isoleren van de garage

Wilt u graag meer ruimte in huis creëren? Laat dan de garage isoleren. Als u de garage laat isoleren zorgt u er namelijk voor dat ook de garage een aangename binnentemperatuur krijgt, zodat u hier langere tijd kunt verblijven. Laat de garage isoleren als u deze wilt inzetten als werk- of hobbyruimte bijvoorbeeld. De garage isoleren is ook verstandig als u hier waardevolle spullen opslaat.

Laat u de garage isoleren, dan is de luchtvochtigheid een stuk lager en de temperatuur een stuk hoger. Op die manier worden uw bezittingen beveiligd tegen vochtproblemen. U kunt onder andere de muren, de deuren, het plafond en de vloer van de garage isoleren.

Isolatie subsidie 2018/2019

Op dit moment is er voor particulieren geen subsidie beschikbaar. Voor VvE’s is er in 2018 nog wel een subsidie verkrijgbaar. De tegemoetkoming van deze subsidie loopt op tot 20% van de totale kosten, mits er geïnvesteerd wordt in minimaal 2 energiebesparende maatregelen. Waar particulieren wel gebruik van kunnen maken is de energiebespaarlening. Hierbij leent u tegen een lage rente geld om te investeren in uw woningisolatie. Lees meer hierover op energiebespaarlening.nl. Daarnaast profiteert u nog altijd van een verlaagd btw-tarief. Per 1 januari 2019 betaalt u 9% btw over de arbeidskosten voor het plaatsen van isolatie. Op de materiaalkosten geldt wel het btw-tarief van 21%.

Hoeveel kunt u besparen met isolatie?

Veel mensen uit Noord-Brabant willen graag weten hoeveel zij besparen met isolatie. Omdat dit verschilt per situatie is het lastig een duidelijk antwoord te geven, maar het is zeker mogelijk een indicatie van de besparing te krijgen. Woont u in een twee-onder-één-kap woning in Noord-Brabant? Gemiddeld bespaart u met dakisolatie van een hellend dak dan ongeveer €600,- per jaar. Voor vloerisolatie ligt de besparing rond de €190,- per jaar en spouwmuurisolatie bespaart gemiddeld €550,- per jaar. Hoe groter de woning en het geïsoleerde oppervlak, des te hoger de besparing. Maar dit betekent ook dat de investering een stuk hoger is. Bij een vrijstaande woning bespaart u met dakisolatie gemiddeld €1.100,- en met spouwmuurisolatie rond de €850,-. Vloerisolatie levert in een vrijstaand huis ongeveer €330,- per jaar op.

Isolatiematerialen

PIR-isolatie

pir isolatie

Hoewel er al vele isolatiematerialen op de markt zijn, blijft men altijd op zoek naar nieuwe en betere producten. Eén van deze nieuw ontwikkelde isolatiematerialen is PIR, de verbeterde versie van PUR. PIR staat voor polyisocyanuraat, een kunststof met een hoge isolatiewaarde. Het gevolg hiervan is dat de isolatieplaten van dit materiaal zeer dun kunnen worden geproduceerd, wat de klus vergemakkelijkt. PIR is geschikt voor isolatie van zowel de vloer als de muur.

Isolatieplaten

isolatieplaten

Isolatiematerialen kunnen vaak in verschillende vormen worden toegepast. Zo kan men er flexibele rollen van maken, in vloeibare stand brengen, of er isolatieplaten van produceren. Isolatieplaten worden over het algemeen toegepast wanneer onze klanten uit Noord-Brabant zelf de isolatie willen aanbrengen. Het voordeel van de platen is dat deze gemakkelijk te plaatsen zijn. Daarnaast zijn isolatieplaten eenvoudig te bestellen bij de lokale bouwmarkt. Schaf altijd voldoende platen aan om lastige situaties te voorkomen.

EPS-isolatie

eps isolatie Noord-Brabant

Eén van de duurdere materialen op het gebied van isolatie is EPS. De afkorting staat voor geëxpandeerd polystyreen, maar de meeste mensen kennen EPS beter als piepschuim. Het product is geschikt voor een dakisolatie of vloerisolatie, maar kan ook bij een gevelisolatie worden toegepast. Voordelen van piepschuim zijn de goede dichtheid, terwijl het materiaal zeer weinig gewicht heeft, en de hoge mate van vochtwering die hiermee bereikt wordt.

Steenwol

steenwol

Steenwol is een materiaal dat al jarenlang ingezet wordt voor het isoleren van panden. De rollen van steenwol worden gemaakt door basalt op een hoge temperatuur te versmelten, deze vloeistof tot draden te slaan, en vervolgens te combineren met een bindmiddel. Steenwol kan worden toegepast bij muur- en dakisolatie, en heeft veel extra eigenschappen zoals geluidsisolatie en vochtwering. Wij informeren u graag verder. Wilt u meer over steenwol weten? Bekijk dan wikipedia.

Glaswol

glaswol

Een populair materiaal voor muur- en dakisolatie is glaswol. Dit komt doordat glaswol relatief goedkoop is, en niet alleen goed isoleert, maar ook brandvertragend werkt. Het is bij een dakisolatie bovendien goed mogelijk om zelf de glaswolrollen te plaatsen. Zorg hierbij wel voor een goede bescherming van de huid en luchtwegen: glasvezels kunnen enige irritatie op wekken. Onze specialisten uit Noord-Brabant adviseren minimaal het gebruik van een stofbril en mondkapje.

PUR-isolatie

pur Noord-Brabant

Een klassieker, maar nog steeds geschikt voor een isolatie van uw vloer of spouw is PUR. Dit product is enige tijd negatief in het nieuws geweest van mogelijke gezondheidsrisico’s, maar uit onderzoek is gebleken dat spuitisolatie veilig kan worden toegepast. Door de komst van PIR wordt het minder toegepast als basis voor isolatieplaten, maar voor de spouwmuurisolatie is het nog steeds één van de meest gebruikte en gewaardeerde isolatiematerialen. Op wikipedia vindt nog meer informatie over PUR.

Schelpen isolatie

schelpenisolatie Noord-Brabant

Met kruipruimte isolatie profiteert u van een energiezuinigere woning, maar tevens van een beter binnenklimaat door een stabielere luchtvochtigheid. Eén van de materialen waarmee de isolatie van de bodem kan worden uitgevoerd zijn schelpen. Het voordeel van schelpen is dat deze ongevoelig zijn voor vocht. Dat betekent dat het product een lange levensduur kent. Bovendien zijn schelpen 100 procent milieuvriendelijk aan te brengen bij uw pand in Noord-Brabant.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie Noord-Brabant

Veel mensen hebben wel gehoord van steenwol- of glaswolrollen voor de isolatie van een woning, maar weten niet dat ook schapenwol een uitstekend materiaal is. Schapenwol heeft vele positieve eigenschappen naast de warmte-isolatie. Zo is het zelfdovend, brandwerend, geur neutraliserend, en isoleert het zelfs wanneer het materiaal vochtig wordt. U hoeft dus niet bang te zijn voor een hoge luchtvochtigheid in huis. Bovendien staat schapenwol voor duurzaamheid.

Hennep isolatie

hennep isolatie

Een andere natuurlijke variant is een isolatie met behulp van hennep. Hennep kan worden gebruikt voor zowel een gevelisolatie als vloerisolatie en dakisolatie. Het materiaal staat met name bekend vanwege de hoge vochtwerende werking en het behoudt van een goed klimaat binnenshuis. Bent u benieuwd of een hennep isolatie geschikt is voor uw woning? Laat u dan door de professionals van een erkend isolatiebedrijf uit Noord-Brabant informeren over de voor- en nadelen.

Waar op letten bij isolatiemateriaal?

Er is tegenwoordig een ruim aanbod aan isolatiematerialen beschikbaar. Maar hoe weet u nu welk materiaal de beste keuze is? Allereerst kunt u uzelf afvragen of u liever synthetische of natuurlijke materialen gebruikt. Natuurlijke materialen hebben veel voordelen, zoals een goede vochtregulering en ze leveren een bijdrage aan een gezonder leefklimaat. De meeste inwoners uit Noord-Brabant kiezen toch voor synthetische materialen, omdat deze goedkoop in aanschaf zijn. Bij het plaatsen van isolatie is het belangrijk dat alle kieren en naden goed gedicht worden en er een dampscherm gebruikt wordt. Om problemen te voorkomen schakelt u het beste een isolatiebedrijf uit Noord-Brabant in. Wilt u weten waar u bij isolatiemateriaal nog meer aan moet denken? Lees dan verder op miliecentraal.nl.

Terugverdientijd van isolatie

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de exacte terugverdientijd van woningisolatie. Hoe lang het duurt voordat u uw isolatie heeft terugverdient is niet precies te zeggen. Dat komt omdat dit in iedere situatie verschilt. We kunnen u wel een indicatie geven. Zo is spouwmuurisolatie en dakisolatie populair vanwege de snelle terugverdientijd. Spouwmuurisolatie verdient u in ongeveer 4 jaar alweer terug en dakisolatie in gemiddeld 3 tot 5 jaar. Hoe groter de investering des te langer het duurt voordat u het bedrag heeft terugverdiend. Het terugverdienen van gevelisolatie neemt bijvoorbeeld 13 tot 15 jaar in beslag, afhankelijk van de gekozen methode.

Terugverdientijd per isolatie soort

Soort isolatieTerugverdientijd
Spouwmuurisolatie4 jaar
Vloerisolatie5 tot 8 jaar
Gevelisolatie (buitenzijde)15 jaar
Gevelisolatie (binnenzijde)13-15 jaar
Dakisolatie3 tot 5 jaar

Waar is de terugverdientijd van afhankelijk

De terugverdientijd is afhankelijk van diverse factoren. Op een aantal van deze factoren heeft u zelf invloed: zoals de dikte van de isolatiematerialen en uw eigen stookgedrag. Als u normaal gesproken in de winter veel stookt en nu dankzij woningisolatie veel minder, dan bespaart u uiteraard meer dan iemand die ’s winters de kachel op 18 graden blijft zetten. Daarnaast zijn er ook factoren waar u zelf geen invloed op uit kan oefenen. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden. Hoe kouder het is, hoe meer u bespaart. Bij zachte winters is de terugverdientijd dus een stuk langer dan bij strenge winters.

isolatiemateriaal Noord-Brabant

Waarom Isolatie Expres?

  • Een lagere luchtvochtigheid in uw huis.
  • Veel geld besparen op de stookkosten.
  • Minder geluidsoverlast van buiten en van binnen.
  • Een waardevermeerdering van het bestaande pand.
  • Vermindering van warmteverlies bij het dak.
  • Minder opstijgend vocht vanuit de kruipruimte.
kosten isoleren

Isolatiebedrijf Noord-Brabant? Bespaar op isolatie!

Wilt u ook graag op de isolatiekosten besparen?Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes! Dit doet u gemakkelijk met behulp van onze offerteservice. Via het offerteformulier vraagt u namelijk met één muisklik offertes aan bij maximaal 5 isolatiebedrijven uit Noord-Brabant. U krijgt deze zo snel mogelijk binnen in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies zo voor de vakman uit Noord-Brabant met het beste aanbod! Wilt u de muurisolatie verbeteren, de kruipruimte beter isoleren of de zolderisolatie verbeteren? Of wilt u meer weten over het verschil in prijs tussen gevel- en binnenmuurisolatie? Vul dan snel het offerteformulier in!