Isolatiebedrijf Oegstgeest

Isolatie Oegstgeest

Wilt u ervoor zorgen dat de isolatie van uw woning in Oegstgeest helemaal in orde is? Dan staat Isolatie Expres Oegstgeest voor u klaar om u te helpen aan een geschikt isolatiebedrijf. Wij werken samen met gekwalificeerde specialisten in Oegstgeest en omstreken, die u van dienst kunnen zijn met het isoleren van uw woning, het plaatsen van dubbele beglazing en advies voor het maken van een juiste keuze voor isolatiemateriaal. Van het isoleren van de kruipruimte tot dakisolatie, en van vloerisolatie tot gevelisolatie, onze specialisten helpen u graag. Wilt u meer informatie ontvangen over bijvoorbeeld de voordelen van een spouwmuurisolatie? Vul vandaag nog het contactformulier in, en ontvang meerdere offertes van menig isolatiebedrijf uit de regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod en bespaar tot 35%!

Direct offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)


Navigeer direct naar:

Landelijk opererend netwerk

In de laatste paar jaar is ons bedrijf uitgegroeid naar één van de grootste landelijke netwerken in Nederland. Dit betekent dat wij niet alleen in Oegstgeest werken, maar over heel Nederland isolatie klussen helpen uitvoeren. Woont u niet in Oegstgeest, maar wilt u wel profiteren van onze hulp bij het kiezen van een erkend isolatiebedrijf voor onder meer dakisolatie of gevelisolatie? Vul uw locatie in op het contactformulier, en wij kijken wat we voor u kunnen doen. Onze specialisten isoleren uw woning te allen tijde en op iedere plaats.

 

Voordelen van isoleren

Wanneer u een isolatiebedrijf uit Oegstgeest inschakelt voor het professioneel isoleren van uw woning, geniet u van vele voordelen. Zo voorkomt u met een vloerisolatie dat kou en vocht van beneden optrekken, waardoor de luchtvochtigheid binnenshuis stabiel blijft. Dankzij een gedegen dakisolatie beperkt u de mate waarin warme lucht uit uw woonkamer ontsnapt en heeft u minder last van geluiden van buiten. Dankzij een spouwmuur- of gevelisolatie profiteert u bovendien van een zonwering in de zomer, waardoor u huis dan heerlijk koel blijft. Het grootste voordeel is de stookkosten besparing die u jaarlijks veel geld kunnen besparen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning in Oegstgeest? Vraag vandaag nog vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier, binnen 2 minuten geregeld!

 

Spouwmuur isoleren Oegstgeest

Spouwmuurisolatie

Eén van de voordeligste isolatie vormen is het isoleren van de spouwmuur. Spouwmuurisolatie kost relatief weinig (meestal zo’n 2000 euro), en binnen vier jaar heeft u de investering terugverdiend. Wanneer u echter op zoek bent naar een isolatiemethode die u op de lange termijn de meeste besparingen oplevert, dan raden wij echter aan om te kiezen voor gevelisolatie. Dit betekent een additionele besparing van €200,- per jaar. Grote voordelen van een spouwmuurisolatie zijn naast de lage kosten, de korte duur van de klus, en de lage overlast. Binnen een dag, en zonder ingrijpend breek- en hakwerk kan de spouwmuurisolatie verzorgd worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via ons vergelijkt u vrijblijvend menig isolatiebedrijf op prijs en kwaliteit.

spouwmuur na-isoleren

Na-isolatie en vochtbestrijding

Spouwmuurisolatie wordt met name aangeraden voor woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975. Deze panden zijn vaak wel voorzien van een ruimte tussen de buitenmuren, maar zijn nog niet geïsoleerd. Wanneer u vochtproblemen krijgt, zoals condens op de muren, dan is de enige oplossing vaak het isoleren van de muren. Deze zogeheten na-isolatie zal ervoor zorgen dat de spouwmuur niet meer koud wordt, waardoor condens wordt voorkomen. Het nieuwe isolatiemateriaal zal bovendien vermengd worden met een vochtwerend middel. Dankzij een gedegen spouwmuurisolatie voorkomt u bovendien dat vocht van buiten naar binnen wordt getransporteerd. Het na isoleren is ook mogelijk voor panden die al een spouwmuurisolatie hadden.

Materialen en kosten

Voor een spouwmuurisolatie is het mogelijk om gebruik te maken van diverse materialen, die allen hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo wordt er door veel van onze klanten uit Oegstgeest gekozen voor een mengsel van isolatieparels en lijm. De isolatieparels bieden een uitstekende isolatiewaarde, en door de lijm zullen zij niet verzakken. Een ander isolatiemateriaal waar u voor kunt kiezen is vloeibare polyurethaan, beter bekend als PUR. Ondanks negatieve nieuwsberichten is uit diverse onderzoeken gebleken dat het compleet veilig is om met PUR te werken. De prijzen voor een spouwmuurisolatie met polyurethaan of isolatieparels liggen rond de €15,- per vierkante meter.
spouwmuur isoleren eps

Spouwmuurisolatie verwijderen

Panden met een bouwjaar tussen 1975 en 1993 hebben over het algemeen bij de bouw een vorm van spouwmuurisolatie gekregen. Omdat men in deze tijd nog niet beschikte over de goede isolatiematerialen van vandaag de dag, is de kans groot dat de isolatiewaarde van de spouwmuurisolatie ondertussen verdwenen is. Dit komt onder meer door de verzakking van het materiaal. Het verwijderen van de isolatielaag en opnieuw isoleren is in dit geval de enige oplossing.

Hoe weet u nu of er sprake is van een verminderde spouwisolatie?

De eerste aanwijzing hiervoor is een stijging van de stookkosten. Het ontstaan van vochtplekken op de binnenmuur of condens op de ramen vormen andere aanwijzingen voor een verminderde isolatietechniek. Feitelijk zorgt verzakt isolatiemateriaal voor eenzelfde probleem als de spouwmuurvervuiling: een koudebrug van de buitenmuur naar de binnenmuur waardoor kou en vocht makkelijker naar binnen trekt. Het verwijderen van de oude materialen of het puin en de cementbaarden bij een spouwmuurvervuiling gebeurt door het weghalen van enkele stenen uit de buitenmuur en het handmatig wegpakken van het puin. Hierna is een na-isolatie mogelijk.

Spouwmuurisolatie prijzen

Het laten uitvoeren van een spouwmuurisolatie is de meest goedkope vorm van woningisolatie. Afhankelijk van hoe groot uw pand is liggen de prijzen rond de €700,- (voor appartementen) of €3.500,- (voor vrijstaande woningen). De opbouw van de prijs voor een spouwisolatie is iets anders dan bij andere oplossingen vanwege de verplichte ondersteuning van een vakman. Uit onderzoek is gebleken dat voor een gemiddelde spouwisolatie 65% van de prijs naar de arbeidskosten gaan. De overige 35% is gereserveerd voor de machine- en materiaalkosten. Omdat de investering in de spouwmuurisolatie zeer laag is, verdient u deze ook binnen enkele jaren weer terug. De medewerkers van een erkend isolatiebedrijf houden ongeveer 4 jaar aan voor het terugverdienen van uw investering. De exacte terugverdientijd is natuurlijk afhankelijk van het rendement van de muurisolatie en de subsidies die u ontvangt.

Prijstabel

Type-woning Buitenmuur EPS Parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €690,- €540,- €840,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.380,- €1.080,- €1.680,-
Hoekwoning 90 m² €2.070,- €1.620,- €2.520,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.300,- €1.800,- €2.800,-
Vrijstaand 160 m² €3.680,- €2.880,- €4.480,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen
Vloer isoleren Oegstgeest

Vloerisolatie

Dankzij een gedegen vloerisolatie worden vele problemen voorkomen. De eerste hiervan is vochtplekken en schimmel, door optrekkend vocht vanuit de vloeren of kruipruimte. Door het plaatsen van thermokussens, pur, of andere isolatiematerialen wordt het vocht opgenomen, en zal u hier binnenshuis minder last van hebben. Een tweede voordeel is dat dankzij vloerisolatie luchtvochtigheid schommelingen tot een minimum worden beperkt. Hierdoor zal er in uw woning een gezonder leefklimaat heersen, wat onder meer allergieën ten goede komt. Ook vermindert u hierdoor het aantal zilvervisjes en pissebedden. Een laatste voordeel van vloerisolatie is de beperking van tocht over de vloer en optrekkende kou. Voor een vloerisolatie geldt dat u ongeveer in acht jaar de investering hebt terugverdiend. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag vrijblijvend offertes aan.

kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Het is tevens mogelijk (en vaak voordeliger) om de kruipruimte te isoleren. Zeker wanneer u over een hoge kruipruimte beschikt is dit zeer eenvoudig uit te voeren. De kruipruimte vormt meestal de koudste plek van het pand. De temperatuur stijgt over het algemeen niet boven de 12 graden uit. Door de kruipruimte van een goede isolatie te voorzien, kunt u het optrekken van deze kou tot een minimum beperken. Heeft u een lage kruipruimte, ook dan is isoleren mogelijk. De prijzen hiervoor komen echter iets hoger te liggen en de keuze in isolatiematerialen wordt verkleind. Dit komt met name doordat het dan niet mogelijk is het isolatiemateriaal te bevestigen. Eén van de meest populaire materialen van het moment is het thermoskussen. Thermoskussen zijn eenvoudig aan te brengen en bieden een optimale isolatie.

Houten vloer isoleren

Bent u van plan om uw houten vloer te isoleren? Dan doet u er goed aan eerst de mate van houtvochtigheid te meten. Dit doet u eenvoudig met een houtvochtmeter. Wanneer de vochtigheid van het hout hoger dan 20 procent is, dan raden wij aan om eerst een dampremmende laag te plaatsen, en te wachten totdat de planken gedroogd zijn. Let op: meet altijd de vochtigheidsgraad van het hout, niet de luchtvochtigheid. Deze is in de kruipruimte namelijk zeer hoog. Wilt u toch direct het isolatiemateriaal plaatsen? Dan loopt u het risico op houtrot en andere vochtproblemen door de vloerisolatie.
houten vloer isoleren

Verschillende isolatiematerialen

Voor het isoleren van vloeren bestaan verschillende isolatiematerialen. Glaswol en rotswol vormen de meest gebruikelijke producten voor een vloerisolatie aan de onderzijde. Dit komt met name door beide materialen een gemakkelijke verwerking kennen. U kunt ze gemakkelijk tussen de balken van de ondervloer stoppen om zo alle hoeken en naden af te dichten. Een bijkomend voordeel van rotswol is dat het een verhoogde geluidsisolatie met zich meebrengt. Dit is met name geschikt voor de isolatie van vloeren op de bovenverdieping, maar ook op de benedenvloeren zal dit demping van geluid tot gevolg hebben. Een volgend materiaal dat zeer geschikt is voor isolatie is PIR. De dunne isolatieplaten van dit materialen bieden een hoge isolatiewaarde, waardoor u minder betaalt dan bij bijvoorbeeld isolatieplaten. Kiest u voor de na-isolatie van de kruipruimte? Dan adviseren wij het gebruik van schelpen of zand als u natuurlijke materialen prefereert, of thermoskussen voor de kunstmatige oplossing.

Vloerisolatie prijzen

Zoals u in onderstaande tabel ziet variëren de prijzen voor een vloerisolatie tussen de €1.050,- voor een kruipruimte isolatie van een tussenwoning tot €3.220,- voor de isolatie van de onderzijde van de vloeren in een vrijstaande woning in Oegstgeest. Het is daarom zonder verdere informatie ook zeer lastig om u een prijsindicatie te kunnen geven. Gemiddeld kunt u wel uitgaan van een prijs van €23,- voor een vloerisolatie aan de onderzijde, en €20,- per vierkante meter voor een bovenzijde isolatie, mits u gebruikt maakt van de ondersteuning van een vakman. Vindt u het prima om zelf via de kruipruimte de ondervloer te isoleren? Dan scheelt dit €10,- tot €15,- per vierkante meter. De prijzen die u in onze tabel ziet staan vormen de volledige prijs, dus inclusief BTW en eventuele machinekosten. De terugverdientijd van een vloerisolatie ligt tussen de 6 en 8 jaar. Dit hangt af van de besparing die de isolatie oplevert, en de investering die u doet.

Prijstabel

Soort woning Vloeropp. Bovenzijde Onderzijde Kruipruimte
Appartement 60 m² €1.200,- €1.380,- n.v.t
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.610,- €1.050,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.725,- €1.125,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.300,- €1.500,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.220,- €2.100,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m2. Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaal je gemiddeld €23,- per m2. De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die je betaalt per m2 is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Vloerisolatie informatie aanvragen
buitenmuur isoleren

Gevelisolatie

Het isoleren van uw gevel is een zeer kostbaar proces. Dankzij gevelisolatie kunt u echter jaarlijks zoveel besparen, dat u de kosten voor het installeren binnen vijf jaar heeft terugverdiend. Doordat de voordelen van gevelisolatie na deze termijn nog jarenlang blijven voortduren, levert een gedegen isolatie van de gevel u op de lange termijn het meeste voordeel op. De isolatie van uw buitenmuren kan op twee manieren worden uitgevoerd. Zowel aan de binnen- als buitenzijde van de muur kan een voorzetwand worden geplaatst. In de extra ruimte die hiertussen ontstaat, wordt isolatiemateriaal geblazen. Dit zal het warmteverlies tijdens de wintermaanden in hoge mate verlagen. Hoewel gevelisolatie veel oplevert, zal u wel enige dagen last hebben van deze klus. Een isolatiebedrijf uit Oegstgeest zal echter zo snel en nauwkeurig mogelijk werken, zodat u binnen enkele dagen van uw verbeterde pand kunt genieten.

Gevel isoleren Oegstgeest

Aanvullende voordelen

Bijkomende voordelen van gevelisolering, zijn naast het verminderde warmteverlies tijdens de wintermaanden, het weren van overtollig zonlicht tijdens de zomer. Doordat veel isolatiemateriaal een zonwerende functie hebben zal de temperatuur binnenshuis in de zomermaanden heerlijk koel blijven. In de winter werkt het andersom de warmte blijft langer in huis. Daarnaast helpt de isolatie van uw gevel tegen geluidsoverlast van buitenaf. Door de extra laag zullen deze geluiden met wel 50% gedempt worden. Dit merkt u meteen, vooral indien er geregeld verkeer voor uw huis langskomt. Uw woongenot gaat er direct stukken op vooruit. Geniet dus door de isolatie van een heerlijke rust in uw woning. Wij helpen u graag uw gevel te verbeteren, en garanderen een snelle en vakkundige hulp van onze specialisten uit Oegstgeest. Vul vandaag nog het contactformulier in.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Uw gevel isoleren zonder dat u hiervoor een heel nieuwe voorzetwand voor hoeft te laten plaatsen? Met het aanbrengen van een nieuwe pleisterlaag zal de gevel iets beter geïsoleerd worden dan wanneer u dit niet doet. Het stucwerk zorgt bovendien voor een betere geluidsisolatie. Is een deel van uw woning bedekt door een vliesgevel? Dan adviseren wij om ook deze te laten voorzien van een isolatie. Een vliesgevelisolatie zorgt ervoor dat uw muur beter beschermd is tegen de invloeden van weer en wind en heeft tevens een besparing van de stookkosten tot gevolg. Wij adviseren om bij de offerteaanvraag via het contactformulier ook altijd de afmetingen van de muren door te geven, evenals het isolatiemateriaal dat u wenst te gebruiken. Op deze manier krijgt u verschillende prijsoffertes toegestuurd die dicht bij de uiteindelijke prijs ligt.

Geluidsisolatie

De besparing op de energiekosten is niet het enige voordeel van een gevelisolatie. Zo profiteert u dankzij de isolering met schapenwol of een speciaal isolatiemateriaal ook van een betere brandwering, en stijgt prijswaarde van uw pand in Oegstgeest. Een voordeel dat veel van onze klanten vergeten is de verbeterde geluidsisolatie. Het aanbrengen van een extra isolatielaag tegen de gevel zorgt voor een dikkere en betere barrière tegen geluiden van buitenaf. Dit betekent onder meer dat het uitvoeren van een gevelisolatie met name aan te raden is aan klanten die dicht bij het spoor, een vliegveld of een doorgaande weg wonen. De mate van daling van de geluidsoverlast is afhankelijk van de isolatiewaarde van uw gevelisolatie. Maak gebruik van rotswol voor de beste geluidsisolatie.

Gevelisolatie prijzen

Het is voor een isolatiebedrijf zeer lastig om u een indicatie van de prijzen te geven voor een gevelisolatie. Dit komt doordat er verschillende soorten gevelisolaties bestaan, en de prijs daarbij van meerdere zaken afhankelijk is. Dit betekent feitelijk dat de investering in een gevelisolatie varieert tussen de €1.500,- en €20.000,-. Kiest u bijvoorbeeld voor het isoleren van uw hoekwoning? Dan is de afmeting van uw buitenmuren in totaal waarschijnlijk 90m2. Laat u deze aan de binnenzijde van een isolatielaag voorzien, dan valt de prijs rond de €4.500,-. Kiest u voor een buitenmuurisolatie? Dan stijgt dit bedrag al snel naar €11.000,-. Omdat u de gevelisolatie het beste kunt overlaten aan een erkend isolatiebedrijf maken wij in de prijzen geen onderscheid tussen arbeid- en materiaalkosten: de genoemde isolatieprijs is de prijs voor de gehele klus. De terugverdientijd van de buitengevelisolatie ligt rond de 12 jaar. Pas deze daarom alleen maar toe als u nog lange tijd in hetzelfde pand zult wonen.

Prijstabel

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.500,- €3.600,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.000,- €7.200,-
Hoekwoning 90 m² €4.500,- €10.800,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.000,- €12.000,-
Vrijstaand 160 m² €9.000,- €19.200,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €50, per m2 en de buitenmuurisolatie: €120,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen
Dak isoleren Oegstgeest

Dakisolatie

Het isoleren van een dak is tevens een zeer kostbaar project, ook hiermee bespaart u echter in zeer hoge mate op het energieverbruik, waardoor u jaarlijks tot wel €500,- kunt besparen. Daarnaast draagt u bij aan het milieu, door een jaarlijkse vermindering van het gasverbruik met 1500m3. Wanneer u een dakisolatie laat uitvoeren beperkt u niet alleen het warmteverlies, u voorkomt tevens lekkage en vochtproblemen, doordat bij de isolatie een extra vochtwerende laag wordt aangebracht. U zult zelfs tijdens de herfststormen geen omzien meer hebben naar het dak. Kortom, investeren in dakisolatie kan best een verstandige keuze zijn. Wilt u bij uw woning in Oegstgeest een plat dak laten isoleren? Kijk dan eerst naar de dakconstructie, deze is van invloed op de isolatietechniek die het beste kan worden toegepast. U hebt de keuze uit een warme- en koudedakconstructie.

dak isoleren Oegstgeest

Verschillende dakisolatiematerialen

De dakisolatie kan uitgevoerd worden met verschillende materialen. Denk hierbij onder meer aan steenwol, glaswol, polyurethaan (pur), en isolatieplaten. Afhankelijk van de afmetingen van het dak, en de positie van het oppervlak (hellend of vlak), zijn er verschillende producten meer en minder geschikt voor de dakisolatie. Zo raden de meeste specialisten aan om voor het isoleren van een plat dak gebruik te maken van de stevigere materialen zoals isolatieplaten van hardschuim of steenwol. Deze zullen hun vlakke vorm behouden, en daarom in een beter isolering voorzien. Glaswol is daarentegen een zeer flexibel materiaal, wat geschikt is voor de isolatie hellende daken. De voordelen van glaswol zijn bovendien een sterk brandwerende werking en goede bescherming tegen lekkage.

Platdakisolatie

Wij gaven hierboven al aan dat u zowel een plat- als hellend dak kunt isoleren. Een platdakisolatie is op drie verschillende manieren mogelijk, die allen hun eigen voor- en nadelen kennen. In onderstaand overzicht ziet u de drie technieken voor een platdakisolatie, waarbij de isolatie-experts ook hebben aangegeven wanneer welke techniek het beste past. Mocht u de platdakisolatie eigenhandig willen afhandelen, dan adviseren wij om wel eerst een professional de staat van de dakconstructie te laten controleren. Op deze manier weet u zeker dat de dakisolatie geen schade aan de constructie oplevert.

Warme platdakisolatie

In dit geval isoleert de dakisolatie ook de draagconstructie. De dakisolatie legt men hiervoor bovenop de dakconstructie, maar onder de dakbedekking. Het voordeel hiervan is dat de constructiematerialen zich in de isolatieschil bevinden, en dat ook de kans op vochtproblemen kleiner is. Bovendien dient de dakisolatie als warmtebuffer: de temperatuur in huis is gelijkmatiger. Dit is voordelig voor mensen met astma- of reumaklachten. De kosten voor de warme platdakisolatie liggen wel hoger dan bij de koude variant.

Koude platdakisolatie

De eerste en de meest goedkope techniek bij bestaande platte daken is de koude isolatietechniek. Hierbij plaatst men de isolatieplaten onder de bestaande dakbedekking. Het voordeel van deze techniek is dat de dakhoogte gelijk blijft, en dat u geen verbouwingen hoeft uit te voeren. Men adviseert over het algemeen wel om een waterwerende laag aan te brengen voordat u de isolatielaag plaatst. Zo voorkomt u de aantasting van de isolerende platen en blijft de levensduur optimaal. Het nadeel van een koude platdakisolatie is dat het dakvlak vaker temperatuurschommelingen zal ondervinden. Dit leidt in sommige gevallen tot scheurvorming.

Omgekeerde platdakisolatie

Een methode die steeds populairder is bij klanten uit Oegstgeest is de omgekeerde isolatietechniek. Hierbij zit ook de dakbedekking en de waterwerende laag onder de isolatielaag. Met behulp van grind of tegels houdt men dan de dakisolatie op de juiste plek. Het gevolg van deze methode is dat er stevige isolatiematerialen vereist zijn. Onder meer polystyreenplaten en polyisocyanaat platen gebruikt men het meest. De omgekeerde platdakisolatie is vooral geschikt als u een dakterras wil creëren.

Zolderisolatie

Hebt u bij uw woning in Oegstgeest een ruime zolder en wilt u deze omtoveren in een grote slaap- of studeerruimte? Dat is zeker mogelijk. Voordat u echter op de zolder kunt leven is het belangrijk dat u de juiste vorm van woningisolatie toepast. Zo adviseren wij om in ieder geval het dak goed te isoleren, en ook de isolatie van de zoldervloer is een aanrader. Op deze wijze voorkomt u dat opstijgende warmte verloren gaat, maar zorgt u tevens voor een goede geluidsisolatie. Kiest u voor meerdere kamers op de zolderruimte? Isoleer dan ook de wanden tussen deze kamers voor minder geluidsoverlast. Vraag via ons contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan.

Zoldervloer isoleren

Een speciale vorm van woningisolatie waar we tot nu toe nog weinig over hebben verteld is de zolderisolatie. Niet elke woning in Oegstgeest beschikt over een zolder, maar mocht er een zolderruimte bij uw huis zitten, dan is het zaak om ook deze goed te isoleren. Met name beloopbare zolders vormen een ruimte waar veel warmte verloren gaat. U weet: warmte trekt omhoog, ook naar de zolderruimte. Wanneer u deze niet gebruikt, dan is het zonde van de stookkosten om de zoldervloer niet te isoleren. De isolatie van zoldervloeren gebeurt meestal met behulp van isolatieplaten. Een nieuw basismateriaal voor de isolatieplaten is PIR. Deze verbeterde variant van PUR is direct beloopbaar en vraagt weinig afwerking, doordat het in meerdere afwerkingen verkrijgbaar is. Onder meer met aluminium en bitumen glasvlies. Dit betekent dat er ook enige variatie zit in de prijs voor de isolatieplaten. Voor een isolatieplaat van 0.72m2 betaalt u tussen de €11,- en €15,-. Meestal dient u minimaal acht isolatieplaten te bestellen.

Dak van de zolder isoleren

De isolatie van een zolderdak is de tweede isolatietechniek die hoort onder de categorie zolderisolatie. De isolatie van het zolderdak is compleet vergelijkbaar met een dakisolatie, wanneer er niemand op de zolder slaapt of werkt. Zowel de binnen- als buitenzijde van het dak is dan te isoleren, met een groot assortiment aan isolatiematerialen. Gebruikt u de zolderruimte als extra slaapkamer of werkkamer? Dan is het zaak om iets meer aandacht te besteden aan de keuze voor het gebruikte isolatiemateriaal. Wij raden aan om te kiezen voor steenwol in verband met de uitstekende geluidsdemping: geluiden van buitenaf vormen op deze manier geen overlast meer. De kosten voor een dergelijke zolderisolatie liggen rond de €15,- per vierkante meter.
zoldervloer isoleren

Dakisolatie prijzen

Het investeren in een dakisolatie is een vrij kostbare vorm van isoleren, met name vanwege de arbeidskosten. Kijken we naar de opbouw van de prijzen, dan vormen de materiaalkosten ongeveer 50% van de prijs. De overige 50% betaalt u voor de inzet van vakmannen. Het is afhankelijk van de bereikbaarheid van het dak en de eisen die u aan de isolatie stelt hoe hoog de exacte prijzen liggen. In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor de vier meest voorkomende isolatietechnieken. Het gaat hierbij om de prijzen inclusief arbeidskosten en BTW. Het aanbrengen van een dampwerend folie zal de prijs eventueel nog iets verhogen. De terugverdientijd van de dakisolatie is afhankelijk van de gasprijs, en de afmetingen van het dakoppervlak. Voor een standaard rijtjeshuis met een dakoppervlak van 60m2 bespaart u ongeveer 7 m3 per m2 per jaar. Wanneer we uitgaan van een gasprijs van €0.65, dan bespaart u €273,- op jaarbasis. Delen we dit door de €2.100 die de isolatie van de binnenzijde van een hellend dakoppervlak kost, dan hebt u de investering in 7 tot 8 jaar terugverdiend.

Prijstabel

Soort dak + m² Plaatsing isolatie Gemid. prijs per m² Totaalprijs
Hellend (60m²) Binnenlangs €35,- €2.100,-
Hellend (60m²) Buitenlangs €50,- €3.000,-
Plat (15m²) Binnenlangs €35,- €495,-
Plat (15m²) Buitenlangs €95,- €1.425,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2. De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m2.

Dakisolatie informatie aanvragen

Offertes aanvragen

Wilt u meer informatie over ons isolatiewerk? Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen als het gaat om het uitvoeren van een dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het contactformulier. Vergelijk per isolatiebedrijf in Oegstgeest het voorstel, waardoor u tot wel 40% op de kosten van de investering kunt besparen. Vindt u onder de toegestuurde prijsopgaven geen aanbieding die bij u past? Geen probleem, bij Isolatie Expres zit u nergens aan vast.

Isolatie offerte aanvragen

Ik heb een berekening laten opstellen door een isolatiebedrijf in Oegstgeest waar ik via Isolatie Expres mee in contact ben gekomen. Het bleek dat de investering in mijn spouwmuurisolatie binnen een aantal jaren al was terugverdiend. Alles is naar tevredenheid uitgevoerd, ik kan de service dan ook van harte aanbevelen. Dhr. Evers – Oegstgeest.

Isolatie subsidie: waar heeft u recht op?

Het isoleren van een woning kost aardig wat geld, zeker wanneer u kiest voor één van de duurdere oplossingen zoals een gevelisolatie of dakisolatie. Omdat de overheid graag het verbruik van fossiele brandstoffen wil verminderen, geven zij verschillende subsidies uit voor energiezuinige maatregelen. Wij hebben de meest gebruikelijke premies voor u op een rijtje gezet. Vraag voordat u uitgaat van de subsidie wel altijd even na welke voorwaarden hieraan verbonden zitten en of u in aanmerkt komt voor deze subsidieregeling. Zo komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan.

 • Een groene/duurzame lening. Deze lening is in het leven geroepen voor woningeigenaren die wel hun huis energiezuinigere willen maken, maar niet over het nodige geld beschikken. Deze speciale duurzame lening heeft een laag rentepercentage (2.5%), waardoor geld lenen aantrekkelijker wordt.
 • Subsidie isolatie VVE woningen. Verenigingen van eigenaren hebben recht op een subsidie voor de isolatie van gebouwen met koopwoningen. Deze tegemoetkoming loopt op tot 20%, mits zij 2 of meer energiebesparende maatregelen toepassen.
 • BTW korting. Voor elke isolatieklus geldt dat de BTW van 21 naar 6% verlaagd wordt. Dit scheelt aanzienlijk op de arbeidskosten, wat zeker bij een spouwmuurisolatie een grote korting oplevert.
 • Lokale subsidies. Tot slot is het een optie om bij uw provincie of gemeente een subsidie aan te vragen. Deze subsidiepotjes verschillen sterk per regio. Daarom is het verstandig te controleren waar u recht op hebt. Dit kan via: http://www.energiesubsidiewijzer.nl

 

Hoe werkt spouwisolatie?

 

Isolatiematerialen

PIR isolatie

PIR isolatieplaten

Hoewel er al vele isolatiematerialen op de markt zijn, blijft men altijd op zoek naar nieuwe en betere producten. Eén van deze nieuw ontwikkelde isolatiematerialen is PIR, de verbeterde versie van PUR. PIR staat voor polyisocyanuraat, een kunststof met een hoge isolatiewaarde. Het gevolg hiervan is dat de isolatieplaten van dit materiaal zeer dun kunnen worden geproduceerd, wat de klus vergemakkelijkt. PIR is geschikt voor het isoleren van zowel vloeren als muren.

Isolatieplaten

Isolatie platen

Isolatiematerialen kunnen vaak in verschillende vormen worden toegepast. Zo kan men er flexibele rollen van maken, in vloeibare stand brengen, of er isolatieplaten van produceren. Isolatieplaten worden over het algemeen toegepast wanneer onze klanten uit Oegstgeest zelf de isolatie willen aanbrengen. Het voordeel van de platen is dat deze gemakkelijk te plaatsen zijn. Daarnaast zijn isolatieplaten eenvoudig te bestellen bij de lokale bouwmarkt. Schaf altijd voldoende platen aan om lastige situaties te voorkomen.

EPS isolatie

EPS isolatieplaten Oegstgeest

Eén van de duurdere materialen op het gebied van isolatie is EPS. De afkorting staat voor geëxpandeerd polystyreen, maar de meeste mensen kennen EPS beter als piepschuim. Het product is geschikt voor een dakisolatie of vloerisolatie, maar kan ook bij een gevelisolatie worden toegepast. Voordelen van piepschuim zijn de goede dichtheid, terwijl het materiaal zeer weinig gewicht heeft, en de hoge mate van vochtwering die hiermee bereikt wordt.

Steenwol

Steenwol dakisolatie

Steenwol is een isolatiemateriaal dat al jarenlang ingezet wordt voor het isoleren van panden. De rollen van steenwol worden gemaakt door basalt op een hoge temperatuur te versmelten, deze vloeistof tot draden te slaan, en vervolgens te combineren met een bindmiddel. Steenwol kan worden toegepast bij een gevelisolatie en dakisolatie, en heeft veel extra eigenschappen zoals geluidsisolatie en vochtwering. Wij informeren u graag verder.

Glaswol

Glaswolrollen Oegstgeest

Een populair materiaal voor het isoleren van daken en wanden is glaswol. Dit komt doordat glaswol relatief goedkoop is, en niet alleen goed isoleert, maar ook brandvertragend werkt. Het is bij een dakisolatie bovendien goed mogelijk om zelf de glaswolrollen te plaatsen. Zorg hierbij wel voor een goede bescherming van de huid en luchtwegen: glasvezels kunnen enige irritatie op wekken. Onze specialisten uit Oegstgeest adviseren minimaal het gebruik van een stofbril en mondkapje.

PUR isolatie

Isoleren met PUR

Een klassieker, maar nog steeds geschikt voor een isolatie van uw vloer of spouw is PUR. Dit product is enige tijd negatief in het nieuws geweest van mogelijke gezondheidsrisico’s, maar uit onderzoek is gebleken dat PUR veilig kan worden toegepast. Door de komst van PIR wordt PUR minder toegepast als basis voor isolatieplaten, maar voor de spouwmuurisolatie is het nog steeds één van de meest gebruikte en gewaardeerde isolatiematerialen.

Schelpen isolatie

Schelpenisolatie kruipruimte

Door uw kruipruimte te isoleren profiteert u van een energiezuinigere woning, maar tevens van een beter binnenklimaat door een stabielere luchtvochtigheid. Eén van de materialen waarmee de isolatie van de bodem kan worden uitgevoerd zijn schelpen. Het voordeel van schelpen is dat deze ongevoelig zijn voor vocht. Dat betekent dat het product een lange levensduur kent. Bovendien zijn schelpen 100 procent milieuvriendelijk aan te brengen bij uw pand in Oegstgeest.

Schapenwol isolatie

Isoleren met schapenwol

Veel mensen hebben wel gehoord van steenwol- of glaswolrollen voor de isolatie van een woning, maar weten niet dat ook schapenwol een uitstekend isolatiemateriaal is. Schapenwol heeft vele positieve eigenschappen naast de warmte-isolatie. Zo is het zelfdovend, brandwerend, geur neutraliserend, en isoleert het zelfs wanneer het materiaal vochtig wordt. U hoeft dus niet bang te zijn voor een hoge luchtvochtigheid in huis. Bovendien staat schapenwol voor duurzaamheid.

Hennep isolatie

Isoleren met hennep Oegstgeest

Een andere natuurlijke variant van isoleren is een isolatie met behulp van hennep. Hennep kan worden gebruikt voor zowel een gevelisolatie als vloerisolatie en dakisolatie. Het isolatiemateriaal staat met name bekend vanwege de hoge vochtwerende werking en het behoudt van een goed klimaat binnenshuis. Bent u benieuwd of een hennep isolatie geschikt is voor uw woning? Laat u dan door de professionals van een erkend isolatiebedrijf uit Oegstgeest informeren over de voor- en nadelen.

Huis isoleren offerte

Waarom Isolatie Expres?

 • Gemakkelijk meerdere aanbiedingen ontvangen
 • Louter gerenommeerde bedrijven uit Oegstgeest
 • Scherpe prijzen
 • Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie
 • Vloerisolatie zowel met als zonder kruipruimte
 • Ook voor het isoleren van de kruipruimte
 • Helder en deskundig advies
 • Kosteloos en zonder verplichtingen!

1. Vraag verschillende offertes aan

Wanneer u interesse heeft in het laten uitvoeren van bijvoorbeeld een gevelisolatie of het isoleren van de kruipruimte, dan kunt u bij ons verschillende offertes aanvragen. Wij zenden uw hulpvraag door naar verschillende specialisten uit de omgeving van Oegstgeest. Elk isolatiebedrijf levert ons daarop een speciaal voor u op maat gemaakte offerte.

2. Vergelijk

De u toegezonden offertes vergelijkt u daarna geheel gratis en vrijblijvend zelf op basis van prijzen en aanbod. Zo vindt u vrijwel zeker een isolatiebedrijf dat bij u past. Vindt u onverhoopt geen geschikt isolatiebedrijf, dan zit u bij ons nergens aan vast. U zoekt gewoon nog even verder in Oegstgeest.

3. En bespaar!

Onderzoek heeft uitgewezen dat u door het vergelijken van offertes tot wel 40% kunt besparen op de investering. Bovendien bespaart u door onder meer een gedegen dakisolatie tot wel 25% procent op de energie uitgaven. Vul dus vandaag nog ons contactformulier in, en begin met besparen!

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatiebedrijf Oegstgeest – Besparen op woning isolatie!