Woningisolatie in Rijen?

Vergelijk offertes van isolatiespecialisten en bespaar!

Isolatie Rijen

De isolatie van uw huis verbeteren? Met de hulp van een isolatiebedrijf uit Rijen weet u zeker dat uw vloer, dak of spouwmuur optimaal isoleert. Zo behaalt u de maximale besparing op de energiekosten! Wilt u de woningisolatie ook verbeteren?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van bedrijven bij u in de buurt. Deze service is zonder verdere verplichtingen, dus u zit nergens aan vast. Op deze pagina leest u meer over de verschillende manieren om de isolatie in Rijen te verbeteren. U leest onder andere over spouwmuurisolatie en dakisolatie en krijgt meer informatie over de prijzen van verschillende soorten woningisolatie, zoals gevelisolatie, vloerisolatie en geluidsisolatie.

Voordelen van onze service

 • Door de verschillende prijsopgaven krijgt u een beeld van de gemiddelde isolatiekosten.
 • U kiest zelf het isolatiebedrijf met het beste aanbod.
 • De besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!
 • Het gebruik van deze offerteservice is gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.

Huis isoleren?

Overweegt u woningisolatie? Slim, u bespaart direct op de energiekosten.

Gratis offertes vergelijken

Besparen? Vergelijk gratis offertes. Zonder verplichtingen.

Bespaar op de kosten!

Vergelijk de binnengekomen offertes (max. 5), en bespaar tot wel 40%!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Waarom isoleren?

In deze tijd is energiezuinig leven steeds belangrijker. Bovendien wordt het leven alsmaar duurder, dus het is extra fijn als u maandelijks op de kosten kan besparen.

Met isolatie in Rijen bespaart u jaarlijks tot wel honderden euro’s op uw energierekening!

U verliest minder warmte en stookt minder. Hierdoor verlaagt u uw energierekening én vermindert u uw CO2 uitstoot. Goed voor uw portemonnee én het milieu dus. Er zijn verschillende opties om uw huis beter te isoleren. Spouwmuurisolatie is een goedkope optie die u snel weer terugverdient. Wilt u liever een maximale besparing behalen? Kijk dan eens of het isoleren van het dak een optie is.

 

Benieuwd naar de kosten voor het isoleren van uw woning? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit de regio.

Wat kost isolatie?

De kosten van isolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren: de manier waarop u uw huis laat isoleren, de gekozen materialen en natuurlijk de gekozen isolatietechniek. U laat uw spouwmuur isoleren voor gemiddeld €18,- tot €28,- per m². Vloerisolatie? Dit kost ongeveer €20,- tot €23,- per m², afhankelijk van de gekozen methode. Isoleren vanaf de bovenkant is iets goedkoper, maar houd er rekening mee dat u hiermee de vloer opnieuw moet afwerken.

 

Dakisolatie kost, afhankelijk van de gekozen methode, gemiddeld €35,- tot €95,- per m² en voor gevelisolatie varieert de prijs van €40,- tot €105,- per m².

 

Uw woning isoleren en benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten van isolatie in 2024

Soort isolatie Prijs per m² 2024* Bijzonderheden
Spouwmuurisolatie €18,- tot €28,- Afhankelijk van het isolatiemateriaal
Vloerisolatie €20,- Via de bovenzijde
€23,- Via de onderzijde
Dakisolatie €35,- tot €95,- Plat of hellend dak
Gevelisolatie €40,- Via de binnenmuur
€105,- Buitengevelisolatie

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Subsidie isolatie Rijen

Goed nieuws: u kunt een subsidie voor uw isolatie in Rijen aanvragen! Doordat u een deel van de investering weer terugkrijgt, maakt u de terugverdientijd van woningisolatie nog korter!

In 2024 zijn dit de subsidiemogelijkheden:

 • Tot en met 2030 hebben woningeigenaren en zakelijke partijen recht op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie is bedoeld voor de productie van duurzame energie, energiebesparing en aansluiting op het warmtenet. De voorwaarden verschillen per maatregel en doelgroep. Voor een warmtepomp ontvang je minstens €1100,-, aangevuld met €100 per kW extra vermogen. Bij energiebesparende maatregelen wordt in de regel 20% van de aanschafprijs gedekt. Bekijk welke voorwaarden voor jou gelden op RVO.nl.
 • In sommige gemeenten of provincies heeft u recht op een plaatselijke subsidie.
 • Als u een erkend isolatiebedrijf inschakelt voor de isolatie in Rijen, profiteert u van een verlaagd btw-tarief! In plaats van 21% btw, betaalt u slechts 9% btw over materialen en arbeid!

Laat uw huis isoleren en vraag een isolatiesubsidie aan!

Vind isolatiebedrijven bij u in de buurt en kies de vakman met het beste aanbod.

Wat is de terugverdientijd van isolatie?

Als u investeert in woningisolatie, dan verdient u deze investering na verloop van tijd weer terug. Hoe kan dat? Door de goede isolatie, verliest u minder warmte en hoeft u minder te stoken. Hierdoor zijn uw energiekosten een stuk lager! Met deze besparing op de energiekosten verdient u de investering uiteindelijk weer terug.

Hoe lang is de terugverdientijd van isolatie? Dit verschilt per situatie. De isolatiewaarde, de isolatiekosten en het geïsoleerde oppervlak speelt hier een rol in. Ook de buitentemperatuur en uw stookgedrag is van invloed op de terugverdientijd. In een koude winter verdient u de isolatie sneller terug dan in een zachte winter.
De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt rond de 4 jaar, en dakisolatie verdient u in 3 tot 5 jaar alweer terug. De terugverdientijd van gevelisolatie ligt hoger, gemiddeld rond de 15 jaar. Voor vloerisolatie kunt u rekening houden met ongeveer 5 tot 8 jaar.

Terugverdientijd per type woningisolatie in 2024

Soort isolatie Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie 4 jaar
Vloerisolatie 5 tot 8 jaar
Gevelisolatie (buitenzijde) 15 jaar
Gevelisolatie (binnenzijde) 13-15 jaar
Dakisolatie 3 tot 5 jaar

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Welke soorten woningisolatie zijn er?

Wie zijn of haar woningisolatie wil verbeteren, heeft de keuze uit verschillende isolatietechnieken. Zo kunt u kiezen uit Spouwmuurisolatie, vloerisolatie, buitengevelisolatie en dakisolatie. Een kruipruimte isoleren behoort daarnaast ook tot de mogelijkheden. Welke vorm van woningisolatie het beste bij u past, is afhankelijk van uw budget en voorkeuren. Wilt u de maximale besparing behalen? Kies dan dakisolatie.

 

De investering zo snel mogelijk terugverdienen? Dan is spouwmuurisolatie de beste optie. Vindt u het belangrijk om de kwaliteit van de gevel te verbeteren? In dat geval is juist gevelisolatie een goede optie. Weet u niet zeker welke methode de beste optie is, schakel dan een isolatiebedrijf in. Zij geven u een professioneel en persoonlijk isolatie advies.

spouwmuurisolatie Rijen

U heeft de keuze uit deze isolatietechnieken. Klik en spring direct op deze pagina naar:

Spouwmuurisolatie Rijen

Spouwmuurisolatie is al jarenlang een populaire vorm van woningisolatie. Het is in één dag geplaatst, u hebt geen vergunning nodig en u bespaart direct op de energiekosten! Bovendien is spouwmuurisolatie in Rijen relatief voordelig, waardoor u de investering al in vier jaar weer terugverdient.

Bij spouwmuurisolatie vult u de spouw met isolatie. Dit doet het isolatiebedrijf in Rijen met behulp van kleine boorgaten in de voegen.

Kan ik zelf spouwmuurisolatie plaatsen?

Het is altijd aan te raden om hiervoor de hulp van een isolatiebedrijf in te schakelen. Dan weet u zeker dat de spouwmuurisolatie evenredig verdeeld is, en u profiteert van de hoogste haalbare isolatiewaarde. Isolatiebedrijf gezocht? Start de gratis offerteaanvraag!

Voordelen spouwmuurisolatie Rijen

 • Spouwmuurisolatie is in één dag te plaatsen.
 • U verdient spouwisolatie in ongeveer 4 jaar alweer terug.
 • Spouwmuurisolatie is een goedkope manier om uw huis beter te isoleren.
 • Met spouwisolatie verhoogt u de woningwaarde.

Nadelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kent veel voordelen, maar er zijn ook mogelijke nadelen. Bij verkeerde spouwmuurisolatie verhindert u mogelijk dat ongewenst vocht uit de muren kan trekken. Een ander nadeel is dat spouwmuurisolatie niet in alle gevallen mogelijk is. Bij een gevel die is geschilderd is, uit geglazuurde (bak-) stenen bestaat of bij een niet vorstbestendige buitenmuur, kan spouwmuurisolatie schade aan de gevel veroorzaken. Voorkom deze problemen door een specialiseerd isolatiebedrijf in te schakelen.

Daarnaast kan het zijn dat het aanbrengen van spouwmuurisolatie extra kosten met zich meebrengt. Voorbeelden hiervan zijn kosten van de inspectie voorafgaand aan de werkzaamheden. Ook voorbereidend werk als het schoonmaken van de spouw en het impregneren van de buitenmuren kan leiden tot bijkomende kosten. Voorkom onverwacht hoge kosten door vooraf een vaste prijs af te spreken.

Navigeer hieronder naar:

kosten spouwmuurisolatie Rijen

Wat kost spouwmuurisolatie

De kosten voor isolatie van de spouwmuur, zijn volledig afhankelijk van het gekozen materiaal. Schuimisolatie isoleert uitstekend, waardoor de kosten iets hoger oplopen. Minerale wol is daarentegen een goedkopere optie. Gemiddeld liggen de kosten voor spouwmuurisolatie bij een rijtjeshuis rond de €750,- tot €1.1.00,-. Hierbij gaat het om een totaal muuroppervlak van 60 m².

 

Woont u in een 2-onder-1-kap woning?

 

Bij een muuroppervlak van 90 m² ligt de totaalprijs rond de €1.500,- tot €1.800,-. Bij een vrijstaande woning, met een muuroppervlak van 140 m², liggen de kosten rond de €2.200,- tot €2.500,-. Maar daar staat ook een hogere besparing tegenover!

Kosten spouwmuurisolatie per m² in 2024

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs 2024* Besparing per jaar**
Appartement 30 m² €500,- tot €650,- €115,-
Rijtjeshuis 60 m² €750,- tot €1.100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1.200,- tot €1.400,- €340,-
2-onder-1-kap 90 m² €1.500,- tot €1.800,- €490,-
Vrijstaand 140 m² €2.200,- tot €2.500,- €590,-

*Dit zijn richtprijzen. Wilt u meer weten over de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan!
**Dit is de gemiddelde besparing per jaar. Hoeveel u bespaart is afhankelijk van vele factoren.

Besparing en terugverdientijd spouwisolatie

De totale terugverdientijd van isolatie is afhankelijk van verschillende factoren: de isolatiewaarde, de buitentemperatuur, de gasprijs en uw gebruikelijke stookgedrag. Gemiddeld ligt de terugverdientijd rond de 4 jaar. Door te kiezen voor materialen met een hoge isolatiewaarde kunt u de terugverdientijd verder verkorten. Met het aanvragen van een isolatiesubsidie bespaart u op de kosten, waardoor de terugverdientijd nog korter is!

Bij een appartement bespaart u tot gemiddeld €115,- per jaar op uw energiekosten, en deze besparing loopt op tot gemiddeld €590,- per jaar bij een vrijstaand huis!
Meer weten over de besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie? Lees dan verder op milieucentraal.nl.

Heb ik een spouwmuur?

Voor spouwmuurisolatie in Rijen is een spouwmuur vereist. Hoe weet u of uw huis een spouw heeft? Controleer hiervoor eerst de bouwtekeningen. Als op de tekeningen een ruimte zit tussen de binnen en buitenmuren, dan heeft uw huis een spouw. Heeft u de bouwtekeningen niet? Ga ervan uit dat huizen gebouwd tussen 1920 en 1980 een ongeïsoleerde spouwmuur hebben. Huizen gebouwd na deze tijd zijn bij de bouw direct geïsoleerd, maar met na-isoleren valt er een extra besparing te behalen.

Weet u het nog niet zeker? Meet de muren dan op! Bij een dikte van 25 centimeter of meer is er zeker een spouw aanwezig.

Na-isoleren spouwmuur

Is uw spouwmuur in het verleden al eens geïsoleerd? Met het na-isoleren van een spouwmuur valt er nog steeds een besparing te behalen! Na-isoleren houdt in dat het isolatiebedrijf in Rijen de oude isolatie aanvult of zelfs helemaal vervangt.

Waarom moet ik mijn spouwmuur na-isoleren? Het kan na verloop van tijd voorkomen dat de oude spouwmuurisolatie is gaan verzakken. Hierdoor heeft uw gevel niet langer de optimale isolatiewaarde. In dat geval vult het isolatiebedrijf de spouw weer aan, zodat deze van onder tot boven goede isolatie heeft.

Daarnaast zijn de isolatiematerialen van tegenwoordig stukken beter dan bijvoorbeeld 30 jaar geleden! Door de spouwisolatie te vervangen zorgt u dus voor een hogere isolatiewaarde en dus een grotere besparing.

Spouwisolatie: welk isolatiemateriaal?

Bij spouwmuurisolatie in Rijen worden vooral veel materialen in vlokkenvorm gebruikt. Dit is klein genoeg om in te spouw te spuiten en is bovendien gemakkelijk te verdelen over de muur. Vooral glas- en rotswol vlokken zijn populair. Minerale wol is bovendien een (relatief) goedkope optie.

Een andere mogelijkheid is isolatieschuim. Dit is vloeibaar en hardt uiteindelijk uit tot een vaste constantie. Isolatieschuim heeft de hoogste isolatiewaarde, maar is ook de duurste keuze. Welk isolatiemateriaal voor u de beste optie is, is dus afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeuren.

U heeft de keuze uit deze materialen:

 • Glaswol: 0.032 – 0.040 W/mK
 • Steenwol: 0.032 – 0.040 W/mK
 • EPS-parels: 0.034 W/mK
 • Pur-schuim: 0.023 W/mK

Bespaar tot wel €590,- per jaar met spouwmuurisolatie in Rijen!

Vergelijk isolatiebedrijven en kies de vakman met het beste aanbod.

Werkwijze spouwmuur isoleren in Rijen

Spouwmuurisolatie is populair, omdat het relatief goedkoop is, een korte terugverdientijd heeft en in één werkdag te plaatsen is. U heeft geen vergunning nodig en de stoffen zijn niet schadelijk, waardoor spouwmuurisolatie gewoon overdag geplaatst wordt.

Hoe wordt spouwmuurisolatie geplaatst?

Als de spouwmuur schoon is, maakt de isolatiespecialist eerst boorgaten in de kruisingen van de voegen. Dit doet hij over de hele gevelmuur. Als het nodig is, dicht hij kieren en naden, zodat de spouwisolatie niet de muur uit loopt. Van onder naar boven vult hij de spouw met isolatie. Na afloop dicht hij alle boorgaten, zodat er niets meer van te zien is.

 

Vloerisolatie Rijen

Zoekt u naar de isolatiemethode waarmee u het wooncomfort in huis maximaal verhoogt, dan is vloerisolatie in Rijen de beste optie! Dankzij de goede isolatie voelt de vloer direct een paar graden warmer aan. En als uw voeten het niet koud hebben, dan heeft u het ook niet koud!

Daarnaast valt er met vloerisolatie nog steeds een mooie besparing te behalen op uw energiekosten. Bij een vrijstaande woning loopt de gemiddelde besparing op tot wel €380,- per jaar! Door het positieve effect op de luchtvochtigheid, verbetert u bovendien het leefklimaat in huis. Ook uw vloer isoleren? Start de gratis offerteaanvraag.

vloerisolatie Rijen

Voordelen vloerisolatie Rijen

 • U bespaart tot wel €380,- per jaar!
 • Met vloerisolatie verbetert de luchtvochtigheidsgraad in huis.
 • Vloerisolatie betekent nooit meer koude voeten!
 • U verhoogt het wooncomfort maximaal.

Navigeer hieronder naar:

Soorten vloerisolatie

Er zijn veel soorten vloerisolatie met stuk voor stuk verschillende eigenschappen. Omdat het meest geschikte isolatiemateriaal per situatie verschillend kan zijn, is het verstandig contact op te nemen met een vakman. Hij geeft u het juiste advies bij het kiezen van isolatiemateriaal voor uw vloer.

Overzicht van de soorten vloerisolatie:

 • Isolatieplaten: De verschillende opties zijn EPS, XPS, PUR en PIR. Deze platen bestaan uit miljoenen cellen die erg goed isoleren. Een goed voorbeeld hiervan is wat veel mensen piepschuim noemen (EPS). De prijzen van isolatieplaten lopen uiteen vanaf €7,- per m² voor PIR isolatieplaten tot €20,- per m² voor XPS isolatieplaten.
 • PUR schuim: Dit schuim is een veelgebruikte vorm van isolatiemateriaal en zorgt voor een goede vocht- en luchtdichte afsluiting van de vloer. PUR schuim gebruiken als isolatie kost tussen de €25,- en €35,- per m².
 • Thermokussens: Dit materiaal bestaat uit meerdere laagjes folie waar lucht tussen zit. Thermokussen stoten water af en zijn daardoor bestand tegen schimmels en rot. Thermokussens kosten gemiddeld tussen de €15,- en € 20,- per m².
 • Glaswol en steenwol: Voor houten vloer. Beide materialen worden al decennia lang gebruikt om huizen te voorzien van isolatie om daarmee onnodig warmteverlies te voorkomen. De materialen zijn verkrijgbaar als platen of als dekens en kosten tussen de €5,- en €15,- per m².

Wat kost vloerisolatie?

De kosten voor vloerisolatie in Rijen zijn heel erg afhankelijk van de gekozen methode en het isolatiemateriaal. Isoleren via de bovenkant is vaak iets goedkoper, maar houd er rekening mee dat er nog kosten voor de afwerking van de vloer bovenop komen! In een tussenwoning met een vloeroppervlak van 50 m² liggen de totale kosten rond de €1.400,- tot €1.600,-.

 

Hoe groter de vloer, des te hoger de kosten.

 

In een 2-onder-1-kapwoning met een vloeroppervlak van 55 m², liggen de kosten rond de €2.000,- tot €2.300,- en voor vloerisolatie in een vrijstaand huis ligt de totaalprijs rond de €2.800,- tot €3.200,-.

Kosten vloerisolatie per m² in 2024

Type woning Vloeroppervlak Gemiddelde prijs 2024*
Appartement 45 m² €1.200,- tot €1.400,-
Tussenwoning 50 m² €1.400,- tot €1.600,-
2-onder-1-kap 55 m² €2.000,- tot €2.300,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.800,- tot €3.200,-

*Let op: dit zijn voorbeelden van prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Vloerisolatie: welke mogelijkheden?

Of u nu een houten vloer of een betonvloer hebt: vloerisolatie is altijd mogelijk. Er zijn bij vloerisolatie in Rijen zoveel verschillende mogelijkheden, dat u gemakkelijk kiest voor een methode die voldoet aan al uw voorkeuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een vloer via de bovenzijde of de onderzijde te isoleren. Welke methode de beste keuze is, is weer afhankelijk van uw vloer. Bij hout heeft isoleren aan de onderkant de voorkeur, terwijl bij een betonnen vloer isoleren vanaf de bovenkant de betere keuze is: hierdoor voelt de vloer aan uw voeten warmer aan.

Als alternatief voor vloerisolatie is er ook kruipruimte isolatie. De kosten liggen iets lager, maar de isolatiewaarde is ook iets minder hoog.

Vloer isoleren: via bovenzijde of onderzijde?

Voor vloerisolatie zijn er twee mogelijkheden: isoleren via de bovenzijde of via de onderzijde. Via de bovenzijde is vaak eenvoudiger, zeker als de kruipruimte niet heel hoog is. Het nadeel hiervan, is dat de vloerisolatie het vloeroppervlak enkele centimeters verhoogt. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar kán wel heel nadelig zijn in bijvoorbeeld de keuken: een hogere vloer betekent een lager werkblad, waardoor uw houding niet langer ergonomisch is.

Via de onderzijde kan op twee manieren: rechtstreeks tegen de onderkant van de vloer, of op de bodem van de kruipruimte.

Houten vloer isoleren

Een houten vloer isoleren kan zowel via de bovenkant als langs de onderkant. Als het even kan, is isoleren via de onderkant de beste optie. Hiermee voorkomt u dat het vloeroppervlak iets verhoogd wordt.

Geschikte materialen zijn glas- en rotswol. Deze minerale wol is namelijk gemakkelijk op maat te snijden en wordt vervolgens zonder moeite in de juiste houding gevouwen. Ideaal voor houten vloeren met een houten draagstructuur! De isolatiespecialist klemt het materiaal tussen de balken onder de vloer.

Vakman gezocht voor vloerisolatie in Rijen? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Betonvloer isoleren

Bouwt u een nieuwbouwhuis met een betonvloer? Dan zijn er verschillende opties om de vloer te isoleren. Zo is het bij de opbouw van de vloer mogelijk om de vloerisolatie onder de vloerverwarming te plaatsen: zo profiteert u van optimale vloerverwarming, omdat u geen warmte verliest aan de kruipruimte.

Als de betonnen vloer al ligt, kunt u deze isoleren met behulp van vloerisolatieplaten. De isolatiespecialist plaatst deze op de vloer, waarna u deze naar wens kunt afwerken met onder andere hout, laminaat of pvc.

kruipruimte isoleren Rijen

Kruipruimte isoleren in Rijen

Als alternatief voor vloerisolatie is er kruipruimte isolatie. Dit gebeurt als er niet voldoende werkruimte is om de vloer vanaf de onderkant te isoleren. De vakman plaatst de kruipruimte isolatie op de bodem. Een bijkomend voordeel, is dat dit de luchtvochtigheidsgraad in huis flink verbetert! Daarnaast is het een stuk goedkoper dan vloerisolatie. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden bij kruipruimte isolatie in Rijen.

Wilt u uw kruipruimte ook isoleren? Vergelijk gratis offertes en vind het isolatiebedrijf met het beste aanbod! Zo bespaart u tot maar liefst 40% op de isolatiekosten!

Navigeer hieronder naar:

Kruipruimte isolatie: welke materialen?

In de kruipruimte is het belangrijk om te kiezen voor materialen die goed bestand zijn tegen water. Isolatiechips en -parels zijn een goede keuze. Ze zijn vochtbestendig, heel licht van gewicht en makkelijk te plaatsen. Bovendien blijven ze op het grondwater drijven, waardoor de goede isolatiewaarde nooit verloren gaat.

Kiest u liever voor een milieuvriendelijk alternatief? Dan zijn schelpen ook een goede. Dit zijn gewone schelpen uit de zee. Ze zijn onkwetsbaar en vereisen geen onderhoud!

U heeft de keuze uit:

 • Isolatiechips
 • Isolatieparels
 • Schelpenisolatie

Benieuwd naar de exacte kosten van kruipruimte isolatie?

Vergelijk gratis offertes en kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod!

Kruipruimte isoleren: kosten en besparing

Veel mensen denken dat een kruipruimte isoleren weinig oplevert. Toch bespaart u hiermee gemiddeld tot €190,- per jaar! De terugverdientijd ligt, dankzij de gunstige isolatieprijzen, rond de 7 tot 10 jaar.

Voor een gemiddelde hoekwoning met een vloeroppervlak van 50 m² liggen de totale kosten rond de €1.000,- tot €1.300,-. Woont u in een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van ongeveer 70 m², dan liggen de totale kosten rond de €1.400,- tot €1.800,-. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten.

Prijzen kruipruimte isolatie in 2024

Type woning Vloeroppervlak Gemiddelde prijs 2024*
Tussenwoning 45 m² €900,- tot €1.200,-
Hoekwoning 50 m² €1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning 70 m² €1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn voorbeelden van prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Video: aanbrengen kruipruimte isolatie

Bekijk deze video om te zien hoe een kruipruimte wordt geïsoleerd.

 

Dakisolatie Rijen

Wilt u optimaal besparen, dan is dakisolatie de beste keuze. Dakisolatie in Rijen bespaart tot wel €600,- per jaar! Hiermee heeft het een korte terugverdientijd van gemiddeld 3 tot 5 jaar. Een ongeïsoleerd dak is namelijk het grootste warmtelek van een huis. Dat komt omdat warmte naar boven stijgt.

Dakisolatie is altijd mogelijk, of u nu een schuin of een plat dak heeft. Kies voor dakisolatie langs de buitenkant voor een grotere besparing of houd de kosten laag en kies voor isolatie via de binnenkant. Verbeter ook uw dakisolatie en start direct met het vergelijken van offertes!
dakisolatie Rijen

Dak isoleren: de voordelen

 • Met dakisolatie behaalt u de grootste besparing op de energiekosten.
 • Kwalitatieve dakisolatie verhoogt de waarde van uw woning.
 • Minder warmteverlies betekent een prettigere temperatuur in huis.
 • U vermindert de CO2 uitstoot en draagt zo bij aan een beter milieu.

Navigeer hieronder naar:

Wat kost dakisolatie?

De kosten van dakisolatie lopen flink uiteen. De totaalprijs is afhankelijk van het gekozen materiaal, uw type dak en de gekozen isolatietechniek. Een schuin dak via de binnenzijde isoleren kost ongeveer €2.000,-. Laat u het dak via de buitenzijde isoleren, dan liggen de kosten eerder rond de €4.000,-. Dit zijn alleen de kosten voor het arbeid en de materialen. Een eventuele vergunningsaanvraag zit hier nog niet bij inbegrepen.

Heeft u een plat dak?

Dakisolatie kost dan gemiddeld €3.500,-. Ook hierbij verschilt de prijs afhankelijk van de gekozen isolatietechniek. Laat u de zoldervloer isoleren, dan liggen de totale kosten ook rond de €3.500,-.

Kosten isolatie dak in 2024

Soort dak/isolatie Gemiddelde kosten 2024* Bijzonderheden
Schuin dak (70 m²) €2.000,- Via de binnenzijde
€4.000,- Via de buitenzijde
Plat dak €3.500,- Voor 70 m²
Zoldervloer €3.500,- Voor 70 m²

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden. Vraag gratis offertes aan voor de exacte kosten.

Dakisolatie: hoe werkt het?

Omdat warmte stijgt, is dakisolatie het grootste warmtelek in een huis. Met goede dakisolatie voorkomt u dit. Alle kieren en naden worden gedicht, waardoor er geen koude lucht meer door het huis trekt. Hierdoor hoeft u minder te stoken voor een aangename binnentemperatuur.

Hoe plaatsen specialisten dakisolatie?

Dit is volledig afhankelijk van de gekozen techniek. Kiest u voor isolatie vanaf de buitenkant? Dan verwijderen de vakmannen eerst de dakpannen. Op de dakconstructie leggen zij de dakisolatieplaten, waarna ze een nieuwe lattenconstructie op de isolatie aanbrengen. Hier leggen ze de dakpannen weer op vast. Houd er rekening mee dat deze techniek ervoor zorgt dat het dak iets hoger komt te liggen, in veel gevallen heeft u daar een vergunning voor nodig.

Bespaar tot 40% op uw dakisolatie in Rijen!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod.

Plat dak isoleren

Heeft u een plat dak? Om een plat dak te isoleren heeft u de keuze uit drie verschillende technieken:

 • Koud-dakconstructie: hierbij plaatst de specialist dakisolatie aan de binnenkant van het dak. In de praktijk wordt dit afgeraden, omdat de kans op scheurvorming te groot is.
 • Warm-dakconstructie: de dakisolatie zit aan de buitenkant van de dakconstructie, onder de dakbedekking.
 • Omgekeerd-dakconstructie: hierbij plaatst u de dakisolatie bovenop de bestaande dakbedekking, en dekt dit af met extra ballast.

Schuin dak isoleren

Bij een schuin dak is isoleren op twee manieren mogelijk: via de binnenkant van het dak en via de buitenkant van het dak. Dakisolatie via de buitenkant van het dak levert de grootste besparing op, maar dit is wel een grote klus. In de praktijk gebeurt dit vooral als mensen hun huis volledig willen renoveren en tegelijkertijd energiezuinig willen maken. De vakman verwijdert de dakbedekking, plaatst dakisolatie, maakt nieuwe dakspanten en plaatst de dakbedekking weer terug.

Makkelijker is dakisolatie vanaf de binnenkant. Via de zolder is de binnenkant van het dak gemakkelijk te bereiken, waardoor er geen steigers of ladders nodig zijn.

Zolderisolatie

Zolderisolatie is op twee manieren mogelijk: via het plafond of via de vloer. Als u op zolder wilt slapen, werken of zelfs sporten, dan is het voor het comfort belangrijk dat het hier ’s winters ook aangenaam warm is. Kies dan voor zolderisolatie! Laat het plafond van de zolder isoleren en voorkom bovendien dat het in de zomer te warm wordt.

Er zijn zelfs isolatieplaten verkrijgbaar die u rechtstreeks tegen het plafond kunt laten aanbrengen. U hoeft deze platen niet verder af te werken.

Dak of zoldervloer isoleren?

Wat is een betere keuze: het dak isoleren of de zoldervloer isoleren? Het antwoord is volledig afhankelijk van de situatie. Stel: u gebruikt uw zolder niet als verblijfsruimte, maar slaat hier enkel uw kerstspullen op. In dat geval is het zonde als de zolder verwarmd zou zijn. Kies voor zoldervloerisolatie en voorkom onnodig warmteverlies.

Is de zolder een slaap- of studeerkamer of komt u hier regelmatig? Dan is het fijn als de zolder behoort tot de geïsoleerde schil. Kies in dat geval voor dakisolatie.

gevelisolatie Rijen

Gevelisolatie Rijen

Gevelisolatie is een grote isolatieklus met grote voordelen. Zo loopt de besparing op tot maar liefst €850,- per jaar, afhankelijk van de afmetingen van uw gevel. Daarnaast verhoogt het de waarde van uw woning, en beschermt gevelisolatie de gevel tegen neerslag en temperatuurwisselingen.

Hoe wordt gevelisolatie in Rijen geplaatst?

U hebt de keuze uit verschillende technieken. Buitengevelisolatie zorgt voor de hoogste besparing, maar is ook de meest kostbare klus. Is dit geen optie, dan is het mogelijk om de binnenkant van de gevel te isoleren. Schakel in ieder geval de hulp van een isolatiespecialist in! Vergelijk gratis offertes zodat u zeker weet dat u niet te veel betaalt!

Voordelen gevelisolatie

 • Gevelisolatie verbetert de uitstraling van uw woning.
 • U bespaar tot maar liefst €850,- per jaar!
 • Met gevelisolatie verhoogt u de waarde van het huis.
 • U verhoogt het wooncomfort doordat het altijd een aangename temperatuur is.

Navigeer hieronder naar:

Wat kost gevelisolatie?

De kosten gevelisolatie lopen bij een hoekwoning op tot gemiddeld €9.450,-. Bij een vrijstaande woning liggen de kosten iets hoger, gemiddeld rond de €16.000,-. Het gaat hierbij om een gemiddelde prijs van €104,- per m². Dat is inclusief materiaal én gevelbekleding. Houd er rekening dat de kosten voor een eventuele vergunning hier nog bovenop komen. Hoeveel deze kost verschilt per gemeente.

 

Gevelisolatie via de binnenmuur is goedkoper. Bij een hoekwoning, met een muuroppervlak van 90 m², liggen de kosten rond de €3.600,- en bij een vrijstaande woning gaat het om een bedrag van €6.400,-. Hierbij gaat het om een gemiddelde prijs van €40,- per m².

 

Kosten gevel isoleren in 2024

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.200,- €3.150,-
Rijtjeshuis 60 m² €2.400,- €6.300,-
Hoekwoning 90 m² €3.600,- €9.450,-
Vrijstaand 160 m² €6.400,- €16.000,-

*Let op: voor muurisolatie via de binnenmuur zijn de gemiddelde kosten €40,- per m². Voor muurisolatie via de buitenmuur zijn de gemiddelde kosten €105,- per m². De kosten zijn inclusief arbeidskosten. Voor exacte kosten vraagt u gratis een offerte aan via het offerteformulier.

muurisolatie Rijen

Muurisolatie Rijen

Muurisolatie is een breed begrip. Hieronder valt onder andere binnen- en buitengevelisolatie én spouwisolatie. Op het dak na is de gevel het grootste warmtelek in huis. Met goede muurisolatie in Rijen dicht u alle naden en kieren, waardoor er geen koude lucht meer naar binnen dringt. Tegelijkertijd houdt het de warme lucht beter binnen.

Voor veel mensen geldt dat spouwisolatie de meest geschikte optie is: goedkoop, in één dag te plaatsen en geen vergunning nodig. Als dit geen optie is kijken zij naar binnen- of buitengevelisolatie.

Wilt u de isolatiewaarde van uw muur ook verhogen? Start de gratis offerteaanvraag en vind betaalbare isolatiebedrijven bij u in de buurt.

Gevelisolatie via de binnenzijde

Gevelisolatie via de binnenzijde is een goedkoop alternatief voor gevelisolatie. U heeft bovendien geen vergunning nodig, waardoor deze extra kosten er ook niet bijkomen. Wel is de besparing bij gevelisolatie via de binnenzijde iets minder. Bij muurisolatie bespaart u gemiddeld €400,- per jaar, terwijl u met buitengevelisolatie tot wel €850,- per jaar bespaart.

Hoe werkt gevelisolatie via de binnenzijde?

De isolatiespecialist brengt het materiaal aan tegen de muur en werkt dit af met een voorzetwand. U kunt deze voorzetwand zelf afwerken door te behangen, schilderen of te stucen. Op milieucentraal.nl leest u meer over gevelisolatie aan de binnenkant.

Gevelisolatie in Rijen? Schakel een isolatiebedrijf in!

Vergelijk de prijzen van isolatiebedrijven en kies de vakman met het beste aanbod.

Gevelisolatie via de buitenzijde

Buitengevelisolatie is een populaire keuze, omdat dit direct de kwaliteit van de buitenmuur verbetert. De buitengevelisolatie beschermt de muur tegen neerslag en grote temperatuurswisselingen, waardoor de levensduur een stuk langer is.

Vakmannen gebruiken over het algemeen XPS-isolatieplaten. Deze zijn van goede kwaliteit en bovendien vochtbestendig. Dit werken ze af met een gevelbekleding naar keuze. Houten gevelbekleding is populair, omdat dit een warme en natuurlijke uitstraling heeft. Liever bekleding die minder onderhoud vereist? Kies dan voor kunststof gevelbekleding. Op milieucentraal.nl leest u meer over buitengevelisolatie.

Spouwmuur isoleren

Tot slot valt ook spouwmuurisolatie onder muurisolatie. Bij spouwisolatie gaat het om het vullen van de spouwmuur. De vakman maakt kleine boorgaten in het voegwerk en vult de spouw evenredig met isolatie in Rijen. Er trekt geen koude lucht meer door de muur, waardoor er geen kou meer vanaf straalt. De gevoelstemperatuur in huis is direct een paar graden hoger!

Spouwisolatie is populair, omdat het geen vergunning vereist en in slechts één dag te plaatsen is: zo heeft u geen last van langdurige isolatiewerken.

isoleren Rijen

Overige isolatie Rijen

Naast deze soorten woningisolatie, zijn er nog meerdere manieren waarop u uw huis kunt isoleren. Denk bijvoorbeeld aan plafondisolatie, om geluidsoverlast te verminderen. Of laat uw garage isoleren voor een warme, comfortabele werkkamer! Op welke manier u uw huis ook isoleert: het zorgt hoe dan ook voor een verhoging van het comfort en van de woningwaarde.

Hieronder leest u meer over verschillende soorten van woningisolatie. Wilt u uw huis ook beter isoleren? Vraag dan snel gratis offertes aan en vind een betaalbaar en ervaren isolatiebedrijf bij u in de buurt.

Navigeer hieronder naar:

Plafondisolatie

Plafond isoleren? Er zijn verschillende redenen waarom plafondisolatie een goed idee is. Allereerst verbetert het de geluidsisolatie in huis. Of u nu last heeft van geluiden van uw bovenburen of dat het uw eigen kinderen zijn die boven op hun kamer spelen, met plafondisolatie beperkt u de geluidsoverlast en kunt u in alle rust tv kijken, een boek lezen of werken.

Hoe brengen de vakmannen plafondisolatie aan?

In de meeste gevallen plaatsen de isolatiespecialisten een verlaagd plafond. Ze vullen de ruimte tussen het originele plafond en het verlaagd plafond op met plafondisolatie.

Isoleren van de garage

Als het gaat om woningisolatie, wordt er niet snel gedacht aan het isoleren van de garage. Toch is de garage isoleren een slimme stap: zo weet u zeker dat uw bezittingen warm en droog staan, waardoor ze langer intact blijven.

Gebruikt u de garage als werkruimte? Dan is een goede isolatie bovendien belangrijk voor het comfort. Een gemiddelde garage bestaat uit enkelsteens muren, dus het is zeker verstandig om de muren van de garage te isoleren. Dit doet u met isolatie tussen de muur en een voorzetwand.

Bodemisolatie

Bodemisolatie houdt in dat u isolatie op de bodem van de kruipruimte plaatst. Dit is een goedkoop alternatief voor vloerisolatie, omdat het plaatsen weinig inspanning vereist.

Hoe plaatst het isolatiebedrijf in Rijen bodemisolatie?

De isolatiespecialisten plaatsen een laag isolatie van ongeveer 30 centimeter, afhankelijk van het materiaal) op de bodem van de kruipruimte. Stijgt het grondwaterpeil? Dan blijft de isolatie drijven. Hierdoor gaat de goede isolatiewaarde niet verloren en verbetert de luchtvochtigheid in huis.

Geluidsisolatie

Er zijn verschillende soorten geluidsoverlast: contactgeluid en luchtgeluid. Voor beide soorten overlast is goede geluidsisolatie in Rijen een oplossing, maar het is belangrijk dat de geluidsisolatie wel is aangepast op de oorzaak van de overlast.

Last van contactgeluid? Dit ontstaat doordat een bron rechtstreeks in contact staat met de vloer of muren. De geluidsisolatie moet een schil vormen: van het plafond tot aan de vloer. Het isolatiebedrijf plaatst de geluidsisolatie dus tegen de muren en het plafond. Dit moet goed gebeuren, omdat de geluidsoverlast bij een verkeerde plaatsing kan verergeren.

Bij problemen door luchtgeluid is het de beste optie om geluidsabsorberende materialen te plaatsen.

isolatiematerialen

Isolatiematerialen

Voor de isolatie in Rijen heeft u de keuze uit verschillende isolatiematerialen. Hieronder hebben we een aantal van de meest voorkomende isolatiematerialen voor u opgesteld.

 • Glaswol: een minerale wol, geproduceerd van glasvezels en zand. Dit kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².
 • Isolatieplaten: dunne platen met een hoge isolatiewaarde, gemaakt van onder andere pur en pir. De kosten liggen rond de €25,- per m².
 • Hennep isolatie: hennepvezels hebben een vochtregulerende functie, waardoor het leefklimaat verbetert. De prijs ligt rond de €15,- tot €20,- per m².
 • Métisse isolatie: bestaat volledig uit gerecyclede katoenvezels. Een milieubewuste keuze. Dit kost ongeveer €8,- tot €10,- per m².
 • Schapenwol: natuurlijk materiaal dat de lucht in huis zuivert. De kosten liggen rond de €21,- per m².
 • Schelpenisolatie: kleine schelpen, gebruikt voor de isolatie van kruipruimtes. Kost gemiddeld €25,- tot €35,- per m².
 • Steenwolisolatie: minerale wol, gemaakt van gesteente. Biedt een uitstekende warmte- en geluidsisolatie. De kosten liggen rond de €15,- tot €20,- per m².

Recent aangevraagde isolatie offertes

Spouwmuur isoleren - Eindhoven
Geluidsisolatie in plafond - Tilburg
Kruipruimte isoleren met EPS-parels - Breda
Houten vloer isoleren - Den Bosch
Plat dak isoleren - Helmond
Zolderisolatie + afwerking - Roosendaal
Binnenmuur isoleren en afwerken - Oss
Binnenkant hellend dak isoleren - Oosterhout
Spouwmuurisolatie met EPS - Bergen op Zoom
Isoleren van de garage - Veldhoven

Voordelen inschakelen isolatiebedrijf Rijen

Schakel een isolatiebedrijf uit Rijen in, zodat u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit! Met de inzet van isolatiespecialisten weet u bovendien zeker dat u maximaal bespaart op de energierekening. U profiteert ook van een verlaagd btw-tarief, op zowel materiaal als arbeidskosten!

De grootste voordelen van een isolatiebedrijf in Rijen:

 • U bent verzekerd van een optimale isolatie.
 • U bespaart maximaal op uw energierekening.
 • De isolatie in Rijen is correct geplaatst waardoor er geen vochtproblemen ontstaan.
 • Met de hulp van een isolatiebedrijf profiteert u van een verlaagd btw-tarief.

isolatiebedrijf Rijen

Besparen op isolatie? Vergelijk gratis offertes!

Met een goede woningisolatie bespaart u op uw energierekening. Maar wist u dat u ook kunt besparen op het plaatsen van isolatie? Met het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de totale kosten! Dat wilt u toch ook?

 

Start gratis offerteaanvraag!

 

Vergelijk gratis offertes en vind een betaalbaar en ervaren isolatiebedrijf bij u in de buurt. Met de hulp van isolatiespecialisten bent u verzekerd van een optimale isolatie en de hoogste besparing. Bovendien hoeft u zelf geen materialen aan te schaffen en profiteert u van een verlaagd btw-tarief.

Handige externe websites

 • RVO.nl: Lees wat jouw mogelijkheden zijn voor subsidies voor duurzame energie en energiebesparing.
 • RVO.nl: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)
 • Energiesubsidiewijzer.nl: Check voor welke plaatselijke subsidies u in aanmerking komt.
 • Belastingdienst.nl: Lees meer over het verlaagde btw-tarief van 9%.
 • VENIN.nl: Branchevereniging voor isolatiebedrijven.
 • KOMO.nl: Een keurmerk om hoge kwaliteit isolatiemateriaal te waarborgen.
 • Milieucentraal.nl: Doe de isolatiecheck. Is mijn huis goed of slecht geïsoleerd?