Isolatie Twello

Door uw woning in Twello van goede isolatie te voorzien, doet u zowel uw energierekening als het milieu een plezier. Woningisolatie laat u door een professioneel isolatiebedrijf uitvoeren. Zo zorgt u met een gevelisolatie voor het beperken van de geluidsoverlast van buitenaf. Met vloerisolatie of isoleren van de kruipruimte bestrijdt u optrekkend vocht. Door dakisolatie of zolderisolatie beperkt u niet alleen het warmteverlies, maar zorgt u ook voor een goede bestrijding van daklekkage.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de soorten isolatie, wat de kosten zijn en uit welke materiaalsoorten u kiest. Wilt u graag exacte informatie over de kosten en mogelijkheden van een isolatiebedrijf? Vraag dan offertes aan via het offerteformulier.

Isolatiebedrijf Twello

Vraag gratis offertes aan

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
Voordelen isolatiebedrijf Twello

De werkwijze die we hanteren, heeft diverse voordelen. U vraagt namelijk gratis en vrijblijvend offertes aan. Vervolgens nemen verschillende isolatiebedrijven (maximaal 5) contact met u op. Zo vergelijkt u de prijsopgaven onderling op prijs en aanbod. Op deze manier vindt u niet alleen een isolatiebedrijf uit Twello, maar bespaart u ook nog eens op de kosten! Wat zijn de voordelen?

 • Gratis en vrijblijvend
 • Vergelijk 5 bedrijven onderling
 • Bespaar tot wel 35%

Waarom isoleren?

De isolatie van uw woning in Twello brengt een aantal voordelen met zich mee. In een goed geïsoleerd huis heeft warmte geen kans om te ontsnappen en werkt de verwarming minder hard. U bespaart tot wel 30% op de energiekosten. Isolatie is vaak een behoorlijke investering, maar u krijgt er genoeg voor terug. Het wooncomfort wordt namelijk verhoogd en met een snelle terugverdientijd heeft u de kosten er al binnen 3 tot 7 jaar uit.

Het aanbrengen van isolatie is een snelle klus die vaak binnen 1 dag is gebeurd. Tot slot is isolatie milieuvriendelijk, krijgt uw pand een groen energielabel, wat betekent dat uw huis zuinig is. Dit alles zorgt voor een waardestijging van uw huis. De voordelen op een rijtje:

 • Besparing op de kosten
 • Verhoogd wooncomfort
 • Klus is snel geklaard
 • Milieuvriendelijk en zuinig
 • Waardestijging

Isolatie expert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio.

Bespaar tot 35%
op de kosten!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 35% op de kosten voor installatie, reparatie en onderhoud!

Ervaren specialisten voor isolatie!

Wij werken alleen samen met isolatiespecialisten met jarenlange ervaring in het vak!

Navigeer snel naar:

Spouwmuurisolatie Twello

Bij spouwmuurisolatie wordt de open ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur voorzien van isolatie. Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw werden panden structureel voorzien van een dergelijke spouwmuur. De spouwmuurisolatie bestond in die periode echter alleen uit het toevoegen van deze holle ruimte, zonder deze op te vullen. Heeft u last van condens of andere vochtproblemen op de muren? Dan is dit vaak te wijten aan geen of slechte spouwmuurisolatie. De enige vocht bestrijdende methode is het isoleren van de tussenruimtes. Dergelijke na-isolatie doet tevens de pandwaarde stijgen. Door een offerte aan te vragen via het offerteformulier, bespaart u tot wel 35% op de kosten van isolatie.


spouwmuurisolatie Twello

Voordelen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen aan spouwmuurisolatie verbonden. Door de spouw te laten isoleren door een isolatiebedrijf uit Twello, houdt u in koude perioden veel warmte vast, terwijl in de zomer de koelte binnenshuis bewaard blijft. Beide methoden voor isoleren dragen bij aan energiebesparing.

Zo bespaart u met een spouwmuurisolatie jaarlijks tot 8 kuub gas per vierkante meter oppervlak. De kosten voor isolatie zijn de laatste tijd zeer aantrekkelijk, omdat er voor huiseigenaren een subsidie beschikbaar is als er 2 of meer energiezuinige maatregelen toegepast worden.

spouwmuur isoleren Twello

Van welk bouwjaar is uw woning?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw huis in Twello, is het aan te raden te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Vraag voor de zekerheid altijd een professioneel isolatiebedrijf om advies. Is uw woning van voor 1920, dan is de kans klein dat er isolatie aanwezig is. Echter hebben deze huizen vaak ook geen spouwmuur. Kies eventueel voor gevelisolatie aan de buiten- of binnenwand. Komt uw huis uit de periode tussen 1920 tot 1975? Dan beschikt deze vaak over een spouwmuur, zonder dat deze van isolatie is voorzien. Spouwmuurisolatie is dan een rendabele optie. Woning uit de periode van 1975 tot 1989? Dan is deze vaak wel van gevelisolatie voorzien, maar van lage kwaliteit. Woont u in een huis dat na 1989 is gebouwd, dan is het niet nodig om nieuwe isolatie aan te brengen.

Hoe werkt spouwisolatie?

Bekijk de ervaringen met het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Na-isoleren spouwmuur

Eén van de mogelijke oplossingen van woningisolatie in Twello, is het isoleren van de spouwmuur. Woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd hebben over het algemeen een spouwmuur waar geen isolatie tussen zit. Woningen die na deze periode zijn gebouwd hebben over het algemeen wel een spouwmuurisolatie.

Wilt u zeker weten dat er een spouw tussen de muren zit? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer deze afstand meer dan 24 centimeter bedraagt, dan zit er een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. Als deze niet over isolatie beschikt, is het aan te raden dit te laten doen door een isolatiebedrijf uit Twello.

Spouwmuurisolatie prijzen

De kosten voor spouwmuurisolatie hangen af van een aantal factoren, namelijk het type woning en de materiaalsoort. De prijzen zijn anders opgebouwd dan andere vormen van woningisolatie. Dit komt omdat er voor het uitvoeren van een spouwmuurisolatie relatief weinig materiaal nodig is. Zoals u in onderstaande tabel ziet, liggen de isolatieprijzen vrij ver uit elkaar: van €540,- voor het isoleren van een appartement met glaswol tot €4.480,- voor de na-isolatie van de spouwmuren van een vrijstaand pand met PUR. De kosten zijn incl. arbeidskosten en btw.

Besparing en terugverdientijd

Wat u precies bespaart en wat de terugverdientijd van spouwmuurisolatie is, hangt af van een aantal factoren. Het is afhankelijk van uw stookgedrag, uw woning en welk type isolatie.

Als u in een hoekwoning de spouwmuur laat isoleren en u zo’n €1.650,- uitgeeft, bespaart u gemiddeld 800m³ per jaar, wat neerkomt op zo’n €525,-. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt dus tussen de 3 en 4 jaar.

Prijstabel spouwmuur isoleren

Type-woningBuitenmuurEPS ParelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€690,-€540,-€840,-
Rijtjeshuis60 m²€1.380,-€1.080,-€1.680,-
Hoekwoning90 m²€2.070,-€1.620,-€2.520,-
2 onder 1 kap100 m²€2.300,-€1.800,-€2.800,-
Vrijstaand160 m²€3.680,-€2.880,-€4.480,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Uw woning in Twello laten isoleren door spouwmuurisolatie?

Schakel een isolatiebedrijf in door offertes via het offerteformulier aan te vragen.

Vloerisolatie Twello

De tweede mogelijkheid van woningisolatie is vloerisolatie. Veel huishoudens en bedrijven in Twello profiteren hier al van. Het grootste voordeel van vloerisolatie is het bestrijden van optrekkende kou en vocht. Met name in woningen die over een kruipruimte beschikken, bestaat de mogelijkheid dat u hier last van heeft. Vloerisolatie, in de vorm van het isoleren van de kruipruimte, brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo is vloerisolatie van groot belang voor een gezond en aangenaam leefklimaat. Daarbij zorgt vloerisolatie ook voor het voorkomen van ongedierte zoals zilvervisjes. Wilt u ook de vloer laten isoleren? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier.


vloerisolatie

Houten vloer isoleren

Wilt u ervoor zorgen dat uw vloerisolatie optimaal wordt uitgevoerd, dan kiest u natuurlijk voor het beste isolatiemateriaal. Voor houten vloeren zijn er verschillende isolatiematerialen geschikt, denk bijvoorbeeld aan thermoskussens of minerale wolplaten. Thermoskussens bestaan uit een soort reflecterend folie, met daartussen luchtkamers. Het voordeel van deze isolatievorm is de eenvoudige plaatsing en het hoge rendement. De kosten zijn ongeveer €14,- per vierkante meter. Minerale wolplaten zonder dampremmende laag kosten ongeveer €12,- per vierkante meter. De isolatiewaarde van de isolatieplaten is daarbij lager dan die van de thermoskussens.


betonvloer isoleren in Twello

Betonvloer isoleren

Een betonvloer voelt vaak koud aan. Het is dan aan te raden om betonvloerisolatie aan te brengen. Zo krijgt u meer wooncomfort en gaat er geen onnodige warmte via de kruipruimte verloren. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het isoleren van de betonvloer, namelijk via de onderkant of langs de bovenzijde. Via de kruipruimte is de meest snelle manier omdat er geen breekwerk nodig is. Echter kan dit alleen als uw huis een kruipruimte heeft. Langs de bovenzijde is een ingrijpende klus, omdat de complete vloer eruit moet. Bovendien moet op de isolatie een nieuwe vloerafwerking komen.

Kruipruimte isoleren

Op het moment dat u weinig budget heeft om de boven- of ondervloer te isoleren, dan is er ook de mogelijkheid tot de na-isolatie van de kruipruimte. De isolatie van kruipruimtes wordt soms ook met de term vloerisolatie aangeduid, maar in principe gaat het hier om een bodemisolatie.

Het grote voordeel van het uitvoeren van een het isoleren van de kruipruimte, is dat u hiermee de mate van optrekkend vocht uit de kruipkelder beperkt. In de meeste kruipruimtes stijgt de temperatuur niet boven de 12 graden Celsius, maar dankzij de isolatie blokkeert u deze kou.

Aanbrengen van kruipruimte isolatie

Hoe wordt kruipruimte isolatie met isolatiechips aangebracht?

Verschillende isolatiematerialen

Voor vloerisolatie heeft u de keuze uit verschillende materialen. Een isolatiespecialist uit Twello geeft u een persoonlijk en professioneel advies, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Het materiaal is afhankelijk van de gekozen methode. Kiest u voor isolatie van de kruipruimte, houd dan rekening met het feit dat de materialen goed bestand moeten zijn tegen vocht. Voor bodemisolatie is eps daarom erg geschikt, net als schelpen of isolatiechips. Isoleert u de onderzijde van de vloer, kies dan voor rotswol or spuitisolatie. Beide zijn erg geschikt omdat alle kieren en naden opgevuld worden. Voor isolatie van bovenaf is het juist belangrijk te kiezen voor drukvaste en dunne isolatieplaten. Hiervoor wordt PIR vaak ingezet.

Vloerisolatie prijzen

De prijzen van vloerisolatie worden door een aantal factoren beïnvloed. De prijs is afhankelijk van wat voor soort isolatie u kiest, de grootte van uw woning en welk materiaal er gebruikt wordt. Ook speelt de specialist die u kiest een rol. Elk isolatiebedrijf hanteert namelijk andere tarieven.

Voor de vloerisolatie van een tussenwoning betaalt u gemiddeld €1.500,-. Woont u in een vrijstaande woning, dan moet u al snel rekening houden met bedragen rond de €3.000,-. De gemiddelde prijs per m² voor vloerisolatie ligt rond de €30,-. Kijk naar onderstaande tabel voor meer informatie over de prijzen.

Prijstabel vloer isoleren

Soort woningVloeropp.Boven langsOnder langsKruipruimte
Appartement60 m²€1.200,-€1.380,-n.v.t
Tussenwoning70 m²€1.400,-€1.610,-€1.050,-
Hoekwoning75 m²€1.500,-€1.725,-€1.125,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€2.300,-€1.500,-
Vrijstaand140 m²€2.800,-€3.220,-€2.100,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m². Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m². De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m² is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

De vloer laten isoleren door een isolatiebedrijf uit Twello?

Laat dit via de kruipruimte doen en zorg voor een warme vloer in uw huis.

Gevelisolatie Twello

Door het isoleren van uw gevel laat u echter de isolatiewaarde van het pand sterk stijgen. Bovendien draagt een gedegen gevelisolatie bij aan het beperken van geluidsoverlast van buitenaf, en wordt tijdens de zomermaanden de zon geweerd.

Een ander voordeel van het isoleren van uw gevel in Twello, is de verbetering van het vooraanzicht van uw woning of bedrijfspand, wat de verkoopwaarde ten goede komt. Of het voor u voordelig is om te kiezen voor gevelisolatie is afhankelijk van het bouwjaar van uw pand en de destijds gekozen isolatiemethode.

gevelisolatie Twello

Muurisolatie

Muurisolatie voorkomt dat er veel warmte in huis verloren gaat. Zo verbetert niet alleen het wooncomfort, maar daalt ook het energieverbruik. Er zijn 3 mogelijkheden om voor muurisolatie. Dit zijn spouwmuurisolatie, muurisolatie via de buitenzijde en isolatie van de buitenmuur langs binnen. Spouwmuurisolatie is alleen mogelijk als uw huis een spouw heeft. Anders is muurisolatie van de buitenmuur een goed alternatief. Zo brengt een isolatiebedrijf een dikke laag isolatie aan, zonder dat er binnen ruimte verloren gaat. Bovendien geeft u met muurisolatie de gevel gelijk een ander uiterlijk. Langs binnen isoleren is ook een optie, alleen verliest u dan wel binnenruimte. De opties zijn een het plaatsen van een voorzetwand, isolatieplaten of isolatieschuim.


spouwmuur isoleren

Spouwmuur isoleren

Het isoleren van de spouwmuur is de laatste jaren in populariteit toegenomen. Het is namelijk een slimme investering die u binnen enkele jaren hebt terugverdiend, omdat de energieprijzen stijgen. Handig is om na te gaan wanneer uw huis gebouwd is.

Het bouwjaar heeft namelijk invloed op het feit of spouwmuurisolatie toegepast kan worden. Daarnaast zitten er een aantal voorwaarden aan. Zo moet de buitenmuur in goede staat zijn en is het belangrijk dat de gevel niet met een dampremmende laag is afgewerkt.

Gevelisolatie via binnenzijde

Als het geen optie is om de gevel via buiten te isoleren, dan is de enige optie via de binnenzijde. Belangrijk is dat de kamers leeggehaald zijn en schakelmateriaal en radiatoren worden verwijderd. Bovendien is het van belang de gevel niet vochtig en beschadigd mag zijn. Ook moet er een goed binnenklimaat zijn en is het noodzakelijk om een dampscherm te plaatsen. Er zijn 2 mogelijkheden voor isolatie via de binnenzijde. Dit zijn het plaatsen van voorzetwanden of cellenbeton blokken of isolatiepanelen.

Gevelisolatie via buitenzijde

Wanneer u kiest voor isolatie via de buitenzijde, omdat spouwmuurisolatie niet mogelijk is, wint u eigenlijk dubbel. Enerzijds bespaart u op de energiefactuur en anderzijds krijgt uw woning een nieuw uiterlijk. Er zijn diverse methoden voor het isoleren van de buitenzijde. De meest gebruikte manier is om XPS-platen tegen de buitenmuur te plaatsen en vervolgens af te werken met crepi, steenstrips of houten of metalen gevelbekleding. XPS heeft een goede isolatiewaarde en is bestand tegen vocht.


geluidsisolatie Twello

Geluidsisolatie

Voor de geluidwering van gevels geldt een minimumwaarde van 20 decibel. Dit geldt zowel voor woningen aan een doorgaande weg als panden die vlakbij een industriegebied gelegen zijn. De exacte eisen aan de geluidsisolatie staan in de NEN 5077 regels. Dit betekent dat elk pand dat gebouwd wordt aan deze regels dient te voldoen. Bij oudere woningen is de standaard geluidswering lager dan deze eis. Het toepassen van een gevelisolatie verbetert de geluidswering en draagt bij aan het verhogen van het wooncomfort. Voor de beste geluidsisolatie raadt men het gebruik van rotswol aan, maar ook de andere isolatiematerialen, zoals EPS, schapenwol of PIR verhogen de geluidswering. Wilt u ook de geluidsoverlast tegengaan met behulp van geluidsisolatie? Plaats dan dunne isolatieplaten voor het allerbeste resultaat.

Contact geluid isoleren

Aanvullende voordelen

Bijkomende voordelen van gevelisolering, zijn naast het verminderde warmteverlies tijdens de wintermaanden, het weren van overtollig zonlicht tijdens de zomer. Doordat veel isolatiemateriaal een zonwerende functie hebben zal de temperatuur binnenshuis in de zomermaanden heerlijk koel blijven. In de winter werkt het andersom de warmte blijft langer in huis. Daarnaast helpt de isolatie van uw gevel tegen geluidsoverlast van buitenaf. Door de extra laag zullen deze geluiden met wel 50% gedempt worden. Dit merkt u meteen, vooral indien er geregeld verkeer voor uw huis langskomt. Uw woongenot gaat er direct stukken op vooruit. Geniet dus door de isolatie van een heerlijke rust in uw woning. Wij helpen u graag uw gevel te verbeteren, en garanderen een snelle en vakkundige hulp van onze specialisten uit Twello. Vul vandaag nog het offerteformulier in.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Een vliesgevel is een gevel die geen dragende functie heeft, en daarmee voornamelijk als decoratief doel dient. Daarnaast beschermt de vliesgevel de onderliggende muur tegen de weersinvloeden. Het isoleren van de vliesgevel in Twello zorgt ervoor dat de isolatiewaarde van een gebouw nog meer verbetert. Een dergelijke isolatie wordt met diverse materiaalsoorten uitgevoerd. Al is het aan te raden dit met rotswol of glaswol te doen. Deze materialen zijn eenvoudig te plaatsen en brengen diverse voordelen met zich mee. Een alternatief voor een gevelisolatie is het aanbrengen van stucwerk voor een betere bescherming van de muren.

Gevelisolatie prijzen

Om de warmte in uw huis in Twello te houden is gevelisolatie de beste, en tevens duurste oplossing. De kosten voor gevelisolatie lopen zeer uiteen en zijn voornamelijk afhankelijk van de soort gevelisolatie en in wat voor pand u woont. U woont bijvoorbeeld in een hoekhuis en wilt effectieve isolatie. Kies dan voor binnenmuurisolatie. Zo dalen de stookkosten en blijft het aanzicht van het huis hetzelfde. Een dergelijke isolatie van de binnenmuur kost u zo’n €3.600,-. Stel dat u een vrijstaand huis heeft waar u wilt besparen op de stookkosten. Dan is buitenmuurisolatie de juiste keuze. Dit gaat u gemiddeld €18.000,- kosten. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde kosten.

Prijstabel gevelisolatie

Type-woningGeveloppervlakBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€1.200,-€3.150,-
Rijtjeshuis60 m²€2.400,-€6.300,-
Hoekwoning90 m²€3.600,-€9.450,-
2 onder 1 kap100 m²€4.000,-€10.500,-
Vrijstaand160 m²€6.400,-€16.000,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €40,- per m2 en de buitenmuurisolatie: €105,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Dakisolatie Twello

Door dakisolatie is het mogelijk het warmteverlies te beperken met 50%. Dit komt omdat warme lucht opstijgt, waardoor een slechte dakisolatie weinig goeds doet voor uw energierekening. Wanneer u onderzoek doet naar de verschillende vormen van dakisolatie, komt u vaak verschillende waarden tegen voor de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal of de woning.

De meest voorkomende waarde is de R(c)-waarde. Deze geeft de mate van isolatie van het materiaal aan. Voor goede dakisolatie moet u hierbij kiezen voor een Rd-waarde van minimaal 1.3. Een tweede waarde is de K-waarde. Deze doelt op het algemene warmteverlies in de woning in Twello. Deze peilwaarde moet dan ook zo laag mogelijk gehouden worden, zodat u een groen energielabel ontvangt van de energiemaatschappij.

dakisolatie in Twello

Verschillende dakisolatiematerialen

Welk materiaal geschikt is voor dakisolatie, is afhankelijk van het soort dak dat u wilt laten isoleren. Voor hellende daken zijn de mogelijkheden eindeloos. Afhankelijk van de extra toepassingen zoals vochtwering of bijvoorbeeld een geluidswerende functie, is het beter om voor verschillende materialen te kiezen.

Wanneer u van plan bent een plat dak te isoleren, dan heeft u echter beperkte keus. U kiest bijvoorbeeld voor isolatieplaten van hardschuim of van steenwol. Beide materialen behouden hun vorm, en worden daarom aan de onderzijde van platte daken bevestigd. Wilt u graag uw dak laten isoleren door een isolatiebedrijf uit Twello, maar heeft u advies nodig omtrent het isolatiemateriaal? Neem vrijblijvend contact op via het offerteformulier.


platdakisolatie in Twello

Platdakisolatie

Hoewel de meeste woningen in Twello een hellend dak hebben, zijn veel schuren en garages voorzien van een plat dak. Er bestaan 3 technieken voor het isoleren van platte daken, namelijk aan de bovenzijde, aan de onderzijde of omgekeerde platdakisolatie.

De eerste en meest goedkope techniek is de platdakisolatie aan de onderzijde. Dit betekent dat u tegen de huidige constructie een laagje isolatie laat plaatsen door een isolatiebedrijf uit Twello. Bij de tweede techniek wordt er een isolatielaag aangebracht bovenop de dakconstructie. De isolatiewaarde ligt hoger en er is minder kans op lekkages. Over de platdakisolatie wordt nog dakbedekking geplaatst, zoals EPDM of bitumen. De laatste methode houdt in dat de isolatieplaten over de dakconstructie en de dakbedekking heen ligt. Dit houdt in dat u er eenvoudig een dakterras of daktuin van maakt.

Zolderisolatie

Zolderisolatie is ook een optie voor woningisolatie. Bij zolderisolatie is de mogelijkheid zoldervloerisolatie of het isoleren van het dak. De meeste mensen kiezen voor zoldervloerisolatie, omdat dit een minder ingrijpende klus is. Zolderisolatie is mogelijk met een houten draagstructuur of met een massieve draagstructuur. Zoldervloerisolatie heeft als gevolg dat opstijgende warmte niet verloren gaat. Gebruikt u een deel van de zolder als leefruimte? Dan laat u ook het beste het dak isoleren. Bij het isoleren van het dak zijn er 2 opties, namelijk dakisolatie via de binnenkant of via de buitenkant.

Dak of zoldervloer isoleren?

Voor veel mensen een dilemma bij een ongebruikte zolder: laat ik het dak of de zoldervloer isoleren. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van wat uw plannen zijn met de zolderruimte.

Wanneer de zolder niet verwarmd hoeft te worden, is het genoeg om de zoldervloer te isoleren. Wilt u echter de zolder inrichten en er een aangename leef- of werkruimte van maken? Dan kunt u enkel het dak isoleren. Toch is de beste oplossing om zowel het dak als de vloer te laten isoleren.

Plafondisolatie

Door plafondisolatie voorkomt u onnodig warmteverlies. Warme lucht stijgt op, hierdoor gaat er bij een niet geïsoleerd plafond veel warmte verloren. Plafondisolatie wordt vaak gedaan om te besparen op de kosten. Echter dient plafondisolatie ook voor thermische en akoestische isolatie. Er zijn verschillende manieren mogelijk bij plafondisolatie. Afhankelijk van uw wensen, kijkt u waar u het plafond wilt isoleren. Dit is namelijk ook bepalend voor het materiaal dat u kiest en de dikte van de isolatie.

Bij een garage isoleren of zolder isoleren wordt er vaak voor panelen gekozen die vastgelijmd worden. Wilt u echter de plafonds in de woonkamer of slaapkamer isoleren? Dan is de klus een stuk groter, omdat de afwerking belangrijk is. In veel gevallen wordt het plafond dan verlaagd, waar isolatie in de tussenruimte wordt geplaatst.

Dakisolatie prijzen

De gemiddelde prijzen voor een dakisolatie, zowel voor een hellend- als platdakisolatie, zijn afhankelijk van bepaalde factoren. De gemiddelde prijs per m² ligt tussen de €35,- en 95,- en is met name afhankelijk van de gekozen isolatietechniek. Bijkomende factoren zijn het gekozen materiaal en de mate waarin u zelf een deel van de klus afhandelt.

Hoeveel bespaart u met dakisolatie? Dat is afhankelijk van de mate van het geïsoleerde dak, de investering in de dakisolatie en de gasprijs. Wanneer u in een rijtjeshuis woont met een geïsoleerd schuin dak van 60 m² met een gasprijs van €0,65 per m³, en de investering van de isolatie ligt rond de €2.100,- waarbij de besparing 7 m³ per m² is, bespaart u €273,-. Als u dit bedrag deelt door de investering, ziet u dat u na 7 tot 8 jaar de dakisolatie heeft terugverdiend.

Prijstabel dakisolatie

Soort dak + m²Plaatsing isolatieGemid. prijs per m²Totaalprijs
Hellend (60m²)Binnenlangs€35,-€2.100,-
Hellend (60m²)Buitenlangs€50,-€3.000,-
Plat (15m²)Binnenlangs€35,-€495,-
Plat (15m²)Buitenlangs€95,-€1.425,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m².

Wilt u uw dak laten isoleren voor behoud van warmte in huis?

Vraag offertes aan en vraag naar de mogelijkheden en kosten voor dakisolatie!

Isoleren van de garage

Bij veel mensen is de garage een koude en vochtige ruimte waar spullen opgeslagen worden. Een garage isoleren zorgt voor een aangename ruimte, waar u rustig klust en kostbare spullen of levensmiddelen opslaat.

Er zijn verschillende manieren om de garage in Twello te isoleren, bijvoorbeeld door de wanden, vloer of het plafond te isoleren.

Wanden en plafond zijn zowel via buiten als binnen te isoleren. De vloer kan vaak alleen door een isolatielaag op de huidige vloer te plaatsen en er een nieuwe vloer overheen te leggen.

Isolatie subsidie 2018/2019

 • Subsidie VVE-woningen: wanneer u als VVE energiebesparende maatregelen treft voor uw gebouw of appartementen, dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Let op: deze regeling geldt tot 31 december 2018. Kijk voor meer informatie op de website van het RVO.
 • Btw-korting: dit houdt in dat u in plaats van de gebruikelijke 21%, slechts 6% belasting betaalt. Dit heeft betrekking op het aanbrengen van isolatie aan vloeren, muren en daken van woningen die ouder zijn dan 2 jaar.
 • Plaatselijke subsidies: welke u kunt aanvragen bij uw provincie of gemeente. Deze subsidiepotjes verschillen sterk per regio. Daarom is het verstandig te controleren waar u recht op hebt via de website van de Energiewijzer.

Hoeveel kunt u besparen met isolatie?

Hoeveel u met isolatie bespaart, is afhankelijk van de soort isolatie, welk materiaal u kiest en wat de dikte van het isolatiemateriaal is. Als u in een eengezinswoning in Twello woont zonder isolatie, verliest u veel warmte door het dak, de vloer en de gevel. U verbruikt dan zo’n 3.300 m³ voor gasverwarming. Een vergelijkbaar huis dat wel goed geïsoleerd is, heeft zo’n 600 m³ nodig voor verwarming. Dit scheelt dus enorm op de energierekening, namelijk zo’n €1.700,-. Isolatie zorgt dus niet alleen voor een lagere rekening, maar ook voor een beter klimaat. Voor meer informatie over wat u bespaart met isolatie, kijkt u op de website van Milieu Centraal.

Isolatiematerialen

PIR-isolatie

pir isolatie

Bent u op zoek naar een materiaalsoort dat een zeer hoge isolatiewaarde heeft, maar weinig ruimte inneemt in uw woning te Twello? Overweeg dan om isolatieplaten van PIR aan te schaffen. PIR is de afkorting van polyisocyanuraat, een kunststof die de verbeterde variant is van PUR. Het voordeel van PIR is dat het zeer stevig is, hierdoor wordt er zowel een dak- als vloerisolatie uitgevoerd.

Isolatieplaten

isolatieplaten

Hebt u geen zin om een isolatiebedrijf uit Twello in te schakelen voor het installeren van de isolatie, en wilt u de klus zelf uitvoeren? Dan gebruikt u het beste hardschuim isolatieplaten. Deze zijn gemakkelijk zelf te plaatsen voor zowel een dakisolatie als een gevelisolatie. De platen hebben bovendien als voordeel dat ze direct beloopbaar zijn als u ze bijvoorbeeld in de zoldervloer plaatst.

EPS-isolatie

eps isolatie Twello

Een relatief dure vorm van isolatie met een hoge isolatiewaarde, is EPS. Deze afkorting staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als piepschuim. Hoewel de kosten voor EPS vrij hoog zijn, zorgt het voor een hoge isolerende waarde. Hierdoor heeft u de investering binnen afzienbare tijd terugverdiend. Andere voordelen van EPS zijn de hoge dichtheid en de uitstekende mate van vochtwering.

Steenwol

steenwol

Steenwol, ook wel rotswol genoemd, is een natuurlijke vorm van isolatie dat wordt gebruikt bij het isoleren van gevels, daken en vloeren. Steenwol bestaat uit gesmolten en tot draden gesponnen basalt, wat gecombineerd is met een bindmiddel. Voordelen zijn, naast de warmte-isolatie, ook een goede geluidsisolatie, een hoge duurzaamheid en een lange levensduur. U profiteert dan ook direct van een verhoogd wooncomfort bij uw pand in Twello. Wilt u meer over steenwol weten? Bekijk dan wikipedia.

Glaswol

glaswol Twello

Eén van de meest populaire producten op het gebied van isolatie is glaswol. Glaswol wordt toegepast bij het isoleren van de hele woning in Twello, heeft gemiddelde 0 en bezit bovendien vele extra voordelige eigenschappen. Zo is het onder andere brandwerend en geluidsisolerend. Een nadeel van het isolatiemateriaal is dat het weinig vocht weert. Plaats daarom altijd een extra vochtwerende laag, in de vorm van een dampscherm, onder de glaswol voor een optimaal resultaat.

PUR-isolatie

pur

PUR is al lange tijd op de markt en staat voor polyurethaan, een kunststof die op verschillende manieren verwerkt wordt tot isolatie. Zo is PUR in vaste variant zeer geschikt als basis voor isolatieplaten waarmee een dak-, gevel- of vloerisolatie wordt uitgevoerd. In vloeibare vorm is PUR een uitstekend middel voor een spouwmuurisolatie. De medewerkers van een isolatiebedrijf uit Twello voeren de klus graag voor u uit. Op wikipedia vindt nog meer informatie over PUR.

Schelpen isolatie

schelpenisolatie

Door uw kruipruimte te isoleren profiteert u van een energiezuinigere woning, maar tevens van een beter leefklimaat, omdat er een stabielere luchtvochtigheid is. Wilt u graag bijdragen aan een beter milieu en aan een beperking van het gebruik van fossiele brandstoffen? Gebruik dan een duurzaam en natuurlijke isolatiesoort, zoals schelpen. Schelpen worden voornamelijk gebruikt bij bodemisolatie, waarbij de kruipruimte helemaal afgedekt wordt.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie Twello

Een tweede natuurlijke grondstof die geschikt is voor isolatie is schapenwol. Dit is een product dat met name gebruikt wordt bij een dakisolatie, maar dient ook als basis voor een gevelisolatie. Schapenwol biedt niet alleen een goede warmte-isolering, maar zorgt tevens voor een betere luchtvochtigheid in huis, geurneutralisering, vochtwering en brandwering. Daarbij isoleert schapenwol zelfs als het vochtig is.

Hennep isolatie

hennep isolatie

Naast schapenwol en schelpen is ook hennep een natuurlijk isolatiemateriaal. Hennep wordt gebruikt voor het isoleren van vloeren, gevels, en daken, en staat met name bekend om de goede vochtregulering. Hennep is niet alleen een natuurlijk product, het is tevens zeer duurzaam. Dit komt omdat de lucht al gezuiverd wordt tijdens het groeiproces. Een isolatiebedrijf uit Twello voert de isolatie met hennep snel en vakkundig uit.

Waar op letten bij isolatiemateriaal?

Wanneer u ervoor kiest om uw huis, op wat voor manier dan ook, te isoleren, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Kies bijvoorbeeld altijd voor een hoge isolatiewaarde. Probeer gespoten PUR met HFK’s als blaasmiddel en schapenwol te vermijden. Deze materialen zijn erg belastend voor het milieu. Let ook op de veiligheid. Bij bepaalde isolatiematerialen die in aanraking komen met uw huid, komen er irriterende vezels vrij. Of het kan zijn dat u bepaalde gassen inademt die slecht zijn voor uw gezondheid. Bovendien moet de isolatiesoort op een juiste manier aangebracht worden. Zo moet het goed vast zitten en is het belangrijk dat er geen kieren of spleten zijn, omdat er dan mogelijk koudebruggen en vochtproblemen ontstaan. Tot slot is het af te raden om isolatie met lijm of vastklevend schuim te bevestigen. Dit zorgt ervoor dat het lastig te recyclen is. Voor meer informatie over isoleren gaat u naar de website van Milieu Centraal.

Terugverdientijd van isolatie

De terugverdientijd van isolatie verschilt per soort isolatie en per situatie. Zo heeft u een spouwmuurisolatie in gemiddeld 4 jaar terugverdiend.

Bij gevelisolatie aan de binnen- en buitenzijde is de terugverdientijd een stuk hoger, namelijk zo’n 15 jaar.

Dakisolatie is net als spouwmuurisolatie redelijk snel terugverdiend, namelijk binnen 3 tot 5 jaar.

Tot slot is er nog vloerisolatie. Deze vorm van isolatie heeft een terugverdientijd van 5 tot 8 jaar.

Terugverdientijd per isolatie soort

Soort isolatieTerugverdientijd
Spouwmuurisolatie4 jaar
Vloerisolatie5 tot 8 jaar
Gevelisolatie (buitenzijde)15 jaar
Gevelisolatie (binnenzijde)13-15 jaar
Dakisolatie3 tot 5 jaar

Waar is de terugverdientijd van afhankelijk

Hoe snel u isolatie terugverdiend heeft, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste ligt het aan de soort isolatie die u laat plaatsen in uw pand in Twello. Bovendien verschilt het per situatie en is het afhankelijk van het stookgedrag. De terugverdientijd wordt bepaald op basis van de besparing op het aantal m³ gas per jaar keer het tarief voor 1 m³ gas. Bovendien is het uitgangspunt dat 1 m³ op de dezelfde prijs blijft, terwijl de kans groot is dat de kosten ieder jaar wat stijgen. Dit betekent dat de eigenlijke besparing groter is en u het in kortere tijd terugverdient.

isolatiemateriaal Twello

Waarom Isolatie Expres?

 • Een lagere luchtvochtigheid in uw huis.
 • Veel geld besparen op de stookkosten.
 • Minder geluidsoverlast van buiten en van binnen.
 • Een waardevermeerdering van het bestaande pand.
 • Vermindering van warmteverlies bij het dak.
 • Minder opstijgend vocht vanuit de kruipruimte.
kosten isoleren Twello

Isolatiebedrijf Twello? Bespaar op isolatie!

Het is wel duidelijk dat isolatie van uw woning in Twello alleen maar voordelen oplevert. Zo zorgt het voor een comfortabelere woning, een besparing op de energierekening én een bijdrage aan een beter milieu. Vraag via het offerteformulier vrijblijvend offertes aan. U komt dat in contact met een aantal isolatiebedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de prijsopgaven onderling op kosten en aanbod. Door te vergelijken bespaart u op de kosten van een isolatiebedrijf!