Vloerisolatie

Vanuit de kruipruimte dringt de kou van buiten naar binnen. Dit zorgt voor tocht en koude voeten. Hierdoor gaat de kachel al snel omhoog waardoor de energierekening hoog wordt. Vloerisolatie zorgt ervoor dat uw vloer niet meer kil wordt. Door het aanbrengen van vloerisolatie wordt uw woning al snel vier graden warmer. Dit bespaart al snel 20% of meer op de energierekening door het aanbrengen van isolatie. Alles wat u wilt weten over het isoleren van uw vloer kunt u hieronder lezen!

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan via het contactformulier.

Wanneer is vloerisolatie nodig in mijn woning?

Als u last heeft van klachten als koude voeten of tocht over de vloer dan wordt het al snel interessant om hiernaar te kijken. Bij huizen voor 1983 is er nog geen vloerisolatie aangebracht. Hierbij is het al direct interessant om isolatie aan te brengen. Vloerisolatie kan gezien worden als een investering in uw woning. Doordat u de investering al binnen vijf jaar terug verdiend weet u dat het geen verloren geld is. Uw woning wordt tevens meer geld waard door de vloer te isoleren. Is uw interesse inmiddels gewekt om te investeren in vloerisolatie? Neem gerust vrijblijvend contact op voor een offerte.

Vloerisolatie aanleggen

Wat absoluut noodzakelijk is om vloerisolatie aan te brengen is een kruipruimte. Op de bouwtekening van uw woning kunt u nakijken of uw woning voorzien is van een kruipruimte. Het komt voor dat de kruipruimte is dichtgemaakt waardoor u het in eerste instantie niet kunt zien. Vanuit de kruipruimte wordt uw vloer geïsoleerd door experts. Hiervoor kunnen verschillende materialen gebruikt worden om de isolatie mogelijk te maken.

  Gratis offertes vergelijken
  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

  Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)

  Gewenst uitvoermoment? (*)
  Soort dak? (*)

  Hoe wilt u het dak isoleren? (*)
  Soorten vloerisolatie

  De vloer kan op verschillende manieren worden geïsoleerd. Er zijn verschillende materialen met ieder zijn eigen eigenschappen en werkwijzen. De drie bekendste vormen van vloerisolatie zijn de PUR vloerisolatie, schelpen vloerisolatie en de parel vloerisolatie. Bij de PUR vloerisolatie brengt een specialist PUR in vloeibare vorm aan tegen de onderkant van uw vloer in de kruipruimte. Ook de bovenzijde van de fundering wordt vaak bedenkt met PUR. Bij vloerisolatie met schelpen of parels worden schelpen of parels aangebracht op de bodem van de kruipruimte. De schelpen en parels nemen het vocht uit uw kruipruimte. Om een goede isolatiewaarde te creëren met dit materiaal moet erg een stevige laag neergelegd worden. Parels en schelpen worden voornamelijk gebruikt wanneer de kruipruimte erg ondiep is. Als er geen ruimte is kan er ook bovenvloers geïsoleerd worden. Dit kan door middel van het aanbrengen van een isolerend ondertapijt of een dekvloer.

  Kruipruimte isoleren

  Een kruipruimte is gecreëerd zodat er ruimte is voor de waterleidingen en elektra en dergelijke. Het is belangrijk om de kruipruimte te isoleren, omdat een kruipruimte namelijk altijd onverwarmd is een daarom veel vocht aantrekt. Het vocht zal zich verzamelen in de kruipruimte en kan zo schimmel veroorzaken. Als leidingen, die via de kruipruimte naar de begane grond lopen, niet goed zijn gedicht kan de koude en vochtige lucht in het huis terecht komen. Dit kan de constructie van de woning aantasten en zorgen voor een koude en of beschadigde vloer.

  Geluidsisolatie

  Een dreunend of krakend geluid wat u hoort wanneer u over uw vloer loopt kan soms ontzettend irritant zijn. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om geluidsisolatie aan te brengen in de vloer. Als u last heeft van krakende vloeren dan gaat het in dit geval om “contactgeluid”. Tijdens het isoleren kan hier rekening mee worden gehouden wat betreft het isolatiemateriaal. Geluidsisolatie heeft daarnaast nog twee andere functies namelijk het geluid buiten houden en het geluid binnenhouden. Zo heeft u dus geen last van de voorbijkomende trein en de buren zullen geen last hebben van uw geluid uit de televisie.

  Houten vloer isoleren

  Het isoleren van een houten vloer heeft wat extra aandacht nodig. Als u namelijk niet het juiste isolatiemateriaal en de juiste methode gebruik kan dit vervelende en kostbare gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan houtrot. Een houten vloer moet altijd kunnen ‘ademen’. Hier moet dus rekening mee worden gehouden tijdens het isoleren. Op welke manier uw houten vloer moet worden geïsoleerd heeft te maken met de afwerklaag op de houten vloer en de hoogte en de luchtvochtigheid van de ruimte onder uw vloer.

  Betonvloer isoleren

  U kunt een betonvloer zowel van onderaf als van bovenaf isoleren. Als u alleen de betonvloer aan de onderzijde gaat isoleren, dan krijgt u alleen energie besparen. Als u ook behoefte heeft aan warme voeten dan zult u moeten gaan isoleren aan de bovenkant van de betonvloer. Er zijn drie methodes wat betreft het isoleren van een betonvloer, namelijk de methode met PUR, het aanbrengen van glaswolplaten en het aanbrengen van thermoskussens.

  Vloerisolatie vloerverwarming

  Een vloerverwarming zorgt ervoor dat uw vloer warm aanvoelt wanneer u hier over heen loopt en het creëert een aangenaam binnenklimaat. Er zijn twee vormen van installatie namelijk de vloerverwarming bij een hechtende vloer of de vloerverwarming bij een zwevende dekvloer. De vloerverwarming is aan te brengen op de huidige isolatie. Het is aan te raden uw vloerverwarming te laten leggen door een professional. Leidingen kunnen namelijk gaan instorten wat zorgt voor vervelende lekkages.
  vloerisolatie

  Vloerisolatie kosten

  De kosten van het isoleren van een vloer zijn afhankelijk van het type materiaal en de afmeting van uw vloer. Gemiddeld kost een vloerisolatie zo’n €25, – per vierkante meter. Als u dit vergelijkt met andere isolatievormen zoals dak- of gevelisolatie is dit de meest voordelige vorm van isolatie. Het isoleren van uw huis kunt u tegenwoordig doen tegen een verlaagd tarief van 6% Btw. Dit kan de kosten dus drukken!

  Neem contact op met ons

  Wilt u ook een aangename temperatuur in uw huis creëren zonder dat de kachel keihard moet stoken? Of lijkt vloerverwarming of geluidsisolatie u wel wat? Vraag dan snel onze professionals om hulp. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Op deze manier krijgt u inzicht in de kosten gebaseerd op uw wensen. Het aanbrengen van vloerisolatie is een goede investering, het bespaart u geld en het beter voor het milieu, dus waar wacht u nog op? Neem contact op met een professional bij u uit de buurt!