Isolatie Zuid-Holland

Isolatie Zuid-Holland

Er zijn veel verschillende manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat de energierekening laag blijft en uw woning aangenaam warm. Zo is het een optie om de gevel te isoleren, HR++ beglazing te plaatsen of de kruipruimte van isolatiemateriaal te voorzien. Alle methoden voor het verbeteren van de isolatiewaarde van het huis kunnen wij vangen onder de term ‘woningisolatie’. Bent u op zoek naar een manier om de woningisolatie te verbeteren? Dan bent u bij ons isolatiebedrijf in Zuid-Holland aan het juiste adres. Wij zijn u met alle plezier van dienst bij uw spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag vandaag nog enkele vrijblijvende offertes aan via ons contactformulier, en vergelijk deze zelf!

Direct offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Selecteer het bouwjaar van uw woning (*)


Omschrijving opdracht (*)


Navigeer direct naar:

Landelijk opererend netwerk

Wij werken met een netwerk van isolatiespecialisten door het hele land. Dit betekent dat er altijd een medewerker van een isolatiebedrijf bij u in de regio actief is. Wij verzekeren u dat elke professional een ruime ervaring heeft met het vakgebied, en u in korte tijd kan helpen met het isolatiewerk. Zo kunnen onze specialisten zorgen voor het uitvoeren van een dakisolatie bij uw schuin dak, kunnen zij de kruipruimte isoleren, of u advies geven over de diverse isolatiematerialen waarmee u de vloerisolatie kunt laten uitvoeren. Doordat wij samenwerken met meerdere professionals in de regio Zuid-Holland is het bovendien mogelijk om de diensten tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Zo profiteert u snel van een verhoogd wooncomfort en een hogere prijswaarde van de woning.

Voordelen van isoleren

Een goed geïsoleerde woning biedt tal van voordelen! Allereerst verhoogt u de waarde van het huis, wat van pas komt wanneer u de woning op lange termijn nog wilt verkopen. Het grootste voordeel is echter het verhoogde wooncomfort en de grote besparing die u met woningisolatie doet. Op jaarbasis is het mogelijk om tot wel 25% op uw stookkosten te besparen, waardoor u de investering gemiddeld al in 5 tot 8 jaar heeft terugverdiend. Indien u duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, dan is woningisolatie tevens een aantrekkelijke optie. Door een isolatiebedrijf in te schakelen via het contactformulier voor bijvoorbeeld gevelisolatie of zolderisolatie, bespaart u energie waarmee u direct bijdraagt aan het verminderen van CO2 uitstoot! Daarnaast hebben diverse isolatietechnieken andere voordelen. Zo brengt vliesgevelisolatie een goede geluidsisolatie met zich mee en hebben glaswol en steenwol een grote brandwerende functie.

 

Spouwmuurisolatie Zuid-Holland

Spouwmuurisolatie

Veel van onze klanten uit Zuid-Holland kiezen bij een na-isolatie van de woning voor een spouwmuurisolatie. Het isoleren van de spouwmuur brengt namelijk maar weinig kosten met zich mee, en kan binnen een dag worden uitgevoerd. Binnen 3 jaar wordt de investering in de spouwmuurisolatie meestal terugverdiend door het besparen van de energiekosten. Wilt u graag de isolerende waarde van het pand aanzienlijk verbeteren? Dan is een gevelisolatie een betere methode dan een spouwmuurisolatie. Omdat er voor het uitvoeren van een spouwmuurisolatie heel wat techniek vereist is, raden wij aan hiervoor de hulp van een erkend isolatiebedrijf in te roepen. Via het contactformulier op deze pagina vraagt u makkelijk en snel meerdere vrijblijvende offertes aan.

spouwmuur na-isoleren Zuid-Holland

Voordelen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Het grootste voordeel zijn de lage prijzen. Daarnaast heeft u tijdens het isoleringsproces geen last van overmatige rommel of lawaai. Doordat er in uw voegen kleine gaten worden geboord, waardoor het isolatiemateriaal gespoten kan worden, hoeft er geen ingrijpend hak- en breekwerk te worden uitgevoerd. De spouwmuurisolatie klus wordt bovendien binnen een dag volledig afgerond. Het laatste voordeel van spouwmuurisolatie is de goede vochtbestrijding. Ook wanneer de muur al eens is geïsoleerd kan met nieuwe materialen de vochtbestrijding nog met 50% verbeterd worden.

Na-isoleren spouwmuur

Vrijwel alle nieuwbouwpanden in Zuid-Holland worden voorzien van een spouwmuurisolatie. Daarnaast is een spouwmuurisolatie een uitstekende vorm van na-isolatie. Dit betekent dat de medewerkers van een isolatiebedrijf ervoor zorgen dat een spouwmuur alsnog geïsoleerd wordt. Het na-isoleren van de spouw gebeurt door middel van het boren van een aantal kleine gaatjes in de voegen van de gevel. Door deze gaatjes wordt een mengsel van EPS parels en lijm, of PUR gespoten dat vervolgens zal uitharden. De isolatiespecialist maakt in de tussentijd de boorgaatjes weer dicht, zodat er aan de buitenzijde van de gevel niets te zien is. Een spouwmuurisolatie is binnen een dag klaar.

Van welk bouwjaar is uw woning?

Voordat het mogelijk is een spouwmuurisolatie uit te voeren, moet er wel sprake zijn van een (lege) spouwmuur. De specialisten van ons isolatiebedrijf in Zuid-Holland gaan hierbij uit van verschillende bouwperiodes. Woningen die voor 1920 zijn gebouwd hebben geen spouwmuur, dus is isolatie onmogelijk. Bij panden die na 1975 zijn opgericht is meestal al een spouwmuurisolatie uitgevoerd. De gebouwen die tussen deze twee jaartallen zijn gebouwd, hebben over het algemeen wel een spouwmuur, maar nog geen isolatie. Zelf kijken of er een spouwmuur zit? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Zodra deze groter is dan 24 centimeter dan zit er een spouwmuur.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Inmiddels 40 jaar geleden werden in Zuid-Holland de eerste spouwmuren geïsoleerd. De kwaliteit was destijds echter nog lang niet zo goed als tegenwoordig, met als gevolg dat spouwmuren die in de jaren ’70 en ’80 geïsoleerd zijn, tegenwoordig opnieuw geïsoleerd moeten worden. U kan merkt een slechte spouwisolatie op door aan de buitenmuur te voelen of deze koud aanvoelt. Ook onverklaarbare vochtplekken kunnen op verouderde spouwisolatie wijzen. Om dit te verwijderen schakelt u een isolatiebedrijf uit Zuid-Holland in, zij verwijderen een aantal bakstenen waarna ze de vervuiling handmatig verwijderen. Dit kost over het algemeen €20,- tot €30,- per vierkante meter. Hierna is uw spouwmuur niet langer geïsoleerd. Om uw woongenot te verhogen raadt menig isolatiebedrijf aan om de spouw alsnog te isoleren.

isolatiebedrijf Zuid-Holland

Spouwmuurisolatie prijzen

Spouwisolatie is een grote investering, maar u heeft het binnen 4 jaar alweer terugverdiend! Wat u precies gaat betalen is grotendeels afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Purschuim kost het meeste per vierkante meter, maar biedt ook de grootste besparing. U betaalt €28,- per vierkante meter, maar u bespaart tot wel 35% van uw energierekening! Als u op zoek bent naar een voordeligere optie, vraag een isolatiebedrijf uit Zuid-Holland dan eens naar EPS parels of glaswol. EPS is een soort piepschuim, dat de isolatiespecialist samen met een bindmiddel de spouw inblaast. Dit kost €23,- per vierkante meter, wat op een oppervlak van 30 vierkante meter al €150,- goedkoper is dan PUR. Glaswol is met €18,- per vierkante meter echter de goedkoopste optie.

Prijstabel

Type-woning Buitenmuur EPS Parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €690,- €540,- €840,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.380,- €1.080,- €1.680,-
Hoekwoning 90 m² €2.070,- €1.620,- €2.520,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.300,- €1.800,- €2.800,-
Vrijstaand 160 m² €3.680,- €2.880,- €4.480,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen
Vloerisolatie Zuid-Holland

Vloerisolatie

Er zijn vele manieren waarop wij een bestaand pand kunnen na-isoleren. Eén van de opties is het isoleren van de vloer, met behulp van de kruipruimte. Door via de kruipruimte het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer te plaatsen, zal de mate van optrekkende kou en tocht over de vloer aanzienlijk verminderen. Een vloerisolatie is bovendien te combineren met een vloerverwarming, wanneer u ervoor kiest om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Een dergelijke vorm van vloerisolatie duidt menig isolatiebedrijf in Zuid-Holland aan als een bodemisolatie. Bijkomende voordelen van een vloerisolatie zijn een verminderde kans op ongedierte en een lagere luchtvochtigheid.
betonnen vloer isoleren

Houten vloer isoleren

Eén van de meer speciale klussen op het gebied van vloerisolatie is de isolatie van een houten vloer. Voor een houten vloer geldt dat de medewerker van een isolatiebedrijf uit Zuid-Holland aan de onderzijde van de planken het isolerende product aanbrengt, waarbij de balken geen isolatielaag krijgen. Zo zorgt men voor een optimale isolatiewaarde. Om deze waarde nog hoger te krijgen kunt u bij een hoge kruipruimte ook kiezen voor een extra luchtlaag tussen de vloer en de isolatieplaten. Naast houten vloeren isoleren onze isolatie experts ook betonnen vloeren tegen aantrekkelijke prijzen. Benieuwd naar de kosten? Vraag via het contactformulier tot maximaal 5 offertes aan.

kruipruimte isoleren Zuid-Holland

Verschillende isolatiematerialen

De isolatiematerialen die geschikt zijn voor een vloerisolatie variëren aanzienlijk. Zo is het voor een bodemisolatie mogelijk om gebruik te maken van schelpen en zand, of van speciale thermoskussens. Deze thermoskussens zijn eenvoudig te plaatsen en hebben een uitstekende isolatiewaarde. De isolatie van de onderzijde van de vloer kan het beste met behulp van een speciaal isolerend folie of met isolatieplaten. Deze isolatieplaten hebben in de meeste gevallen hardschuim als basis, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor doe-het-zelvers. Wilt u zelf aan de slag? Meet dan eerst even de hoogte van de kruipruimte. Pas wanneer deze hoger dan 50 centimeter is, is isoleren een optie.

Kruipruimte isoleren

Vloerisolatie is bijna een misleidende term, omdat vaak niet de vloeren geïsoleerd worden, maar de kruipkelder. Dit is namelijk een voordelig alternatief waarbij u niet de complete vloer opnieuw hoeft af te werken. Daarbij biedt het wel dezelfde voordelen! Bij kelderisolatie past een isolatiebedrijf vaak twee methodes toe.
Onderzijde vloer isoleren.
Indien mogelijk zal het isolatiemateriaal op het plafond van de kelder aangebracht worden. Isolatieplaten zijn hier erg geschikt voor, omdat dit vaak eenvoudig op maat te maken is. Vaak is het echter lastig aanbrengen omdat er veel buizen aan het plafond hangen.
Schuimisolatie.
Daarom kiezen specialisten steeds vaker voor schuimisolatie. Zij spuiten het schuim op het plafond waar het naadloos op alles aansluit. Wel is het in dat geval dat de kruipkelder minimaal 35 centimeter diep is, omdat er anders niet genoeg werkruimte aanwezig is.

Vloerisolatie prijzen

Bent u geïnteresseerd in het toepassen van vloerisolatie? Uw voeten zullen u hier in de winter dankbaar voor zijn. Vaak kiest een isolatiebedrijf uit Zuid-Holland ervoor om niet de vloeren zelf, maar juist de kruipkelder te behandelen. Dat is voor u goed nieuws, want dit is de meest voordelige isolatietechniek! U betaalt gemiddeld €15,- per vierkante meter. In een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van 140 vierkante meter betaalt u in dit geval €2.100,-. Als u er toch voor kiest om niet de kruipruimte, maar de vloeren zelf te isoleren dan bent u meer geld kwijt: €20,- tot €23,- per vierkante meter. Als u de onderkant van de vloeren behandeld dan kost dit meer dan wanneer u de bovenkant laat behandelen. Op een vloeroppervlak van 100 vierkante meter scheelt dit ongeveer €300,-.

Prijstabel

Soort woning Vloeropp. Bovenzijde Onderzijde Kruipruimte
Appartement 60 m² €1.200,- €1.380,- n.v.t
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.610,- €1.050,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.725,- €1.125,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.300,- €1.500,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.220,- €2.100,-

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m2. Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m2. De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m2 is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Vloerisolatie informatie aanvragen
gevelisolatie Zuid-Holland

Gevelisolatie

Is er bij uw woning of bedrijfspand al een spouwmuurisolatie uitgevoerd, en wilt u toch de isolatie van de buitenmuren verbeteren? Dan is een gevelisolatie het beste alternatief. Voordat u een gevel laat isoleren is het echter noodzakelijk goed te kijken naar de diverse opties en de kosten die daarbij komen kijken. Een gevelisolatie vraagt namelijk een grote investering, al zult u ook dit bedrag op de lange termijn terugverdienen. Over het algemeen gaan wij uit van een bedrag tussen de €10.000,- en €14.000,- dat u in ongeveer 10 jaar weer terugverdiend hebt. Na deze periode zult u jaarlijks tot wel €1000,- overhouden. Nieuwsgierig wat u kunt terugverdienen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Buitengevel of binnenmuur isoleren?

Kiest u voor een gevelisolatie? Dan moet u vervolgens een keuze maken tussen het isoleren van de buiten- of binnenzijde van de gevel. Bij een isolatie van de binnenmuur dan zal er tegen de bestaande muur een laag isolatie worden aangebracht, welke wij vervolgens achter een voorzetwand zullen wegwerken. Hierdoor zal het oppervlak van uw huidige woonkamer enigszins kleiner worden. De binnenmuur isolatie is wel goedkoper dan de variant aan de buitenzijde. Kiest u voor een gevelisolatie van de buitenkant van de gevel? Dan zal hier een laag isolatiemateriaal tegen worden gezet, waarna wij een volledig nieuwe gevel plaatsen. Wij helpen u graag.

Gevel isolatie Zuid-Holland

Geluidsisolatie

Niets is vervelender dan een nachtrust die verstoord wordt door geluiden van buiten, zeker als u alle ramen al gesloten hebt! Het is lastig om ongewenste geluiden compleet te elimineren, maar met behulp van gevelisolatie is wel mogelijk om de geluidsisolatie van uw huis aanzienlijk te verhogen. Hierbij wordt er aan de buitenzijde van uw woning isolatiemateriaal tegen de muur aan geplaatst, waarna er dit opnieuw afgewerkt wordt met steenstrips, stucwerk of gevelplanken. Zo krijgt u dankzij de geluidsisolatie uw ongestoorde nachtrust toe en beschermt u tegelijkertijd uw gevel. Daarbij krijgt de woning een heel ander aanblik, waardoor de waarde van het huis zal stijgen!

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Wanneer er bij een isolatiebedrijf gesproken wordt over een gevelisolatie, dan gaat het in de meeste gevallen om het isoleren van de dragende gevel. Het is echter ook een optie om een vliesgevelisolatie toe te passen. Bij een vliesgevelisolatie wordt de zogeheten vliesgevel (een niet dragende gevel) toegepast.het stucwerk tevens de aanblik van het pand beter maken. Hebt u een vliesgevel ter bescherming van de stenen tegen de invloeden van weer en wind? Dan is het tevens een optie om deze van isolatie te voorzien. Een glasvezelisolatie zorgt voor zowel een geluid- als warmte-isolatie. Wij zijn u graag van dienst in Zuid-Holland!

Gevelisolatie prijzen

Buitengevelisolatie wordt beschouwd als één van de meest kostbare isolatietechnieken. Het duurt dan ook een lange tijd voordat u de investering weer terugverdient, maar u behaalt op jaarbasis wel een flinke besparing op uw energiekosten! Voor buitengevelisolatie betaalt u gemiddeld €120,- per vierkante meter, inclusief arbeidskosten. Bij een vrijstaande woning van 160 vierkante meter ligt de totaalprijs dan rond de €19.200,-. Wilt u graag profiteren van de voordelen van gevelisolatie, maar heeft u een beperkt budget? Dan is isolatie van de binnenmuur ook een optie. Dit werkt in principe hetzelfde: tegen de muur wordt het isolatiemateriaal geplaatst waarna het isolatiebedrijf uit Zuid-Holland dit afwerkt met hout of gipsplaten. De kosten hiervoor liggen een stuk lager, namelijk rond de €50,- per vierkante meter. Dit scheelt op 160 vierkante meter maar liefst €10.000,-!

Prijstabel

Type-woning Geveloppervlak Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.500,- €3.600,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.000,- €7.200,-
Hoekwoning 90 m² €4.500,- €10.800,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.000,- €12.000,-
Vrijstaand 160 m² €9.000,- €19.200,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €50, per m2 en de buitenmuurisolatie: €120,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen
Dakisolatie Zuid-Holland

Dakisolatie

Naast een spouwmuurisolatie en een vloerisolatie is ook een dakisolatie één van de methoden voor woningisolatie. Een dakisolatie heeft als grootste voordeel dat het ervoor zorgt dat opstijgende warmte niet meer via het dak kan ontsnappen. Hierdoor zal de warmte langer in huis blijven hangen, en hoeft u minder te stoken. Wanneer u de dakisolatie vakkundig laat uitvoeren dan zijn er bijkomende voordelen aan het isoleren. Zo zal de dakisolatie ook geluidsoverlast van buitenaf verminderen, en is het verkleinen van de kans op een daklekkage een ander groot voordeel. De kosten voor een dakisolatie zijn aanzienlijk, maar in enkele jaren terug te verdienen.

hellend dak isoleren Zuid-Holland

Schuin, hellend of plat dak

Voor welke techniek voor dakisolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort dak waar het om gaat. Zo is een hellend dak zowel aan de buiten- als binnenzijde te isoleren, maar wordt bij een plat dak over het algemeen geadviseerd om de buitenzijde van een isolerende laag te voorzien. Dit komt doordat bij het plaatsen van isolatiemateriaal aan de binnenkant van het plat dak, de kans op vochtplekken en andere vochtproblemen vergroot wordt. Wilt u zelf een dakisolatie uitvoeren? Kies dan voor het gebruik van isolatieplaten. Deze zijn op eenvoudige wijze tegen de binnenkant van het dak te plaatsen. Naast isolatieplaten wordt er ook vaak gewerkt met glaswol.

Platdakisolatie

Omdat dak- of platdakisolatie vaak zo’n grote investering is kiezen steeds meer klanten uit Zuid-Holland voor zolderisolatie. Toch biedt platdakisolatie een betere besparing, waardoor het zeker het overwegen waard is. Over het algemeen gebeurt dit op twee verschillende manieren: isolatiemateriaal dat aan de binnenzijde van het dak wordt aangebracht of juist aan de buitenzijde. Een isolatiebedrijf zal u hierover persoonlijk adviseren. Indien het isolatiemateriaal aan de binnenzijde geplaatst wordt zal de dakconstructie de buitentemperatuur aannemen. Daarom noemen wij dit ook wel een koud-dakconstructie. Wordt het materiaal juist aan de buitenzijde geplaatst, dan noemen we dit een warm-dakconstructie, dit kost meer maar levert ook een grotere besparing op.

Zolderisolatie

Is het doel van de dakisolatie om de hoeveelheid ontsnappende warmte te verlagen, en maakt u geen gebruik van de zolderruimte? Dan adviseren de experts uit ons isolatiebedrijf in Zuid-Holland om de zoldervloer te installeren. Dit alternatief brengt lagere kosten met zich mee, en zorgt voor een nog hogere besparing op de energierekening. Wordt de zolder wel gebruikt als slaap- of studeerruimte? Dan is een dakisolatie te adviseren. Ook het isoleren van de wanden van de zolder kan dan een aantrekkelijke techniek voor woningisolatie zijn. Vraag, via het contactformulier, vrijblijvend meerdere offertes aan van isolatiespecialisten uit uw regio.

Dakisolatie prijzen

Wat u voor uw dakisolatie gaat betalen is afhankelijk van uw dakoppervlak en het materiaal. Het is voordeliger als het isolatiebedrijf uit Zuid-Holland het materiaal van binnenuit aanbrengt. Dit kost gemiddeld genomen €35,- per vierkante meter. Omdat dit risico’s met zich meebrengt zal een isolatiebedrijf er sneller voor kiezen om het materiaal aan de buitenzijde te plaatsen. Dit kost, exclusief arbeidskosten, gemiddeld €50,- per vierkante meter. Platdakisolatie is in dat opzicht vaak goedkoper, omdat het dakoppervlak een stuk kleiner is! Bij een gemiddeld oppervlak van 15 vierkante meter betaalt u ongeveer €495,- (platdakisolatie vanaf de binnenzijde) tot €1.425,- (platdakisolatie vanaf de buitenzijde). Het oppervlak bij een hellend dak loopt al snel op tot 60 vierkante meter, waardoor ook de totale prijs oploopt. Kiest u voor een koud-dakconstructie? Dan bent u ongeveer €2.100,- exclusief arbeidskosten kwijt. Voor een warm-dakconstrcutie liggen de kosten rond de €3.000,-. Het levert u echter ook flink wat op: u bespaart €400,- tot €650,- per jaar!

Prijstabel

Soort dak + m² Plaatsing isolatie Gemid. prijs per m² Totaalprijs
Hellend (60m²) Binnenlangs €35,- €2.100,-
Hellend (60m²) Buitenlangs €50,- €3.000,-
Plat (15m²) Binnenlangs €35,- €495,-
Plat (15m²) Buitenlangs €95,- €1.425,-

Toelichting bij de prijstabel: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2. De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m2.

Dakisolatie informatie aanvragen

Na de aanschaf van onze nieuwe woning in Zuid-Holland wouden we graag kijken welke energiezuinige isolatievorm voor ons huis het meeste rendement op zou leveren. Verschillende offertes vergeleken via Isolatie Expres, erg makkelijk! Wim de Vries – Zuid-Holland

Offertes aanvragen

Zoals u inmiddels weet biedt woningisolatie diverse voordelen. Bent u geïnteresseerd in zolderisolatie of platdakisolatie? Of bent u vanwege een andere reden op zoek naar een isolatiebedrijf uit Zuid-Holland? Ons netwerk van bedrijven is werkzaam in heel Nederland, dus ook in Zuid-Holland. Door contact met ons op te nemen via het contactformulier vraagt u eenvoudig vrijblijvend meerdere offertes (max. 5) aan om te vergelijken op prijs en aanbod. Doordat de arbeidskosten per isolatiebedrijf verschillen bespaart u namelijk tot wel 35% op de totale kosten, alleen maar door diverse aanbieders met elkaar te vergelijken!

Isolatie prijzen

 

Hoeveel kunt u besparen met isolatie?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Zuid-Holland de vraag wat de exacte mogelijkheden zijn op het gebied van besparen en het bijdragen aan een beter milieu. Het antwoord hierop is afhankelijk van het soort isolatie dat u laat toepassen door ons isolatiebedrijf. Zo is de investering in een spouwmuurisolatie binnen ongeveer 3 jaar terug te verdienen, terwijl de kosten voor een gevelisolatie in ongeveer 10 jaar terugverdiend zijn. De exacte jaarlijkse besparing is bovendien afhankelijk van het soort isolatiemateriaal waar u voor kiest. Daarnaast is het een optie te besparen op de investering door de aanbiedingen van diverse specialisten met elkaar te vergelijken. Een derde bespaarmogelijkheid is de aanvraag voor subsidie. Dit kan enkel wanneer u minimaal 2 of meer energiezuinige maatregelen laat toepassen.

Isolatie subsidie: waar heeft u recht op?

De overheid probeert al jarenlang energiebesparende maatregelen te stimuleren. Tot 2018 is er een totaal van €60 miljoen beschikbaar gesteld voor huiseigenaren en Verenigingen voor Eigenaren. Deze maatregel is zo populair geweest, dat het voor huiseigenaren vanaf april 2017 geen zin meer heeft om nog subsidie aan te vragen. Toch is het zonder subsidie ook in 2017 en 2018 nog steeds mogelijk om te besparen op uw energiebesparing. Zo krijgt u korting op het BTW-tarief van de arbeidskosten van een erkend isolatiebedrijf. U betaalt slechts 6% over het uurloon. Een andere mogelijkheid is het aanvragen van een energiebespaarlening, waarbij u tegen een lage rente geld kunt lenen om onder andere isolatiewerken uit te laten voeren.

Hoe werkt spouwisolatie?

 

Isolatiematerialen

PIR isolatie

pir isolatie

Voor het isoleren van de vloer en een plat dak hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Eén van deze materialen is PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. Het product is een verbeterde versie van het welbekende PUR. Het voordeel van PIR is dat het zelfs in zeer dunne variant al een uitstekende isolatie biedt. Hierdoor is installatie gemakkelijker en hebt u minder van het isolatieproduct nodig voor een optimaal resultaat.

Isolatieplaten

Isolatieplaten plaatsen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun vloeren of daken te isoleren. Het voordeel hiervan is dat u minder geld kwijt bent aan de na-isolatie. Het product dat het meest geschikt is voor doe-het-zelvers is de isolatieplaat. Isolatieplaten hebben verschillende positieve eigenschappen, waaronder een gemakkelijke plaatsing. Bij de meeste bouwmarkten uit Zuid-Holland zijn isolatieplaten in vele soorten en maten verkrijgbaar. Over het algemeen vormt hardschuim de basis voor de isolatieplaten.

EPS isolatie

EPS isolatie

Een ander basismateriaal voor diverse isolatiesoorten is EPS. De afkorting EPS staat voor het Engelse Expanded Polystyrene. In Nederland kennen we dit product beter als piepschuim. EPS is zeer geschikt als isolatieproduct, omdat het erg licht is, maar wel een hoge isolerende waarde heeft. EPS parels gebruiken wij bij ons isolatiebedrijf in Zuid-Holland met name bij een spouwmuurisolatie. Wij vermengen de parels met lijm om verzakking van het materiaal te voorkomen.

Steenwol

Steenwol plaatsen

Steenwol (ook wel rotswol genoemd) is één van de natuurlijke isolatiematerialen. Het product is gemaakt uit een basis van basalt. Tijdens dit proces smelt men de steenmassa op een hoge temperatuur en wordt het materiaal met een spinner weggeslingerd. Zo stolt de steen weer in draden, die men tot een mat weeft. Steenwol zetten wij met name in bij een dakisolatie of vloerisolatie. Het grote voordeel van steenwol is de geluidsisolerende functie.

Glaswol

Glaswol Zuid-Holland

Glaswol is een ander isolatiemateriaal dat de specialisten van ons isolatiebedrijf regelmatig gebruiken. Glaswol is niet brandbaar en niet oplosbaar in water, waardoor het uitstekend werkt als isolatie. Het verwerken van glaswol is bovendien zeer eenvoudig: met een schaar of mes kunt u het al snijden. Daarnaast is het te vouwen, wat met name bij een dakisolatie zeer handig is. Bij het werken met glaswol dient u wel beschermende kleding te dragen.

PUR isolatie

isoleren met PUR

Eén van de (traditioneel) meest gebruikte isolatiematerialen is PUR. PUR staat voor polyurethaan, en kan zowel in vloeibare als vaste vorm worden toegepast. Een tijd terug stond PUR even negatief in het nieuws, omdat men vermoedde dat de verwerking kon leiden tot verscheidene gezondheidsklachten. Uit meer recent onderzoek is echter gebleken dat het werken met PUR volledig veilig is, en geen risico’s vormt voor de gezondheid. Tegenwoordig vormt PIR een alternatief voor PUR.

Schelpen isolatie

Schelpen bodemisolatie Zuid-Holland

Eén van de (traditioneel) meest gebruikte isolatiematerialen is PUR. PUR staat voor polyurethaan, en kan zowel in vloeibare als vaste vorm worden toegepast. Een tijd terug stond PUR even negatief in het nieuws, omdat men vermoedde dat de verwerking kon leiden tot verscheidene gezondheidsklachten. Uit meer recent onderzoek is echter gebleken dat het werken met PUR volledig veilig is, en geen risico’s vormt voor de gezondheid. Tegenwoordig vormt PIR een alternatief voor PUR.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie

Wilt u graag zoveel mogelijk duurzame materialen toepassen bij het isoleren van uw bedrijfspand in Zuid-Holland? Kies dan voor een isolatie van schapenwol. Schapenwol is een 100% natuurlijk en duurzaam product, dan niet alleen zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie, maar ook geurneutraliserend en brandwerend werkt als gevelisolatie. Doordat schapenwol dampopen is, zal het bovendien niet beïnvloed worden door een hoge luchtvochtigheid. Sommige specialisten combineren schapenwol met smeltvezels voor een nog beter resultaat.

Hennep isolatie

natuurlijke isolatie

Een laatste isolatiemateriaal waar wij u over willen informeren is hennep. Hennep is zeer geschikt voor het isoleren van de vloer, gevel, of het dak. Wij garanderen bovendien dat hennep zowel tegen kou in de winter als een hoge warmte in de zomer isoleert. Het materiaal heeft een diffusie eigenschap, wat betekent dat het een automatische vochtregulering kent. Hiermee voorkomt vele vochtproblemen zoals gezondheidsklachten bij u en uw huisgenoten in Zuid-Holland.

isoleren Zuid-Holland

Waarom Isolatie Expres?

  • Een lagere luchtvochtigheid in uw huis
  • Veel geld besparen op de stookkosten
  • Minder geluidsoverlast van buiten en van binnen
  • Een waardevermeerdering van het bestaande pand
  • Vermindering van warmteverlies bij het dak
  • Minder opstijgend vocht vanuit de kruipruimte

1. Offertes aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of vloerisolatie bij u thuis in Zuid-Holland? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Geef via het contactformulier uw wensen door en wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes van experts uit de regio toe.

2. Vergelijken

Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Kijk hierbij altijd naar eventuele extra kosten of mogelijkheden voor het verlagen van de prijs. Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor een isolatiebedrijf uit Zuid-Holland dat het beste bij u past!

3. En besparen!

Dankzij een vergelijking van de offertes is het bovendien mogelijk om tot wel 20 procent te besparen op de uiteindelijke prijs van de woningisolatie. Wij garanderen dat voor welk isolatiebedrijf uit ons netwerk u ook kiest, u altijd profiteert van een snelle en vakkundige hulp tegen een aantrekkelijk tarief. Wij zijn u graag van dienst!

Selecteer uw provincie

isolatie Noord Holland isolatie Friesland  isolatie Groningen isolatie Drenthe isolatie Flevoland isolatie Overijssel isolatie Zuid Holland isolatie Gelderland isolatie Utrecht isolatie Limburg  isolatie Zeeland isolatie Noord Brabant

U bent hier:

Isolatie Expres > Isolatie Zuid-Holland – Isolatiebedrijf met scherpe prijzen!