Isolatie Goes

Overweegt u isolatie aan te brengen in uw woning of bedrijfspand in Goes, maar houden de kosten u tegen? Bedenk dan dat het isoleren van uw spouwmuur, dak of vloer levert u jaarlijks veel op dankzij een besparing op de energiekosten. Met een goed uitgevoerde dakisolatie bespaart u bijvoorbeeld jaarlijks tot wel €650,-. Het investeren in een goede isolatie voor uw pand is bovendien goed voor het milieu door de besparing op fossiele brandstoffen. Wanneer u het offerteformulier op de website invult, ontvangt u zo spoedig mogelijk offertes van verschillende specialisten uit de regio Goes. U kiest dan zelf voor een isolatiebedrijf dat bij u past en zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor uw vloer-, dak- of zolderisolatie.

Isolatiebedrijf Goes

Vraag gratis offertes aan

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
Voordelen isolatiebedrijf Goes

Isolatiebedrijf uit Goes gezocht? Maak dan gratis gebruik van onze service en vind een betaalbare en professionele vakman uit de buurt. Bespaar bovendien tot wel 35% op de totaalprijs! Hieronder staan de belangrijkste voordelen voor u op een rij.

 • Vergelijk gratis en vrijblijvend de tarieven van meerdere specialisten uit Goes.
 • Kies zelf de vakman met de beste prijs.
 • Bespaar zo tot wel 35% op de isolatiekosten!

Waarom isoleren?

Eén van de belangrijkste redenen voor woningisolatie, is het verhogen van het wooncomfort. U verliest minder warmte, waardoor het ’s winters in huis aangenaam warm blijft.

Daarnaast blijft het in de zomer natuurlijk een stuk koeler binnenshuis! Juist doordat u minder warmte verliest, hoeft u minder te stoken. Hierdoor bespaart u flink op uw energiekosten! Hoeveel u bespaart en wat u dit jaarlijks oplevert verschilt uiteraard per isolatietechniek. Hiermee draagt u tegelijkertijd bij aan een beter milieu en als bijkomend voordeel heeft u minder last van vocht- en schimmelproblemen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van isolatie:

 • Hoger wooncomfort
 • Lagere energierekening
 • Goed voor het milieu
 • Hogere woningwaarde
 • Minder last van vochtproblemen

Isolatie expert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio.

Bespaar tot 35%
op de kosten!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 35% op de kosten voor installatie, reparatie en onderhoud!

Ervaren specialisten voor isolatie!

Wij werken alleen samen met isolatiespecialisten met jarenlange ervaring in het vak!

Navigeer snel naar:

Spouwmuurisolatie Goes

Isolatie van de spouwmuur is naar verhouding de voordeligste methode voor de isolatie van uw woning. Dit moet u echter wel in perspectief zien met de isolatiewaarde, doordat een spouwmuurisolatie naar verhouding minder isoleert, zal de verkoopwaarde van uw woning niet echt stijgen.

Een ander groot voordeel van spouwmuurisolatie is dat dit geen ingrijpende methode is, in tegenstelling tot gevelisolatie. Door het boren van enkele kleine vulgaten in de buitenwand, kan het isolatiemateriaal (in vloeibare vorm) naar binnen worden gespoten. Mettertijd zet dit uit, waardoor de muur wordt geïsoleerd.


spouwmuurisolatie Goes

Voordelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is al jarenlang één van de meest toegepaste isolatietechnieken in Goes. Dit is niet zonder reden: spouwmuurisolatie is namelijk erg snel en eenvoudig te plaatsen. Isolatie van de spouwmuur neemt, afhankelijk van het oppervlak van de buitenmuur, maar één of enkele werkdagen in beslag. Er worden geen aanpassingen gedaan aan de buitenmuur, waardoor u geen vergunning nodig heeft voor spouwmuurisolatie. De kleine boorgaten worden na het plaatsen van de isolatie weer weggewerkt, waardoor het niet te zien is dat uw spouwmuur ooit geïsoleerd is! Daar komt bij dat spouwmuurisolatie een voordelige methode is waarmee een grote besparing te behalen valt.

spouwmuur isoleren in Goes

Van welk bouwjaar is uw woning?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning is het aan te raden te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Vraag voor de zekerheid altijd een professioneel isolatiebedrijf uit de regio Goes om advies. Voor 1920: deze panden hebben geen isolatie, maar vaak ook geen spouwmuur. Kies eventueel voor gevelisolatie aan buiten- of binnenwand. 1920 tot 1975: woningen die in deze periode zijn neergezet hebben vaak wel een tussenmuur, als is deze nog niet van isolatie voorzien. Spouwmuurisolatie is vaak een rendabele optie. 1975 tot 1989: de huizen zijn wel vaak van een gevelisolatie voorzien. Het materiaal is echter vaak van lagere kwaliteit. Na 1989: in de meeste gevallen hoeft het pand niet van nieuwe isolatie worden voorzien.

Hoe werkt spouwisolatie?

Bekijk de ervaringen met het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Na-isoleren spouwmuur

Eén van de vele mogelijkheden op het gebied van isolatie is het na-isoleren van de spouwmuur. Een dergelijke vorm van isolering is alleen mogelijk wanneer er een spouw in de muur zit, en als deze nog niet is geïsoleerd.

Of er een spouw aanwezig is kunt u controleren bij een buitendeur. Meet bij de deur de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer deze minimaal 24 centimeter bedraagt dan is er in ieder geval een spouw aanwezig. Het voordeel van een na-isolatie van de spouwmuur is dat u zorgt voor een verbetering van de isolatie van het pand, terwijl hier geen extreem hoge kosten aan verbonden zitten.

Spouwmuurisolatie prijzen

Wat spouwmuurisolatie kost hangt af van verscheidene factoren. Denk hierbij aan het aantal arbeidsuren, het isolatiemateriaal, de dikte hiervan en de bereikbaarheid van de locatie. In onderstaande prijstabel vindt u de gemiddelde kostprijs per type woning. Er wordt daarnaast een onderscheid gemaakt per materiaalsoort. Glaswol kost namelijk zo’n €18,- per m², maar parels al gauw €23,- per m². Spouwmuurisolatie is erg populair. Dit komt doordat spouwmuurisolatie in verhouding erg betaalbaar is. Daarnaast is de terugverdientijd erg kort, vergeleken met andere isolatiemethoden. U bespaart dankzij spouwmuurisolatie gemiddeld zo’n €200,- per jaar. U hebt de investering dan ook al binnen 2 tot 4 jaar terugverdiend.

Besparing en terugverdientijd

Bij het berekenen van de totaalprijs is het belangrijk om rekening te houden met de besparing. Hoe hoog de besparing is, is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal, de dikte van de spouw, uw stookgedrag en nog meer andere factoren.

Gemiddeld kunt u bij een vrijstaande woning rekening houden met een besparing van ongeveer € 850,- per jaar. Dit komt neer op een terugverdientijd van gemiddeld drie tot vijf jaar. Bij een tussenwoning bedraagt de besparing ongeveer €220,- per jaar en voor een hoekwoning ligt deze rond de €550,- per jaar.

Prijstabel spouwmuur isoleren

Type-woningBuitenmuurEPS ParelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€690,-€540,-€840,-
Rijtjeshuis60 m²€1.380,-€1.080,-€1.680,-
Hoekwoning90 m²€2.070,-€1.620,-€2.520,-
2 onder 1 kap100 m²€2.300,-€1.800,-€2.800,-
Vrijstaand160 m²€3.680,-€2.880,-€4.480,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Buitenmuur isoleren zonder vergunning? Kies spouwmuurisolatie!

Bespaar jaarlijks op de energierekening en verdien de investering in korte tijd weer terug.

Vloerisolatie Goes

Het aanbrengen van een nieuwe vloerisolatie brengt vele voordelen met zich mee. Zo draagt een goede vloerisolatie bij aan het verhogen van de warmte binnenshuis en een vermindering van vocht en optrekkend kou.

Daarnaast verbetert een goede vloerisolatie het leefklimaat. Denk hierbij aan een vermindering van schommelingen in de luchtvochtigheid, waardoor astma- en reumapatiënten minder klachten krijgen, en een vermindering van het aantal huisstofmijten. Vloerisolatie is bovendien een juiste beslissing voor uw portemonnee. Dankzij verminderde stookkosten, alsmede door minder hoge onderhoudsuitgaven kunt u flink besparen.


vloerisolatie Goes

Houten vloer isoleren

Vloerisolatie van houten vloeren kan met behulp van diverse materialen. De meest gebruikte en handige techniek is de plaatsing van thermoskussens (ook wel aangeduid met de term thermokussens). Een thermoskussen heeft een laag gewicht en word in opgevouwen vorm aangebracht, waardoor u geen last ondervindt van een lagere kruipruimte. Naast thermoskussens zijn ook isolatieplaten geschikt voor de isolatie van de houten vloer. De kostprijs voor het plaatsen van de isolatie varieert tussen de €10,- en €16,- per vierkante meter, exclusief de arbeidskosten. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om het materiaal niet direct tegen de onderzijde van de planken te plaatsen.


betonvloer isoleren

Betonvloer isoleren

Bij een nieuwbouw woning in Goes wordt de betonvloer direct geïsoleerd met behulp van isolatiebeton. Wanneer dit bij een oudere woning nog niet gebeurd is, dan is het raadzaam om de vloer van bovenaf te isoleren. Op die manier haalt u het meeste rendement uit de vloerisolatie.

Door de betonvloer van bovenaf te isoleren voelt de vloer namelijk stukken warmer aan dan wanneer u de betonvloer van onderaf isoleert. Dit komt omdat beton uit zichzelf kouder aanvoelt dan een houten vloer. Bij isolatie van bovenaf is het belangrijk om rekening te houden met de drukvastheid van de isolatiematerialen.

Kruipruimte isoleren

Vele huizen in Goes hebben een kruipruimte. De kruipruimte bevindt zich onder de begane grond en u vindt hierin onder andere waterleidingen en elektra.

Isolatie van de kruipruimte is erg belangrijk omdat deze onverwarmd is en vocht aantrekt. Door vocht in de kruipruimte kan vervolgens schimmel ontstaan en vocht kan de constructie van uw huis in Goes aantasten.

Als u een isolatiebedrijf uit Goes inhuurt voor het aanbrengen van isolatie in de kruipruimte, dan hebt u de keuze uit twee opties: vloerisolatie of grondisolatie.

Aanbrengen van kruipruimte isolatie

Hoe wordt kruipruimte isolatie met isolatiechips aangebracht?

Isolatie van de grond

Bij een kruipruimte van minder dan 35 centimeter hoog is er onvoldoende werkruimte om het plafond van de kruipruimte te isoleren. Kies in dit geval voor bodemisolatie. Hierbij plaatsen de vakmannen uit Goes isolatiechips of parels op de grond. Dit houdt de kou dat van het grondwater afstraalt tegen. Stijgt het grondwater? Dan blijft het materiaal drijven zonder de isolerende functie te verliezen.

Isolatie van de vloer

Is de kruipruimte hoger dan 35 centimeter, dan is vloerisolatie via de onderzijde ook mogelijk. In dit geval brengt het isolatiebedrijf een isolatieschuim aan tegen de bovenkant van de ruimte. Een andere optie is het plaatsen van een dampscherm met isolatiedekens of -platen tegen het plafond van de kruipruimte. Het dampscherm houdt de condensatie van vocht tegen.

Verschillende isolatiematerialen

Er zijn voor vloerisolatie verschillende technieken inzetbaar, en welk materiaal u gebruikt is uiteraard afhankelijk van het soort vloerisolatie dat u kiest. Kiest u voor isolatie van bovenaf, dan zijn isolatieplaten van PIR of piepschuim erg populair. Voor isolatie van onderaf kunt u ook gebruik maken van steenwol of spuitisolatie. Kiest u juist voor bodemisolatie? Hierbij is het extra belangrijk dat het materiaal niet aangetast wordt door het grondvocht. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor isolatieparels, isolatiechips of schelpen. In Goes zijn dit een aantal populaire materialen:

 • Isolatieplaten
 • Spuitisolatie
 • EPS-parels
 • Schelpen
 • isolatiechips

Vloerisolatie prijzen

Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar de kosten van vloerisolatie. In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kosten per woningtype. Verschillende factoren bepalen de prijs, waaronder de isolatietechniek, de gebruikte materialen en uiteraard het vloeroppervlak.

Zo’n 5% bestaat uit machinekosten, 35% uit materiaal en maar liefst 60% uit arbeidskosten. Afhankelijke van het gekozen materiaal kan dit percentage echter nog wel eens verschuiven.

Verschillende materialen hebben namelijk een hogere prijs maar deze zijn dan wel sneller aan te brengen. Een gemiddeld huishouden bespaart jaarlijks circa €200,- na het aanbrengen van vloerisolatie. De terugverdientijd van uw investering is gemiddeld 7 tot 8 jaar.

Prijstabel vloer isoleren

Soort woningVloeropp.Boven langsOnder langsKruipruimte
Appartement60 m²€1.200,-€1.380,-n.v.t
Tussenwoning70 m²€1.400,-€1.610,-€1.050,-
Hoekwoning75 m²€1.500,-€1.725,-€1.125,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€2.300,-€1.500,-
Vrijstaand140 m²€2.800,-€3.220,-€2.100,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m². Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m². De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m² is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Kwalitatieve vloerisolatie tegen een lage prijs!

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos de prijsopgaven van isolatiespecialisten uit Goes.

Gevelisolatie Goes

Naast spouwmuurisolatie kunt u, zoals hierboven al aangegeven, bij muurisolatie tevens kiezen voor gevelisolatie. Met de isolatie van uw gevel verhoogt u in sterke mate de woningisolatie van uw huis, en is het mogelijk jaarlijks de gasrekening met €750,- te verminderen.

Voordelen van gevelisolatie zijn onder andere het verkleinen van de hoeveelheid warmteverlies, en het bewaren van de koelte in huis tijdens de zomermaanden. Daarnaast verkleint u de kans op vochtproblemen met 55%. Is een standaard gevelisolatie aan de buitenzijde van uw woning niet mogelijk? In sommige gevallen kan de isolatie ook aan de binnenzijde worden uitgevoerd. Hiermee zult u wel enige ruimte in huis verliezen.

gevelisolatie Goes

Muurisolatie

Muurisolatie is een overkoepelende term voor verschillende vormen van isolatie. Zowel gevelisolatie, binnenmuurisolatie en spouwmuurisolatie vallen allemaal onder de noemer ‘muurisolatie’. Welke vorm van muurisolatie voor u de beste keuze is, is afhankelijk van een aantal factoren: uw budget, uw persoonlijke wensen en uiteraard de staat van uw gevel. Is uw gevel in slechte staat en wilt u de buitenmuur flink opknappen? Kies dan voor muurisolatie in de vorm van buitengevelisolatie. Wanneer u geen vergunning wilt moeten aanvragen, dan is spouwmuurisolatie een betere optie. Kan dit niet omdat er geen spouwmuur aanwezig is? Dan is muurisolatie van binnenuit een betere keuze!


spouwmuur isoleren

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie is de meest eenvoudige en goedkope methode van muurisolatie. Hierbij vullen de isolatiespecialisten uw spouwmuur met isolatiemateriaal. Spouwisolatie is vaak al in één dag uitgevoerd, afhankelijk van het muuroppervlak.

Doordat spouwisolatie via boorgaten in de voegen wordt aangebracht, is er naderhand niets meer te zien van de werkzaamheden. Een vergunning is vaak niet nodig en de werkzaamheden kunnen op ieder moment van de dag uitgevoerd worden. Dankzij de relatief lage prijzen is spouwmuurisolatie één van de meest populaire soorten muurisolatie.

Gevelisolatie via binnenzijde

Is er geen spouw bij u aanwezig maar vindt u gevelisolatie met behulp van gevelbekleding een te grote investering? Dan is gevelisolatie langs de binnenzijde de beste optie. Hierbij plaatsen de isolatiespecialisten uit Goes eerst een voorzetwand. De ruimte tussen deze wand en de buitenmuur vullen ze daarna op met isolatie. Dit kan minerale wol zijn, maar ook spuitisolatie en isolatieplaten behoren tot de mogelijkheden. U heeft nog steeds geen vergunning nodig voor de werkzaamheden, waardoor de kosten relatief laag blijven liggen.

Gevelisolatie via buitenzijde

Tot slot is er gevelisolatie via de buitenzijde. Deze vorm van isolatie is de meest kostbare, maar het zorgt ook voor een maximale bescherming van uw buitengevel. Tegen de buitenmuur aan plaatsen de vakmannen isolatiemateriaal. Dit werken zij af met gevelbekleding, zoals hout, pvc of steenstrips. Het is ook een mogelijkheid om de buitengevel te bepleisteren. De gevelbekleding beschermt uw gevel tegen weersinvloeden, waardoor de levensduur verlengd wordt en de kwaliteit hoog blijft.


geluidsisolatie in Goes

Geluidsisolatie

Hebt u veel geluidsoverlast van de buren? Het is wellicht een goed idee om geluidsisolatie te plaatsen. De dikte van een muur is hierbij belangrijk. Hoe dikker de muur, hoe beter de geluidsisolatie. Het is echter niet altijd mogelijk om een hele dikke muur te plaatsen. Daarom maakt een isolatiebedrijf uit Goes veelal gebruik van het massa-veer-massaprincipe. Tussen twee massa’s, de buiten- en binnenwand, plaatst men een ‘veer’.

In sommige gevallen is dit lucht, voor een betere geluidsisolatie kunt u een ander materiaal gebruiken. Een zachte ‘veer’, zoals minerale wol, wordt hierbij aangeraden omdat deze geluid het beste absorbeert.

Contact geluid isoleren

Contactgeluid

Bij contactgeluid staat de bron van het geluid in contact met het plafond, de muur of de vloer van de ruimte waarin u geluidsoverlast hebt. De trillingen van het geluid verplaatsen zich eenvoudig via de constructie van uw woonhuis in Goes. Denk hierbij aan voetstappen of schuivende stoelpoten.

Het is lastig om contactgeluid helemaal te voorkomen met behulp van geluidsisolatie. Via de muur, het plafond of de vloer waarmee de bron in contact staat gaat het geluid eenvoudig verder via omliggende onderdelen. Als u het geluid helemaal wilt dempen dan moet u een isolatieschil creëren. Dit is echter niet altijd mogelijk. Men kiest er daarom veelal voor om alleen isolatie aan te brengen tegen de meest aanpalende vloer, wand of plafond. Zo wordt het contactgeluid gedeeltelijk gedempt.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Naast dragende gevels bestaan er ook zogeheten vliesgevels. Een vliesgevel is een niet dragende gevel die enkel dient als verfraaiing van de muur of het beschermen van de onderliggende structuur tegen de weersinvloeden. Wanneer u ervoor kiest om de isolatie van de vliesgevel te verbeteren dan zult u de duurzaamheid van het gebouw verbeteren en kunt u aanzienlijk besparen op de stookkosten. Kiest u voor de isolatie van een dragende of niet-dragende gevel? Dan adviseren wij om deze af te werken met een laag stucwerk. Het stucwerk biedt een extra isolerende laag en zal bovendien de aanblik van het pand verbeteren. Benieuwd naar de kosten van een vliesgevelisolatie voor uw woning in Goes? Vraag via het offerteformulier eenvoudig en snel meerdere, offertes aan.

Gevelisolatie prijzen

De kosten van gevelisolatie worden onder andere bepaald door de bereikbaarheid, de isolatiesoort, de benodigde hoeveelheid en de isolatietechniek. Daarnaast zit er een verschil in prijs tussen isolatie aan de binnen- of buitenmuur. Buitenmuurisolatie is erg effectief, het is echter ook een stuk prijziger.

Bij buitenmuurisolatie hebt u immers ook gevelbekleding nodig. Hiervan liggen de kosten rond de €6.300,- voor een gemiddelde rijtjeswoning in Goes. Voor hetzelfde pand betaalt u voor muurisolatie via de binnenkant ongeveer €2.400,-. Muurisolatie is dus een stuk voordeliger dan gevelisolatie. Zowel binnen- als buitengevelisolatie verdient u terug in 13 tot 15 jaar.

Prijstabel gevelisolatie

Type-woningGeveloppervlakBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€1.200,-€3.150,-
Rijtjeshuis60 m²€2.400,-€6.300,-
Hoekwoning90 m²€3.600,-€9.450,-
2 onder 1 kap100 m²€4.000,-€10.500,-
Vrijstaand160 m²€6.400,-€16.000,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €40,- per m2 en de buitenmuurisolatie: €105,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Dakisolatie Goes

Door uw dak te isoleren bespaart u jaarlijks tot wel 25% op uw energiekosten. Dit is niet alleen verruimend voor uw budget, maar levert tevens een grote bijdrage aan een beter milieu. Een dergelijke vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen is uitstekend voor het milieu.

Een ander voordeel van dakisolatie is dat dit relatief eenvoudig zelf uit te voeren is. Met name het isoleren door middel van isolatieplaten, geplaatst op een hellend dak is niet moeilijk. Vraag eventueel een medewerker van een lokaal isolatiebedrijf om hulp bij de start van het project. Let daarnaast op bijkomende elementen, zoals het aanbrengen van een waterafstotende dekkingslaag. Zoekt u een isolatiebedrijf bij u uit Goes? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk deze op prijs en voorwaarden.

dakisolatie Goes

Schuin- of hellend dak?

Voor het kiezen van het juiste materiaal voor dakisolatie bent u enigszins afhankelijk van het dak. Het gebruik van zachte materialen is bijvoorbeeld niet mogelijk bij een plat dak. Voor de isolatie van platte daken kiest u daarom het beste voor isolatieplaten van hardschuim of steenwol. Dit laatste product kent een zeer hoge duurzaamheid, en werkt daarbovenop geluidswerend. Een relatief nieuwe manier is het aanleggen van een groendak. Hierbij wordt groen op het dak geplaatst ten behoeve van de warmteisolatie. Bent u bezig met de dakisolatie van een hellend dak? Dan is glaswol ideaal. Dit brandwerende en flexibele materiaal is zeer geschikt voor isolatie van uw schuine dak.


platdakisolatie

Platdakisolatie

Bij platdakisolatie verloopt het plaatsen iets anders dan bij een hellend dak. Waar bij een hellend dak wordt aangeraden om de binnenzijde te behandelen, is platdakisolatie vanaf de buitenzijde juist aan te raden. Dit heeft onder meer te maken met de dakconstructie. Door de platdakisolatie aan de buitenzijde te plaatsen betrekt u namelijk de dakconstructie ook bij de warme, geïsoleerde schil. Dit noemen isolatiespeicalisten ook wel een ‘warm plat dak’. Deze platdakisolatie zorgt ervoor dat de constructie niet beïnvloed wordt door temperatuurverschillen, waarmee de kans op een beschadiging (en dus lekkage) aanzienlijk kleiner is.

Zolderisolatie

Wanneer wij spreken over woningisolatie, dan zullen veel inwoners uit Goes niet denken aan zolderisolatie. Een zolderisolatie zorgt echter voor een grote besparing op de stookkosten, doordat de warmte niet langer verloren gaat. Een zolderisolatie wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen als alternatief voor de dakisolatie. Met zoldervloerisolatie wordt de warmte namelijk al eerder tegengehouden. Zo komt de warmte dankzij zoldervloerisolatie niet terecht op een zolder waar u toch geen gebruik van maakt. Laat u diverse kamers op zolder bouwen? Dan is een goede zolderisolatie van het plafond van groot belang, eventueel gecombineerd met zoldervloerisolatie voor geluidsdemping.

Dak of zoldervloer isoleren?

Een goedkoop alternatief voor dakisolatie, is zoldervloerisolatie. Zoldervloerisolatie wordt in Goes steeds vaker uitgevoerd en is vooral een goede keus als u de zolder niet gebruikt als leefruimte.

Zoldervloerisolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte blijft hangen op de onderliggende verdieping. Hierdoor is het op de zolder ’s winters een stuk kouder. Als u de zolder als slaap- of werkkamer gebruikt, is dit natuurlijk niet de ideale situatie. In dat geval is dakisolatie een betere keuze. Zo behoort de zolder ook tot de geïsoleerde schil, waardoor het hier ’s winters ook aangenaam warm is.

Plafondisolatie

Plafondisolatie wordt in Goes voornamelijk geplaatst om de geluidsisolatie in huis te bevorderen. Daarnaast heeft plafondisolatie uiteraard ook een grote invloed op de warmte-isolatie in huis. Heeft u in uw appartement last van uw bovenburen? Of hoort u de voetstappen van uw huisgenoten op de bovenliggende verdieping? Overweeg dan plafondisolatie. De isolatiespecialisten plaatsen in de meeste gevallen een vals plafond. Tussen het valse en originele plafond plaatsen zij de plafondisolatie, wat overlast door contactgeluid flink vermindert. Laat u de garage isoleren? Ook dan is plafondisolatie een optie. Plafondisolatie op zolder wordt ook wel toegepast om de isolatie van het dak te verbeteren.

Dakisolatie prijzen

Gaat u uw huis in Goes van dakisolatie voorzien? Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar de kosten. De kosten hangen af van een aantal factoren waaronder het soort dak, de afmetingen en de manier van isolatie.

In onderstaande prijstabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten. Kiest u voor plafondisolatie op zolder? Per m² ligt de prijs dan rond de €35,-. Dit is een stuk voordeliger dan dakisolatie vanaf de buitenkant: hiervoor betaalt u ongeveer €50,- per m². Bij een dakoppervlak van ongeveer 60 m² liggen de kosten dan tussen de €2.100,- en €3.000,-. Dankzij dakisolatie bespaart u circa €500,- per jaar. Daarmee verdient u de totale investering terug tussen de 3 tot 5 jaar.

Prijstabel dakisolatie

Soort dak + m²Plaatsing isolatieGemid. prijs per m²Totaalprijs
Hellend (60m²)Binnenlangs€35,-€2.100,-
Hellend (60m²)Buitenlangs€50,-€3.000,-
Plat (15m²)Binnenlangs€35,-€495,-
Plat (15m²)Buitenlangs€95,-€1.425,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m².

Maximaal besparen op uw energierekening? Kies dakisolatie!

Vind goedkope en betrouwbare isolatiespecialisten uit Goes via onze gratis offerteservice.

Isoleren van de garage

Wilt u de garage isoleren om deze ruimte te gebruiken als kantoor? De garage isoleren gebeurt op verschillende manieren. Allereerst kunt u de muren van de garage isoleren. Muurisolatie zorgt voor een flinke verhoging van het comfort. Hierdoor slaat u uw spullen veilig op zonder bang te zijn voor tocht- of vochtdoorslag. De muren van de garage isoleren betekent ook dat u de garage gemakkelijker inzet als woon- of werkruimte. Andere aspecten van de garage die u kunt isoleren zijn de vloer en het dak. Dit is zeker een aanrader om het comfort nog meer te verhogen. Laat uw garage isoleren door éen van de specialisten uit Goes voor het beste resultaat.

Isolatie subsidie 2018/2019

Als VvE is het op dit moment nog mogelijk om een subsidie voor energiebesparing aan te vragen. Hiermee is het verhogen van de woningisolatie een aantrekkelijke optie. Meer hierover leest u op rvo.nl. Wees er wel snel bij, want per 1 januari 2019 vervalt deze subsidie en is het niet langer mogelijk een aanvraag in te dienen. Voor particulieren is er op dit moment geen landelijke subsidie beschikbaar voor woningisolatie. Wel profiteert u nog altijd van een verlaagd btw-tarief op de arbeidskosten. Over de materiaalkosten betaalt u het standaard btw-tarief van 21%. Tot januari 2019 betaalt u slechts 6% btw over de arbeidskosten, daarna verhoogt dit tarief naar 9%.

Hoeveel kunt u besparen met isolatie?

Eén van de meest gestelde vragen is: hoeveel bespaart u gemiddeld met een goede woningisolatie? Uiteraard is het antwoord hierop afhankelijk van meerdere factoren. Er zijn een aantal factoren waar u zelf geen invloed op hebt, zoals de weersomstandigheden en de gasprijs. Wanneer het een hele strenge winter is, dan bespaart u relatief meer dan in een hele zachte winter. En hoe hoger de gasprijs, des te hoger uw besparing. Daarnaast zijn er nog een aantal factoren waar u zelf invloed op hebt: zoals het soort woningisolatie dat u laat plaatsen, de isolatie die u kiest en uw eigen stookgedrag.

Isolatiematerialen

PIR-isolatie

pir isolatie

Het isoleren van woningen kan met behulp van verschillende materialen. Bij diverse producten van isolatiemateriaal is men bovendien voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe isolatiematerialen. Eén van deze producten is PIR. PIR staat voor polyisocyanuraat, en is technisch gezien de verbeterde versie van PUR. Het materiaal heeft hoge isolerende eigenschappen, waardoor het ook in dunne isolatieplaten zorgt voor een hoge isolatiewaarde.

Isolatieplaten

isolatieplaten

Isolatieplaten zijn een zeer populaire isolatie. Dit komt doordat de platen over het algemeen goed te verwerken zijn door doe-het-zelvers. Zeker op het gebied van de dakisolatie is dit een goede keus.

De platen worden meestal gemaakt van hardschuim, maar zijn tevens uit andere grondstoffen te produceren. Bent u benieuwd naar de kosten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons isolatiebedrijf in Goes.

EPS-isolatie

eps isolatie Goes

Wanneer u kiest voor EPS (geëxpandeerd polystyreen) als basis voor uw isolatie, dan profiteert u onder andere van de volgende voordelen. Het product is ten eerste sterk isolerend, en daarbij zo licht als lucht. Daarbij komt dat het ongevoelig is voor vocht. Dit betekent dat het goed toegepast kan worden bij een vloerisolatie of gevelisolatie. Een ander voordeel van piepschuim is de duurzaamheid.

Steenwol

steenwol Goes

Steenwol staat ook wel bekend als rotswol. Het product wordt gemaakt door basaltstenen op een hoge temperatuur samen te smelten, en daarna via een spinner tot draden te verwerken. De losse draden worden vervolgens met een bindmiddel verweven, om zo een soort lap van het materiaal te verkrijgen. Het voordeel van steenwol is dat het naast warmte-isolatie ook zorgt voor een geluidsisolatie. Andere voordelen zijn een hoge duurzaamheid en lange levensduur. Wilt u meer over steenwol weten? Bekijk dan wikipedia.

Glaswol

glaswol

Wanneer u contact opneemt met een erkend isolatiebedrijf uit Goes voor het isoleren van uw dak, dan zal men in de meeste gevallen wijzen op de mogelijkheden van glaswol. Glaswol is een product dat zeer veel positieve eigenschappen heeft, terwijl het relatief goedkoop verkrijgbaar is. Glaswolrollen zijn bijvoorbeeld niet alleen brandwerend, maar bieden tevens een goede laag tegen geluid. Het nadeel is dat het geen vochtwerende werking kent.

PUR-isolatie

pur

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Goes de vraag of het nog wel veilig is om met PUR te werken. Dit is namelijk een tijd negatief in het nieuws geweest vanwege vermoedelijke gezondheidsrisico’s. Uit onderzoek is echter gebleken dat u hiervoor niet bang hoeft te zijn. Spuitisolatie vormt nog steeds een ideale basis voor een spouwmuurisolatie. Op wikipedia vindt nog meer informatie over PUR.

Schelpen isolatie

schelpenisolatie Goes

Naast kunstmatige isolatiemiddelen zijn er ook natuurlijke grondstoffen beschikbaar. Zo kunt u bij de isolatie van de kruipruimte kiezen uit onder andere thermokussens en bodemfolie, maar ook uit zand of schelpen. Schelpen zijn een ideale vorm van isolering, doordat zij lage tarieven kennen, en daarbij een goede laag vormen tegen optrekkend vocht. De isolatiewaarde ervan is minder hoog.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie

Voor een dakisolatie is een natuurlijk isolatiemiddel schapenwol. Schapenwol heeft vele positieve eigenschappen zoals een hoge vochtwering, brandwering en een geurneutralisering. Het heeft daarentegen geen geluidsisolerende werking. Het grote voordeel van schapenwol is dat het een volledig duurzaam middel is. Dit betekent dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor het milieu wanneer het gebruikt wordt.

Hennep isolatie

hennep isolatie

Hennep isolatie is tevens een vorm van isoleren waarbij gebruik wordt gemaakt van een natuurlijk product. Het heeft een hoge vochtregulerende werking, wat voornamelijk betekent dat de luchtvochtigheid binnenshuis gelijkmatig blijft. Hebt u snel last van astma, of reumatische klachten? Overweeg dan de mogelijkheden van hennep isolatie. Desgewenst kunnen wij u meer informatie geven over de voor- en nadelen van diverse natuurlijke isolatiematerialen.

Waar op letten bij isolatiemateriaal?

Bij het verhogen van de woningisolatie heeft u uiteraard de keuze uit verschillende materialen. Als u niet goed weet welk materiaal voor u de beste keuze is, laat u dan vooraf goed informeren door een isolatiebedrijf uit de regio Goes. Zo heeft u namelijk de keuze uit synthetische en natuurlijke materialen en verschilt de isolatiewaarde per materiaal. Het is in ieder geval belangrijk dat het materiaal correct geplaatst wordt. Sommige isolatiematerialen zijn gevoelig voor vocht, en dan is het gebruik van een dampscherm enorm belangrijk. Hiermee voorkomt u dat de isolatiewaarde van het materiaal verslechterd. Meer hierover leest u op miliecentraal.nl.

Terugverdientijd van isolatie

Hoe snel u de isolatie weer terugverdient verschilt per situatie. U kunt zelf proberen om de terugverdientijd te berekenen. Voor spouwmuurisolatie is deze tijd het kortst. Een gemiddelde eengezinswoning heeft spouwmuurisolatie al in 4 jaar weer terugverdient. Hoe groter de investering, des te langer het duurt voordat u alles heeft terugverdiend. Gevelisolatie zorgt voor een flinke besparing, maar het is ook een grote investering. Hierdoor ligt de terugverdientijd rond de 13 tot 15 jaar. Dakisolatie verdient u in gemiddeld 3 tot 5 jaar terug en vloerisolatie in gemiddeld 5 tot 8 jaar.

Terugverdientijd per isolatie soort

Soort isolatieTerugverdientijd
Spouwmuurisolatie4 jaar
Vloerisolatie5 tot 8 jaar
Gevelisolatie (buitenzijde)15 jaar
Gevelisolatie (binnenzijde)13-15 jaar
Dakisolatie3 tot 5 jaar

Waar is de terugverdientijd van afhankelijk

Hoe lang het duurt voordat u de investering terugverdient, is afhankelijk van een aantal factoren: het soort woningisolatie dat u kiest, de isolatiematerialen en de dikte hiervan, de gasprijs en de weersomstandigheden. U heeft niet overal zelf invloed op, maar u kunt wel kiezen voor materiaal met een hogere isolatiewaarde om zo de investering sneller terug te verdienen. Houd er wel rekening mee dat dit een invloed heeft op de totale prijs van de investering. Het is daarom verstandig om vooraf een berekening te maken van de geschatte tijd die het kost om de kosten terug te verdienen.

isolatiemateriaal Goes

Waarom Isolatie Expres?

 • Een lagere luchtvochtigheid in uw huis.
 • Veel geld besparen op de stookkosten.
 • Minder geluidsoverlast van buiten en van binnen.
 • Een waardevermeerdering van het bestaande pand.
 • Vermindering van warmteverlies bij het dak.
 • Minder opstijgend vocht vanuit de kruipruimte.
kosten isoleren in Goes

Isolatiebedrijf Goes? Bespaar op isolatie!

Op zoek naar een isolatiebedrijf uit Goes om uw kruipruimte te isoleren? Of wilt u graag uw vloerisolatie verbeteren? Juist geïnteresseerd in zolderisolatie? Voor deze en andere vormen van isolatie vraagt u het beste offertes aan via ons offerteformulier. Geef uw wensen op het gebied van isolatie aan en u bent slechts één muisklik verwijderd van maximaal 5 offertes van specialisten bij u in de buurt. Vergelijk de verschillende isolatieprijzen Isolatiebedrijf Goes? en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Op die manier weet u zeker dat u niets teveel betaalt en bespaart u tot wel 35% op de totale kosten!