Isolatie Almelo

Uw huis in Almelo voorzien van isolatie is een uitstekende keus, omdat u op de energierekening bespaart en meer wooncomfort creëert. Er zijn veel verschillende vormen van woningisolatie. Zo is vloerisolatie, muurisolatie of zolderisolatie een optie. U kunt ook de kruipruimte of garage van isolatie voorzien. Daarnaast is spouwmuurisolatie, dakisolatie of geluidsisolatie ook een optie.

U leest op deze pagina alles over de verschillende vormen van isolatie, welke materialen er zijn en wat de kosten bedragen. Bent u op zoek naar een manier om de woningisolatie te verbeteren? Dan vraagt u eenvoudig offertes aan via het offerteformulier.

Isolatiebedrijf Almelo

Vraag gratis offertes aan

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
Voordelen isolatiebedrijf Almelo

U vraagt geheel vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van maximaal 5 isolatiebedrijven een offerte. Door deze prijsopgaven onderling te vergelijken op prijs en aanbod, bespaart u tot wel 30% op totale kosten. Deze werkwijze heeft verschillende voordelen:

 • Gratis offertes aanvragen
 • Offertes vergelijken
 • Isolatiebedrijven uit uw eigen regio
 • Bespaar op de kosten

Waarom isoleren?

Er zijn verschillende redenen waarom u voor woningisolatie kiest. Met name het verhoogde wooncomfort is een belangrijk punt. Door uw huis in Almelo te laten isoleren door een isolatiebedrijf, heeft u geen last meer van kou en vochtproblemen. Er heerst een aangenamer gevoel in huis.

Bovendien bespaart u op het energieverbruik. Dit is niet alleen beter voor het milieu, omdat er minder sprake is van CO²-uitstoot. Het zorgt ook voor een lagere energiefactuur. Daarbij verhoogt u de waarde van uw woning door isolatie en neemt de brandveiligheid toe. Wat zijn de voordelen?

 • Meer wooncomfort
 • Beter voor het milieu
 • Lagere energierekening
 • Uw huis wordt meer waard
 • Hogere brandveiligheid

Isolatie expert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio.

Bespaar tot 35%
op de kosten!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 35% op de kosten voor installatie, reparatie en onderhoud!

Ervaren specialisten voor isolatie!

Wij werken alleen samen met isolatiespecialisten met jarenlange ervaring in het vak!

Navigeer snel naar:

Spouwmuurisolatie Almelo

Veel van onze klanten uit Almelo kiezen bij een na-isolatie van de woning voor een spouwmuurisolatie. Het isoleren van de spouwmuur brengt namelijk maar weinig kosten met zich mee, en kan binnen een dag worden uitgevoerd. Binnen 3 jaar wordt de investering in de spouwmuurisolatie meestal terugverdiend door het besparen van de energiekosten.

Wilt u graag de isolerende waarde van het pand aanzienlijk verbeteren? Dan is een gevelisolatie een betere methode dan een spouwmuurisolatie. Omdat er voor het uitvoeren van een spouwmuurisolatie heel wat techniek vereist is, schakelt u het beste een erkend isolatiebedrijf in. Via het offerteformulier op deze pagina vraagt u makkelijk en snel meerdere vrijblijvende offertes aan.


spouwmuurisolatie Almelo

Voordelen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Het grootste voordeel zijn de lage prijzen. Daarnaast heeft u tijdens het isoleringsproces geen last van overmatige rommel of lawaai. Doordat er in uw voegen kleine gaten worden geboord, waardoor het isolatiemateriaal gespoten kan worden, hoeft er geen ingrijpend hak- en breekwerk te worden uitgevoerd. De spouwmuurisolatie klus wordt bovendien binnen een dag volledig afgerond. Het laatste voordeel van spouwmuurisolatie is de goede vochtbestrijding. Ook wanneer de muur al eens is geïsoleerd kan met nieuwe materialen de vochtbestrijding nog met 50% verbeterd worden.

spouwmuur in Almelo isoleren

Van welk bouwjaar is uw woning?

Voordat het mogelijk is een spouwmuurisolatie uit te voeren, moet er wel sprake zijn van een (lege) spouwmuur. De specialisten van ons isolatiebedrijf in Almelo gaan hierbij uit van verschillende bouwperiodes. Woningen die voor 1920 zijn gebouwd hebben geen spouwmuur, dus is isolatie onmogelijk. Bij panden die na 1975 zijn opgericht is meestal al een spouwmuurisolatie uitgevoerd. De gebouwen die tussen deze twee jaartallen zijn gebouwd, hebben over het algemeen wel een spouwmuur, maar nog geen isolatie. Zelf kijken of er een spouwmuur zit? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Zodra deze groter is dan 24 centimeter dan zit er een spouwmuur.

Hoe werkt spouwisolatie?

Bekijk de ervaringen met het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Na-isoleren spouwmuur

Vrijwel alle nieuwbouwpanden in Almelo worden voorzien van een spouwmuurisolatie. Daarnaast is een spouwmuurisolatie een uitstekende vorm van na-isolatie. Dit betekent dat de medewerkers van een isolatiebedrijf ervoor zorgen dat een spouwmuur alsnog geïsoleerd wordt.

Het na-isoleren van de spouw gebeurt door middel van het boren van een aantal kleine gaatjes in de voegen van de gevel. Door deze gaatjes wordt een mengsel van EPS-parels en lijm, of PUR gespoten dat vervolgens zal uitharden. De isolatiespecialist maakt in de tussentijd de boorgaatjes weer dicht, zodat er aan de buitenmuur niets te zien is. Een spouwmuurisolatie is binnen een dag klaar.

Spouwmuurisolatie prijzen

Spouwisolatie is een grote investering, maar u heeft het binnen 4 jaar alweer terugverdiend! Wat u precies gaat betalen is grotendeels afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Purschuim kost het meeste per m², maar biedt ook de grootste besparing. U betaalt €28,- per m², maar u bespaart tot wel 35% van uw energierekening! Als u op zoek bent naar een voordeligere optie, vraag een isolatiebedrijf uit Almelo dan eens de mogelijkheden. EPS is een soort piepschuim, dat de isolatiespecialist samen met een bindmiddel de spouw inblaast. Dit kost €23,- per m², wat op een oppervlak van 30 vierkante meter al €150,- goedkoper is. Glaswol is met €18,- per m² echter de goedkoopste optie.

Besparing en terugverdientijd

Het is lastig te zeggen wat de besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie zijn. Dit komt omdat beide factoren afhankelijk zijn van het stookgedrag, het type isolatie en wat voor woning u heeft.

Hoe minder u stookt, hoe lager de energiekosten en hoe korter de terugverdientijd is.

Stel u heeft een appartement, waar u voor €540,- spouwmuur laat isoleren met glaswol. Als u zo’n €170,- per jaar bespaart, kost dit u iets meer dan 3 jaar om de kosten terug te verdienen.

Prijstabel spouwmuur isoleren

Type-woningBuitenmuurEPS ParelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€690,-€540,-€840,-
Rijtjeshuis60 m²€1.380,-€1.080,-€1.680,-
Hoekwoning90 m²€2.070,-€1.620,-€2.520,-
2 onder 1 kap100 m²€2.300,-€1.800,-€2.800,-
Vrijstaand160 m²€3.680,-€2.880,-€4.480,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Spouwmuurisolatie toepassen in uw woning in Almelo?

Schakel een isolatiebedrijf in en laat de spouwmuur isoleren!

Vloerisolatie Almelo

Er zijn vele manieren waarop een isolatiebedrijf uit Almelo een bestaand pand na-isoleert. Eén van de opties is het isoleren van de vloer, met behulp van de kruipruimte. Door via de kruipruimte de isolatie aan de onderzijde van de vloer te plaatsen, zal de mate van optrekkende kou en tocht over de vloer aanzienlijk verminderen.

Een vloerisolatie is bovendien te combineren met een vloerverwarming, wanneer u ervoor kiest om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Een dergelijke vorm van vloerisolatie duidt menig isolatiebedrijf in Almelo aan als een bodemisolatie. Bijkomende voordelen van een vloerisolatie zijn een verminderde kans op ongedierte en een lagere luchtvochtigheid.


vloerisolatie Almelo

Houten vloer isoleren

Eén van de meer speciale klussen op het gebied van vloerisolatie is de isolatie van een houten vloer. Voor een houten vloer geldt dat de medewerker van een isolatiebedrijf uit Almelo aan de onderzijde van de planken het isolerende product aanbrengt, waarbij de balken geen isolatielaag krijgen. Zo zorgt men voor een optimale isolatiewaarde. Om deze waarde nog hoger te krijgen kunt u bij een hoge kruipruimte ook kiezen voor een extra luchtlaag tussen de vloer en de platen. Naast houten vloeren isoleren onze isolatie experts ook betonnen vloeren tegen aantrekkelijke prijzen. Benieuwd naar de kosten? Vraag via het offerteformulier tot maximaal 5 offertes aan.


betonvloer isoleren Almelo

Betonvloer isoleren

Vloerisolatie door uw betonvloer te isoleren, zorgt voor een constantere en meer aangename temperatuur. Bij isolatie van de betonvloer zijn 2 mogelijkheden, namelijk via onder- of via de bovenkant. Het isoleren van de bovenkant is een grotere klus, omdat de huidige vloer verwijderd moet worden. Het isolatiebedrijf uit Almelo plaatst vervolgens een raamwerk van hout waar het dampscherm en het isolatiemateriaal tussen geplaatst worden. Isoleren langs de onderkant gebeurt via de kruipruimte, wat alleen een optie is als de kruipruimte hoog genoeg (minstens 35 centimeter) is. De beste materialen voor vloerisolatie van een betonvloer zijn PUR of harde isolatieplaten.

Kruipruimte isoleren

Misschien verwacht u het niet, maar ook het isoleren van de kruipruimte behoort tot vloerisolatie. In plaats van de vloer, laat u dan het plafond of de bodem van de kruipruimte isoleren. Dit voorkomt dat kou en vocht vanuit de grond opstijgt, zodat de vloer een stuk aangenamer aanvoelt. Indien er voldoende ruimte is om het plafond van de kruipruimte te behandelen, gebruiken de isolatiespecialisten voornamelijk PUR-schuim. Dit sluit naadloos aan op eventuele leidingen en isoleert uitstekend. Is de ruimte echt te laag om goed in te kunnen werken? Dan zal men kiezen voor bodemisolatie. Hierbij vult u de kruipruimte gedeeltelijk met isolatiekorrels of EPS-parels. Wanneer het grondwater stijgt blijft het materiaal drijven zonder daarbij de afsluitende werking te verliezen. Hierdoor krijgt kou en vocht geen kans meer om uw woonkamer binnen te dringen.

Aanbrengen van kruipruimte isolatie

Hoe wordt kruipruimte isolatie met isolatiechips aangebracht?

Isolatie van de grond

Vloerisolatie is bijna een misleidende term, omdat vaak niet de vloeren geïsoleerd worden, maar de kruipkelder. Dit is namelijk een voordelig alternatief waarbij u niet de complete vloer opnieuw hoeft af te werken. Daarbij biedt het wel dezelfde voordelen!

Bij isolatie van de kruipkelder past een isolatiebedrijf vaak twee methodes toe. Als de kruipruimte toegankelijk is, wordt vloerisolatie aangebracht. Is de kruipruimte niet toegankelijk? Dan wordt er grondisolatie toegepast.

Isolatie van de vloer

Wanneer de kruipruimte toegankelijk is, is vloerisolatie een goede optie. Indien mogelijk zal de isolatie op het plafond van de kelder aangebracht worden. Platen of dekens zijn hier erg geschikt voor, omdat dit vaak eenvoudig op maat te maken is. Deze materialen zijn al voorzien van een dampscherm, zodat de vloer bij vocht niet gaat condenseren. Een ander materiaal is een isolatieschuim dat aan de onderkant van de vloer wordt aangebracht. Bij isolatie van de kruipruimte wordt ook de grond met een bodemzeil afgedekt. De combinatie van grond- en vloerisolatie is zeer effectief.

Verschillende isolatiematerialen

Voor vloerisolatie zijn er een aantal veelgebruikte materialen die onder te verdelen zijn in minerale wol, gespoten kunststoffen en duurzame materialen. Onder minerale wol valt steenwol en glaswol. Deze soorten zijn niet chemisch en zijn relatief goedkoop.

Let bij glaswol wel op dat het irritatie kan veroorzaken tijdens het aanbrengen. Een voorbeeld van gespoten kunststof is PUR. Dit zorgt voor een naadloze afsluiting, droogt snel en heeft een goede isolatiewaarde. Tot slot zijn er duurzame isolatiematerialen, zoals schelpen of cellulose. Deze soorten zijn milieuvriendelijk en volledig recyclebaar.

Vloerisolatie prijzen

Bent u geïnteresseerd in het toepassen van vloerisolatie in Almelo? Uw voeten zullen u hier in de winter dankbaar voor zijn. Vaak kiest een isolatiebedrijf uit Almelo ervoor om niet de vloeren zelf, maar juist de kruipkelder te behandelen. Dat is voor u goed nieuws, want dit is de meest voordelige isolatietechniek! U betaalt gemiddeld €15,- per m². In een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van 140 m² betaalt u in dit geval €2.100,-. Als u er toch voor kiest om niet de kruipruimte, maar de vloeren zelf te isoleren dan bent u meer geld kwijt: €20,- tot €23,- per m². Als u de onderkant van de vloeren behandeld dan kost dit meer dan wanneer u de bovenkant laat behandelen. Op een vloeroppervlak van 100 m²scheelt dit ongeveer €300,-.

Prijstabel vloer isoleren

Soort woningVloeropp.Boven langsOnder langsKruipruimte
Appartement60 m²€1.200,-€1.380,-n.v.t
Tussenwoning70 m²€1.400,-€1.610,-€1.050,-
Hoekwoning75 m²€1.500,-€1.725,-€1.125,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€2.300,-€1.500,-
Vrijstaand140 m²€2.800,-€3.220,-€2.100,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m². Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m². De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m² is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Vloerisolatie laten aanbrengen via de kruipruimte?

Een isolatiebedrijf uit Almelo brengt de isolatie eenvoudig en snel aan!

Gevelisolatie Almelo

Is er bij uw woning of bedrijfspand al een spouwmuurisolatie uitgevoerd, en wilt u toch de isolatie van de buitenmuren verbeteren? Dan is een gevelisolatie het beste alternatief. Voordat u een buitenmuur laat isoleren is het echter noodzakelijk goed te kijken naar de diverse opties en de kosten die daarbij komen kijken.

Een gevelisolatie vraagt namelijk een grote investering, al zult u ook dit bedrag op de lange termijn terugverdienen. Over het algemeen is het een bedrag tussen de €10.000,- en €14.000,- dat u in ongeveer 10 jaar weer terugverdiend heeft. Na deze periode zult u jaarlijks tot wel €1000,- overhouden. Een veelgebruikt materiaal voor gevelisolatie is schapenwol. Schapenwol is een duurzaam product en werkt brandwerend.

gevelisolatie Almelo

Muurisolatie

Onder muurisolatie vallen drie vormen van isolatie. Dit zijn gevelisolatie via de buitenkant, muurisolatie via de binnenkant en spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is alleen mogelijk wanneer er een spouw in uw woning aanwezig is. Vaak wordt er dan glaswol, EPS, PUR of steenwol gebruikt. Als er geen spouwmuur aanwezig is, is muurisolatie via de buitenzijde de beste optie. Zo geeft u niet alleen uw gevel een nieuw uiterlijk, maar profiteert u ook van een warmer huis en minder tocht. Voordeel hiervan is dat er een dikke isolatielaag aangebracht wordt, zonder dat u binnen ruimte verliest. De laatste, minst rendabele, optie is van binnenuit isoleren. Dit kan door het plaatsen van een voorzetwand waar de isolatie in geplaatst wordt. Snellere methodes voor muurisolatie zijn isolatieplaten of isolatieschuim. Nadeel is dat u veel ruimte verliest door via binnen te isoleren.


spouwmuur isoleren Almelo

Spouwmuur isoleren

Uw spouwmuur laten isoleren? Dan is dat een verstandige investering. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is namelijk relatief kort. Bovendien bespaart u jaarlijks enorm op de kosten.

Belangrijk bij spouwmuurisolatie is wel het bouwjaar van uw woning. Bepaalde huizen hebben namelijk geen spouwmuur.

Heeft u een huis van na de jaren ’60? Dan is de kans aanwezig dat er wel een spouwmuur is, die niet geïsoleerd is. Het is dan verstandig alsnog te isoleren, omdat dit veel voordelen met zich meebrengt.

Gevelisolatie via binnenzijde

Wanneer er écht geen andere optie is om de gevel te isoleren, omdat uw huis geen spouw heeft en de buitenmuur in slechte staat is, is het een optie om via de binnenzijde te isoleren. Deze klus is echter behoorlijk ingrijpend, omdat alle ruimtes leeggehaald moeten worden. Belangrijk is wel dat er een goed binnenklimaat heerst en dat de muur niet vochtig is. Veelvoorkomende methoden voor gevelisolatie via de binnenzijde zijn isolatiepanelen, voorzetwanden of cellenbeton blokken.

Gevelisolatie via buitenzijde

Gevelisolatie via de buitenzijde is de beste optie na spouwmuurisolatie. Bij gevelisolatie via de buitenzijde, wordt er isolatiemateriaal tegen de gevel geplaatst. Vaak gebeurt dit in de vorm van isolatieplaten. Deze zijn namelijk eenvoudig te plaatsen, hebben een hoge isolatiewaarde en zijn vochtbestendig. Een veelgebruikt materiaal is XPS. Na de isolatie moet de gevel afgewerkt worden. U kiest bijvoorbeeld uit steenstrips, crepi of houten of metalen gevelbekleding.


geluidsisolatie Almelo

Geluidsisolatie

Niets is vervelender dan een nachtrust die verstoord wordt door geluiden van buiten, zeker als u alle ramen al gesloten hebt! Het is lastig om ongewenste geluiden compleet te elimineren, maar met behulp van muurisolatie is het wel mogelijk om de geluidsisolatie van uw huis aanzienlijk te verhogen.

Hierbij wordt er aan de buitenmuur van uw woning isolatie tegen de muur aan geplaatst, waarna dit opnieuw afgewerkt wordt met steenstrips, stucwerk of gevelplanken. Zo krijgt u dankzij de geluidsisolatie uw ongestoorde nachtrust toe en beschermt u tegelijkertijd uw buitenmuur. Daarbij krijgt de gevel een heel ander aanblik, waardoor de waarde van het huis zal stijgen.

Contact geluid isoleren

Contactgeluid

Bij contactgeluid staat de bron van het geluid in contact met het plafond, de muur of de vloer van de ruimte waarin u geluidsoverlast hebt. De trillingen van het geluid verplaatsen zich eenvoudig via de constructie van uw woonhuis in Almelo. Denk hierbij aan voetstappen of schuivende stoelpoten. Het is lastig om contactgeluid helemaal te voorkomen met behulp van geluidsisolatie. Via de muur, het plafond of de vloer waarmee de bron in contact staat gaat het geluid eenvoudig verder via omliggende onderdelen. Als u het geluid helemaal wilt dempen dan moet u een isolatieschil creëren. Dit is echter niet altijd mogelijk. Men kiest er daarom veelal voor om alleen isolatie aan te brengen tegen de meest aanpalende vloer, wand of plafond. Zo wordt het contactgeluid gedeeltelijk gedempt.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Wanneer er bij een isolatiebedrijf gesproken wordt over een gevelisolatie, dan gaat het in de meeste gevallen om het isoleren van de dragende gevel. Het is echter ook een optie om een vliesgevelisolatie toe te passen.

Bij een vliesgevelisolatie wordt de zogeheten vliesgevel (een niet dragende gevel) toegepast. Het stucwerk zal tevens de aanblik van het pand beter maken. Hebt u een vliesgevel ter bescherming van de stenen tegen de invloeden van weer en wind? Dan is het tevens een optie om deze van isolatie te voorzien. Een glasvezelisolatie zorgt voor zowel een geluid- als warmte-isolatie.

Gevelisolatie prijzen

Buitengevelisolatie wordt beschouwd als een behoorlijke investering. Het duurt dan ook een lange tijd voordat u de investering weer terugverdient. Echter bespaart u op jaarbasis flink op de kosten. Voor muurisolatie aan de buitenmuur betaalt u gemiddeld €105,- per m², inclusief arbeidskosten en btw. Bij een vrijstaande woning van 160 m² ligt de totaalprijs dan rond de €16.000,-. Wilt u graag profiteren van de voordelen van gevelisolatie, maar heeft u een beperkt budget? Dan is isolatie van de mu7ur aan de binnenkant ook een optie. Dit werkt in principe hetzelfde: tegen de muur wordt de isolatie geplaatst waarna het isolatiebedrijf uit Almelo dit afwerkt met hout of gipsplaten. De kosten voor het isoleren van de muur aan de binnenkant liggen een stuk lager, namelijk rond de €40,- per m². In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde kosten van gevelisolatie.

Prijstabel gevelisolatie

Type-woningGeveloppervlakBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€1.200,-€3.150,-
Rijtjeshuis60 m²€2.400,-€6.300,-
Hoekwoning90 m²€3.600,-€9.450,-
2 onder 1 kap100 m²€4.000,-€10.500,-
Vrijstaand160 m²€6.400,-€16.000,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €40,- per m2 en de buitenmuurisolatie: €105,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Dakisolatie Almelo

Naast een spouwmuurisolatie en een vloerisolatie is ook een dakisolatie één van de methoden voor woningisolatie. Een dakisolatie heeft als grootste voordeel dat het ervoor zorgt dat opstijgende warmte niet meer via het dak kan ontsnappen. Hierdoor zal de warmte langer in huis blijven hangen, en hoeft u minder te stoken. Wanneer u de dakisolatie vakkundig laat uitvoeren dan zijn er bijkomende voordelen aan het isoleren. Zo zal de dakisolatie ook geluidsoverlast van buitenaf verminderen, en is het verkleinen van de kans op een daklekkage een ander groot voordeel. De kosten voor een dakisolatie zijn aanzienlijk, maar in enkele jaren terug te verdienen.

dakisolatie Almelo

Schuin, hellend of plat dak

Voor welke techniek voor dakisolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort dak waar het om gaat. Zo is een hellend dak zowel aan de buiten- als binnenzijde te isoleren, maar wordt bij een plat dak over het algemeen geadviseerd om de buitenzijde van een isolerende laag te voorzien. Dit komt doordat bij het plaatsen van isolatiemateriaal aan de binnenkant van het plat dak, de kans op vochtplekken en andere vochtproblemen vergroot wordt.

Wilt u zelf een dakisolatie uitvoeren? Kies dan voor het gebruik van isolatieplaten. Deze zijn op eenvoudige wijze tegen de binnenkant van het dak te plaatsen.


platdakisolatie Almelo

Platdakisolatie

Omdat dak- of platdakisolatie vaak zo’n grote investering is kiezen steeds meer klanten uit Almelo voor zolderisolatie. Toch biedt platdakisolatie een betere besparing, waardoor het zeker het overwegen waard is. Over het algemeen gebeurt dit op twee verschillende manieren: isolatiemateriaal dat aan de binnenzijde van het dak wordt aangebracht of juist aan de buitenzijde. Een isolatiebedrijf zal u hierover persoonlijk adviseren. Indien de isolatie aan de binnenzijde geplaatst wordt zal de dakconstructie de buitentemperatuur aannemen. Daarom heet dit ook wel koud-dakconstructie. Wordt het materiaal juist aan de buitenzijde geplaatst, dan noemen we dit een warmdakconstructie, dit kost meer maar levert ook een grotere besparing op.

Zolderisolatie

Is het doel van de dakisolatie om de hoeveelheid ontsnappende warmte te verlagen, en maakt u geen gebruik van de zolderruimte? Dan adviseren de experts uit ons isolatiebedrijf in Almelo zolderisolatie. Zolderisolatie brengt lagere kosten met zich mee, en zorgt voor een nog hogere besparing op de energierekening. Wordt de zolder wel gebruikt als slaap- of studeerruimte? Dan is een dakisolatie te adviseren. Ook zolderisolatie door het isoleren van wanden kan dan een aantrekkelijke techniek voor woningisolatie zijn. Vraag vrijblijvend offertes aan van isolatiebedrijven uit Almelo die u helpen met zolderisolatie.

Dak of zoldervloer isoleren?

U wilt de zolder aanpakken, maar weet niet of u het beste de zoldervloer of het dak laat isoleren. Welke isolatievorm u kiest, is afhankelijk van wat uw wensen zijn.

Als u slechts de warmte beneden wilt houden en verder weinig aan de zolderruimte wilt doen, is zoldervloer isolatie genoeg. Bent u van plan om er een slaapkamer van te maken of een werkruimte? Dan is het slim om het dak te isoleren en eventueel ook zelfs de zoldervloer.

Plafondisolatie

Plafondisolatie wordt vaak toegepast voor geluidsisolatie. Dit zorgt er namelijk voor dat u geen geluidsoverlast ervaart en geluiden gedempt worden. Vooral met houten vloeren kunt u last hebben van geluiden.

Bij plafondisolatie zijn er vaak 2 opties voor isolatie. Welke methode u kiest, hangt voornamelijk af van de ruimte waar u het plafond wilt isoleren. Laat u de plafonds van uw woonkamer of slaapkamer isoleren? Dan gebruikt een isolatiebedrijf uit Almelo vaak gebruik van plafondverlaging, zodat in de lege ruimte het isolatiemateriaal geplaatst kan worden.

Eenvoudiger is om een garage of kelder te isoleren, omdat het materiaal gewoon tegen het plafond aangebracht wordt. Veelgebruikte materialen voor plafondisolatie zijn platen van PIR of EPS.

Dakisolatie prijzen

Het is voordeliger als het isolatiebedrijf uit Almelo het materiaal van binnenuit aanbrengt. Dit kost gemiddeld genomen €35,- per vierkante meter. Omdat dit risico’s met zich meebrengt zal een isolatiebedrijf er sneller voor kiezen om het materiaal aan de buitenzijde te plaatsen. Dit kost, exclusief arbeidskosten, gemiddeld €50,- per vierkante meter. Platdakisolatie is in dat opzicht vaak goedkoper, omdat het dakoppervlak een stuk kleiner is! Bij een gemiddeld oppervlak van 15 vierkante meter betaalt u ongeveer €495,- (platdakisolatie vanaf de binnenzijde) tot €1.425,- (platdakisolatie vanaf de buitenzijde). Het oppervlak bij een hellend dak loopt al snel op tot 60 vierkante meter, waardoor ook de totale prijs oploopt. Kiest u voor een koud-dakconstructie? Dan bent u ongeveer €2.100,- exclusief arbeidskosten kwijt. Voor een warmdakconstructie liggen de kosten rond de €3.000,-. Het levert u echter ook een besparing op van €400,- tot €650,- per jaar!

Prijstabel dakisolatie

Soort dak + m²Plaatsing isolatieGemid. prijs per m²Totaalprijs
Hellend (60m²)Binnenlangs€35,-€2.100,-
Hellend (60m²)Buitenlangs€50,-€3.000,-
Plat (15m²)Binnenlangs€35,-€495,-
Plat (15m²)Buitenlangs€95,-€1.425,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m².

Aangenaam klimaat in uw woning in Almelo creëren?

Laat dakisolatie of zoldervloerisolatie plaatsen zodat de warmte binnen blijft.

Isoleren van de garage

Bij veel mensen is de garage een plek om spullen die niet vaak gebruikt worden, op te slaan. Hoe jammer is het als uw spullen aangetast worden door vocht? Laat daarom de garage isoleren door een isolatiebedrijf uit Almelo.

Door isolatie krijgt vocht ook in uw garage geen kans meer en wordt er een aangenamere ruimte gecreëerd waar u eenvoudig kunt klussen of waar u uw hobby uitoefent. Een droge en vorstvrije ruimte krijgt u door thermische isolatie. Geluiddichte ruimte voor uw muziekstudio? Dan is kiest u voor akoestische isolatie. Garage isoleren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Het is een optie om de wanden, vloer of het plafond te isoleren. Hiervan zijn de wanden en plafonds de snelste manier. Bij de vloer moet namelijk de vloer eruit, om vervolgens het isolatiemateriaal te plaatsen en een nieuwe vloer eroverheen te leggen.

Isolatie subsidie 2018/2019

De overheid is de laatste jaren bezig met het terugdringen van de CO²-uitstoot. Dit doen zij onder andere door subsidies te geven voor energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie. Helaas is het potje wat in 2017 vrijkwam op, omdat het zo populair was onder particulieren. Voor VVE’s is er nog wel een subsidie beschikbaar. Kijk op de website van de RVO voor meer informatie over deze subsidie. Er zijn echter wel andere mogelijkheden voor subsidie en besparing. De opties op een rij:

 • Gemeentesubsidie: elke gemeente heeft bijna wel een eigen potje voor subsidies. Zo ook voor energiebesparende maatregelen die u treft voor uw woning. Ga naar de website van de Energiesubsidiewijzer om te controleren welke subsidies er voor uw gemeente gelden.
 • Btw-korting: met een aantal energiebesparende maatregelen die u doet geldt een verlaagd btw-tarief. Dit houdt in dat u geen 21%, maar slechts 6% belasting betaalt. Ga naar de website van de Belastingdienst voor de voorwaarden.

Hoeveel kunt u besparen met isolatie?

Wat bespaart u met isolatie? Het antwoord hierop is afhankelijk van het soort isolatie dat u laat toepassen door ons isolatiebedrijf. Zo is de investering in een spouwmuurisolatie binnen ongeveer 3 jaar terug te verdienen, terwijl de kosten voor een muurisolatie of gevelisolatie in ongeveer 10 jaar terugverdiend zijn. De exacte jaarlijkse besparing is bovendien afhankelijk van de soort isolatie waar u voor kiest. Daarnaast is het een optie te besparen op de investering door de aanbiedingen van diverse specialisten met elkaar te vergelijken. Een derde bespaarmogelijkheid is de aanvraag voor subsidie. Dit kan enkel wanneer u minimaal 2 of meer energiezuinige maatregelen laat toepassen.

Isolatiematerialen

PIR-isolatie

pir isolatie Almelo

Voor zolderisolatie, vloerisolatie en dakisolatie heeft u keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Eén van deze materialen is PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat.

Het voordeel van PIR is dat het zelfs in zeer dunne variant al een uitstekende isolatie biedt. Hierdoor is installatie gemakkelijker en hebt u minder van het isolatieproduct nodig voor een optimaal resultaat.

Isolatieplaten

isolatieplaten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun vloeren of daken te isoleren. Het voordeel hiervan is dat u minder geld kwijt bent aan de na-isolatie. Het product dat het meest geschikt is voor doe-het-zelvers is de isolatieplaat. Isolatieplaten hebben verschillende positieve eigenschappen, waaronder een gemakkelijke plaatsing. Bij de meeste bouwmarkten uit Almelo zijn platen in vele soorten en maten verkrijgbaar. Over het algemeen vormt hardschuim de basis.

EPS-isolatie

eps isolatie Almelo

Een ander basismateriaal voor diverse isolatiesoorten is EPS. De afkorting EPS staat voor het Engelse Expanded Polystyrene. In Nederland kennen we dit product beter als piepschuim. EPS is zeer geschikt als isolatieproduct, omdat het erg licht is, maar wel een hoge isolerende waarde heeft. Een isolatiebedrijf uit Almelo gebruikt EPS-parels met name bij een spouwmuurisolatie. De parels worden vermengd met lijm om verzakking van het materiaal te voorkomen.

Steenwol

steenwol Almelo

Steenwol (ook wel rotswol genoemd) is een natuurlijke materiaalsoort. Het product is gemaakt uit een basis van basalt. Tijdens dit proces smelt men de steenmassa op een hoge temperatuur en wordt het materiaal met een spinner weggeslingerd. Zo stolt de steen weer in draden, die men tot een mat weeft. Steenwol wordt vaak gebruikt bij dakisolatie of vloerisolatie. Het grote voordeel van steenwol is de geluidsisolerende functie. Wilt u meer over steenwol weten? Bekijk dan wikipedia.

Glaswol

glaswol Almelo

Glaswol is een ander materiaal dat de specialisten van ons isolatiebedrijf regelmatig gebruiken. Het materiaal is niet brandbaar en niet oplosbaar in water, waardoor het uitstekend werkt als isolatie. Het verwerken van glaswol is bovendien zeer eenvoudig: met een schaar of mes kunt u het al snijden. Daarnaast is het te vouwen, wat met name bij een dakisolatie zeer handig is. Bij het werken met deze vorm van isolatie dient u wel beschermende kleding te dragen.

PUR-isolatie

pur isolatie Almelo

Eén van de (traditioneel) meest gebruikte isolatiematerialen is PUR. Dit staat voor polyurethaan, en kan zowel in vloeibare als vaste vorm worden toegepast. Er bestaan twee vormen, namelijk platen en schuim. De isolatieplaten zijn vaak voorzien van een dampremmende laag. Het wordt vaak gebruikt bij het isoleren van een hellend en plat dak. Isolatieschuim is ook een optie en sluit naadloos aan. Hierdoor zijn er geen kieren en spleten meer en krijgt vocht geen kans om door te dringen. Tegenwoordig vormt PIR een alternatief voor PUR.

Schelpen isolatie

schelpenisolatie Almelo

Schelpen isolatie is een duurzame oplossing voor isolatie. Ze zorgen voor een hoge mate van isolering, en zullen zelfs op de lange termijn niet worden aangetast door vocht.

Daarnaast zijn schelpen 100% duurzaam en een natuurproduct, waardoor u niet alleen bespaart op de stookkosten, maar tevens bijdraagt aan een beter milieu. Schelpen zorgen voor tegengaan van vocht en water en rotten niet.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie

Wilt u graag zoveel mogelijk duurzame materialen toepassen bij het isoleren van uw bedrijfspand in Almelo? Kies dan voor een isolatie van schapenwol. Schapenwol is een 100% natuurlijk en duurzaam product, dan niet alleen zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie, maar ook geur neutraliserend en brandwerend werkt als gevelisolatie. Doordat schapenwol dampopen is, zal het bovendien niet beïnvloed worden door een hoge luchtvochtigheid. Sommige specialisten combineren schapenwol met smeltvezels voor een nog beter resultaat.

Hennep isolatie

hennep isolatie

Een laatste vorm van isolatie is hennep. Hennep is zeer geschikt voor het isoleren van de vloer, gevel, of het dak. Dit materiaal isoleert zowel tegen kou in de winter als een hoge warmte in de zomer.

Het materiaal heeft een diffusie eigenschap, wat betekent dat het een automatische vochtregulering kent. Hiermee voorkomt vele vochtproblemen zoals gezondheidsklachten bij u en uw huisgenoten in Almelo.

Waar op letten bij isolatiemateriaal?

Wanneer u isolatiemateriaal gaat kiezen, is het zaak om met een aantal dingen rekening te houden. Dit zijn de vorm van isolatie, dus of het spouwmuurisolatie, dakisolatie of zoldervloerisolatie wordt. Daarnaast heeft het soort materiaal invloed, er zijn namelijk minerale wolsoorten, kunststof materialen en duurzame materialen. Iedere materiaalsoort heeft bepaalde voor- en nadelen. Andere belangrijke punten zijn de isolatiewaarde, welke dikte u nodig heeft en of het materiaal correct aangebracht wordt. Laat woningisolatie het beste door een erkend isolatiebedrijf uit Almelo doen. Zo weet u zeker dat het goed gebeurd. Kijk op de website van Milieucentraal voor meer informatie over isolatiematerialen.

Terugverdientijd van isolatie

Per isolatievorm verschilt de gemiddelde terugverdientijd. Waar deze van afhankelijk is, leest u in de volgende alinea. Dakisolatie en spouwmuurisolatie heeft u snel terugverdient. Beide isolatievormen zijn ongeveer na 4 jaar terugverdient.

Laat u uw vloer isoleren? Dan is de terugverdientijd langer. Reken op zo’n 5 tot 8 jaar. Bij gevelisolatie doet u er het langst over. Dit komt omdat gevelisolatie een zeer grote uitgave is. U heeft gevelisolatie gemiddeld na 13 tot 15 jaar terugverdiend.

Terugverdientijd per isolatie soort

Soort isolatieTerugverdientijd
Spouwmuurisolatie4 jaar
Vloerisolatie5 tot 8 jaar
Gevelisolatie (buitenzijde)15 jaar
Gevelisolatie (binnenzijde)13-15 jaar
Dakisolatie3 tot 5 jaar

Waar is de terugverdientijd van afhankelijk

Waar is de terugverdientijd van afhankelijk? Deze wordt door een aantal factoren beïnvloed. Onder andere door het type woning waar u woont, voor welke isolatiesoort u kiest en welke materiaalsoort er voor de isolatie wordt aangebracht. Tot slot is het stookgedrag van u als bewoner een grote factor.

De terugverdientijd wordt op basis van de besparing op het aantal m³ gas per jaar keer het tarief voor 1 m³ gas bepaald. Wilt u het zelf berekenen? Dan is het aan te raden om het type woning, het aantal m² dat u laat isoleren en de materiaalsoort hierin mee te nemen.

isolatiemateriaal Almelo

Waarom Isolatie Expres?

 • Een lagere luchtvochtigheid in uw huis.
 • Veel geld besparen op de stookkosten.
 • Minder geluidsoverlast van buiten en van binnen.
 • Een waardevermeerdering van het bestaande pand.
 • Vermindering van warmteverlies bij het dak.
 • Minder opstijgend vocht vanuit de kruipruimte.
kosten isoleren Almelo

Isolatiebedrijf Almelo? Bespaar op isolatie!

Isolatie in uw woning zorgt voor een lage energierekening en een beter leefklimaat. De opties zijn eindeloos, van zolderisolatie, plafondisolatie of muurisolatie tot het isoleren van de kruipruimte of de garage. Wilt u woningisolatie laten aanbrengen in uw woning in Almelo? Dan vraagt u via het offerteformulier gemakkelijk gratis offertes aan. U ontvangt dan van maximaal 5 bedrijven een prijsopgaaf. Vergelijk de offertes van de isolatiebedrijven onderling op prijs en aanbod. Zo vindt u niet alleen een isolatiebedrijf uit uw eigen buurt, maar bespaart u ook nog eens op de kosten!