Isolatie Kampen

Bent u geschrokken van uw energierekening? Of blijft u de thermostaat maar omhoog zetten omdat het in uw woonkamer koud blijft? Misschien is uw huis in Kampen dan aan een betere isolatie toe. Door uw muren, dak of vloer te isoleren verhoogt uw wooncomfort en daalt uw energierekening.

Op deze pagina leest u meer over onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en zolderisolatie. Ook krijgt u meer informatie over de tarieven en leest u hoe een kruipruimte isolatie in z’n werk gaat. Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar tot wel 35% op de kosten!

Isolatiebedrijf Kampen

Vraag gratis offertes aan

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
Voordelen isolatiebedrijf Kampen

Het vinden van een geschikt isolatiebedrijf uit Kampen is dankzij onze service een stuk gemakkelijker. U vult uw wensen in op het offerteformulier en met één muisklik vraagt u offertes van maximaal 5 bedrijven uit de regio aan! Dit heeft een aantal voordelen:

 • Vergelijk gratis en vrijblijvend meerdere offertes van isolatiebedrijven uit Kampen.
 • Kies zelf de vakman uit Kampen met het beste aanbod.
 • Bespaar zo tot wel 35% op de totale kosten!

Waarom isoleren?

Twijfelt u over het verbeteren van uw woningisolatie? Een goede isolatie heeft een aantal belangrijke voordelen.

Eén van de belangrijkste redenen waarom inwoners van Kampen hun woningisolatie willen verbeteren, is de grote besparing op de stookkosten. U gaat minder stoken, waardoor uw vaste lasten een stuk lager zijn!

Daar komt nog bij dat u met een goede woningisolatie een hoger wooncomfort ervaart. U heeft namelijk geen last meer van kou of tocht in huis!

Andere voordelen zijn een bijdrage aan een beter milieu en minder vochtproblemen in huis. Het verhoogt bovendien de waarde van het huis en u verdient de investering na verloop van tijd weer terug.

Isolatie expert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio.

Bespaar tot 35%
op de kosten!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 35% op de kosten voor installatie, reparatie en onderhoud!

Ervaren specialisten voor isolatie!

Wij werken alleen samen met isolatiespecialisten met jarenlange ervaring in het vak!

Navigeer snel naar:

Spouwmuurisolatie Kampen

Wanneer u wel uw muren van een betere isolatie wilt voorzien dan kan u kiezen voor de isolering van uw spouwmuur. Spouwmuurisolatieis met name geschikt voor woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn. Deze panden hebben namelijk vaak wel al een tussenruimte in de muren, maar deze is nog niet van spouwisolatie voorzien.

Het hoeft niet hoog in de kosten op te lopen, waardoor u tegen relatief weinig geld al de isolatiewaarde van het pand verhoogt. De isolatiewaarde van spouwmuurisolatie is echter niet zo hoog, als wanneer u had gekozen voor gevelisolatie. U bespaart dan ook jaarlijks minder op uw energie.


spouwmuurisolatie Kampen

Voordelen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Het grootste voordeel zijn de lage tarieven. Daarnaast heeft u tijdens het isoleringsproces geen last van overmatige rommel of lawaai. Doordat er in uw voegen kleine gaten worden geboord, waardoor de spouwisolatie gespoten kan worden, hoeft er geen ingrijpend hak- en breekwerk te worden uitgevoerd. De spouwmuurisolatie klus wordt bovendien binnen een dag volledig afgerond. Het laatste voordeel van spouwmuurisolatie is de goede vochtbestrijding. Ook wanneer de muur al eens is geïsoleerd kan met nieuwe materialen de vochtbestrijding nog met 50% verbeterd worden.

spouwmuur isoleren Kampen

Van welk bouwjaar is uw woning?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning is het aan te raden te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Vraag voor de zekerheid altijd een professioneel isolatiebedrijf uit de regio Kampen om advies. Voor 1920: deze panden hebben geen isolatie, maar vaak ook geen spouwmuur. Kies eventueel voor isolatie aan de muur. 1920 tot 1975: woningen die in deze periode zijn neergezet hebben vaak wel een tussenmuur, als is deze nog niet van isolatie voorzien. Spouwmuurisolatie is vaak een rendabele optie. 1975 tot 1989: de huizen zijn wel vaak van een spouwmuurisolatie voorzien. Het materiaal is echter vaak van lagere kwaliteit. Na 1989: in de meeste gevallen hoeft het pand niet van nieuwe isolatie worden voorzien.

Hoe werkt spouwisolatie?

Bekijk de ervaringen met het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Na-isoleren spouwmuur

Een spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie die niet alleen bij nieuwbouw kan worden toegepast, ook het na-isoleren van de spouwmuur is mogelijk. Er moet bij uw woning of bedrijfspand in Kampen dan natuurlijk wel een spouwmuur zitten. U controleert de aanwezigheid van een spouw door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten.

Dit kan bijvoorbeeld bij een deur of raam. Er zit pas een spouw tussen de muren wanneer de afstand meer dan 24 centimeter bedraagt. Wanneer u het beste kunt kiezen voor een spouwmuurisolatie is afhankelijk van uw budget en wensen voor de isolatiewaarde. Na 3 tot 4 jaar verdient u de spouwmuurisolatie investering terug.

Spouwmuurisolatie prijzen

Wist u dat isolatie van de spouwmuur één van de meest populaire isolatievormen is? De populariteit heeft deze vorm te danken aan het feit dan spouwmuurisolatie erg betaalbaar is. In onderstaande prijstabel vindt u de kosten per woningtype. Dit zijn uiteraard gemiddelde kostprijzen, afhankelijk van bijvoorbeeld het gekozen spouwisolatie en de bereikbaarheid van de locatie. Er is nog een andere reden waarom deze isolatievorm zo populair is. U verdient de investering relatief snel weer terug. U bespaart ieder jaar gemiddeld €200,- wanneer u isolatie in de spouw laat aanbrengen. U zult uw investering binnen circa 2 tot 4 jaar terugverdienen.

Besparing en terugverdientijd

De besparing en terugverdientijd speelt een belangrijke rol in het berekenen van de totale prijs. Door de aantrekkelijke lage prijzen, is spouwmuurisolatie één van de isolatiemethodes die in relatief korte tijd terug te verdienen is. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de drie en vijf jaar.

Uiteraard is dit afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw stookgedrag, de temperatuur en het gekozen isolatiemateriaal. Voor een standaard rijtjeshuis ligt de besparing rond de €220,- per jaar en deze loopt bij een hoekwoning op tot ongeveer €550,- per jaar.

Prijstabel spouwmuur isoleren

Type-woningBuitenmuurEPS ParelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€690,-€540,-€840,-
Rijtjeshuis60 m²€1.380,-€1.080,-€1.680,-
Hoekwoning90 m²€2.070,-€1.620,-€2.520,-
2 onder 1 kap100 m²€2.300,-€1.800,-€2.800,-
Vrijstaand160 m²€3.680,-€2.880,-€4.480,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €23,-, glaswol: €18,- en purschuim: €28,-. Er zijn momenteel voor sommige huiseigenaren subsidies beschikbaar.

Met spouwmuurisolatie verlaagt u uw energierekening!

Vergelijk gratis offertes van isolatiebedrijven uit Kampen en bespaar tot 35% op de kosten.

Vloerisolatie Kampen

De isolatie van de vloer en kruipruimte door een professioneel isolatiebedrijf uit Kampen kan vele voordelen opleveren. Het belangrijkste is dat u door een goede vloerisolatie geen last meer heeft van optrekkende kou, of van vocht onder de vloer. Een tweede, zeer belangrijk, voordeel is het verbeterde leefklimaat die een vloerisolering met zich meebrengt. Astma- en reumapatiënten zullen dankzij een vermindering in de luchtvochtigheid schommelingen beter met hun klachten om kunnen gaan.

Daarnaast is de isolatie van vloer en kruipruimte tevens aan te raden voor mensen met een huisstofmijtallergie. Door uw vloeren van goede isolering te voorzien zorgt u voor een behoorlijke kostenbesparing in uw portemonnee.


vloerisolatie Kampen

Houten vloer isoleren

Wie ervoor kiest een houten vloer op de begane grond te isoleren, kan het materiaal direct tegen de planken aanbrengen, maar heeft als alternatief het overhouden van enige tussenruimte. De stilstaande lucht tussen de planken en het isolatiemateriaal heeft een extra isolerende functie. Kiest u voor deze methode? Dan moet u er goed aandenken dat het materiaal aan de zijkanten wel goed tegen de balken wordt geplaatst. Zo voorkomt u dat er koudebruggen ontstaan. Plaatst u het materiaal wel direct tegen de planken? Kies dan het liefst niet voor lijm: dit beschadigt de ondervloer als u het later wilt verwijderen en er komen bovendien schadelijke stoffen uit de lijm vrij. Schakelt u liever een isolatiebedrijf in? Vraag vrijblijvend offertes aan via het contactformulier!


betonvloer isoleren Kampen

Betonvloer isoleren

Bij een houten vloer is het vaak raadzaam om de onderzijde van het vloeroppervlak te isoleren. In het geval van een betonvloer is isolatie van bovenaf juist een betere optie. Dit zorgt namelijk voor een hoger comfort dan isolatie van onderaf.

Houd er rekening mee dat vloerisolatie van bovenaf het vloeroppervlak iets verhoogd. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, maar het kan wel problemen opleveren bij het aanrecht of bij deurposten. Veel mensen kiezen daarom voor vloerisolatie met dunne isolatieplaten. Zo wordt het vloeroppervlak minimaal verhoogd en profiteert u toch van een goede vloerisolatie!

Kruipruimte isoleren

Hebt u genoeg van de koude vloer? Of hebt u last van vocht en schimmel in uw huis in Kampen? Dan is het wellicht een goed idee om isolatie in de kruipruimte aan te brengen. Dit is een manier van vloerisolatie. Vele huizen in Kampen hebben een kruipruimte. Deze ruimte bevindt zich over de gehele begane grond van het huis. De kruipruimte wordt vooral gebruikt voor elektra en waterleidingen, maar het is verstandig om hierin ook isolatie aan te brengen. De ruimte trekt namelijk vocht aan omdat deze onverwarmd is. Het vocht kan vervolgens resulteren in schimmel. Als de leidingen niet goed gedicht zijn dan is het zelfs denkbaar dat vochtige en koude lucht het hele huis doorgaat en de woning aantast. Als u isolatie in de kruipruimte gaat aanbrengen dan kunt u dit tegen de grond of de vloer doen. Een combinatie van beide is ook een mogelijkheid.

Aanbrengen van kruipruimte isolatie

Hoe wordt kruipruimte isolatie met isolatiechips aangebracht?

Toegankelijke kruipruimte

Als de ruimte goed toegankelijk is dan kunt u vloerisolatie plaatsen. In dit geval brengt u of een isolatiebedrijf uit Kampen isolatiemateriaal aan tegen het plafond, oftewel, tegen de vloer van uw woning. Men kiest vaak PUR-isolatieschuim maar ook isolatiedekens- of platen zijn een optie. Het is in dat geval wel belangrijk een dampscherm toe te voegen, indien dit nog niet aan het materiaal bevestigd is.

Niet-toegankelijke kruipruimte

Als er nauwelijks ruimte is dan is grond isolatie de betere keuze.

In dit geval wordt de kruipruimte gedeeltelijk gevuld met een licht isolatiemateriaal zoals isolatieschelpen van piepschuim of isolatiechips.

Verschillende isolatiematerialen

Geïnteresseerd in vloerisolatie? Dan heeft u de keuze uit een aantal verschillende isolatiematerialen. Welk isolatiemateriaal de beste keus is voor uw vloerisolatie, is uiteraard afhankelijk van het soort vloerisolatie dat u laat uitvoeren. Bij een isolatie van de kruipruimte is het extra belangrijk te kiezen voor materialen die goed bestand zijn tegen vocht. Voor bodemisolatie is piepschuim een goede optie, evenals schelpen of isolatiekussens. Dit blijft allemaal op het grondwater drijven zonder de isolerende functie te verliezen. Kiest u voor vloerisolatie van onderaf, dan is spuitisolatie een goede optie, net als steenwol. Voor isolatie van bovenaf zijn platen van PIR enorm populair.

Vloerisolatie prijzen

U hebt geen last meer van koude voeten of vochtproblemen indien u ervoor kiest om uw huis in Kampen van vloerisolatie te voorzien. In onderstaande tabel vindt u per woningtype de gemiddelde kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie. U kunt uitgaan van een gemiddelde kostprijs van zo’n €20,- per m². De kosten worden beïnvloed door een aantal factoren zoals het oppervlak, de gekozen materiaalsoort en de moeilijkheidsgraad.

Uiteraard bent u ook benieuwd wat vloerisolatie u uiteindelijk zal opbrengen. U kunt ervan uitgaan dat u gemiddeld zo’n €200,- per jaar zult besparen. Binnen 7 tot 8 jaar hebt u de investering terugverdiend.

Prijstabel vloer isoleren

Soort woningVloeropp.Boven langsOnder langsKruipruimte
Appartement60 m²€1.200,-€1.380,-n.v.t
Tussenwoning70 m²€1.400,-€1.610,-€1.050,-
Hoekwoning75 m²€1.500,-€1.725,-€1.125,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€2.300,-€1.500,-
Vrijstaand140 m²€2.800,-€3.220,-€2.100,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Zo is de prijs voor het isoleren van de vloer aan de bovenzijde ongeveer €20,- per m². Omdat het arbeidsintensiever is om de onderzijde van de vloer te isoleren is dit ook iets prijziger. Zo betaalt u gemiddeld €23,- per m². De kruipruimte is qua vierkante meters meestal iets kleiner dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs die u betaalt per m² is €15,-. Een appartement heeft meestal geen kruipruimte.

Bespaar jaarlijks op uw energierekening met goede vloerisolatie!

Maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en bespaar tot 35% op de isolatiekosten!

Gevelisolatie Kampen

Eén van de duurste vormen van isolatie is gevelisolatie. Desondanks levert een gedegen gevelisolatie grote besparing op, waardoor u relatief gezien de investering het snelst hebt terugverdiend. Binnen vier jaar kunt u de kosten al bespaard hebben op de normale uitgaven voor energieverbruik. Naast een beperking van het warmteverlies is een ander groot voordeel van gevelisolatie de vermindering van de geluidsoverlast.

Doordat bij gevelisolatie aan de binnen- of buitenzijde van de muur een extra voorzetwand wordt geplaatst, waartussen isolatiemateriaal wordt geblazen, komt er tevens een dubbele laag tegen geluid van buitenaf. Wanneer u overgaat tot isolatie van de gevel in Kampen, moet u er rekening mee houden dat u alleen een vergunning krijgt voor een isolering met een isolatiewaarde (Rc-waarde) van minimaal 1.3.

gevelisolatie

Muurisolatie

Er wordt nog vaak gevraagd wat het verschil is tussen muurisolatie en gevelisolatie. Kort gezegd is muurisolatie een overkoepelende term voor alle soorten isolatie aan de binnen- of buitenmuur. Muurisolatie ter bevordering van de warmte-isolatie is mogelijk door onder andere gevel-, muur- en spouwmuurisolatie. Welke vorm van muurisolatie voor u geschikt is, is afhankelijk van uw voorkeuren. Muurisolatie van de spouw is erg geschikt als u geen zin hebt in een lange verbouwing en het aanvragen van een vergunning. Maar als uw buitenmuur in slechte staat verkeerd, dan is gevelisolatie juist een erg gepaste oplossing! Twijfelt u nog steeds? Laat u dan persoonlijk informeren door een ervaren isolatiebedrijf uit Kampen.


spouwmuur isoleren Kampen

Spouwmuur isoleren

Bent u geïnteresseerd in muurisolatie, kijk dan eerst of spouwmuurisolatie een mogelijkheid is. Dit is een voordelige methode met een korte terugverdientijd. Bovendien heeft u geen vergunning nodig, waardoor de kosten aantrekkelijk zijn.

Spouwisolatie is binnen een werkdag uitgevoerd: de vakman boort kleine gaten in de voegen, en vult met een spuitmachine de spouwmuur met isolatiemateriaal. De muur is evenredig gevuld met minerale wol, spuitisolatie of vlokken, waardoor u warmteverlies zoveel mogelijk tegengaat.

Gevelisolatie via binnenzijde

Soms is spouwmuurisolatie geen optie, bijvoorbeeld als er geen spouw aanwezig is of als deze al geïsoleerd is. In dat geval is gevelisolatie langs de binnenzijde een goed alternatief. Hierbij plaatsen de vakmannen isolatie tegen de muur aan en werken dit af met een voorzetwand.

Het vloeroppervlak wordt iets kleiner, waardoor u een klein gedeelte van uw leefruimte inlevert. Maar daar staat tegenover dat binnen gevelisolatie een stuk voordeliger is dan buitengevelisolatie en dat er nog steeds geen vergunning vereist is.

Gevelisolatie via buitenzijde

Is gevelisolatie via de binnenzijde geen optie? Of wilt u graag de isolatie én de uitstraling van uw woning in Kampen verbeteren? Kies dan voor buitengevelisolatie. Bij gevelisolatie langs de buitenzijde plaatsen de isolatiespecialisten het isolatiemateriaal tegen de buitengevel aan. Dit werken zij vervolgens af met een gevelbekleding naar keuze. Kies voor houten gevelbekleding voor een warme, authentieke uitstraling of laat pvc-gevelbekleding plaatsen voor een hoog gebruikersgemak. Door de investering in gevelbekleding is buitengevelisolatie een kostbare methode, maar het zorgt ook voor een grote waardevermeerdering van uw huis.


geluidsisolatie in Kampen

Geluidsisolatie

Hoe u geluidsoverlast met geluidsisolatie moet aanpakken hangt af van het soort geluid. Het is namelijk denkbaar dat u te maken hebt met luchtgeluid of contactgeluid. Luchtgeluid ontstaat, zoals de naam al zegt, in de lucht. Door trillingen verspreidt het geluid zich verder. Denk hierbij aan een toeterende auto of het tv-toestel van de buren. U voorkomt luchtgeluid eenvoudig door de aanpalende vloer, wand of plafond te isoleren.

Bij contactgeluid staat de bron in direct contact met een plafond, muur of vloer. Door trillingen in één van deze onderdelen verspreidt het geluid zich eenvoudig. Contactgeluid is lastiger aan te pakken met geluidsisolatie. Om het geluid helemaal te dempen met geluidsisolatie moet u een complete isolatieschil in uw woonhuis creëren.

Contact geluid isoleren

Contactgeluid

Bij contactgeluid staat de bron van het geluid in contact met het plafond, de muur of de vloer van de ruimte waarin u geluidsoverlast hebt. De trillingen van het geluid verplaatsen zich eenvoudig via de constructie van uw woonhuis in Kampen. Denk hierbij aan voetstappen of schuivende stoelpoten.

Het is lastig om contactgeluid helemaal te voorkomen met behulp van geluidsisolatie. Via de muur, het plafond of de vloer waarmee de bron in contact staat gaat het geluid eenvoudig verder via omliggende onderdelen. Als u het geluid helemaal wilt dempen dan moet u een isolatieschil creëren. Dit is echter niet altijd mogelijk. Men kiest er daarom veelal voor om alleen isolatie aan te brengen tegen de meest aanpalende vloer, wand of plafond. Zo wordt het contactgeluid gedeeltelijk gedempt.

Vliesgevelisolatie en stucwerk

Wist u dat er een onderscheid bestaat tussen een vliesgevel en een standaard gevel? Een vliesgevel is een gevel die geen dragende functie heeft, maar dient om de aanblik van het gebouw te verbeteren. Daarnaast kan een vliesgevel ook de onderliggende muur tegen de weersinvloeden beschermen.

Wilt u de isolatiewaarde van uw pand verbeteren? Dan is het een optie om de vliesgevel te isoleren. Dit kan met verschillende materialen, maar over het algemeen worden glaswol en rotswol hiervoor het meest ingezet. Een andere manier om de isolatiewaarde en aanblik van een gebouw beter te maken is het aanbrengen van stucwerk.

Gevelisolatie prijzen

Hoeveel de isolatie van uw buitenmuur kost is afhankelijk van het muuroppervlak. Voor binnenmuurisolatie liggen de kosten rond de €40,- per m² en voor buitengevelisolatie betaalt u gemiddeld €105,- per m². Stel dat u in een hoekwoning woont en dat u de isolatie van een gevel van 90 m² wilt verbeteren. Voor muurisolatie vanaf de binnenzijde betaalt u dan gemiddeld €3.600,-. Voor isolatie van de buitenmuur liggen de kosten uiteraard hoger: rond de €9.450,-. Gelukkig bespaart u flink op de energiekosten. Maar doordat de investering aardig aan de hoge kant is, duurt het iets langer dan bij andere soorten woningisolatie voordat u de kosten terugverdiend heeft. U verdient de investering in muurisolatie in ongeveer 15 jaar terug.

Prijstabel gevelisolatie

Type-woningGeveloppervlakBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€1.200,-€3.150,-
Rijtjeshuis60 m²€2.400,-€6.300,-
Hoekwoning90 m²€3.600,-€9.450,-
2 onder 1 kap100 m²€4.000,-€10.500,-
Vrijstaand160 m²€6.400,-€16.000,-

Toelichting: we hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuur isoleren: €40,- per m2 en de buitenmuurisolatie: €105,- inclusief arbeidskosten. De prijzen hangen natuurlijk af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Dakisolatie Kampen

Zeer belangrijk voor de beperking van warmteverlies is de isolatie van uw dak. Warme lucht, zoals u waarschijnlijk wel zult weten, stijgt op, waardoor een slechte dakisolatie grote invloed kan hebben op uw energieverbruik. Wilt u weten of uw dak van een goede isolering is voorzien? Vraag dan een isolatiebedrijf uit Kampen om een (gratis) check te doen op de kwaliteit van de isolering. Zij helpen u graag.

Naast een besparing op de stookkosten, helpt een goede dakisolatie ook tegen geluidsoverlast, en worden lekkages verholpen of voorkomen. Bovendien kunt u – afhankelijk van het gekozen materiaal – tot wel 1500m³ gas per jaar besparen. U draagt dan ook bij aan het verminderen van de CO² uitstoot. Met isolatie draagt u bij aan een beter milieu, daarnaast is het nog voordelig ook. Samen leidt dit tot een sterk verbeterd wooncomfort.

dakisolatie

Zelf het dak isoleren

Om de uitgaven voor een dakisolering enigszins te drukken, kunt u overwegen om de klus zelf uit te voeren. Omdat u natuurlijk wel wilt dat de isolatie goed wordt aangezet, geven wij u hier enkele tips om de klus te vergemakkelijken.

 • Zorg ervoor dat u een professioneel isolatiebedrijf uit Kampen om advies vraagt, voordat u start.
 • U kunt het beste kiezen voor platen van hardschuim als isolatiemateriaal, deze zijn het makkelijkst te plaatsen.
 • Vergeet niet een waterwerende laag aan te brengen, voordat u de platen installeert.
 • Voor een goede afwerking, om latere lekkages te voorkomen.

platdakisolatie Kampen

Platdakisolatie

Platdakisolatie is op drie manieren mogelijk: met een warm-dakconstructie, een koud-dakconstructie of een omgekeerd-dakconstructie. Bij een koud dak plaatst de vakman uit Kampen de platdakisolatie aan de binnenkant van het plat dak. Dit wordt vaak afgeraden omdat de kans op daklekkages groter is dan bij een warm-dakconstructie. Bij een warm dak plaatst de vakman de platdakisolatie namelijk aan de buitenkant van het dak. Hierdoor wordt de constructie minder beïnvloed door temperatuurverschillen. Als het gaat om een dakoppervlak dat belopen wordt, dan is een omgekeerde constructie ook mogelijk. Hierbij ligt de platdakisolatie op de waterkerende laag. Dit wordt op z’n plaats gehouden door ballast, zoals tegels of grind.

Zolderisolatie

Zolderisolatie is een mogelijke vorm van woningisolatie, die door veel inwoners van Kampen wordt vergeten. Het uitvoeren van zolderisolatie brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt zoldervloerisolatie ervoor dat de warmte van beneden niet naar een loze ruimte stijgt. Een zolderisolatie wordt daarnaast regelmatig als alternatief voor dakisolatie toegepast. Een tweede voordeel van zolderisolatie, is dat deze klus eenvoudig in de winter wordt uitgevoerd. De kosten voor zolderisolatie of zoldervloerisolatie liggen ook een stuk lager dan de kostprijzen van dakisolatie. Geïnteresseerd in zolderisolatie of zoldervloerisolatie? Laat u dan informeren door een ervaren isolatiebedrijf uit Kampen.

Dak of zoldervloer isoleren?

Om warmteverlies via het dak te voorkomen kunt u twee dingen doen: u kunt kiezen voor dakisolatie, of u kunt kiezen voor zoldervloerisolatie. Gebruikt u de zolder als extra slaap- of werkkamer? Kies dan voor dakisolatie. Dat zorgt ervoor dat de zolder ’s winters een aangename temperatuur heeft. Wanneer u de zolder niet gebruikt, dan is het natuurlijk zonde om warmte te verliezen aan de zolder. Daarom kiezen steeds meer mensen voor zoldervloerisolatie. Hierdoor blijft de warmte veel meer hangen op de onderliggende verdiepingen. Met zoldervloerisolatie voorkomt u dus extra warmteverlies en behaalt u een nog grotere besparing.

Plafondisolatie

Last van contactgeluid van uw bovenburen? Of zelfs vanuit uw eigen verdieping? Overweeg dan om plafondisolatie te plaatsen. Met plafondisolatie verbetert u de geluidsisolatie aanzienlijk! Plafondisolatie wordt veel gedaan bij tussenverdiepingen, maar het is ook een optie om het plafond van de zolder of garage te isoleren. Plafondisolatie op zolder is een goedkope manier om de dakisolatie te verbeteren. Laat u het plafond in de garage isoleren? Dan blijft de temperatuur hier het hele jaar aangenaam, waardoor u de garage gerust kunt gebruiken als kantoor of hobbyhok. Bij plafondisolatie plaatst het isolatiebedrijf over het algemeen een vals plafond, waarna de vakman de ruimte tussen de plafonds opvult met plafondisolatie.

Dakisolatie prijzen

Wilt u uw huis in Kampen voorzien van dakisolatie? Dan bent u natuurlijk benieuwd wat dit kost. Verschillende factoren beïnvloeden de kosten. Denk hierbij aan het totale oppervlak, de moeilijkheidsgraad van de klus, het gewenste materiaal en de dikte van de isolatie. U kunt al dakisolatie laten plaatsen vanaf €30,- per m². Zo’n 30% van alle warmte gaat via het dak verloren. Dankzij dakisolatie gaat u dit grote warmteverlies tegen. Ieder jaar bespaart u rond de €500,- als u dakisolatie hebt laten plaatsen. Gemiddeld duurt het 3 tot 5 jaar voordat u uw investering hebt terugverdiend. U vindt meer informatie over de kostprijs in onderstaande tabel.

Prijstabel dakisolatie

Soort dak + m²Plaatsing isolatieGemid. prijs per m²Totaalprijs
Hellend (60m²)Binnenlangs€35,-€2.100,-
Hellend (60m²)Buitenlangs€50,-€3.000,-
Plat (15m²)Binnenlangs€35,-€495,-
Plat (15m²)Buitenlangs€95,-€1.425,-

Toelichting: we hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². De prijs voor de isolatie buitenlangs van het platte dak is inclusief afwerking, de overige vormen zijn exclusief. Een zoldervloer isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Zoldervloerisolatie met PUR op een massieven vloer kost gemiddeld €30,- per m².

Met dakisolatie bespaart u maximaal op de energierekening!

Laat uw dak isoleren door één van de isolatiebedrijven uit Kampen en bespaar tot 35%.

Isoleren van de garage

Wie de garage graag gebruikt als leefruimte laat het beste de garage isoleren door een ervaren isolatiebedrijf uit Kampen. Garage isoleren is erg verstandig als u er veel tijd doorbrengt. Er zijn verschillende onderdelen waarbij u de isolatiewaarde kunt verhogen.

Laat bijvoorbeeld de muren en de vloer van de garage isoleren voor een optimaal comfort. De muren zijn vaak enkelsteens waardoor u veel warmte verliest en de garagevloer voelt vaak erg koud aan. Om daarnaast tocht- en vochtproblemen te voorkomen, kunt u ook het plafond of de deuren van de garage isoleren.

Isolatie subsidie 2018/2019

Wilt u als VvE de woningisolatie verbeteren? Wees er snel bij, want u heeft tot 1 januari 2019 de kans om hiervoor een subsidie aan te vragen! De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis vervalt namelijk in het nieuwe jaar. Wat deze subsidie inhoudt en hoeveel u terug kunt krijgen vindt u onder andere op rvo.nl. Voor particulieren is er geen subsidie beschikbaar, maar u profiteert wel van een verlaagd btw-tarief op alle arbeidskosten. Per 1 januari 2019 betaalt u slechts 9% btw voor het plaatsen van isolatie. De materiaalkosten hebben wel het standaard btw-tarief van 21%. Heeft u niet voldoende spaargeld om de woningisolatie te verbeteren? Lees dan op energiebespaarlening.nl meer over deze lening.

Hoeveel kunt u besparen met isolatie?

Veel inwoners uit Kampen willen graag weten wat zij gaan besparen met een betere isolatie. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het type huis waar u in woont en het soort isolatie dat u laat plaatsen. Op milieucentraal.nl vindt u meer informatie over de besparing van verschillende isolatievormen. In een gemiddelde tussenwoning bespaart u met dakisolatie ongeveer €550,- per jaar en met spouwmuurisolatie gemiddeld €220,- per jaar. In een vrijstaande woning ligt de besparing hoger. Met vloerisolatie bespaart u zo’n €330,- per jaar en met spouwmuurisolatie tot €850,-!

Isolatiematerialen

PIR-isolatie

pir isolatie

Wanneer u op zoek bent naar een isolatiemateriaal van hoge kwaliteit dan is PIR-isolatie wellicht wat voor u. PIR staat voor polyisocyanuraat, een kunststof die de opvolger is van PUR. Zo heeft het materiaal een hogere brandveiligheid en isolatiewaarde. Dit leidt ertoe dat u minder van het product nodig heeft om dezelfde mate van warmteweerstand te realiseren. Het is zeer geschikt voor zowel dak- als gevelisolatie.

Isolatieplaten

isolatieplaten

Wilt u graag zelf uw pand in Kampen isoleren, zonder hulp van een erkend isolatiebedrijf? Dan raden wij aan gebruik te maken van isolatieplaten. Dergelijke platen zijn geschikt voor vloerisolatie, dakisolatie en in een aantal gevallen ook voor een gevelisolatie. Isolatieplaten worden meestal gemaakt van hardschuim, tegenwoordig meestal van een materiaal genaamd PIR. Dit heeft een hoge dichtheid waardoor zelfs dunne isolatieplaten al een hoge isolatiewaarde bieden..

EPS-isolatie

eps isolatie Kampen

Als er bij een isolatiebedrijf isolatie van EPS aan wordt geboden, dan spreekt men over geëxpandeerd polystyreen, wat wij beter kennen als piepschuim. Het grote voordeel van piepschuim is dat het zeer goed isoleert, terwijl het product ontzettend licht is. Hierdoor wordt EPS veel toegepast bij het isoleren van platte daken, maar ook bij het afdekken van de kruipruimte. Het nadeel van EPS is dat dit vrij hoge kosten heeft in de aanschaf.

Steenwol

steenwol

Op het moment dat u een dak- of gevelisolatie wilt toepassen, dan hebt u de keuze uit een groot assortiment aan isolatiematerialen. Eén van deze materialen is steenwol, dat ook wel bekend staat als rotswol. Hoewel het product vaak vergeleken wordt met glaswol, is steenwol een natuurlijk product, dat tevens een hoge duurzaamheid kent. Het heeft een uitstekende levensduur en is brandveilig. Een goede keuze voor elke vorm van isolatie. Wilt u meer over steenwol weten? Bekijk dan wikipedia.

Glaswol

glaswol Kampen

Eén van de meest voordelige producten op de markt is glaswol, zeker wanneer alle extra eigenschappen van dit product in acht worden genomen. Glaswol is toepasbaar bij het isoleren van daken, gevels en vloeren, en is relatief gemakkelijk zelf te installeren. Het is wel belangrijk om bij de installatie van glaswol uzelf goed te beschermen tegen vezels die in de lucht komen te hangen. In ieder geval een mondkapje en een stofbril zijn noodzakelijk als bescherming.

PUR-isolatie

pur Kampen

Wie denkt aan isolatie denkt vaak direct aan PUR, het hardschuim dat vaak de basis vormt voor isolatieplaten. PUR wordt echter niet alleen in vaste vorm toegepast als isolatiemateriaal, ook in vloeibare variant is het zeer geschikt, bijvoorbeeld bij een spouwmuurisolatie. In dat geval wordt de PUR door kleine gaten in de voegen gespoten, waarna het in de spouw uithardt. De spouwmuurisolatie kan binnen een dag worden uitgevoerd, zodat u hiervan weinig overlast ondervindt, en snel geniet van een optimaal wooncomfort!Op wikipedia vindt nog meer informatie over PUR.

Schelpen isolatie

schelpenisolatie Kampen

Voor een dakisolatie zijn niet alleen steenwol- of glaswolrollen een goede keuze, ook gewone schapenwol heeft een hoge isolerende waarde. Daarnaast heeft wol vele andere handige eigenschappen. Zo werkt de geur neutraliserend en vochtremmend. Schapenwol is bovendien relatief goedkoop verkrijgbaar bij verschillende professionals. Vraag via het contactformulier eventueel naar een offerte van een isolatiebedrijf uit Kampen, en vergelijk de kosten voor schapenwol met die van andere producten.

Schapenwol isolatie

schapenwol isolatie

Voor een dakisolatie is een natuurlijk isolatiemiddel schapenwol. Schapenwol heeft vele positieve eigenschappen zoals een hoge vochtwering, brandwering en een geurneutralisering. Het heeft daarentegen geen geluidsisolerende werking. Het grote voordeel van schapenwol is dat het een volledig duurzaam middel is. Dit betekent dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor het milieu wanneer het gebruikt wordt.

Hennep isolatie

hennep isolatie

Bent u op zoek naar een natuurlijk product voor een vloerisolatie? Overweeg dan om hennep te gebruiken. Hennep is geschikt voor het isoleren van vloeren en muren, en bevat geen schadelijke stoffen. Het product is bovendien niet alleen warmte-isolerend, maar ook warmtewerend. Dit betekent dat u in de zomer geniet van een heerlijke koelte in huis. Dankzij de stabiliserend invloed van hennep op de luchtvochtigheid profiteert u bovendien van een uitstekend leefklimaat.

Waar op letten bij isolatiemateriaal?

Bij het vergelijken van materialen is het verstandig om te letten op de isolatiewaarde. Isolatieplaten van PIR hebben bijvoorbeeld een uitstekende isolatiewaarde, om met glaswol dezelfde waarde te behalen is vaak een dikkere laag isolatie nodig. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar bij dakisolatie betekent dit dat u wel een hoop leefruimte op zolder moet inleveren. Daarnaast is het belangrijk dat het materiaal op juiste wijze is aangebracht, zonder kieren en met dampscherm. Gebeurt dit niet, dan ontstaan er koudebruggen waardoor er juist vochtproblemen kunnen ontstaan. Laat uw woningisolatie daarom aanbrengen door een ervaren isolatiebedrijf uit Kampen. Lees meer over het vergelijken van isolatiematerialen op miliecentraal.nl.

Terugverdientijd van isolatie

De terugverdientijd is afhankelijk van de hoogte van uw investering en het soort isolatie dat u heeft gekozen. Wilt u graag een vorm van isolatie die u het snelst weer terugverdient? Kies dan voor spouwmuurisolatie.

Een gemiddelde eengezinswoning heeft dit in ongeveer 4 jaar alweer terugverdiend. De terugverdientijd van dakisolatie is ook relatief laag. Deze tijd bedraagt ongeveer 3 tot 5 jaar. U kunt de terugverdientijd zelf beïnvloeden, door bijvoorbeeld zoveel mogelijk te besparen op de investering (met het vergelijken van offertes) of door te kiezen voor een dikkere laag isolatiemateriaal.

Terugverdientijd per isolatie soort

Soort isolatieTerugverdientijd
Spouwmuurisolatie4 jaar
Vloerisolatie5 tot 8 jaar
Gevelisolatie (buitenzijde)15 jaar
Gevelisolatie (binnenzijde)13-15 jaar
Dakisolatie3 tot 5 jaar

Waar is de terugverdientijd van afhankelijk

De terugverdientijd van woningisolatie is afhankelijk van diverse factoren: het gekozen materiaal en de dikte hiervan, het soort woningisolatie, de weersomstandigheden en de huidige gasprijs. Nu zijn er een aantal factoren waar u geen invloed op hebt, zoals de gasprijs en de weersomstandigheden. Maar u kunt deze periode wel proberen zo kort mogelijk te maken. Dit doet u bijvoorbeeld door te kiezen voor een uitstekend isolerend materiaal of door de dikte te vergroten. Ook besparen op de isolatiekosten brengt de terugverdientijd zoveel mogelijk naar beneden! Via onze service bespaart u al snel tot 35% op de kosten: gratis en helemaal vrijblijvend.

isolatiemateriaal Kampen

Waarom Isolatie Expres?

 • Een lagere luchtvochtigheid in uw huis.
 • Veel geld besparen op de stookkosten.
 • Minder geluidsoverlast van buiten en van binnen.
 • Een waardevermeerdering van het bestaande pand.
 • Vermindering van warmteverlies bij het dak.
 • Minder opstijgend vocht vanuit de kruipruimte.
kosten isoleren

Isolatiebedrijf Kampen? Bespaar op isolatie!

Besparen op de isolatiekosten met vergelijken van offertes? Hoe dan? De offerteservice werkt heel gemakkelijk. Via het offerteformulier geeft u uw wensen en voorkeuren door. Met één muisklik doet u een offerteaanvraag bij maximaal 5 isolatiebedrijven uit de regio Kampen! Kies zo zelf voor het isolatiebedrijf met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u samenwerkt met een vakman die bij u past en dat u niet teveel betaalt! Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Wilt u de vloerisolatie verbeteren? Of bent u geïnteresseerd in kruipruimte? Geef dan snel uw voorkeuren door en start snel met vergelijken.